Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagyon paprikás hangulatban zajlott az a lakossági fórum, amit Debrecenben, a Fidesz sokat emlegetett fellegvárában tartottak a városba csábított CATL akkumulátorgyár ügyében.

"Vigyék Felcsútra!" Hiába tiltakoztak a helyiek, katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár"Vigyék Felcsútra!" Hiába tiltakoztak a helyiek, katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár
Fotó: Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond Magyarország legerősebb szuperszámítógépének átadásán Debrecenben 2023. január 13-án. A Komondor névre keresztelt berendezést a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe. A szuperszámítógép 4,7 milliárd forintba került, teljesítménye öt petaflops, ami percenként 50 ezer laptopnyi kapacitásnak felel meg. MTI/Czeglédi Zsolt

Úgy tűnik hiába volt minden tiltakozás, mégis katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár – számolt be róla a Népszava.

A fórumon a legtöbb savat Papp László polgármester kapta, aki igyekezett nyugodtan, és türelmesen kezelni az indulatokat. De számos kérdésre nem sikerült érdemi választ adnia.

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerint nem veszélyezteti a Debrecenben és környékén élők biztonságát a kínai CATL cég által tervezett akkumulátorgyár.

A katasztrófavédelem határozata a környezeti terhelésre vonatkozó előírásokról nem rendelkezik, ezekről a kérdésekről a január 20-ára, péntekre tervezett, a megyei kormányhivatal által összehívott közmeghallgatáson kellene szót adni a helyieknek.

A Népszava információi szerint az eseményt olyan időpontra tették, amikor a legtöbb ember dolgozik,

így szabadságot kell kivennie annak, aki el akarja mondani a véleményét, vagy kérdéseket tenne fel.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Népszava

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az aljasságnak nincs határa!!!? Népakarat leszarva, jöhetnak a kínaikak ezerrel a szaros akkumulátoraikkal együtt!!!?? És még arculcsapva a nemzetet vissza nem térítendő manit is kapnak!!!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Mint már írtam
Felcsúton remek helye lenne az akku gyárnak
Már csak az kell, hogy OV is bólintson rá!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Jozefina
Az aljasságnak nincs határa!!!? Népakarat leszarva, jöhetnak a kínaikak ezerrel a szaros akkumulátoraikkal együtt!!!?? És még arculcsapva a nemzetet vissza nem térítendő manit is kapnak!!!?
Nessy
Logikus, nálunk "katasztrófa védelem" van.Azaz a katasztrófát védi, nem az embereket a katasztrófától. Már előre védi a kínaiakat, ha katasztrófa lesz! Az emberek meg így járnak!
gina
Ez a korménybanda sz@rik az emberek véleményére, undoritó férgek
gina
@Shikari: Te román proli oda kellene menned dolgozni ne csak ugass te féreg, remélem a rák elvinne barom
Néro2
Katasztrófa. Na jó de mi a védelem?
Egyébként meg ezt kérték , hajrá fidzse Debrecen veled van !
Úgy kő nektek savazzatok.
Macskaszem
@Shikari: Nyilván a fideszgecik boldogok attól, ha egy bazi nagy környezetkárosító, hangos gyárat ültetnek a kertjük végébe.
Macskaszem
@Shikari: 12:35 A hülyék tiltakoznak?
Kiscsíra, sokan emlékszünk még arra, mikor a csúti zsírdisznó 2008 környékén olyan szinten tolta a hőbörgést a gyöngyösön építendő Apolló gumigyár ellen, hogy az inkább fogta a sátorfáját, és odébbált.
A A Geci akkor még kurvára aggódott a Mátra friss levegőjéért, aztán kormányra kerülve első dolga volt, hogy visszakönyörögje őket, onnantól már leszarta a Mátra levegőjét ívesen. Ilyen szar alak nincs még egy a Földön.
Macskaszem
@Shikari: Nem vagy normális bazmeg, hülye orbángeci.
fergeteg
Menjetek a földekre hurkás és tirpák parasztok !
De hát föld sincs nektek annyi. Jól jönne még a gyár? Úgy mint egy másik városnak akik elutasítottak egy ilyet.
fergeteg
Szervezkednek a bolsik,mint anno az SZDSZ !
Nessy
Természetvédelem, emberek egészségvédelme? A kormányt nem érdekli! Pénz,pénz,pénz!! Lehet verni a mellüket nemzeti színű fél téglával, hogy hány gyár települ ide. Azt nem teszik hozzá, hogy máshol nem fogadták be egyik, másikat!
ómió
Az efftársija, akkor, ott is "erősen tiltakozik" minden új munkahely ellen!? Biztos, jobb nekik a "segíly"!
Eladott Ország
Maffiaállam. POLITICO Europe. Óriási, hogy rajta van, hogy Hungary, egy kalap alá vesznek Orbánnal mindannyiunkat, a víz lever ettől. 46 majd 48 majd 54 százalékkal jutottak kétharmadhoz. Háromszáz év múlva a csontjaikat a temetőből a Dunába szórják majd. Amikor Hatvanpusztán előkerül egy EXCEL tábla az ezermilliárdokról. Sovány vigasz.4db 2/3 után még a legóvatosabban fogalmazó nyugatiak is egy kupacban kezelik a Magyarországiakat. A magyarok egyék meg, amit 12 év alatt főztek. Sajnos.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fwww.politico.eu%2Fcdn-cgi%2Fimage%2Fwidth%3D1024%2Cquality%3D80%2Conerror%3Dredirect%2Cformat%3Dauto%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F12%2F09%2F269648.jpg&key=KJX-umaABh_wcy2BmPFL2g&w=800&h=723
Eladott Ország
@ómió: ma, 13:23 ☻ A kínai elvtársak is azért hozták ide az egyik legszennyezőbb, legvízigényesebb, akkumulátor gyárat, mert az EU egyetlen országában sem engedélyeznék, továbbá a magyar munkaerő már olcsóbb mint a kínai. Nagyon hiányzik nekünk az ázsiai munkakultúra és rabszolgamunka szarér-hugyér. Ez már lassan a Bangladesi szintet veri.
Macskaszem
@ómió: Te faszkalap, nem is magyarok dolgoznak benne, ahogy a többi gyárban sem.
Kínai, mongol, vietnámi, Fülöp-szigeteki, indonéz, kazahsztáni, fehérorosz, macedón, kolumbiai, brazíliai, venezuelai, grúziai, kirgiz, meg fassz tudja honnan gyüttment emberek miatt teszik tönkre a termőföldjeinket, a lakókörnyezetünket, a vizeinket, meg azért mert az építkezésből a NER rohadékok ocsmányul gazdagodnak? Kinek éri ez meg? A magyar embereknek biztos nem. Aki itt munkára fogható, az már dolgozik, itthoni munkaerő már rég kifújt.
A gyerekek meg a 80 évesek eztán sem fognak dolgozni. Vagy ki tudja?!
justhpeter
Legalább a debreceni polginak nincs már gondja, jövőre már nem kell indulnia a választáson. Ha Debrecen népe ezután is rá fog szavazni megérdemlik a pusztulást.
Eladott Ország
@Horizont: ma, 13:42 ♦ " A gödi Samsung akkumulátor is nagyobbrészt ukránok dolgoznak, Debrecenben még inkább így lesz. Egyébként a shanghaji minimálbér jelenleg kb. 156 e Ft. Gödön már toxikus anyagokat találtak a talajvízben, pedig a Samsung 5 éve működő akkumulátorgyára csak 30 GWh-s, ami harmada a leendő kínai Contemporary Amperex Technology (CATL), debreceni üzemének. Gödön a Samsung kb. 1/3 akkora akkumulátorgyára 5 éves termelés alatt elszennyezte a talajvizet, szóval a szennyvíz-tisztítás is nagy kihívás lesz. Palkovics miniszter: "Magyarország eltökélt az akkumulátorgyártás fejlesztése mellett, de „mindennek ára van”. Szerinte egy ilyen kapacitású gyár energiaigénye 800 megawatt, és óránként 1000 köbméter vízigénye van. „Kérdés, hogyan tudjuk ezeket a szinteket csökkenteni" A Debreceniek örülnek majd, amikor már kora tavasszal lajtoskocsiról osztogatják az ivóvizet a bő vizeiről méltán híres Debrecenben. Csodálkozunk itt, hogy miért ide jönnek. Miért van az, hogy hozzánk mindig valamiért Kína meg az oroszok jönnek csak?! Költői kérdés. Ugye a környezetvédelem a folyó- és az ivóvíz, a talaj szempontjából is fontos lesz?! Vagy itt is kell egy Sárga-folyó?!
- Gyakorlatilag nincs környezetvédelmi szabályozás
- A munkaerő a legolcsóbb Európában, de ha kell hozhatnak ide bárhonnan még olcsóbbat
- Az állam biztosítani fogja az infrastruktúrát, 300 milliárdért fogja Mészáros, Garancsi és Szíjj megoldani a mi pénzünkön
- A szállítási infrastruktúrát is, lásd előző pont
- Kapnak majd még pár száz milliárdot csak úgy
- Az EU-ba vámmentesen szállíthatják a készterméket
- Eladósodott ország vagyunk. Orbánék egy kis zséért eladják még az anyjukat is qrvának Keletre..."
Eladott Ország
@KisTehen: 2008-ban a magyarokat még a szlovák bérekkel lehetett riogatni, ma már a magyarok mennek romániába nappszámosnak. Az EU második legszegényebb országa vagyunk a román cigány geci eszement/agyament diktatúrája után! Magyar napszámosok Romániában. Már itt tartunk.
youtu.be/-NPKw__qQo0
Sámannus
Én tökéletesen megértem a debreceni embereket. Némi tapasztalatom van a hasonló helyzetekben kialakuló vitákban, amiér bizalmatlanok az emberek. Én olyan helyen dolgoztam, ahol napi szinten kellett felkészülni egy váratlan eseményre, és a védőfelszerelések állandő készenlétben voltak és vannak ezekben az üzemekben. Sőt a lakosságot is fel kell késziteni a rendkívüli helyzetekre. Próbáltam tájékozódni a lítium gyártási körülményekről de eddig magyarnyelvű irodalmat kerestem de ilyen nem volt. kínai volt amihez könnyen hozzáfértem. Lehet hogy én vagyok a hibás de még a lítium bányaszatáról is kevés információ van, így csak feltételezem honnan szerzik be a kiinduló anyagokat. A hazai termálvizek megcsapolása lenne egy lehetőség, de a meglévő kutak mellé nem lenne tanácsos a kivételezést végezni. A hasznosított termálvizek kiválthatnak valamennyit de nincs róla elég információ. Úgy tűnik a kormány és a bábák olyan cselekményt akarnak elkövetni ami ha lakosság tudomására kerül ismét lincshangulat lesz belőle. Eltitkolják a gáztározókba préselt vizek összetételét az olajkutakból kinyerhető meddö nem hasznosított vizek ásványtartalmát. (lehet összefüggés van egy megszüntetett gáztározó ilyen célú felhasználására is.
Egyszóval a kormányunk nem csak a környezetteé, de a társadalmilag hasznosítható értékeinkel is vissza akar élni, amikor nem tárja fel előttünk a pontos körülményeket. Valószínűleg azért mert az erős poilitikai hátteret önző céljai megvalósítására tartogatja. Kirántják a vizet a talajból, és huss elfutnak a pénzzel. nekünk csak a gyalázat marad amit itthagynak.
ómió
@Macskaszem: Ó, hogyne! Idetolul az egész világ! Így kell hazudnotok, idiótája!? Akkor, jobban húzz bele!
ómió
@Eladott Ország: Itt a legnagyobb szennyet és szennyezést, ti bolsik képezitek! Egy akkugyár csak javíthat ezen! És talán a magyart, pl. a "nyócévetek" alatt is, nem kellett volna úgy lerabolnotok, hogy a legszegényebbek közé süllyedjen!
Macskaszem
@ómió: Ti meg olyan nagyon ügyesek vagytok, hogy 12 év sem volt elég, hogy a legszegényebbek közül felhozzátok a süllyedésből, idén már Bulgária is lenyom bennünket, annyira ügyesek vagytok, az európa bajnok 50%-os áremelkedésről már nem is beszéve.
lusta
@Eladott Ország: - 50 milliárdért építjük a Tisza-Debrecen vízcsövet.
ómió
@Macskaszem: Mi megharmadoltuk (Eurostat) azt a "szegénységállományt", amit 2010-ben "hagyatékoltatok", a munkanélküliségeteket meg megnegyedeltük, szóval ki-ki megkeresheti magának az útat kifelé a mélyszegénységből, még, ha ti bolsik azt az egekbe hazudjátok is nálunk! Áremelkedésben meg - gondold végig - sokkal "impozánsabb" lenne 550%-ot hazudnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.