A napokban meghívást kapott David Pressman amerikai nagykövettől egy nagykövet úr hite szerint megtartott, szűk körű Széder-vacsorára, amit örömmel fogadott el Gyöngyösi Márton.

A Jobbik elnöke pár éve zsidókat listázott volna, most kipában vacsorázott az amerikai nagykövettel
Kép: Facebook/ US Embassy Budapest

A Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője közösségi oldalán úgy fogalmazott:

nincs annál meghatóbb és meghittebb élmény egy konzervatív európai számára, mint amikor a zsidó-keresztény kultúrkör valamely vallási közösségének tagjai együtt élik meg élő kapcsolatukat Istennel, vallják meg hitüket Istenük és közösségük előtt.

A politikus örömét fejezte ki, hogy részt vehetett a vacsorán, a közös ünnepen és a szabadságról ott kialakult és folytatott eszmecserén.

Örülök, hogy a Jobbik-Konzervatívok elnökeként meghatározott és következetesen képviselt jobbközép politikai irányvonalat egyre többen ismerik el és látják, hogy az általunk kijelölt út elvezet egy normális, európai, polgári Magyarországhoz

– zárta szavait Gyöngyösi Márton.

Gyöngyösi Márton 2012-ben egy alkalommal a következőket találta mondani a parlamentben:

itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.

A politikus szavaitól a pártja akkor nem határolódott el, ám azóta nagy fordulatot vehetett

Az amerikai nagykövet is beszámolt a csütörtök esti eseményről. Pressman a Twitteren azt írta:

Lenyűgöző pészah széderünk volt, amely különböző nézőpontokat, diszciplínákat képviselő és más hátterű magyarokat hozott össze a szabadság értelméről értekezni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...szerintem olvasd, és értelmezd újból a hozzáállásomat mert nem hiszem hogy megértetted.
Nadehamár összefutottunk elmagyarázhatnád hogy miért kell vagy mi a pláne abban ha egy nem zsidó kipát rak a fejére egy zsidó közösségben...mert én erre csak azt tudom mondani hogy butaságból...és szerintem ez kétszínűség.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A lapon lévő témával kapcsolatban válaszoltam, téged csak azért idéztelek, mert nem csak azok az emberek változhatnak, akiket védeni akarsz.

A kipát mások is feltehetik, egy zsidó eseményen, udvariasságból is. Orbán inkább kalapot rakott a fejére, van aki sapkát.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...nem akarok és nem is védek senkit, viszont vannak dolgok amivel egyetértek, és az a te értelmezésedben azért leginkább fideszfelőli mert az a megközelités sokkal közelebb áll az én elképzelésemhez. Szerintem az aki kommunista volt az soha nem tud vallásos lenni, ha meg ma annak állítja be magát akkor valamelyiket hazudja vagy hazudta tehát nem megbízható...erre írtam amit írtam...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A volt kommunista említésed Szili Katalinra utal, ő az MSzP-ben is a vallásos tagozatot hangsúlyozta, v. képviselte.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Nemcsak rá, hanem minden olyanra aki egy fenékkel két helyet próbált elfoglalni.
Csizmás Kond
@Maccska: ...mindig vannak kétszínűek, azokba nem szabad bízni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.