A DK elnöke ismét filozófiai fejtegetésekbe kezdett.

A Liner.hu számolt be arról, hogy Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke ismét megnyilatkozott a Facebook-oldalán, ahol ezúttal a "pislákoló reményről" értekezett.

Gyurcsány szerint ők a pislákoló remény Magyarország számára

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A hétfő hajnali egy óra után posztolt szövegben többek közt azt hangsúlyozta, hogy 

"Nem te írod a szót, a szó ír téged. Azzá válunk, ami gondolatban, szóban életre kel. A szó valóságot teremt. Téged, hazát, szerethető, vagy gyűlöletes világot."

Gyurcsány ezután egy éles kanyarral arra tért rá, hogy "Magyarország durva hely lett" , és azért lett ilyen, mert "akarták, hogy ilyen legyen. Szavaik megmérgeztek bennünket. A jókat is. Lassan a jók is az ő szavaikat mondják. Aki mégis a sajátját próbálja, visszhangtalanul kongó ürességbe zuhan. Zuhanhat.

Ha elveszik a szavakat, akkor elveszik a gondolatot, ha elveszik a gondolatot, akkor birtokukban, az ő világukban, a börtönükben vagy." 

Bár nem írja le nyíltan, a DK elnöke ezzel a Fidesz által a nyelv leuralását célzó kampányt írja körül. (Maga a metódus – a szavak leuralása – többek közt Orwell: 1984 című disztópiájából, vagy Victor Klemperer: LTI – A Harmadik Birodalom nyelve című munkájából lehet ismerős.)

Majd ellenpontként felhozza, hogy a szavak elvételét, a magyarázhatatlan magyarázását, a haza és az emberek becstelenségben tartását nem engedhetik meg, és bár ez sincs nyíltan kijelentve, de a "mi" használata leginkább azt feltételezi, hogy a Fidesszel szembenállók, valamint ezen körün belül a DK az, aki a pislákoló reményt jelenti az országnak.

"Mi nem engedjük, hogy elvegyék szavainkat.

Mi nem engedjük, hogy magyarázzák a magyarázhatatlant.

Mi nem engedjük, hogy becstelenségben tartsák az embert, a hazát.

Mi jelentjük a holnap még pislákoló reményét Magyarország számára.

2023"

Forrás: liner.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán egyszer a "pislákoló láng" valódi lánggá növi ki magát!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Talán egyszer a "pislákoló láng" valódi lánggá növi ki magát!!!
ómió
A bolsi népzsebire már csak ők az egyetlen "pislákoló remény"!? Na, ne má'!
jáger laszló
Azért valami új ütősebb jelzőt is kitalálhatnátok.mert az alkoholista, szemet kilövető, hazudozós,tömegbe lövető,Apró villa lakó ,országot eladósító,magyargyűlölő,hazaáruló... szlogenek már nem eléggé hatásosak még a fidex hívők körében sem! árom az újabb brainstormingot
!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
Kedves Ferenc, "Mi" értjük , amit , amíről írsz. De, a csak az orráig látni - látni? nézni inkább - " nem Mi " felzárkózása vagy reménytelen, vagy évszázadok kellenek hozzá.
De legyek tárgyilagos: a Tizenkét dühös emberből is csak egy akadt, aki kételyeket támasztott a bizonyítékokkal kapcsolatban, aztán ketten lettek, hárman stb. , végül felmentették a fiút a vádak alól.
Szóval, pislákoljon az a remény, akkor is, ha a "Mi" még csak egyetlen esküdt vagyunk a 12- ből.
Béla333
Számomra Gyurcsány és csapata nem ad reményt a változásra. Nem, nem azért, mert a maffia csapat ezt sulykolja, hanem mert amikor tehette sem tett semmit a maffiózók elszámoltatásáért, így ha hatalomra kerülne sem tenne semmit - jó eséllyel.
Mert amikor tehette, mit csinált? Amikor az általa vezetett MSZP és a Fidesz bűnszövetségben lopta el a közpénzt?
Vagy amikor 2006-ban meg akarták puccsolni az országot, elkapta a felelősöket? Nem!
Azóta sem tisztázott semmit, csak dumál, megoszt, ködösít, és hergeli a sajátjaikat.
Legjobb lenne az országnak, ha bizonyítékokkal előadná a bűnszervezet működését és Orbánnal együtt eltűnne a süllyesztőbe.
Ez lehet egy pislákoló kis reménye az országnak!
kereső
Elnök Úr, ezt a verset ajánlom az Ön és társai figyelmébe- valamint azt, hogy egy diktatúrában az ellenzék helye nem a parlamentben, hanem az utcán, vagy illegalitásban van.Onnan(a parlamentből) nincs ,mi reményt adjon,,,,,,,,,,,,,,,
www.youtube.com/watch?v=7cuqnEqAtmw
kereső
@Nyírfa: Napok óta ez járt már a fejemben. "sziszegve sem szolgálok..."- amit azért irástudóink figyelmébe is ajánlanék.
Nyírfa
@kereső: Már 2014-ben azt latolgattam, minek van inkább létjogosultsága: a Parlamenten belüli vagy a Parlamenten kívüli politizálásnak. Mindkettőre találtam okot, hogy miért. Akkor 50-50 % -os döntetlenben maradtam, de ma már egyértelműen a politikai - nem fegyveres - forradalom mellett teszem le a voksomat: ki az utcára, szervezni a tömegeket, meghatározni a célokat, és erőteljes, őszinte társadalmi párbeszédet kezdeményezni, folyamatban tartani, majd követelni a kormány lemondását.
Ha Gyurcsány, azaz a DK , illetve Klára árnyékkormánya ezt vállalná, tenné, szó nélkül melléjük állnék. Olyan hatása lenne, ami talán begyűrűzne Oroszországba is.
Száz szónak is egy a vége: nincs mire várni. A magam részéről ezt üzenem Gyurcsány Ferencnek. Szerezze vissza a renoméját, és tegye meg, amit megkövetel a haza.
sokanvagyunk
Ez a pislákoló olyan mint a pisikáló - vagy csurikáló? - most mindjárt hehu...
Gyurka80
@Jozefina: Pislákolni fog még 30 évig! Az írja böszmeferi "Magyarország durva hely lett" , k@rva volt az ő idejében . k@rvaországozott!
Gyurka80
@Maccska: A k@rva országgal leszerepelt, de a tudatalatti ezt hozta ki belőle.Amikor szemeket lövetett ki akkor nem volt durva az idióta böszme szerint!
kereső
@Nyírfa: 12:23 Mind megkötötte maga kis alkuját. Azt mondja, hogy "törvénytelen a kormány"- mert orbán 2022-ben orbitális hazugságok garmadájával nyert választást. És ennek ellenére legitimiálják a "törvénytelen" kormányt , és ezzel együtt az egész NER-t. Akkor mi is nyújt "remény"-t??
Sámannus
Kedves Ferenc testvérem. ha nem tudsz tízszer hangosabban és meggyőző erővel lenyomni orbánt csak kenyérre kennek mint a lekvárt. Anyu sem húz ki minket a szarból, ha csak Brüsszellel hozakodik elő. A híd a falvakban van, akik élhetetlen körülmények között nem kapnak szellemi táplálékot csak mocskos rezsihazugságot rothadó krumplit, büdös sonkát, avas szalonnát. a moslékot amit valahonnan erdélyből újvidékről vagy kitudja honnan hordják a vidékieknek. Te meg elkezdessz pislákolni. Csak kelleted magadat, mint kurva a kirakatban, közben szemérmetesen lecsukod a szemedet és nincs fantáziád csak vársz valami fuvallatra ami elfújja a ködöt az emberek szeméből. Közben tudni kéne, gondolni arra is hogy ne egy mégidiótább társaság jöjjön helyetekbe, mert beizonyosodott, hogy alkalmatlanok vagytok, mert nem tudtok a népünknek jövőképet formálni. Nem tudjátok igazolni, hogy életképesek vagytok, hogy vitaképesek vagytok, nem csak a városokban, hanem a vidék távoli zugaiban is. Nem keresitek a valódi egyéneket, akik alkalmasak a vidékieknak jövőképet felmutatni, mert hagyjátok a településeket rohasztani a fidesznek és nem üvöltitek naponta, mi kell a vidékieknek. Nincs nekik miért mellétek állni, mert nincs a vidékieknek jövőképe nincs a leszakadt romáknak, és a gyermekükkel kallódó fiataloknak, mert pislákolni könnyú vasat tartani a tűzben lenne igazi felősség .
Nyírfa
@Sámannus: " mert pislákolni könnyú vasat tartani a tűzben lenne igazi felősség . "

Ez a lényeg.
Németh István
Igen őka pislákoló remény >> úgy várjuk már az apró antal család gyilkolászásának folytatását, sőt kükönösen a pápa-gyilkolászást, sőt és pláne a nemzet javainak öncélú eladást! A nemzet kiárusítását; Igen türelemtlenül várjuk a szemkilövések folytatását, sőt a recski gyűjtőtábor megnyitását! >> meg a büdös triperes kurva anyád eljövetelét! Igaz?>@m73: @Nyírfa: @Maccska: @Sámannus:@Gyurka80: stb. moslékok !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.