A Klikk TV Mélyvíz című műsorában beszélt Csintalan Sándor arról, hogy egy újságírókkal folytatott háttérbeszélgetésről kiszivárgott a kormányfő egy mondata, amelyben azt állította, hogy szerinte nem kellene Magyarországnak az EU-ban maradni.

"Orbán Viktor abban gondolkodik, hogy ő lehetne a nyugat-római birodalom főnök" – Alaposan kiosztotta Csintalan a miniszterelnököt
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Csintalan szerint Orbán unja a belpolitikát. A vagyon le van osztva, Hatvanpuszta megvan, a belpolitika az ő egójának már nem kielégítő és régóta gondolkodik olyasmiben, hogy ő lehetne a nyugat-római birodalom főnöke. Képtelen ambíciói vannak.

Jobban tetszik Orbánnak a keleti rendszer, ezért a belső rendszerünket és az ország politikai rendszerét is keleti, despotikus irányba viszi, ezért nem meglepő a mondata

– vélte Csintalan, aki szerint ahhoz, hogy a hatalmát dinasztikus irányba tovább lehessen fejleszteni, az ebbe az uniós hatalmi, politikai, közjogi rendszerbe nem fér bele, ugyanakkor kell az uniós pénz

Egyre több ellentmondás feszíti ezt szét, például az, hogy az unió tagországainak adófizetői nem óhajtják finanszírozni az Orbán-család és klientúra vagyonosodását, ami viszont őt taszítja ki ebből az előtérből.

- tette hozzá, és szerinte nem fog összedőlni a rendszer, mert a hatalmi elit érdekei ezt nem igénylik, az a lényeg, hogy a hatalmuk megkérdőjelezhetetlenné váljon.

Csintalan Sándor szerint, ha a dolog eljut odáig – és jelen állás szerint el fog –, hogy megszűnik a vérellátás, az uniós infúzió, akkor eljöhet – és el is fog jönni – egy olyan pillanat, egy olyan helyzet, ami a magyar társadalomnak egzisztenciálisan tűrhetetlen lesz. Mindenekelőtt szociális értelemben fog ez megtörténni, ugyanakkor – az oktatási demonstrációk erre utalnak –, az unokáink, gyermekeink nem fogják ezt tűrni.

A keleti nyitás, amiről Orbán beszél, ennek az országnak a politikai, gazdasági és szociális katasztrófáját jelenti. Főleg, ha az unió megújulása olyan irányba hat, hogy az ilyen kliensállamokat elengedje. Kitenni nem lehet, mert a lisszaboni szerződés ezt nem engedi, de az uniónak az a része, amelyik nem akarja kitenni magát egy ilyenfajta kísérletnek, majd köt egy új szövetséget, nélkülünk.

– mutatott rá a politikus. 

Forrás: Hírklikk

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Megbomlott az agya teljesen az hétszentség.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Vajon mi újat tud olvasni O1G a lakájmédiában?
NKF
Csintalan egy megkövesedett f@sz komcsi!Régóta ismerem.
Most már nem kell a kutyának sem ezért veri a nyálát!
amortizáltok
miért is ne, lehetnél NÉRÓ is eddigiek alapján simán. Róma, Néró, Szeneka , itt is egybe van már minden. várhatjuk az égést .
Sámannus
Megbomlott az agya teljesen az hétszentség.
fergeteg
Csintalan amikor a Hír TV betelefonálós riportok embere volt.
Kommunista volt a szemében mindenki,aki nem fideszes. Igazi nádszál,hajlíthatatlan.
Havanagi
Ja,ja ! És majd mondhatja : dübörgünk,----mint az egér az elefánt mellett.Ez "nómális "!
Toller Béla
@KisTehen: Nyugi, legfeljebb csinálnak neki egy nyugati roma birodalmat, oszt jónapot ! Se szabályok, se elvszerűség, se hűség, e bizalom, se szavatartás, semmi igazmondás, féktelen követelőzés és pénzszórás, amíg tart a lé ! És persze rohadt nagy ararnykereszt a vastag aranyláncon. Ebbe ő tökéletesen beleillik !
gina
Ez az elmebeteg barom azt hiszi ö az Isten, pedig csak egy zsiros büdös skrizofen állat,
csak úgy....
@Maccska: @KisTehen: nálunk a falu esze a fönök és az én vagyok!
ti két buta gyermeteg kecskegyalázó!
Alfa
igen...orbán király akar lenni...ezt is régóta tudjuk...neki is kell egy tüzes...korona és trón...
fergeteg
Magyarország legnagyobb,legelfogadottabb politikusa Orbán Viktor.
Németh István
Csak kéjelegjetek a saját szarotokban amit kevertek, semmit nem tudtok mindenhez barom segg hülyék vagytok! Benneteket hív a gyurscány fideszt gyűlölni, mert a nemzetet akarja kiárusítani a ti segítségetekkel, elfogyott a suska, többszáz millióval, de legjobb tudomásom szetint 2,3 milliiárddal lett "szegényebb" az összelopott vagyonából az elmúlt 12 év alatt! Kell neki szegénykének a ti moslék segítségetek > trágyadombok! Micsoda szar szemetek vagytok!!!???!!!
De akkor is tudjátok és valljátok >> az usa-nató aljadékok takarodjanak Európából, amoslék ez. vezetés meg a börtönbe! - akasztásilag!
Nem bírom megálni > ha te vagy a falu esze >> @csak úgy...: akkor az egyész falú a gombatenyésztő pincében zanzizik? te figyemá, te vagy koronáshülye?
namihami
Nagyon ritka eset, hogy a Csintalannak igazat adnék, de ez most az. Tökéletes leirata úgy a hazai, mint az EU helyzetnek.
És csak az Isten kímélje meg ezt az országot, hogy az utolsó bekezdése (a nemkilépés-átszervezés) azoknak is eszébe jusson. Mert akkor nekünk végünk és a horvát, spanyol szállodában, kinti kulipintyókban nekik mindig lesz hely. Hacsak nem a román garnírunggal vegyes betonfal...
Gyurka80
Az idióta ursula alkoholista luxemburgi stb. eu-s vezetők Orbán lába nyomába sem mehetnek!
Gyurka80
@namihami: Az eu-n kívül is van élet! Mert milyen az eu most: amcsi s@ggnyaló, alkoholista és korrupt vezetők akik mindenféle kitalált indokkal tartják vissza a pénzünket, persze a befizetéseinket elvárják!
jáger laszló
Fidex szerint MO-on gorbán a legnagyobb ember és a legokosabb és talán a lexebb is!!
Na persze ha 1edül az ő fizimiskáját nézik azt is az éj sötétjében akkor nem is láthatnak mást!!!Boldogok és talán még L is hiszik a rémlátomást!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
Csintalan? Na, majd megnézem a pirkadat-ban...ott mit mer összehablatyolni.
Gyurka80
@jáger laszló: Barátilag, te hiszed magad a legokosabbnak ez tisztán látszik!
jáger laszló
Gyurka80
Óriási tévedésben leledzel kedves barátom!!Én 1 1XŰ nyugdíjas vagyok aki elmondja a saját véleményét és ezt hagyja másoknak is!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Bástya Béla Elvtárs: @Gyurka80: @Németh István: @fergeteg: @KisTehen: @FLETÓ: @Shikari: @Maccska: Eszméletlen, amit ti itt össze hörögtök, amikor valaki kritizálja a beteg gazdátokat.
Normális embereke a saját családjukért szoktak úgy kiállni (mondjuk néha cáfolattal), ahogy ti a hazaárulókért.
Ez kibaszott beteges.
A többségi fidesz a nyolcból kétmillióval, na az külön vicces :)
És nincs jelentősége, hogy a másik beteg, Gyurcsány mennyire támogatott, mert orbánt csak az ország egynegyede támogatja. Egy része persze azt sem tudja, ki a miniszterelnök, de az mindegy.
Azért most a nemzeti inzultáció megmutatta a valós támogatottságot :)
Én nem tudom hova erölködtök még, mert már mindenki tudja, hogy mennyire buták vagytok, ti itt kisebbségben :)
Aki Én
@Bástya Béla Elvtárs: ...ahogy kétharmad, pont úgy lehet négyötöd is.
A valóságon ez sem változtat, még ha játsszátok is a hülyét.
Már magatokat is átbasszátok :) HAJRÁ!
Aki Én
...hiába hazudjátok, orbánnak sosem volt többségi támogatottsága. Ezért költ propagandára ezermilliárdokat.
Ehhez azért sok ész nem kell.
Csizmás Kond
...azt már tudjuk, hogy anakidején sem az eszéért vagy az okosságáért kapta a pofonokat...de azért azt nem kéne hetente bizonygassa.
csak úgy....
0rbán már csak azért is jó a butábik magyaroknak, mert teljesen hitelét vesztette nyugaton, amiböl az következik, hogy kaptok lófaßt, de legalább nem fogtok elhízni ! :)
Aki Én
@Csizmás Kond: ...húúúú, azért neked sem kellene fokozni.
Aki Én
@Bástya Béla Elvtárs: Már magatokat is átbasszátok :) HAJRÁ!
Lepényleső
...most talán nem,- és sokak által a baj nem az,hanem az,hogy bitorlóként,nem választottként?
Aki Én
@Bástya Béla Elvtárs: ...engem nem, ahhoz buták vagytok.
csak úgy....
0rbánnal már nem sokra mennek a magyarok, nagyon jól látszott tegnap is,hogy mennyire kiközösítik maguk közül az európai politikusok,mint akinek szagavan...
nemkati
@csak úgy...: úgy, úgy. Ezt a büdös dagadt pojácát már kerülik Brüsszelben is mint a rühes kutyát, soha nem lesz semminek a vezetője a jellemtelen fideszen kívül.
www.kepfeltoltes.eu/images/2023/02/10/398orban_brusszelben.jpg
Istenakinincsen
@Gyurka80: február 8., 19:47 Miről hablatyolsz papagájkommandós??? Csak a pénz miatt sumákol a királyod! Amint megkapja, kivezeti az országot az EU-ból még mielőtt nettó befizetőként is részt kellene venni. Milyen "befizetéseink" vannak te mint legokosabb?
Istenakinincsen
A megalomániás mini napóleon lehet hogy abban gondolkodik, hogy ő akar lenni a Magyar-nyugat-római birodalom királya!
Ezért van ez az értelmetlen fegyverkezés, haderőfejlesztés?!? Mi járhat ennek a fejében?
Gyurka80
@Istenakinincsen: Mindenki fizet be idióta nem tudod?
Istenakinincsen
@Gyurka80: Magyarország nettó haszonélvező.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Na és! Szerinted nem így kellene, idióta!
Istenakinincsen
@Gyurka80: A fideSS-maffia a haszonélvező, és nem az ország te szerencsétlen!
Gyurka80
@Istenakinincsen: Aki a SS-el írja az egy nagy barom és nem tudja mi az! Kár, hogy nem akkor éltél az SS tudta mit csináljon veled!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Talán tisztelni kéne és meghunyászkodni a a tolvaj fehérgalléros bűnözők lábai előtt? Te ezt csinálod, te dolgod...
Mit tudott az SS, ha már ilyen jól informált vagy!? Mit csináljon velem a fideSS te szerencsétlen félfejű szemellenzős ökörfajzat!
Gyurka80
@Istenakinincsen: Baxod idióta nem veszed észre az tolvajozik aki az ország legnagyobb tolvaja a dobrev klán?! Ennyire idióta nem lehetsz!
Gyurka80
@Istenakinincsen: Baxod idióta nem veszed észre az tolvajozik aki az ország legnagyobb tolvaja a dobrev klán?! Ennyire idióta nem lehetsz!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Baxom ididóta és látom ki vezeti az országot immár 13 éve...Kik a saját törvényeik által legalizált tolvajok?
A Dobrev klán nem nagyon tud hozzáférni semmihez amit ellophatna, ugye idióta? Már tisztán látja a többség ebben az országban, hogy gátlástalanul a pofánkba röhögnek, mert tudják hogy azt csinálnak amit akarnak, de ennek gyorsan vége lesz ne felejtsd! A valóság az, hogy a 9,5 millió magyarból 1,4 millió fideSS hívő...A többi meg tehetetlen egy csaló hazug rendszerben.
Istenakinincsen
@Gyurka80: Hány éves vagy? Ha 80 akkor tiszteletben tartom az élettapasztalataidat, bár az viszonylag rövid idő ahhoz hogy átlásd, hogy mi a valóság. Legendákra és mendemondákra nem lehet építkezni. Az a lényeg hogy mi van ma, mert ebből lesz a holnap! Gyanítom hogy inkább 80-ban születtél és ezért fingod sincs semmiről és akkor neked illene tiszteletben tartani a "vének tanácsát":)). 20 év ide vagy oda nem túl sokat számít, de érdemes odafigyelni a valós tapasztalatokra. Semmi baj ha nem érted...majd rájössz magadtól.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Mellélfogtál a koromat illetően IS! Annyit elárulok a megyó elvette a családi adókedvezményemet!"Az a lényeg hogy mi van ma, mert ebből lesz a holnap! " Ez igaz böszmeferi országcsődbevitelére is, mert abból lett az akkori csődholnap!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Tőled senki nem tud elvenni semmit. Az már a tiéd amit megtanultál és a fejedben van! Úgy látom, hogy a vélt vagy valós sérelmeid nem engednek tovább lépni. Valahol elakadt a lemezed? A böszmézés már a múlt nem látsz a szemedtől? Fordítsd meg a lemezed hátha van rajta "B" oldal! ~13 éve 0rbán kormány van. Rajtuk áll azóta a "jövő"!
Mint kiderült a nagy titok, hogy nem tizenhárom éves vagy, de nem is száz! Ha száz éves lennél akkor sem tudhatnál a 90 éves valós történetek és/vagy legendákról semmit! Hamis világunkban azt is le lehet tagadni és megmásítani ami egy órája történt! Apró klán? Ott voltál személyesen? Láttad, halottad?...Vagy valamelyik médiában láttad kiszínezve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.