Varga Judit közösségi oldalán számolt be arról, hogy szerdán az Országgyűlés megszavazta az utolsó törvénycsomagot is a kondicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében.

Varga Judit: "Maradéktalanul, határidőre teljesítettük a Bizottsággal közösen lefektetett 17 magyar vállalást"
Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvénye előtt tartott sajtótájékoztatón a Haladás Sportkomplexumban Szombathelyen 2022. november 28-án. MTI/Filep István

Ezzel maradéktalanul, határidőre teljesítettük a Bizottsággal közösen lefektetett 17 magyar vállalást

- írja bejegyzésében. Úgy véli, "az elmúlt hetek fokozott törvényhozási folyamata is jól mutatja a magyar Kormány és az Országgyűlés elkötelezettségét a megállapodás iránt".

Mi mindent megtettünk. A jövőben is azért fogunk dolgozni, hogy a magyar emberek az utolsó fillérig megkapják a nekik járó forrásokat

- tette hozzá.

Fideszes képviselők kezdeményezésére politikai nyilatkozatot fogadott el a parlament a Magyarország érdekeivel ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról 141 igen, 36 nem szavazattal és 4 tartózkodással.

A döntés előzménye – derül ki a dokumentumból –, hogy a német Bundestag 2022. november 10-én, a holland parlament pedig 2022. november 17-én olyan indítványt fogadott el, amely a Magyarországgal szemben indított kondicionalitási eljáráshoz kapcsolódóan kétségbe vonta a megállapodás komolyságát.

A magyar Országgyűlés rögzítette, hogy

Magyarország elkötelezett az Európai Unió alapjául szolgáló értékek, valamint az unió pénzügyi érdekeinek védelme mellett, ezért az elmúlt hónapokban az Európai Bizottsággal való megegyezés eredményeképpen tizenhét vállalást tett és teljesített.

Rámutattak:

az unió joga pontosan rögzíti azokat az eljárási szabályokat, és megjelöli azokat az uniós szerveket, amelyek révén ellenőrzik a tagállamoknak szerződés szerint járó uniós forrásokhoz való hozzáférés feltételeinek való megfelelést, "azonban Németországnak és Hollandiának ilyen joga nincs" .

A nyilatkozattal – amely visszautasítja "Németország és Hollandia zsarolását" – az Országgyűlés az unióval való tárgyalások folytatására és arra szólítja fel a kormányt, Magyarország érdekeit minden jogszerű eszközzel érvényesítse.

Az Európai Bizottság kérésére a kondicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokat fogadott el az Országgyűlés 153 igen, 13 nem és 26 tartózkodó szavazattal.

Új feladatkört kap a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság:

a jövőben hatósági jogkörben ellenőrizhetik a központi információs közadatnyilvántartás felületén a vagyonnyilatkozatok közzétételének teljesítését.

Az átláthatósági hatósági eljárásban az ügyintézési határidő negyvenöt nap, az eljárásban kiszabható bírság felső határa ötvenmillió forint lesz.

Módosulnak a november elsején hatályba lépett új vagyonnyilatkozattételi szabályok átmeneti rendelkezései, valamint a vagyon, jövedelem és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat formanyomtatvány egyes tartalmi elemei is.

A jogszabály rögzíti az Integritás Hatóság ellenőrzési jogosultságát a nyilvános illetve a nem nyilvános vagyonnyilatkozatoknál.

Forrás: Facebook, MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Jucus! Hegedüles helyett furulyaztal mar mindenütt mindenkinek, de a hazugsagaiddal nem sikerült sermmit elerned! Meg a furulyazassal sem...
Nehany hete arrol pofaztal, hogy semmilyen "brüsszeli zsarolasnak" nem fogtok engedni! Mostmeg hirtelen 17 valtoztatas, uj törvenyek?
Aztan meg az, hogy a penzt a magyar emberek kapjak... Hat lehet, hogy magyar, talan ember is, de nem a köznep, mert közben elvesznek a milliardok a ti zsebeitekben!
Egyebkent pedig ugy tudtam, tudsz külföldiül (mert magyarul nem hoztatok le a brüsszeli velemenyt a NEMTELJESITESRÖL!), abban ugyanis az all, hogy NEM TELJESITETTETEK az elvarasokat! Trükközessel, ciganykodassal mostmar nem lehet at EUt atverni, kiisemrtek benneteteket hazug tolvajokat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
teuton
Jucus! Hegedüles helyett furulyaztal mar mindenütt mindenkinek, de a hazugsagaiddal nem sikerült sermmit elerned! Meg a furulyazassal sem...
Nehany hete arrol pofaztal, hogy semmilyen "brüsszeli zsarolasnak" nem fogtok engedni! Mostmeg hirtelen 17 valtoztatas, uj törvenyek?
Aztan meg az, hogy a penzt a magyar emberek kapjak... Hat lehet, hogy magyar, talan ember is, de nem a köznep, mert közben elvesznek a milliardok a ti zsebeitekben!
Egyebkent pedig ugy tudtam, tudsz külföldiül (mert magyarul nem hoztatok le a brüsszeli velemenyt a NEMTELJESITESRÖL!), abban ugyanis az all, hogy NEM TELJESITETTETEK az elvarasokat! Trükközessel, ciganykodassal mostmar nem lehet at EUt atverni, kiisemrtek benneteteket hazug tolvajokat!
ila51
@teuton: szépen csokorba szedted , de utálom a sunyi pofáját ...
csak úgy....
jancsi és juliska ,ebböl már kinöttünk ...
Yoda69
Ezzel a maszlaggal kit akartok megetetni varga?
Gazella
Rettentően nagyot hazudsz julcsajóska..
lampa laz
Ezek a lények újabban mindent a faszbukjukon jelentenek be mint a celebek. Biztos Bözsi néninek is vettek a tanyára térerő nélkül működő laptopot, h olvasni tudja a hülyeségeket.
Dr. Proktor
@teuton: Megalakultak a kifizetőhelyek, akarom mondani a sóhivatalok - Brüsszel átb... verésére...
Már nem hiszem hogy becuclizzák mint eddig, csak észrevették hogy eddig mindig át voltak b... verve...
Dr. Proktor
@Gazella: ... az az 1 bit is valahogy nem váltakozik, stabilan áll a nullán!
Még egy ilyen nullás bit mellé és máris van valami értelme...
justhpeter
Ha egy fideSS-birka belenéz a pénztárcájába , aztán belenéz Varga Judit képébe és úgy gondolja jobban él, akkor már reménytelen, el lehet hantolni.
Alfa
jucus te gazságügyér...valóban teljesítettétek...
de a saját zseb feltöltésének tervét, és még ehez szeretnétek többet lopni az gyűlölt EU pénzéből!
Kapjátok be politikai ribancok..korrupt kamukeresztények egytől-egyig,az egész kibaszott fidesz-ner szekta híveitekkel egyetemben
Peller Anikó
@KisTehén: Jogállam, tudod hülyegyerek.

Csakhogy az eu nem azt érti jogállamon amit ti cigányok, ti törvénybe bólogatjátok a jogot, a lopást a csalást és a harácsolást, egyetlen személy pillanatnyi szájíze szerint. A vészhelyzeti egyszemélyes kormányzás például lehet hatékony, csak nem jogállam. Ti Magyarország tönkretételére esküdtök, ami láthatóan összecsap a fejetek felett, az egyetlen siker amit elértetek az ennyi: az eu támogatás nélkül államcsőd.
kereső
Papiron művésznő- valódi tartalom nélkül. Mert, hha komolyan gondolnátok- akkor kidobnátok mindennek az alapját- az alapizéteket, és a hozzá kapcsolódó sarkalatosokat. Ha Magyarországról beszéltek- mindig eszembe jut a "lex megdöglesz", a legújabb eü törvény, az ellopott "járványvédelmi", "gazdaságvédelmi" alap, a 14 éve változatlan minimál nyugdij, a 14 éve változatlan családi pótlék, hatvanpuszta, a sok fényes templom torony, a stadionok itthon-és külföldön, az üldözött keresztények-a MET, a középkorba visszakivánt közoktatás, az ország vagyonának- természeti és épitett értékeinek magánalapitványokba kiszervezezése, az arany csodaszarvasok, a magyar fizetőeszköz tudatos leértékelése, a saját törvényeitek semmibe vétele, demokratikus jogállam helyett a NER- egy fasiszta diktatúra kiépitése. Miért is higgyünk nektek?
Peller Anikó
@kereső: "Papiron művésznő- valódi tartalom nélkül. Mert, hha komolyan gondolnátok- akkor kidobnátok mindennek az alapját- az alapizéteket, és a hozzá kapcsolódó sarkalatosokat. Ha Magyarországról beszéltek- mindig eszembe jut a "lex megdöglesz", a legújabb eü törvény, az ellopott "járványvédelmi", "gazdaságvédelmi" alap, a 14 éve változatlan minimál nyugdij, a 14 éve változatlan családi pótlék, hatvanpuszta, a sok fényes templom torony, a stadionok itthon-és külföldön, az üldözött keresztények-a MET, a középkorba visszakivánt közoktatás, az ország vagyonának- természeti és épitett értékeinek magánalapitványokba kiszervezezése, az arany csodaszarvasok, a magyar fizetőeszköz tudatos leértékelése, a saját törvényeitek semmibe vétele, demokratikus jogállam helyett a NER- egy fasiszta diktatúra kiépitése. Miért is higgyünk nektek?"

Mert ne azt nézzétek, hogy mit mondunk. Vagyis semmiért és semmi esetre sem.
ómió
Mindent teljesítetek, a brüsszeli efftársak meg viszonzásul beintenek!
Dr. Proktor
@ómió: 2 t, mint a turul... hátúrrúl...
Dr. Proktor
Gyerek mondás jut erről eszembe: "Hiszi a piszi, hülye aki elhiszi!"
Nessy
Műxik már a nagy garral bejelentett korrupció ellenes gittegylet? Papíron mindent megígér a kormány, és másnapra el is felejti!
ómió
@Dr. Proktor: Bolsi félnótásként ennyi a félnótád?
Dr. Proktor
@ómió: Ostobaként csak ennyi az ostobaságod?
kereső
@Maccska: Figyusz te narancsos moszkovita! Vége a türelemnek, toleranciának veletek szemben. Nem tudom tovább "dijazni" a baromságaitokat, azt, hogy a "szabadság" szót ócsároljátok, és szinte szitok szóként használjátok uratokkal egyetemben, primitiv módon. Ne szóljatok hozzám, az lesz a legjobb- különben meg, menjetek a 3,14-csába.
Toller Béla
Ez - persze - így, ebben a formában és ezzel a tartalommal, nem igaz ! Egyáltalán, egy szó sem igaz belőle ! Egyetlen szó sem !
ómió
@Dr. Proktor: Figyu, proktológus efftárs! Ha megvizsgáltad Böszme főnöködet, saját megnyugtatásodra mindjárt be is nyalhatsz neki!
ómió
@Dr. Proktor: Az nálatok divat - bolsi proktológusoknál! Pont, ahogy a seggnyalás!
Dr. Proktor
@ómió: Nagy kár hogy annó elzavartak hazulról!
Az OPNI-ből...
ómió
@Dr. Proktor: Téged onnét zavartak, vazze!? Böszme vezíred szanálta a fejed fölül? Azóta álltál hátulnyaló proktológusává? Ez volt tőled az "efftársi hála"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.