Visszautasíthatatlan ajánlat.

A Magyar Hang írta meg, hogy a Miskolci Egyetem hallgatóinak karácsony előtt pár nappal ajánlottak szamarkandi és moszkvai ösztöndíjlehetőséget.

Különleges lehetőség a Miskolci Egyetem hallgatóinak: lehet menni Moszkvába vagy Szamarkadba ösztöndíjjal az Erasmus helyett

Fotó: Alexander NEMENOV / AFP

A lap kíváncsiságból meg akarta nézni, az egyetem honlapjáról kiderül-e, hogy mely fideszes politikusok vezetik az intézményt, de hiába kerestek rá a „kuratórium” kifejezésre, az nem hozott eredményt. A Google már többet tud: az Universitas Miskolciensis Alapítvány kuratóriumi elnöke Varga Judit igazságügyi miniszter.

A miskolci diákokhoz az üzbegisztáni lehetőség a Neptun informatikai rendszeren keresztül érkezett. Az üzenetben az alábbi bónuszokkal csábították a szamarkandi „Silk Road” International University of Tourism and Cultural Heritage egyéves mesterpogramjára a magyar diákokat (az intézmény egyébként az ország első olyan egyeteme, ahol angol nyelven folyik az oktatás): retúr repülőjegy turistaosztályon; havi 500 USD értékű ösztöndíj; havi 100 USD értékű kollégiumi lakhatási támogatás; 100 USD értékű utazási támogatás az Üzbegisztán ősi városaiba történő látogatásra, évente két alkalommal.

Az üzbég állami ösztöndíj az üzenet szerint összesen öt magyar hallgató számára teszi lehetővé, hogy 2023-ban kezdjék meg mesterszintű tanulmányaikat – két diákot már most februárban várnak, hárman pedig szeptembertől tanulhatnak Szamarkandban.

A másik decemberi üzenet így szólt: „Platonov Valery, az Orosz Nagykövetség tanácsosa levélben tájékoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztériumot arról, hogy az orosz fél lehetőséget biztosít külföldi állampolgárok számára, hogy különböző szintű és időtartamú programok keretében a szövetségi költségvetés terhére, tehát ösztöndíj alapon, oroszországi egyetemeken tanuljanak. Az orosz nyelv ismerete nem előfeltétele az oroszországi egyetemre való felvételnek. Abban az esetben, ha a felvételiző nem beszél oroszul, lehetősége van arra, hogy egy tanéven keresztül az előkészítő karon a nyelvet tanulja, majd ezután kezdje meg a választott szakirányú képzést. A 2023/24-es tanévben Magyarország számára 44 hely biztosított. Az ösztöndíjas képzésre a felvételi eljárást a budapesti Orosz Kulturális Központ az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetségével együtt bonyolítja le.”

Forrás: ahang.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Csak tudnám, Récsöl miért nem a Lomonoszovra járt?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
B+ !
Akkora Siker Siker és Siker hogy még a tejútrendszer végéről is látszik.
Hiába no a Nemzethy Nagyon Nagy Magyaroknak minden is megadatik.
Intézte qurmányuk.
Csak nekik csak értük csak most csak itt a HUN-ban.
A Ludas Matyi mint volt vicclap éhen halna ezek mellett ma 10 perc alatt.
izéke
Na tehén maccska sikari németpityu és még egy utolsó alak mehet haza bár angolul tudni kell,nem elég a trágár :DDD
Macskaszem
Volner efftárs is valami orosz kamuegyetemet végzet, aztán tessék, a fidesz szingapúri diplomatát csinál belőle. A seggnyalást minden nyelven kiválóan műveli, a többi nem számít.
gina
Remélem OV az unokáit is ott tanitatná, elmebeteg banda,
csak úgy....
1 rubel - 5,48 forint , még a hülyéknek is megéri...,ott ocsóbb a vodka!
simmering73
@KisTehen: Szamárkand tárt karokkal várja az ilyen ökröket, mint te.
Emmersson71
Csak tudnám, Récsöl miért nem a Lomonoszovra járt?!
Nyírfa
@izéke: 12.38

Nem adják ilyen könnyen! Angol? Hová gondolsz? Egy évig oroszul kell tanulniuk, ott helyben, aztán kezdhetik a választott szakot. Már, ha valaki erre adja a fejét.
balos
@Emmersson71: Ott neki kellet volna kimosni a pelenkát!
Nessy
Csak tudnám, hogy hazánk nagyjainak csemetéi ilyen remek ajánlatok mellett, miért a nyugati egyetemeket pályázzák meg!? Miért angolt tanultak orosz helyett! Bár mi választhattunk volna anno!
ómió
A brüsszeli efftársak "kivételes hozzájárulásával"?
namihami
Szamarkand!?!?!?! Hááát, az is szép hely. Persze, az egyetemi szinvonala már kérdésesebb.
Havanagi
Gondolom egy jelentkező sem volt.Pedig a sok fidesz fan itt Borsodban küldhetné a gyerekét/unokáját a "SZÉP" jövőbe.Hajrá csicskák !!Mutassatok példát !Mutassatok HŰSÉGET a Duce-nak,így illik és ez a kötelességetek,azért mert megvéd benneteket!!Ha-Ha-HA!!
Peller Anikó
@ila51: 12:54, Miből gondolod?

Lehet megy az a két nyomorult Szamarkandba, és ott mutatják nekik: Szamarkad vazze, oda tessék menni :))
csipetke
Remélem,erről valaki csinál egy videót,ahogy a hallgatók egymás sarkát tapossák,hogy Üzbegisztánba,vagy Moszkvába mehessenek tanulni...
colibri
Miskolci egyetemisták! Mielőtt élni kívánnátok ezzel a szuper lehetőséggel, gondoljátok végig a magyar minielnök intő szavait, mármint mi nem akarunk belekeveredni a háborúba! Amilyen elmeállapottal Putyin bír, még az is előfordulhat, hogy a fronton találjátok magatokat! Vigyázat, nem minden arany, ami annak látszik...!
icegygenabro
@namihami: mikor megették az összes kecskét maradnak a szamarak...dugni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.