A katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt egy nappal árulta el Orbán Viktor, hogy ezúttal nem Horvátországnak szurkol, hanem mostantól Szerbia lett a "mi kutyánk kölyke". 

Orbán Viktor óriásit tévedett, és most igazán szomorkodhat: kiesett kedvenc csapata a foci vb-ről
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Sőt a miniszterelnök arra tippelt, hogy déli, oroszbarát szomszédaink nyerik a vb-t. Nos, ez már biztos, hogy nem fog bekövetkezni, a szerbek ugyanis utolsó csoportmérkőzésükön 3-2-re kikaptak Svájctól, így nem jutottak a legjobb 16 közé.

Itt lehet vigasztalni Orbán Viktort:

Az M4 Sport összefoglalója szerint a Szerbia elleni utolsó csoporttalálkozón már az első percben vezetést szerezhetett volna Murat Yakin csapata, de Milinkovic-Savic védte a próbálkozásokat. A 11. percben aztán fordult a kocka, és a másik oldalon születhetett volna gól, de Zivkovics távoli lövése a kapufán csattant. Kilenc perccel később pedig már az első találat is megszületett, Xherdan Shaqiri volt eredményes, aki a 2018-as oroszországi vébé után most is bevette Szerbia kapuját, igaz akkor a 90. percben győztes gólt szerzett, ez most a vezetést jelentette.

Nem sokkal később viszont, a 26. percben Svájc labdát vesztett a saját térfelén, melyre remekül csapott le Dusan Tadics, majd sebészi pontosággal adta be a középen érkező Mitrovics fejére, aki pedig védhetetlenül csúsztatott a kapuba. A Fulham támadója megszerezte második gólját a vb-n, ami egyben az 52. volt neki a válogatottban.

A 35. percben pedig újabb fordulatnak lehettek szemtanúi a 974 Stadion nézői, ugyanis egy újabb eladott labda után jött az újabb szerb gól: Dusan Vlahovics köszönt be. A Juventus csatára karrierje során először volt eredményes a vb-n. A 22 esztendős csatár “furcsa gólöröme” a magánéletével kapcsolatos pletykáknak szólt, ugyanis az elmúlt napokban olyan hamis újságírói történetek keltek napvilágra, miszerint Vlahovics elcsábította egyik csapattársa feleségét, ám ő ezt kategorikusan cáfolta és a mostani ünneplésével is az őket bírálóknak igyekezett üzenni.

Ám nemcsak a svájci védelmet, a szerbek hátsó egységét is zavarba lehetett hozni, ez pedig sikerült is Shaqiriéknek, a 45. percben Embolo révén született meg az egyenlítés. Így ez volt az első meccs a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság, melynek az első félideje legalább négy gólt hozott.

A második játékrész is hozta az első etap forgatókönyvét, a 48. percben már Svájcnál volt az előny, nagyszerű játék és egy pazar gólpassz után Freuler talált be. Néhány perccel később akár le is zárhatta volna a találkozót a tavalyi Európa-bajnokság negyeddöntőse, de Embolo közelről kihagyta a ziccert. A szerbeket alaposan megfogta az előny elvesztése, a második félidőben kissé enerváltan és igencsak veszélytelenül futballoztak.

A végére még az indulatok is elszabadultak, összesen 11 sárga lapot mutatott fel a játékvezető, amivel a vébé eddigi legtöbb szabálytalanságát hozó meccse lett ez, amely végül Svájc 3-2-es győzelmével zárult. Dragan Stojkovic legénysége – akiket többen az egyik meglepetéscsapatnak tartottak – így a G jelű négyes utolsó helyén zárta a csoportkört, Svájc pedig második helyen jutott tovább a legjobb tizenhat közé, ahol majd Portugália lesz az ellenfelük kedden, míg az első helyen továbblépő Brazília Dél-Koreával csap majd össze hétfőn.

Forrás: M4 Sport

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Focibuzi minielnökünk legnagyobb problémája...az hogy a magyar NÉP miatta elszegényedik és sokan megfagyhatnak, arra jó magasról szarik. Na ellenzék erre mit léptek ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Csak a címre.- ...és ki nem sz@rja le?
telegdilaci
@volvós:Ez a futóbolond ebben a helyzetben is képes ész nélkül felelőtlenül egy Újabb Stadiont építeni 19-millárd forintért nyíregyházán, az ott élők szerint 20-kemény nézőnek!
Juhász István
Nyiregyháziak NE CSÜGGEDJETEK !!!n Lesz majd lóvé a FENNTARTÁSÁRA, hiszen a SPORT a feltörekvő fiatalság legfőbb erénye, mert az EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD kiemelten fontos ! Ja, hogy oda, csak az ÉLSPORTOLÓK mehetnek be, nos ez senkit ne zavarjon.
gina
Helyes , amiben ez hisz meg kedvel az mind a szakadékba kerül hahahhaha mocskos zsiros törpe valahogy nem áll jól a szénád te tolvaj patkány
Toller Béla
Így jött be neki eddig is minden, kivéve, amit utólag - a konkrét eredmények ismereteben - tippelt meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.