Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest sikerült megszólítania a sajtópát képviselőjének amikor lebontotta a kordont a Momentum és Hadházy Ákos.

Semjén megindokolta: Ezért szavazták le Orbánék megint az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszél az Óbudai Egyetem Kárpát-medencei online oktatást erősítő legújabb programjait bemutató rendezvényen az egyetem épületében 2023. március 31-én. MTI/Kovács Tamás

A Magyar Hang megkérdezte, hogy miért utasította el a parlament igazságügyi bizottsága 27. alkalommal is indoklás nélkül a kommunista ügynökakták nyilvánosságra hozatalát. Elmondása szerint a kormánypárti képviselők a titkosszolgálatok javaslatára nem hajlandóak publikussá tenni az aktákat.

Ha nyilvánosságra hoznánk az ügynökaktákat, olyan embereket is lebuktathatnánk az utódállamok felé, ami Magyarországnak nemzetbiztonsági kárt okozna. Egyszerűen a magyar emberek védelmében, a nemzeti érdekek szempontjából meggyőző volt, amit az adott szolgálatok vezetői tanácsoltak, hogy magyar nemzetbiztonsággal ellentétes lenne, hogyha bizonyos ügynökök neve nyilvánosságra kerülne

- magyarázta.

Hozzátette, hogy szerinte a szervezett bűnözés elleni harc érdekében sem lehet leleplezni az átkos idők titkosszolgáit, mivel ha egy ország ügynökhálózata nyilvánosságra kerülne, az megrendítené az ország nemzetbiztonságát.

Hogy az utódállamok felől milyen kockázatot jelentene a volt kommunista ügynökök leleplezése, a kormányfő-helyettes csak annyit mondott:

Ugyanakkor azt is közölte a lappal, hogy nem gondolja, hogy a titkosszolgálatoknak jelezniük kellene, hogy a Fideszben vagy a KDNP-ben hány egykori ügynök volt, sőt szerinte a kormánypártok vezetésének sem kell ezt feltétlenül tudnia.

Forrás: Népszava

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Minden volt szocialista országban így-úgy de lezárták a múltat az ügynöklisták nyilvánosságra hozásával.
Csak a magyar politikai "elit" aljassága gátolta, gátolja meg a megtisztulást!
Ezért csúszunk le az Unió utolsó országai közé...
csak úgy....
öreg komcsi nem vén komcsi ,- vajon hány embert köphetett be ez a "tisztes" öszes halánték? nekem ez a faxi spicligyanús
drrotf
Még mindig sokan vannak képviselők és más tisztségviselők akik a szocialista rendszerben aktív szereplők voltak és ezeket nem meri fel fedni a mai kormányzat. valószínű valamilyen kötődés miatt!Oda lenne a kommunista ellenességi retorika, ismételten és sokadjára kiderülne ,hogy hazudnak az urak egfolytában!
Péter2
Gondolom hemzsegnek a volt ügynökök , besúgók a fideszben és a holdudvarban és az oligarcháik között , ez a valódi oka , hogy leszavazták az ügynöklista nyilvánosságra hozatalát !
csak úgy....
@KisTehen: mikor a fidesz telis-tele veresekkel? :)
csak úgy....
@Maccska: kecskés, csak nem ott segédkeztél, hogy ennyire tályékozott vagy a témába? a rádnézve terhelö dokumentumokat megkerested? ;)
csak úgy....
@KisTehen: tululu, a fideszbe több van! :)
csak úgy....
@KisTehen: azt tudod,hogy leszarom a dk. t ? :)
Terminátor
@KisTehen: A fiatal kommunisták kormánya egyből vihetné haza a sárga borítékokat.
Emlekszünk, amikor a Torgyán megkapta Antalltól a sárga borítékot.
Semjén miniszterhelyettesnek is kinéz egy boríték, bár neki nem annyira veszélyes, mint O1G-nek.
human
Hogy miért nem hozza nyilvánosságra Orbán az ügynökaktákat?

Erre legyen válasz Bencsik András (ma hír-tv-s fideszes) 1986-os Népszabadságban megjelent cikke:

„Kétségtelen tény, hogy a Magyar-Szovjet Baráti Társaságnak jól körülhatárolható szerep jut a magyar közéletben. Hiszen a társaság az MSZMP céljainak szellemében tevékenykedő, a párt politikájának megvalósulását segítő, széles tömegbázisra épülő olyan politikai tömegmozgalom, amelynek munkájában áldozatkész, a magyar-szovjet barátságot felelősségteljes elkötelezettséggel önzetlenül szolgáló tisztségviselők, társadalmi munkások népes tábora vesz részt. (…) A Magyar-Szovjet Baráti Társaság eredményesen segítette az országaink javát szolgáló magyar-szovjet testvéri kapcsolatok és együttműködés ápolását, s a mozgalom tevékenyen vett részt a szocialista hazafiság és az internacionalizmus „Kétségtelen tény, hogy a Magyar-Szovjet Baráti Társaságnak jól körülhatárolható szerep jut a magyar közéletben. Hiszen a társaság az MSZMP céljainak szellemében tevékenykedő, a párt politikájának megvalósulását segítő, széles tömegbázisra épülő olyan politikai tömegmozgalom, amelynek munkájában áldozatkész, a magyar-szovjet barátságot felelősségteljes elkötelezettséggel önzetlenül szolgáló tisztségviselők, társadalmi munkások népes tábora vesz részt. (…) A Magyar-Szovjet Baráti Társaság eredményesen segítette az országaink javát szolgáló magyar-szovjet testvéri kapcsolatok és együttműködés ápolását, s a mozgalom tevékenyen vett részt a szocialista hazafiság és az internacionalizmus szellemének erősítésében”. (Bencsik András) (Bencsik András)

„Kétségtelen tény, hogy a Magyar-Szovjet Baráti Társaságnak jól körülhatárolható szerep jut a magyar közéletben. Hiszen a társaság az MSZMP céljainak szellemében tevékenykedő, a párt politikájának megvalósulását segítő, széles tömegbázisra épülő olyan politikai tömegmozgalom, amelynek munkájában áldozatkész, a magyar-szovjet barátságot felelősségteljes elkötelezettséggel önzetlenül...
human
Tele van a fidesz komcsikkal akik tuti, hogy saját családtagjaikról is jelentettek a hatalomnak. Van akiről a tartótitszt azt jegyezte fel, hogy meggyőződésből, nagyon lelkesen végezte a dolgát.
szegény hazám
"Ha nyilvánosságra hoznánk az ügynökaktákat, olyan embereket is lebuktathatnánk az utódállamok felé, ami Magyarországnak nemzetbiztonsági kárt okozna." Anyádnak. Mocsok ájtatos manó.
nejlontacskó
" Ha nyilvánosságra hoznánk az ügynökaktákat, olyan embereket is lebuktathatnánk az utódállamok felé, ami Magyarországnak nemzetbiztonsági kárt okozna. "
Ergo, magasra futnak a szálak!!!
Nem gondolnám, hogy egy, vagy két mezei képviselőt védenének ilyen elánnal, ami nem is igazán jelentene, nemzetbiztonsági kockázatot!
Köszönöm szépen Semmijen Zsótti ájtatosmanó beismerő vallomását.
Apropó, Orbán átvilágítása miért is, nem történt meg a mai napig sem?
Csak nem, nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában?
Istenakinincsen
0rbán és a fideSS-maffia a valódi nemzetbiztonsági kockázat! (Vagy inkább nemzetdisznósági:). Minden bűzlik amit titkosított!
Miért nem lehetnek a régi ügyek nyilvánosak? Kinek kockázatos az igazság/valóság??? Ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba.
verőce21
Hülyeség lenne közzétenni az ügynöklistát, hiszen a maszoposok már rég kiürítették magukat onnan...!
szegény hazám
@verőce21: Kedves uram! Akkor csak az ön bálványai maradtak benne?
Pálinkás Pál
első sorban tapsolnék amikor kirúgnák alóla a sámlit...ez az egyik legnagyobb féreg a hernyógyüjteményben...
Alfa
a kecskebaszók...@KisTehen: @verőce21: @csak úgy...: és társai, mind kibaszott kommunista besugók voltak,és azok is , mint a kibaszott fidesz-ner szekta tagjai--
az orbán kormány minden tagja kibaszott komcsi volt...most is az
verőce21
@Alfa: Lónakafaszát, lazítsál már egy kicsit...!
Dr. Proktor
Tessen jól viselkedni mert Putler elvtársnál megvannak az aktamásolatok...
Habár a bárgyú 2/3 népet már az sem izgatná ha ezek napvilágot látnának!
justhpeter
Három képesség és dolog biztos előny volt a fideSS-felvételinél:
1) A munkásmozgalmi múlt - előny a régi mszmp tagság és funkció.
2) A jellemhiány - előny az ügynöki/besúgói múlt.
3) A semmihez nem értés - előny a perfekt hazudozás.
ómió
És az efftársak által "külön gyártott ügynökaktákról" már ne is beszéljünk!
sunoge
Ócska duma, silány hazudozás. Vastagon érintettek vagytok NER pubik, ennyi.
sunoge
@Emmersson71: Nem is, ezek jó keresztények, csak kicsit hazudnak, lopnak, paráználkodnak...
jáger laszló
1 értelmű!!
Azért szavazták le,mert több lett volna a politikai kár a fidex részére mint a haszon!!Ennyire 1XŰ!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Fenyöfa58
@KisTehen: @Maccska: menjetek el inkább egeret fogni !!! talán jobban hozzá járultok a DGP -ez!!! tudjátok egyátalán ,hogy mi az !!!???
Csaba Zsolt
Ööö nagyon gyenge,átlátszó ööö a fedősztori.Akkor még ööö a szartartály a helyén marad.
kereső
Te iis ügynök voltál, az egyházügyi hivatalnál. Nna, ezért sem lehet nyilvánosságra hozni.
"Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallásosság erkölcs nélkül". Ez pontosan illik a kdnp-re, és a magyar egyházak többségére.
Havanagi
@Béla333: Sötét nép meg hagyja,na ez a felháborító!
amortizáltok
azért mert részese volt azért nem engeni akinek tiszta a lelkiismerete meg a gerince az ki merné nyittatni a 3/3-ast is na de? csak putyin gondolom megkaparintotta kellő idöben nem véletlen voltak bejáratosak
Istenakinincsen
Azért tartanak össze mert mind bűnös! Egyik sem akar lebukni...inkább fedezik egymást. A félelem nagy úr!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.