Az EP közölte, az EU politikájával ellentétes Szijjártó Péter februári minszki útja.

Nagy bajban van  Szijjártó Péter – Ezért akadt ki rá nagyon az Európai Parlament

Fotó: Facebook

Az Európai Parlament szerint az unió politikájával ellentétes Szijjártó februári minszki útja.

Sajnálja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter februári minszki útját az Európai Parlament szerdán elfogadott állásfoglalása Belaruszról.

Az EP hangsúlyozza, hogy fontos megerősíteni az EU egységét Belarusszal szemben, „beleértve a jelenlegi rezsim diplomáciai elszigetelését”. A képviselő-testület „elítél minden olyan fellépést, beleértve a de facto hatóságoknál Minszkben tett magas rangú látogatásokat, amelyek kételyeket támasztanak azzal kapcsolatban, hogy az Unió egyértelműen nem ismeri el” a belarusz vezetést – írja a Telex.hu.

Ezzel összefüggésben sajnálatát fejezi ki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter 2023. február 13-i minszki látogatása miatt, amely ellentétben áll a Belarusszal és az Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújával kapcsolatos uniós politikával”

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke a határozat szerdai elfogadása után Facebookon

példa nélkülinek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a dokumentum „nyílt bírálatot intéz az EU egy tagállamának külügyminiszterével szemben, nevesítve” Szijjártó Pétert.

A közös EP-határozatoknak „a stratégiai szintű közös politikai irányvonalak” kijelölése lenne a céljuk, „nem pedig a pártpolitikai szintű csatározások és a politikai aktivizmus, ezért szavazatommal a határozatot nem támogattam”. 

Forrás: Telex, atv.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kérem szépen, egy díszpolgárnak több tisztelet jár! Legyen aki megadja neki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
Mindenesetre kivett pár küllőt abból a KERÉKBŐL, amelyik az EU- s pénzek irányába vitte / volna / Magyarországot. Menjetek, tárgylgassatok Minszke, a Türk Tanácshoz stb. Fel kellene keresnetek Észak- Koreát, ahol fontos szövetségesre lelhettek. Kihagytam valamelyik FONTOS országot ? Ja, és VÁROGASSÁTOK az EU polgárainak az adójából összedobott pénzt, hátha megjön. Előbb jön meg a tarajos MENZESZE...
Németh István
@Juhász István: már neis haragudj, de hogy mondhatsz ilyet, hogy kivet néhány küllőt a kerékből > amikor a győztesek fölényével akarja magukat kiszoolgáltatni a moslék alapvetően német-francia uralmú Eu. >> amiért fizetnie kelene nem fizet! zsarol Valójban elakarja lehetet-leníteni a magyar hont! Az élelmiszeripart, az iparunkat, az infrastuktúráinkat uralni akarja, nem konveniál elfogadniuk, hogy talpraállt a gazdaságunk és nem a seggkinyaló, országkiárusító gyurcsány-bajnai vezette ország működik, nem szálltunk bele a háborús aljasságaikba anem vagyunk háborús bűnösök velük együtt! Látja és érzékelteti, hogy a nató bővítése potenciális világháborús veszélyt jelent! Mintegy harapófogó a svéd-fin nató aktivítás! Legyen eszed!! Igazából nem is csodálkozom a > @Nessy: @kulabombaafityiszre: @csak úgy...: @jáger laszló: @Clavigo: dumáin, ők a megszokott színten vannak! >>mert csaka hülyék nem fogják fel hogy 13 év alatt egy szarbalökött országból a sok szemét belső ellenség hazaárulása az eu. vezeté-sének aljasságai ellenére a hazánk polgárainak léte, jövője ezzel a kormánnyal biztosítva van! Nem a hazugságokra és aljas nemzetellenes - önös érdekű pártkatonák uralják a nemzet veze-tését hanem a nemzetért tenni akaró, tenni tudó és kiválló eredményeket produkáló vezetése van!
De a lényeg>> az usa-nató aljas moslék armadája takarodjon Európából, az Eu. moslék veze-tése a börtönbe - akasztásilag! ((mit is keresnek a 11 $ milliárdos drónjai az európai Fekete tenger orosz övezetű légterében >> pl, mióta határos a Fekete tengerrel, de akára Földközi tengerrel az usa? > és ez csak egy a sok egyéb szemétségből! csak úgy!!!))
simmering73
@KisTehen: Kinyitották az istálló ajtaját? Elbődült a vezértehén. HAHAHA
terlasz
Kirúgni kéne az ilyen áruló mocskot, de azt nem tehetik meg, ezért aztán csak bírálat eszköze marad.
Németh István
@Nessy: mocsok tetű! gondolkozni képtelen vagy! Ti meg a faszszopó töketlenek a magyar nemzet a magyar polgárok kiírtói >> @simmering73: @m73: @terlasz: @gina;> hazaáruló moslékokként romntjátok a KÖZ levegőjét! Hányadékok!
Nem is foglakozom veletek az értelmi, gondolkozási szintetek kb. a pincében nevelt gombák közt humuszt-szaró földigiliszta szintjén van!
A lényeg, hogy az usa-nató armada takarodjona kurva anyjába >>ugye nem vietnámban van, vagy kambodszában, esetleg afganisztánban, stb, hanem EURÓPÁBAN > bizony > ahol semmi keresni valója nincs ugye a Warsói szerződés megszünése után pláne! Az Eu. vezetése a bör-tönbe > aksztásilag! >>veletek együtt! barom állatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.