A Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésére biztatott pénteken Jászberényben.

Gulyás Gergely: "ha Brüsszel szavazna, akkor nem polgári kormánya lenne Magyarországnak"
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat fórumán a jászberényi Déryné Rendezvényházban 2022. november 25-én. MTI/Kovács Anikó

Gulyás Gergely a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás fóruma előtti sajtótájékoztatón mindenkit arra biztatott, éljen a lehetőséggel, hogy ebben a formában is elmondhassa véleményét.

Nem gondolják – tette hozzá a miniszter –, hogy egy demokráciában a választópolgároknak csak négyévente lenne lehetőségük arra, hogy beleszóljanak a közélet legfontosabb kérdéseibe.

Gulyás Gergely napjaink közélete legfontosabb kérdésének nevezte a teljesen elszabadult energiaárakat, a szankciós inflációt, amely ellen akkor lehet a legjobban küzdeni, ha Magyarországnak

"világos, egyértelmű szava és hangja van".

Közölte: büszke arra, hogy a magyar kormány Európa legnagyobb támogatási programját valósítja meg az energetika területén. Utalt arra, hogy az átlagfogyasztás szintjéig meg tudták őrizni a rezsicsökkentést, ami havi szinten családonként 181 ezer forintos támogatást jelent. Ezt meg kell őrizni, ezért a kormánynak minél nagyobb támogatásra van szüksége annak érdekében, hogy a brüsszeli vitákban Magyarország érdekeit érvényesíteni tudják – hangsúlyozta.

Kérdésre azt mondta, hogy mind a helyreállítási alapra vonatkozó nemzeti terv elfogadását javasolja a rendelkezésre álló információk szerint az Európai Bizottság, mind pedig a partnerségi megállapodást. Látható azonban, hogy a lengyeleknek sem adták még oda a pénzt, csak ígéreteket tett a bizottság és ez a veszély Magyarország esetében is fennáll. Gulyás Gergely szerint jó esély van arra, hogy jövőre reálisan lehessen az európai uniós forrásokkal számolni.

Kettős mérce van Európában, ennek elszenvedője Magyarország, mert néhány kérdésben világos, egyértelmű véleménye van – jegyezte meg. A miniszter szerint Brüsszelben nem az történt, amit vártak,

"ha Brüsszel szavazna, akkor nem polgári kormánya lenne Magyarországnak"

- mondta. Hozzátette: ebben az esetben nem lenne rezsicsökkentés, sem gyermekvédelmi törvény, nem következett volna be olyan fejlődés, mint az elmúlt tíz évben, ami mindenhol, így a Jászságban is látható volt.

Gulyás Gergely a sajtótájékoztatón köszöntötte Besenyi Orsolya főorvost, aki a kormánypártok jelöltjeként indul a január 15-i időközi polgármester-választáson. A miniszter szerint látszik, hogy egy baloldali városvezetés az uniós pénzeket sem tudja gondosan és megfontoltan felhasználni, ezért egy fordulat a városnak jót tenne.

Pócs János, a Jászság fideszes országgyűlési képviselője elmondta: 2010 óta több alkalommal indítottak nemzeti konzultációt, a közélet legfontosabb ügyeiben kérdezték és kérdezik meg most is az emberek véleményét.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
MOnak MOST SEM polgari kormanya van, hanem egy trükközressel, csalasokkal, krumpliszavazatokkal, külföldieknek adott allampolgarsaggal es penzzel, birkak agymosasava, szervilis egyhazak tamogatasaval l "megvalasztott" tolvaj maffiakormanya...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
Ez a hazug konzultációs levél a kukába való értelmetlen olyanról kérdezik álságos hazug módon a lakosságot,amire a kormány már igennel szavazott mind a 8-pontját megszavazta a szankcióknak,az energiára vonatkozó szankciók Magyarországot nem is érinti felmentést kaptunk, nem kellene mindenkit Ostobának nézni akik hiteles forrásból tájékozódnak nem hisznek a hazugság propagandának!
pacal
Hát nem tudom, hogy a büdös parasztokat mióta hívják polgárnak a Fideszben, de a látszat qrvára csal.
Az lehet, hogy a kormány anyagilag (!!!) polgári, de agyilag biztos nem!
De ha a kormány polgári is lenne, ahhoz polgárok is kellenek ám, akiknek az ügyeit egy polgári kormány igazgatja és nekem nem úgy tűnik, hogy tömött sorokban vonulnának a polgárok.
telegdilaci
@teuton:Most elővette hogy egy Fidesz jelölt hölgy támogatására bíztat Gulyás az időközi polgármester választáson mivel a baloldaliak nem tudnak bánni a pénzzel bezzeg a Pártunk és kormányunk nagyon érti hogy szórja el ész nélkül az adóforintunkat,az EU-támogatásokról nem is beszélve azért üres most az állam kassza mert nagyon értenek a pénz szóráshoz!
telegdilaci
@ómió:Várjátok a pénzt Brüsszelből közben meg ugatjátok hogy nem ezt vártátok brüsszeltől,egyszer az életben nehezedre esni igazat is mondani nem hazugsággal manipulálni a Lakosságot,semilyen következménye nincs Brüsszelre nézve bár milyen döntés születne a konzultációs levelek vissza küldéséből, sokkal fontosabb dolgokról ami húsba vágó eszetekben nincs meg kérdezni a Magyar Embereket!
balos
Polgári kormány?Tessék már megmondani,hogy 1 polgári kormánynak megengedett,hogy kilopja alólunk még az anyaföldet is?Arról már nem is beszélve,hogy az embereket úgy "használják,mint a négereket az amerikai gazdagok a gyapotföldeken!Szerencse,hogy nincs tengere az országnak,mert még arra vetemednének,hogy azon hozzák be az új munkaerőt,akik felváltják a "túlfizetett" magyar embereket!
balos
Ezt a gulyás nevű keresztyény tetvet,meg gezarolozza mát le valaki,mert viszket tőle a tenyerem,mikor meglátom a sunyi pedofiliánusz fejét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.