Az Integritás Hatóság működése négy hónnap ezelőtt kezdődött meg – papíron. Ebből azonban egyelőre semmit nem érzékelhetünk.

Az EU-s nyomásra létrehozott Integritás Hatóság csak sunnyog: 4 hónapja „működik”, de ebből sem nem látszik

November közepe óta létezik az EU nyomására létrehozott, korrupcióellenes Integritás Hatóság (IH), ám nem sok jele van a működésének – mutat rá a Népszava.hu. A lap megkereste a szervezetet is, ám nem hajlandóak válaszolni a működésükkel kapcsolatos kérdésekre. 

Az IH elnöke, Biró Ferenc még decemberben az ATV Egyenes beszédben volt vendég, itt a riporter unszolására annyit mondott, hogy Farkas Flórián ügyében „meg fogják keresni az ügyészséget, és ha betekintést nyertek az iratokba, akkor tudnak továbblépni”.

Az IH azóta sem reagált arra, hogy ez ténylegesen megtörtént-e.

Az IH-t egyébként azután hozta létre a kormánytöbbség, hogy az Európai Unió befagyasztotta a Magyarországnak szánt uniós források jelentős részét a rendszerszintű korrupció kockázata miatt. Ennek mértékéről sokat elárul, hogy a Transparency International (TI) korrupciós indexe szerint immár Magyarország az EU legkorruptabb országa. A brüsszeli alkudozásokból egyelőre annyit tudni, hogy a magyar kormánynak végül sikerült elérnie, hogy Brüsszel ne követelje ki a Európai Ügyészséghez való csatlakozást. „Cserébe” született meg az a megoldás, hogy a kabinet – egyebek között – hozzon létre egy „független” korrupcióellenes testületet. Az IH története azonban eléggé sajátosan alakult: eleve annak az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságnak (EUTAF) a farvizén jött létre, amelyet 2010-ben pontosan ugyanabból a célból – az EU-s források fosztogatásának a megakadályozására – hozták létre, ám lényegében végigasszisztálta a unióban párját ritkító méretű itteni visszaéléseket.

Forrás: Népszava.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Volt olyan naív lélek aki ezt a bolhacirkuszt komolyan vette a bigott hívek kívül?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
én az eu helyében közölném, a pénzre akkor van csak halvány remény is, ha a hatóság élére hadházy és csapata..belépés az európai ügyészségbe...ha nem, akkor egy héten belül az összes multi leáll, oszt beszéljétek meg az éhező tömeggel...
Nessy
Volt olyan naív lélek aki ezt a bolhacirkuszt komolyan vette a bigott hívek kívül?
csak úgy....
de legalább fideszék jól fizetik öket! :) -ez olyan fideszes megtermékenyítö állomás,hogy a kecske is jól járjon és a káposztát is ellophassák.
kereső
Na, az orbán kormány megest adott a x@rnak egy pofont. Nem kútba, csak a kávájára. Itt egyetlen módja lenne annak, hogy az Eu folyósitsa a támogatásokat- a NER felszámolása, a parlament eredeti funkciójának visszaállitása, a sajtó szabadsága, az igazságszolgáltatás függetlenségének visszaállitása, az ellenzéki polgárok képviseletének biztositása - és 10 parancsolat betartása: első helyen a "NE Lopj"!!- azután jöhetne minden más. De ez orbán hatalmának megszúnésével, az állampárt felszámolódásával járna. Igy ennek esélye a nulla végtelenhez konvergál. Igy jártunk...
drrotf
Bebizonyosodott , hogy nem elég az hogy egy hatóság létrejöjjön, olyan hatás és jogkörökkel kell hogy rendelkezzen, és olyan személyi összetételben kell ,hogy dolgozzon, ahol a bizottsági tagoknak életcélja a hatóságok működésének ellenőrzése, a korrupciós ügyek feltárása, és az elkövetők felelősségre vonásának legalább a kezdeményezése!Narvacsics által létrehozott, vagy javasolt ellenőrzési szerv azért nem működhet eredményesen, mert nem függetlenül működik, s ezért az állami visszaélésék és egyéb szabálytalanságok kivizsgálás csak a magyar szervektől független Európai Ügyészségtől várható!
Nyírfa
Az uniós forrásokat immáron kizárólag az EU ügyészségéhez történő csatlakozás , paralel a jogállamiság gyakorlatának a visszaállítása után nyitnám meg, kísérleti jelleggel.

Jogállamiság:

" A jogállamiságba a következő elvek és gyakorlatok értendők bele, vagyis érvényesülésük nélkül az állam nem jogállami módon működik:

a törvényesség, ami az átlátható, elszámoltatható, demokratikus és pluralista törvényhozási eljárást hordozza magában;
a jogbiztonság;
a végrehajtó hatalom, a kormány önkényességének tilalma;
a független és pártatlan bíróságok által biztosított hatékony bírói jogvédelem, ideértve az alapvető jogok tiszteletben tartását is;
a hatalmi ágak szétválasztása; és
a törvény előtti egyenlőség. "

helsinki.hu/jogallamisag/
csak úgy....
@KisTehen: nem az az érdekes,hogy ki,hanem az,hogy rács mögött vannak!
kereső
@Nyírfa: Küld el a "múvésznőnek", hogy megtanulja, ha már a jogi karon nem sikerült.
Aki Én
Annyira borzasztó, hogy nem telik el nap ócska, félreírt, hibás cím nélkül.
De csak ma ez már a sokadik.
Nyírfa
@kereső: 13.58

Tudja ő, csak, amilkor felesküdött, magában azt mantrázta: hatalom, pénz, pénz, hatalom, bármit megteszek érted, esküszöm. És csillogott a szeme, s látta magát a Kossuth téren, ahogy hátrafújja a haját a dunai szél, s ő hegedül az igazságügyben.
icegygenabro
@Philip Marlowe: te pöcsfej, tanultad az idézőjelet?? Maradj a kecskéknél...
Namely
"Az EU-s nyomásra létrehozott Integritás Hatóság csak sunnyog: 4 hónapja „működik”, de ebből sem nem látszik"
Umbulumbu akarni lenni propelleres firkász, hol kell érdeklődik lenni? :)

Ennél a szennylapnál nem csak a tartalom, a forma is ugyanolyan alja. De legalább jól illik a bőgőkórus szellemi színvonalához :D
Eladott Ország
A homályos nevű magyar Integrációs Hatóság (elnök Biró Ferenc) nem ítélkezik majd korrupt személyek felett nincs jogosítványa sem ítélkezni sem konkrétan eljárni a korrupt személyekkel vagy vállalkozásokkal szemben. Azaz: feladata továbbra is az eddig ismert állami hivataloké marad, amiknek függetlensége – kétes. A Bíró úrnak már voltak olyan kijelentései, ami alátámasztja, hogy ő is csak a csúti geci és bandája beépített embere, seggnyalója, qrvája. Ugyanis Bíró Ferenc szerint: „Nem a rendszer korrupt, hanem az egyének” – mentegeti a NER-t az új hivatal, az Integritás Hatóság elnöke. Adtunk a szarnak egy pofont! Ember! Hát most jövök 556 közbeszerzésből! Úgy tűnhet, hogy ebben az ügyben a nyilvánvaló korrupció, a fergeteges lopás a legfőbb probléma, pedig nem. Itt az a végletekig elborzasztó, hogy már nincs is a piacon olyan szereplő aki képes lehetne nagyobb volumenű munkák felvállalására és elvégzésére. Kikoptak, kihaltak, elszegényedtek. Ennek a "Magyararisztokrácija teremtésnek" a lényege eleve az volt, hogy a NER-hez hű érdekeltségeket fejlessze megkerülhetetlen piaci erővé. Sikerült. Méghozzá túl jól sikerült. A nagy erőlködésben ugyanis útközben az árokba került minden elképzelhető konkurencia. Azok pedig egész egyszerűen kipusztultak a piacról. A megrendelések elmaradgatásával szépen sorban elmúltak. A munkaerő elvándorolt tőlük, az eszköz állományuk ebek harmincadjára került a cégeiket felszámolták, jogutód nélkül megszüntették. Ami van az mind a NER-ben van. Szépen leosztva a folyamatokat egészen az utolsó lapátosemberig. Ebből pedig itt normális piacgazdaság a büdös életben nem lesz már. Gecinél azért maradt kb 8.000 milliárd forint.
csak úgy....
@Namely: ez a "szennylap" fideszes, te buta bögökórus tag! :)
Pálinkás Pál
@KisTehen: te...valahogy azokat letartóztatták../ EP /...persze ott nem a fideszkitartott polpot a főügyész...
Eladott Ország
@Namely: ma, 14:13 ♣ A közbeszerzések átlátatóságát növelné a kormány egy új határozattal. Minek? Most is átlátható. Mindíg tudjuk előre, hogy ki nyeri.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/305204777_3189332921324386_5922494873481533849_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=hG9r0GZDavAAX-ciABN&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCT8MNURC3D7NARyQCmSnkoFcFHUfU2p14Tk6oQjnPNjw&oe=641D7261
Európában nálunk a legmagasabb az egy vőre jutó állami támogatások összege. Családbarát kormány. Remélem, hogy felvirrad ez a nap is! ...
uploads.disquscdn.com/images/d00cf09b78ceb81b2134820fa56c900a1a72674c5f8297a317cbc30f34f14469.gif?w=800&h=265
Már szó szerint nem tudják mi a f*szt csináljanak a hozzájuk csapódó állami milliárdokkal és külföldön vesznek hoteleket, ingatlanokat ja meg laza lakrészeket New York legdrágább negyedében, mert az ifjú Matolcsy zseni az ugye megdolgozott érte meg Ráhelke is a saját lábán áll Tiborczcal egyetemben, Lölőt nem is említve meg a többit, mert ezek mind ilyen gazdasági zsenik, a Wall Street-en konkrétan elbújhatnak mögöttük meg a Zuckerberg-ek is, mert ezek a szaros pelenkát dobáló proli parasztok, ezek aztán értenek a pénzcsináláshoz. A fertő nem viszi el tényleg ezt az országot a p*csába. A nemzeti vejkó vejéhez csak úgy hozzávágnak 6,5 milliárd forintot, és ez így rendben van. Nincs olyan európai ország, ahol ebbe ne bukna bele a kormányfő. Kivéve egyet, bár ez csak földrajzilag európai. Csak meg kell nézni Tibocz vagyonosodását/üzleti karrierjének fellendülését az apósa hivatali ideje alatt, illetve azt megelőzően, és utána feltenni a kérdést, hogy mennyi matematikai esélye van annak, hogy ezt a saját tehetségéből érte el.
Menőmanó
Nem azért jött létre ez a kamuhatóság, hogy bármit is leleplezzen. Viszont az uniós pénz megszerzéséhez édeskevés lesz ha nem csinálnak semmit, mert az unió az eredményeket várja, a létezés az önmagában semmi a köbön. Folyamatos három műszakban évekig lenne munkájuk mire 12 év összes lopását, korrupcióját feldolgoznák.
Nessy
Ez egész, minden jogosítvány nélküli látszat hatóság a kóbor hívek megtévesztése. Ők még elhiszik, hogy tud és akar tenni valamit! Hát, tévedni emberi dolog, mondta a sünmalac!
Qqberci
@Menőmanó: Na de akkor ki maradna szabadlábon a jelenlegi vezetésből?...
balos
@Qqberci: Az még hagyján,de a vérmegye létrehozásával ragaszkodóm a lopósok kézlevágásával!Aztán mehetnének a bányába szivattyúnak!
Béla333
Várom egyébként a TI és egyéb civil delegáltak nyilatkozatát, hogy ők hogy látják belülről a gittegylet eddigi működését?!
Juhász István
Az a helyzet, hogy MEKK ELEKRE lett bizva a honi KÁPOSZTAFÖLDEK őrzés- védelme. KIválóan ellátja feladatát. Napjában mindössze 4 db. káposzta tűnik el, ami ugye NEM SOK. Viszont munkára jelentkezett SOK ROKONA, akik szintén naponta 4 káposztát fognak LEELLENŐRIZNI... Ellenben a FŐNÖKSÉG FELÉ megy a JELENTÉS: a KÁPOSZTALOPÁST SIKERÜLT MEGSZÜNTETNI...
ómió
Hát, bizony, a lopásmegelőzés csak brüsszeli mintára "ajrokonform"!
Aki Én
@Namely: ,,Ennél a szennylapnál nem csak a tartalom, a forma is ugyanolyan alja. De legalább jól illik a bőgőkórus szellemi színvonalához"

A tartalommal mi a bajod, mi nem felel meg a valóságnak? Vagy csak hörögsz megint bután?
Bőgőkórus??? Ahol te is bőgsz ordas nagy baromságokat???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.