Egy kétéves gyerek holtteste került elő Nyíregyházán egy autó csomagtartójából – érkezett a sokkoló hír szombat délelőtt.

Megrázó részletek derültek ki a csomagtartóból előkerült halott kisgyerekkel kapcsolatban

Az eset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretein belül vizsgálja – közölték korábban.

A Tények friss fejleményekkel szolgált, a TV2 portálja értesülései szerint  a kisgyerek több napja halhatott meg, azt azonban nem tudni, történt-e bűncselekmény. A Tények szerint a gyerek alultáplált volt, a bejelentők nevelőszülei voltak, akikkel ott volt testvére, akin zúzódásos sérüléseket találtak. A járművet a rendőrkapitányságnál parkolták le.

Forrás: tenyek.hu

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Akik nem vizsgálták meg a nevelőszülők alkalmasságát, környezetét, és gyermeket, gyermekeket adtak a gondozásukba, azok ugyanúgy felelnek a tragédia bekövetkeztéért, mint az elkövetők, akik feltehetően maguk a nevelőszülők.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Akik nem vizsgálták meg a nevelőszülők alkalmasságát, környezetét, és gyermeket, gyermekeket adtak a gondozásukba, azok ugyanúgy felelnek a tragédia bekövetkeztéért, mint az elkövetők, akik feltehetően maguk a nevelőszülők.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 19:27
Szerinted ez válasz @Nyírfa: felvetésére? Szerintem csak egy színvonaltalan beszólás némi rosszízű felhanggal, előítéletes feltételezés alapján.
A valódi kérdés itt a gyámhivatal felelőssége, annak az ügyintézőnek kellene válaszolnia, aki ráütötte a pecsétet az engedélyre.
tothjani
@Maccska: Miközben egy tanárnőtől azért akarták elvenni pár éve a gyerekét mert reggel átszaladtak az úton hogy elérjék a buszt. (De nem akarták őket elütni, csak valami fidesz majom meglátta.)
Nyírfa
@Giovanni Alba: Köszönöm, mert erre a megjegyzésre , annak értelmetlen, nem a kommentre adott reagálása, hanem a nem is bújtatott cigányozás okán, nem válaszoltam volna.
justhpeter
Beballagtatni az érintettet vagy érintetteket egy fegyházba, ráérnek kikérdzni évek múlva,hiszen az életfigytiglanból telik rá.
Clavigo
@Maccska: Köszönjük Emese.. Ma is pont olyan hülye vagy,,mint tegnap.
gina
Ezért kell meghallgatni a szivhangokat, ugye Viktor és bandája?,, orbániában ez lassan természetes,,,, a gyülölet van napirenden, annyira boldogok ebben a megátkozott országban az emberek, fontos hogy a tolvaj kormány jól él !!! meg van az eredménye a 12 év gyülölködésnek amit ez a szemét cigány hirdetett és hirdet nap mint nap,,,, Gratulálok zsiros pojáca csak igy tovább...
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: pedig most igaza van maccskának...a cigóknál ez szokássá vált, egymás kölkeit nevelgetik jó pénzért,az állam meg fizet nekik...ahelyett hogy gettóba zárnák a fél évezrede itt lebzselő parazitákat...
jáger laszló
Mit mond a rendőrség azon kívül ,hogy nem mond semmi éremlegeset!!!??
Én szólni sem tudok ezen szörnyű eset hallatán!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sziszifusz
@Shikari: 07:04
Biztos vagy te vagy ebben ? Ott voltál ?
Lehet, hogy azok, lehet, hogy nem.
Nem akarom védeni a cigányokat, de nem csak ők követnek el szörnyűségeket.
Sziszifusz
@Shikari: 07:40
Te talán tudsz valamit, hogy ilyen biztos vagy benne. Ott voltál ? Jelentkezz a hatóságnál tanúként .
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 06.35

Ezt még olvasni is szörnyű.
Menőmanó
Két gyerek után az állami apanázs közel 270 ezer forint.
Ez több mint bármilyen segély.
Aztán ha a gyerek sír mert éhes, akkor könnyen úgy jár mint ez a szerencsétlen, mert sajnos nem a szeretet és megértés motiválja a nevelőszülőt, neki ez csak egy pénzszerzési lehetőség.
Nyírfa
@Horizont: tegnap, 21.06

Ezt el tudtad volna képzelni a mi időnkben?
Ahogy hazaértünk a fiammal a kórházból, már jött a védőnő, jött a doki, elláttak minket tanácsokkal. És a látogatások ezzel nem értek véget, ugyanis munkaköri feladatuk volt idődől időre ránézni a kisdedekre.
Az örökbefogadott vagy a nevelőszülőkhöz kiadott kicsiket fokozottan kell ellenőrizni, hiszen itt az egyik érintett fél a gyámügy, amely képviselni hivatott a gyerekek érdekeit.
Sziszifusz
@Shikari: 09:21
Ebben az esetben másról van szó. Ne hasonlítsd össze az őszibarackot a lopótökkel.
Egyébként az igaz, hogy az általad felhozott példák a cigányok által követett cselekmények voltak, de itt most teljesen másról van szó.
Sziszifusz
@Shikari: 09:28
Én nem prejudikálom a tötrénteket. Várjuk ki a végét.

Te miből gondolod, hogy ... ?
Menőmanó
@Horizont: Persze, én sem az összesre gondoltam. Nyilván vannak rendesek is.
Nyírfa
@Horizont: 09.25

Meg az óvodások nemváltó műtétei miatt agódnak.
A családunkban történt öröknbefogadás. Az is régen volt, az akkori kisgyerek már maga is anyuka. A szülőknek olyan szűrőkön kellett átmenniük, mintha nemzetbiztonsági ellenőrzésen vettek volna részt. A gyámügytől rendszeresen látogatták őket, annak ellenére, hogy mindig meggyőződhettek arról, hogy a kicsi ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna.
És akkor ma a nevelőszülőknél lévő gyerekek nem kapnak ennyi figyelmet? Egyáltalán , az elhelyezésük milyen szempontok szerint történik?
bencemacska
@Pálinkás Pál: ma, 06:35
Ez nem rendszerhiba? Nem részletezem mit kellene tenni azokkal, akik igent nyomtak a parlamentben erre a törvényre!!!
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: ma, 06:35
Azé a felelősség, aki dönt a nevelőszülőkről. Neki kellene megvizsgálni a körülményeket, és rendszeresen ellenőrizni azt. Mindegy hogy cigány, vagy köze sincs hozzájuk, pénzéhes aljadék mindenhol megterem. Az a bűnös, aki lehetővé teszi ezt.
Giovanni Alba
@Horizont: ma, 09:26
Mint ahogy vannak lelkiismeretes orvosok, tisztességes taxisok, absztinens buszvezetők, vagyis úgy általában rendes emberek, de róluk nem születnek eladható újsághírek. A siki féle egyszerűek meg általánosítanak és ítélkeznek, valamiféle erkölcsi magasabbrendűség nevében, amelytől több évnyi járóföldre vannak, és éppen az ellenkező irányba masíroznak.
Nyírfa
@Giovanni Alba: " masíroznak"...nem kicsi az áthallás.

Ha valami bizonyítja a korlátoltságot, az az általánosítás, a sztereotíp gondolkodás. Gondolkodás idézőjelbe téve.
Nemcsak emiatt, de ezért is ellenzem a halálbüntetést.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: hát akkor ne olvasd, attól hogy neked nem tetszik, még igaz...,áruld el nekem, mitől lenne rosszabb az életed,ha a cigók visszatakarodnának a gangesz partjára?...
szegfue
@Menőmanó: 9:13 Honnan tudod, ill. biztos vagy benne, hogy a nevelőszülők 2 gyermek után 270 eFt-ot kapnak havonta?
Én ugy tudom, hogy gyermekenként havonta 53 eFt ( ez is csak 2023.jan.1-től, továbbá ez az összeg már 25 %-kal növelt).
szegfue
@Nyírfa: 9:42 Nemcsak régen volt igy, manapság is igy müködik! 2 év kellett ahhoz, hogy az örökbefogadás megtörténjen... tanfolyamra kellett járniuk (pedig már van 2 gyerek!), kb. 3 havonta környezettanulmányra jöttek, ugyancsak ilyen időközönként kereseti és Nav igazolást kellett beadni. De ha pl. külföldi az örökbefogadó, akkor ezek nincsenek, szinte kirakják a világba a gyereket. Egyébként M.o-n az elmult kb. 20 év alatt soha sem érte el a nevelőszülők száma a 6 ezret. Tehát nem olyan sokba kerülne az ellenőrzés, a felügyelet... de hát mi várható el, ha csökken a szociális hálózatra is a pénz?
Igazából nagyon keveset tudok az esetről, igy én csak az elvekről beszélek.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 10.07

És mitől lenne jobb? Attól, hogy ők nem lennének, még itt maradna az összes fideszes, az őhazánkosokról nem is beszélve.
Ők talán különbek? Attól is meg lehet halni, hogy megölnek, és attól is, hogy megfagysz, nincs mit enned, nem gyógyítanak meg, nincs hol laknod.
Nem mellékes kérdésem, hogy általánosítanál-e, mint shikari, és egy kalap alá vennél minden cigányembert, vagy szelektálnál, ő jó, ő nem lop, ő nem késel, ő dolgozik, tehetséges, maradhat.
Veszélyes út ez, Pali.
Másképpen, más okok miatt, de megtapasztaltam a kiközösítést, illetve az ilyen irányú próbálkozásokat. Azt szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma, de merem állítani, hogy az a harc, amit önmagamért folytattam, sok-sok energiát vett el tőlem, és akadályként hatott, még, ha meg is ugrottam. Nem tisztán, mert elestem, és nagyon elfáradtam.
Vissza a cigánysághoz: szálltam már le buszról miattuk, de álltam tüntetésen Setét Jenő mellett, és adtam kölcsön a szemüvegem annak a cigányasszonynak, aki remegve az izgalomtól, felszólalásra készült. Végül úgy belejött, hogy tapsvihart aratott. Őket is küldjük el? Csak azért, mert egy másik kultúra szülöttei? És milyen jogon, Pali? Mlyen jog hatalmazna fel bárkit arra, hogy ember és ember között értékbeli különbséget tegyen a születése okán?
Nem kérem, hogy gondold át, mire föl is tenném, felnőtt vagy. De azt kipróbálhatnád, hogy elképzeled magad számkivetettként, vagy, hogy erre a sorsra szánnak egy Taigetosz-szerű művelet során, mert a túlnépesedés miatt a Pali nevezetűek kerülnek sorra.
Még egyszer mondom: veszélyes út ez. És nagyon-nagyon igazságtalan.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: azelmúlt 600 év bizonyította, a cigónak nincs helye Európában...
Nyírfa
@szegfue: 10.56

Egyik oldalon a drákói szigor, másik oldalon a teljes felelőtlenség. Az egyik túlzó, a másik bíróságért kiált.
A gyámhatóság nagyon el tudja vetni a súlykot.
Egy ismerősöm férje meghalt, az egyik gyermeke még kiskorú volt. A kislányt, aki egyébként már középiskolába járt, annak ellenére, hogy továbbra is az édesanyja háztartásában élt két felnőtt testvérével, gyámság alá helyezték, az örökség gyermekre eső része felől ők rendelkeztek. Az édesanyjának innen kezdve nem volt érdemi beleszólása a gyermeke életébe. Kiskorúsították az egész családot.
Így lehet elvenni, sőt, kiirtani a bizalmat a hatóságok iránt.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 11.34

Mások szerint a zsidóknak. Van egy szint, amely alatt kell az embereknek egy bűnbak, hogy azt hihessék, a kiszemelt , kijelölt csoport nélkül milyen fasza lenne az élet.
Aztán nagyot koppannak.
Egyébként van ennek a túlélő stratégiának neve is: csoportdinamika.
szegfue
@Pálinkás Pál: 10:07 Szerintem attól, hogy még Te ezen a véleményen vagy, még nem vagyok biztos benne, hogy Neked van igazad. Sőt senkinek sem lesz rosszabb az élete -- de jobb sem! --, ha nem élnének velünk a romák. Aki dolgozik, az a legszemetebb, legalja munkát csinálj (pl. az utépitéseknél, csatornázásnál). Szerintem van szorgalmas, van tiszta, van becsületes, vagy éppen az ellenkező tulajdonságokkal rendelkező ember, nekem nem számit a bőr szine, a vallása, de még az sem milyen fizikálisan.
Nyírfa
@Horizont: 11.32

Amit a Fóti Gyermekvárossal műveltek, az etikai bűncselekmény. A fészekrakó-programot ott akadályozzák, ahol csak tudják. A Pető Intézetet kis híján felszámolták.
Ezeknek a karrier-, nem is karrier-, csak pénz és hatalomorientált embereknek egyszerűn nincsen szociális érzékük. Teljességgel híján vannak az empátiának, az emberségnek. Szeretik azt hinni magukról, hogy nem nácik, pedig valósággal rohannak a nácizmus karjába.
Nyírfa
@Horizont: 11.45

Sokszor az óvoda, az iskola is ludas. Nem jelzik, vagy csak késve, ha a gyermek elhanyagolt, hol megjelenik az aktuális intézményben, hol nem, furcsa, esésre, verésre utaló nyomok vannak rajta.
Pedig minden óvónőnek, pedagógusnak van otthonlátogatási joga: családlátogatás. Sőt, volt idő, amikor ez kötelező jelleget is öltött. Igaz, akkoriban a pedagógusnak becsülete volt.
Nyírfa
Bogdán Lászlót a halála után bele akarták keverni valamilyen csalásba, hogy megállt-e a vád, nem tudom, jó régen nem hallottam a fejleményekről - talán, mert nincsenek.
De, akármi az igazság, az, amit polgármesterként letett az asztalra, az egész ország számára példamutató kellene, hogy legyen. Igen, éppen egy cigányembert méltatok.

Egyébként az említett tüntetésen, ahol is Setét Jenőnek testközelben nézhettem az arcába - igen, ő is cigányember, és bár a fideszesek lennének olyan kulturáltak mint ő! - annyi értelmiségi fiatal jelent meg - mind cigány! - hogy csak kapkodtam a fejem: ti hol voltatok eddig? , miért nem hallani a hangotokat? Szépek, csinosak, elegánsak voltak, és fájóan csendesek.

Nem egy tanulmányt olvastam arról, hogy miért nem aktív a cigány értelmiség. Pedig nem is kell hozzá tanulmány, hogy az ember értse, bármilyen nehéz is elfogadni. Mert nagyon kellenek ennek a társadalomnak!
Pálinkás Pál
@szegfue: nem lenne jobb...?...erről talán kérdezd azokat, akik cigányfertőzött területen élnek...kérdezd az időseket.." öregezés "...vagy szimplán csak látogass el egy börtönbe...vagy sétálj el egy cigánysoron,...gyanítom ,rögtön megváltozna a véleményed...ja...és szerinted hány milliárdba kerül a közel 1 millió cigó segélyezése..?aki a szívén viseli a sorsukat, azt közéjük költöztetném...
Pálinkás Pál
@Nyírfa: olvasd el amit szegfue - nak válaszoltam...12:32.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Az a baj, Pali, hogy neked csak ez az egy megoldásod van. Ez annyit jelent, hogy minden egyéb problémát is így, csírájában fojtanál el?
Pálinkás Pál
@Nyírfa: igen...ha egy szőlőfürtnek 90 %-a rothadt...nem szemezgetek, kidobom az egészet..és nagyon megengedő voltam ,hogy csak 90 %
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 14.09

A fokföldi ibolyámat ki kellett dobnom, de leválasztottam róla 3 pici levelet a szárával, amelyeket még megmenthetőnek találtam. Lassan beültethetem őket, nemcsak nagyra nőttek, és fejlődik a gyökérzetük, de még a víz alatt is jönnek levélkék, ami elvileg nem történhetne meg.
Azt hiszem, ezt a témát lezárhatjuk.
jáger laszló
Hiába szélesítettem a horizontomat,még mindig nem látom,hogy mi is történt valójában,mert a rendőrség hallgat mint a sír!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@Horizont: no ne mondd...ellik sorban a kölköket a családipótlékért...no...és a közhasznú munka is segély..csak így nem a kocsmában könyököl, hanem a lapát nyelén...mert értékteremtő munkának nem nevezhetjük..ugyebár..?...
Pálinkás Pál
@Nyírfa: a fokföldi ibolyával nincs is semmi bajom...:)
Pálinkás Pál
@Horizont: " Egy 17 éves fiatal kisfia volt az a kétéves gyerek, "...
hvg.hu/itthon/20230416_holtan_talalt_kisfiu_nyiregyhaza_neveloszulok_rendorseg...és ezt nevezed édesanyának..?
Nyírfa
@Horizont: Tanulni, tanulni, tanulni. Ugyanannyi okos, tehetséges ember van köztük, mint bárhol a világon. És minél többen élnek a tanulás lehetőségével, annál hamarabb szűnik meg a putrivilág.
Idővel, a hevességüket is megtanulják irányítani. Itt van ezer éve a magyarság, és beilleszkedett? Hát, erről van szó.
Nyírfa
@Horizont: @Pálinkás Pál: 14.43

Tudom, hogy tudod, hogy tudom, hogy tudod, miről beszélek.:)
vacsi
@Pálinkás Pál: Igen, csak éppenhogy a cigányok nevelgetik egymás gyerekeit - itt meg - és még jó néhány helyen - meggyilkolták.
vacsi
@Shikari: sok esetben így van, de NEM ÖLI MEG!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: csakhogy a cigóknál 600 év nem volt elég a változáshoz...a tanult cigóról annyit, itt írta valaki a napokban, " egy csepp forrásvíz nem változtatja meg a trágyalét "...!
Pálinkás Pál
@vacsi: a cigók...mit gondolsz,miért nem tettek még utalást sem a nevelő " szülőkről "...??
Nyírfa
@Horizont: Tufom. A házunkban lakott egy család, a lányuk tanárnőnek készült. Éveken keresztül láttam a tavaszi, nyári időszakban a balkonon tanulni. Könyvek, jegyzetek voltak felhalmozva mellette...
A kisebbik fiam egyik óvódástársának az édesanyjával a mai napig megállunk beszélgetni, ha összefutunk. Ő is, a férje is most lettek nyugdíjasok, és nem segélyen, meg közmunkából éltek. Annyi példa van, amibe, igenis, bele lehet kapaszkodni, hogy nem szabad, nem szabad általánosítani!

Az Igazgyöngy Alapítvány! Orbánék őket is taccsra akarták tenni, de nem sikerült nekik.
vacsi
@Nyírfa: Az esésre, verésre utaló nyomokat akkor sem jelzik, ha azt nem a család követte el, hanem pl. az iskolatársak - és sajnos, egyre több ilyen esetről is hallani. De, ha tegyük fel, jelzik, akkor a rendőrség nem vizsgálja ki megfelelően, vagy ha mégis, akkor a bíróság nem ítéli el a tetteseket - hisz nem öltek embert. Még!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 15.04

Egy csepp forrásvíz maga az életelixír.
Ne legyél te a trágya, amely beszennyezi!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: neeemáááá...átmentél demagógba..?
Nyírfa
@vacsi: Sajnos, a rendőrség nem áll a helyzet magaslatán. Nem is tudom, mi kéne ahhoz, milyen jogosultságok, és jogi alapok, hogy beavatkozhassanak, ha felmerül a családi erőszak gyanúja.
Talán kéne egy külön részleg, speciális képzésel, megfelelő tervekkel a különböző helyzetek megoldására, és, persze, improvizációs készség, mert nincsen két egyforma szituáció.
Az iskolai balhékat , szerintem magának az iskolának kéne kézben tartania, iskolaőrök helyett pedellust, pszichológust alkalmazni. A pedagógusokat pedig fel kell készíteni a megnövekedett iskolai agresszió kezelésére.
Van bőven tennivaló, az egész társadalom összekaphatná magát.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 15.20

Én-e? Ugyanmááá! Csak óvom azt a kis cseppet, mint a fokföldim kis leveleit. Tudod, milyen jó érzés?
Értettem a példádat, csak én látom a forrásvizet is a trágyalében. Talán, mert tudom, hogy ott van, csak valaki ráöntötte a trágyát. És azt is tudom, hogy pontosan érted, szimbolikusan beszélek.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 15.42

Nemcsak ezt tudom. Azt is, hogy keménynek tűnsz, de van szíved. Nemcsak fiziológiailag. :)
szegfue
@Pálinkás Pál: tegnap 12:32 Engem már sehova sem kellene költöztetni, mert mióta itt élek, cigány a szomszédom... sőt a településen is sokan élnek és nem a falu szélén, a "cigánysoron". Aztán a börtönben lévőkről meg csak annyit, hogy olvastam egy 2000-ben és egy 2012-ben készült tanulmányt, mely szerint a fogvatartottak 43,5 %-a magyar, a 41,5 %-a pedig cigány nemzetiségü. Mégis milyen jellegü "segélyezésről" irsz? Mondjuk a "hid a munka világába" Farkas Flórián féle "projektre"? Azt gondolom, teljesen meddő vita ez köztünk... Neked is és nekem is teljesen más a véleményünk.
Pálinkás Pál
@szegfue: " olvastam egy 2000-ben és egy 2012-ben készült tanulmányt, mely szerint a fogvatartottak 43,5 %-a magyar, a 41,5 %-a pedig cigány nemzetiségü. "...ugye ezt te sem gondolod komolyan,,,?... ennél okosabbnak hiszlek... mit gondolsz miért nem lehet megemlíteni egy bűncselekménykor az elkövető származását..?...ennél még az átkosban is korrektebbek voltak a hatóságok..akkor legalább bemondták hogy " kreol bőrű "...segélyezés...menj be egy szociális osztályra, azt nézd meg kik kuncsorognak ott...
szegfue
@Pálinkás Pál: 8:31 Pali! Ezt egyenesen kikérem magamnak! Még a Te kedvedért sem hazudok! Póczik Szilveszter tanulmányában olvastam, sok más érdekes statisztikával együtt.
Pálinkás Pál
@szegfue: nem te...ő hazudott..te csak felmondtad amit leírt...
Emmersson71
@Pálinkás Pál: "...egy 2000-ben és egy 2012-ben készült tanulmányt, mely szerint a fogvatartottak 43,5 %-a magyar, a 41,5 %-a pedig cigány nemzetiségű."

Ez akár igaz is lehet. A matek nem hazudik!
Mert nem mindegy, hogy milyen népességű rasszból kerül ki egy szám bizonyos százaléka! Ha ötödnyi cigánysággal számolunk - és az elnagyolt becslés mellé nagyjából egyformának számítom a két oldal 40+ százaléknyi bűnözőt -, akkor arányaiban 5x annyi a cigány bűnöző.
Lehet finomkodni és eltartott kisujjal PC dumát lökni, de a tények (és szegfue által hozott statisztika is) alátámasztják, hogy a cigányság körében felülreprezentált a bűnözői magatartás!

Más kérdés az okokat boncolgatni...
Pálinkás Pál
@Emmersson71: és megengedő voltál az ötöddel a cigók kb 1 millióan vannak...tehéd durván tizede...de ha csak szinplán nézem, a börtönökben kb 80 % a cigó...erőszakos bűncselekményekben még nagyobb az arányuk-...
Emmersson71
@Horizont: Ezt honnan tudni? Vannak képek vagy videók?
Emmersson71
@Horizont: Azért apuban nem vagyok biztos, hogy nem rejtett erőforrás ;) Egy nő pedig simán "idomul".
Nyírfa
Itt a kedélyek nem nyugszanak, nyugodtan tekinthetnénk közvéleménykutatási oldalnak, csak nem a lakosság, hanem a Propeller merítéséből.
@Emmersson71: 09.28

" Más kérdés az okokat boncolgatni..." Kulcsfontosságú! Csakmint a valódi megoldásokra való törekvés. Nem a felszínen kapirgálni, nem kirakatot rendezni. Olyan cigányvezetőkkel való komoly párbeszédet, és azt követő munkát kell folytatni, akik nem a saját zsebükre dolgoznak, hanem elhivatott képviselői e társadalmi rétegnek.
Farkas Flórit elzavarni a fenébe , és behívni a kormányba Setét Jenőt.
Ezt vagy bármely érdemi lépést , biztos, hogy nem az Orbán-kormány fogja megtenni.

"
Emmersson71
@Nyírfa: Egy szóval sem mondtam, hogy nem fontos kérdés! Csak más.
Egy másik beszélgetés témája. Ami engem már nem érdekel. Nem érdekel, mert - nem csak az én - egész életemben azt láttam, hogy hiábavaló a segítség, hiába a felvilágosítás, büntetés..bármi - semmi sem változik. Én unom. Ma már csak a tényekre szorítkozom. Konstatálom, hogy jóval több a cigány bűnöző. Elfogadom. Nem akarom megoldani a problémát, már tenni sem akarok ellene.
Én nem ártok senkinek, de nem is segítek, csak akkor, ha nagyon muszáj.
Az ember belefásul, majd rájön, hogy rövid az élet ehhez :)

Pár éve találtuk ki, néha felemlegetjük...
- Az ember fiatalon idealista liberális, középkorúan realista demokrata és idősebb korára konzervatív fasisztává válik :)

Ehhez még hozzá szoktam tenni, hogy igazságos mizantróp vagyok - egyformán utálok minden embert ;)
Nyírfa
@Emmersson71: 70 éves vagyok, és nem valószínű, hogy akár konzervatívvá, akár fasisztává válnék. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.