Átalakítják a postatörvényt, így egyetlen posta jutna 30 ezer lakosra, ezáltal a fővárosban összesen 55 hivatal működne.

Jön a tömeges postabezárás – Nagy Márton rendet tesz

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nagy Márton rendben akarja tenni a Magyar Postát úgy, hogy a maximumot hozza ki belőle és olcsón működjön. Most már körvonalazódni látszik, miként képzeli ennek megvalósítását, ugyanis a kormányzati portálon elérhető a postatörvény módosításáról szóló javaslat – számol be az Mfor

Jelenleg úgy szól a törvény, hogy 25 ezernél nagyobb népességszámú településeken 25 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell biztosítania a Postának.

A jövőben azonban a Gazdaságfejlesztési Minisztérium vátoztatna a törvényen: a 30 ezernél nagyobb népességszámú településeken 30 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell biztosítania a Postának.

Ezek alapján Budapesten és több nagyvárosban számos posta bezárása várható, méghozzá törvényesen.

Eddig Budapesten a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett mintegy 112 posta állt az ügyfelek rendelkezésére. A 30 ezres szabály alapján viszont a fővárosban elvileg elég lenne a jövőben csak 55 postát üzemeltetni – hangsúlyozza az Mfor.

Forrás: Mfor

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Éljen, éljen ,éljen orbán! Hajrá Magyarország- előre megyünk, nem hátra, nekünk Magyarország az első- mert a gaz patás 36 postát bezáratott a zsákfalvakban anno, és a fideSS ettől nemzethalált vizionált. Kedves hivek, lehet hozsannázni, ezért is!
"alavju viktor"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Elöre megyünk nem hátra, OV még az országot is bezárná ha lehetne, rohadék patkányok...amhez nyúlnak az rohad...
szegfue
@gina: tegnap 22:51 Pontosan ez fogalmazódott meg bennem is! Gyakorlatilag ujra lesznek mindentől elzárt települések... napi 1 buszjárat, posta, orvosi ellátás és még sorolhatnám mely szolgáltatások nem lesznek.:(
Nyírfa
@lusta: 22.31

Lényegében erről beszéltem. A csekk egy biztos pont a befizetések terén. A posta elküldi a pénzt, én pedig a kezemben tartom a feladóvevényt. Vagy, ha bankszámlára utalok, akor is megkapom az igazolást az utalásról.
Az online térben pontosan attól tartok, hogy packázhatnak velünk, vagy, hogy jöhet egy vírus, ami eltűnteti a teljes dokumentációt.
Volt egy nagyon-nagyon kellemetlen ügyem a díjbeszedővel. Az ő gépükön nem valós tartozások keletkeztek, amikre késedelmi kamatokat is felszámoltak. És hiába voltak a kezemben a feladóvevények, kötötték az ebet a karóhoz, hogy márpedig az ő kimutatásuk szerint nekem fizetnem kell. Perrel fenyegettek, szörnyű volt. Végül az egyik ügyintézőjük, akibe szorult egy kis tisztesség, annyit tudott segíteni. hogy "csak " a késedelmi kamatot kellett megtérítenem, azt azért, mert, későn mutattam be a csekkeket. Nem ők kértek bocsánatot, amiért az ő hibájukból kálváriát járattak velem, még én örültem, hogy végre lezárhattam ezt az ügyet.
h
Giovanni Alba
@kereső: tegnap, 20:52
Nem állítom hogy tudom a választ, a megoldást a problémára, csak azt mondom, hogy ez egy megoldandó probléma. A magam szűkös eszközeivel segítek annak akinek tudok, jelen esetben anyukámnak.
Az már némileg utópia, ha a közösségi terekben (könyvtár, művelődési ház, iskola) lenne szabad hozzáférésű internetes pont, persze nem a gyerekeknek kalandjátékra, és lenne ott hozzáértő segítség is.
Városban élek, ezért városiak a felhozott példáim. Nem vagyok mindentudó világmegváltó, de azt tudom, hogy ez egy átmeneti kor, a maga nehézségeivel és buktatóival.
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 09:02
Én is erről beszélek, hogy hiába a sárga csekk meg az elismervény, akkor is történhetnek galibák. De! A te esetedben a díjbeszedőnek kellett volna igazolnia a követelés jogosságát, és miinden kiküldött számlán szerepel az esetleges tartozás. Ha a februári számlán nincs ilyesmi, akkor a hirtelen-váratlan felbukkanó követelést igazolni kell.
Könnyen beszélek a partvonalon kívülről, a kibicnek semmi sem drága, de megkértem volna szépen a díjbeszedőt, hogy mutassa meg, mi alapján perelnének. (Szerintem átvertek.)
Nyírfa
@Giovanni Alba: 11.42

Igazság szerint én perelhettem volna, aminek a kimenete megjósolhatatlan volt. Az ügyintéző, aki a végén a segítségemre sietett, némileg feldúltan annyit mondott, hogy valamiből jól kell élniük a vezetőknek.
Jó húszéves történet, még az emlékét is kitörölném szívem szerint.
A történeti hűség kedvéért: persze, a számlán egyszer csak megjelent, hogy követelésük van velem szemben. Először legyintettem, mondván tévednek, majd kijavítják. De nem ez történt. Aztán csak bementem a csekkjeimmel a kerületi hivatalba, ahol agybajt kaptak tőlem, mert nem ismerték ki magukat, ugyanis az ő számítógépükön sem az én befizetéseim nem voltak valósághűek, sem a központi nyilvántartással nem egyeztek.
Tehát, irány a központ, ahol először magas lóról beszéltek velem. Aztán jött az egyik fiam is, aki a legőrültebb helyzetekben is meg tudja őrizni a nyugalmát, és olyan diplomatikus, amit én soha nem fogok elsajátítani: erre születni kell.
Akkor türelmet kértek, hogy utánanézzenek a dolgoknak.
Legközelebb már az a hölgy volt, akinek teljesen újnak számított ugyan az ügyünk, de az egyetlen volt, akihez ügyfélként ma is bizalommal lennék. Ő segített lezárni a késedelmi kamat-kompromisszummal. Belementem, hogy szabaduljak.
Igen, átvertek, és viszonylag olcsón megúsztam, de nem múlt el nyomtalanul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.