A kommunizmus leszámolt mindenkivel, akit ellenségének kiáltott ki – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján pénteken Budapesten, a szovjet megszállás áldozatainak emlékművénél.

Varga Judit: a kommunizmus leszámolt mindenkivel, akit ellenségének kiáltott ki
Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján tartott megemlékezésen a szovjet megszállás áldozatainak emlékművénél a főváros III. kerületében 2022. november 25-én. MTI/Máthé Zoltán

A 20. század bűnei nem ismétlődhetnek meg, a múltat nem lehet és nem is szabad eltörölni, minden generációnak felelőssége, kötelessége nevén nevezni a dolgokat – hangsúlyozta a miniszter.

Úgy fogalmazott: a 20. századi történelem tragikus és sokáig kibeszéletlen időszaka volt a kommunizmus, amely ellene ment mindennek, ami emberi, nemes, emelkedett és spirituális. A szovjet birodalom minden civilizált törvényt áthágva esztelenül üldözte vélt ellenségeit: politikusokat, egyházi személyeket, civileket. Málenkij robot ürügyén sokéves kényszermunkára hurcolták magyarok százezreit, de a Gulágról, a kommunizmus bűneiről sokáig nem lehetett beszélni – mondta Varga Judit.

Hozzátette: a keresztény, nemzeti, konzervatív kormánynak fontos az ország jövője, de a múltja is, ezért már 2002-ben rendelkezett a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról, 2012-ben pedig a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjáról.

A múlton változtatni már nem lehet, de tanulni, okulni belőle igen. Üdvös lenne, ha az emberek követnék Jézus szavait: amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük. Legyen áldott az áldozatok emléke!

- mondta a miniszter.

Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban volt magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének (Szorakész) elnöke a megemlékezésen elmondta: 8-9 év után, 1953. november 25-én érkezett vissza a Szovjetiunióba hurcoltak magyar foglyok első csoportja.

Mérhetetlen szenvedés és megaláztatás jutott osztályrészül az ítélet nélkül elhurcolt sok százezer magyar kényszermunkásnak, illetve koholt vádak alapján elítélt politikai fogolynak, köztük Kovács Béla kisgazda politikusnak, aki 10 év után térhetett haza a fogságból, vagy Bethlen István korábbi miniszterelnöknek, aki szovjet börtönben hunyt el

- mondta Menczer Erzsébet.

A szovjet megszállás áldozatainak emlékművét megkoszorúzta a kormány nevében Varga Judit, továbbá koszorút helyeztek el mások mellett Novák Katalin köztársasági elnök, Kövér László házelnök, a Kúria, az ügyészség, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség parancsnoksága képviseletében.

Az Országgyűlés 2012. május 21-én nyilvánította november 25-ét a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjának annak emlékére, hogy 1953-ban ezen a napon térhetett haza a Gulágra hurcolt magyarok első csoportja.

Forrás: MTI
Belepte a márciusi hó a Kékest
Itthon - 2023. March 27., 19:06
Belepte a márciusi hó a Kékest

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Naa, tranvesztita, ne hazudj! Rengetegen megúszták és ma a Fideszben lopnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Akkor legelőször apádat kérdezd meg, aki besúgó volt hülye p*csa! Egyébként ugyanúgy nem emelitek a hadigondozottak, hadiárvák, hadigyámoltak pénzügyi juttatását, mint a nyugdíjminimumot. Kijelenthető ennyi év után, szándékosan vagytok ennyire aljasok, legjobb ha befogjátok a cinikus, öntelt pofátokat!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/133574445_109722901020161_3702048085496072917_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=2cuYaBaain8AX84ijlw&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBcCNcGX9InS79q-skiu0pm-3pe194FCpTnLb9nAdYE8Q&oe=63A84270
A miskolci Varga család. A múltba apa és lánya ÁVÓS lett volna!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/133628011_109722417686876_2604687791623026544_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=IpvCxrd3dTIAX-lcTrp&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCpq6Xn1DhPxSK4P4MuImA2MFSlyP8GGbk248CqmCVEow&oe=63A83CC4
Gazságügyi’ Juci szerint... a vér nem válik vízzé. Varga Judit "nem tud arról, hogy az apja valaha jelentett volna". Azt lehet azonban tudni, hogy kétszer kapott jutalmat, összesen 8000 forint értékben, illetve 1981-ben alhadnagyból hadnaggyá léptették elő." - tipikus passzív ügynök karrier. Ez a múltkor azt sem tudta, mi a jogállam, akkor az erkölcsről mennyi fogalma lehet? Egy igazi fideszes a trambulinról vizel a medencébe.
uploads.disquscdn.com/images/2efdfba8d8b22e9bb962d1a370908e3f5856800949978891f78d326973efe94f.jpg?w=800&h=268
Baker
Naa, tranvesztita, ne hazudj! Rengetegen megúszták és ma a Fideszben lopnak!
Alfa
te gazságügyis ribanc...ezért van a fidesz-ner szektában az összes kommunista...
mondhatnánk,a fidesz a kibaszott kommunisták gyűjtőpártja
Nessy
Az általuk védett, szeretett Putyin nem azt tesz manapság???
jesz
a kommunizmus leszámolt mindenkivel?...nemsokára ez a polgári rendszer is leszámol mindenkivel, aki csak útban van...először az idős ápoltakkal...aztán a kisnyugdíjasokkal...aztán...
drrotf
Varga Jucus autentikusan mondta el, hogy milyen volt a kommunista rendszer, amit édesapja hűen kiszolgált.Jucus közvetlenül szerzett tapasztalatai alapján írta le a kommunizmus bűneit.Szenvtelenül adta elő a rémtetteket, egyáltalán nem érződött a beszédén, hogy most utólag értékelve a kommunisták, így az édesapja rémtetteit megbánta azt amit édesapja soha nem hozott nyilvánosságra!Úgy adta elő ezt az egész beszédet, mintha a családjában nem lett volna kommunista!Miért nem lehet olvasni a sajtóban olyan volt kommunisták pereputtyáról, aki a politikai pályafutása kezdetén kiállt volna, tájékoztatta volna az embereket és a híveket, hogy "Elvtársak !Nekem kommunista volt az apám, és a III/2-nél teljesített szolgálatot, és én ennek a rendszernek is élveztem minden előnyét!Gondolom, hogy a hátrányok elkerülése érdekében nem vállalt
ák be ezt a fajta magatartást ezek a "bátor" fiatalok!Most meg kiáll egy ünnepségre és elmondja mindennek azoklat akikel az édesapja együtt dolgozott!" A néppel, a Párttal
egyek vagyunk...!Mi kommunista ifjak harcolunk...!Juci ! A beszédedből hiányzik, hogy a "Néppel tűzön, vízen át!"A nyilatkozatodnak csak így van értelme!Meg kellene gondolnod Juci, hogy ilyen múlttal tudsz e hitelesen szólni a kommunizmusról, bár szerinte igazán csak a Ti fajtátok ismerte ennek a rendszernek a velejét?Mindig az a kérdés merül fel bennem, hogy egy mostani rendszerváltásnál azzal védekezné, hogy belülről bomlasztottad a NER hatalmát.
Macskaszem
"A kommunizmus leszámolt mindenkivel akit ellenségnek kiáltottak ki."
Akkor elérkeztünk a kommunizmusba Jocó baszki.
Néro2
Akkor ti gazságügyi fehérnép nagyon jó kommenisták vagytok.
Shikari
És ezt teszi a liberalizmus is, a kommunizmus más néven!
drrotf
@Shikari: Hát ennek azért utána kellene nézni!
CsipkeRózsa
Legalább Varga Judit ne szónokoljon az elmúlt rendszerről, :

"III/2-es ügynök volt Varga Judit igazságügyi miniszter édesapja"

24.hu/kozelet/2019/11/27/iii-2-es-ugynok-volt-varga-judit-igazsagugyi-miniszter-edesapja/
sgl
Jocó!
hol volt kommunizmus!!
nem tanultál történelmet???
de!
szigorlatoztál is, csak hülye vagy!
balos
@Shikari: Esetedben ez agy nélkül fából faszkarika!
balos
vargajocó megint ide pöttyintett a családi életéből egy gyöngyszemet!Igaz olyan félresikerültett ,mint ö maga!
Clavigo
@Shikari: "Micsoda nő , ez a férfi "...Hogy csodálkoznál,,ha " megrakna,mint egy szenes kályhát "... Lehet,,,,a szemed ki- be járna,mint egy asztalfiók "...
ómió
Ugyanakkor, "népi demokratikusan", ám! Pont, ahogy most a brüsszeli efftársak próbálkoznak vele!
telegdilaci
@balos:Ezért kellene már el szakadni a Putyin seggéből,egyébként az összes Fideszes kommunista volt annak köszönheti hogy most ott vannak a polcon de fentről lehet nagyot esni! és én a helyetekben félnék Putyintól is és a Kínai Párt főtitkártál is nehogy leszámoljon veletek,ha nem tudjuk vissza fizetni a tőlük felvett hiteleket!
csak úgy....
és ezt pont egy komcsi spicli lánya mondja!? -van bör a pofátokon...
balos
@telegdilaci: Sajnos ezeket a hiteleket rajtunk és gyermekeinken fogják "leverni"!Akkor a fideSSes tömeggyilkosaink,már olyan országokban fognak pöffeszkedni,akikkel nincs kiadatási egyezmény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.