A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az M1-en arról beszélt, hogy a pedagógusok átlagfizetésének emelésére fordítják az Európai Uniótól várt 800 milliárd forintot, ami 75 százalékos béremelést, azaz 800 ezer forintos átlagbért jelentene 2025-re.

Ha Rétvári Bencén múlna, akkor egy pedagógus átlagosan 800 ezer forintot keresne 2025-rePDSZ/Facebook

Rétvári Bence azt mondta, hogy a költségvetésből januárban már megelőlegezték a tervezett időarányos béremelések 10 százalékát és amint megérkeznek az uniós források, akkor a különbözetet visszamenőleg kifizetik.

Arra a felvetésre, hogy vannak olyan ellenzéki vélemények, amelyek szerint már itt vannak az uniós források, az államtitkár azt mondta

ez furcsa, mert a baloldali politikusok mindent elkövetnek azért, hogy ezek a források ne érkezzenek meg.

Emlékeztetett Gyurcsány Ferencnek egy rádióműsorban tett kijelentésére, miszerint "nekik az a feladatuk, ők azért dolgoznak, hogy ezek az európai uniós források ne is érkezzenek meg".

Miközben tehát idehaza Dobrev Klára több körben találkozik a pedagógus szakszervezetekkel és elmondja nekik, hogy több pénzt kell követelni, majd – ahogy a férje beismerte – kimegy Brüsszelbe és ott azt mondja, hogy egyetlen fillér se érkezzen a pedagógusok béremelésére – tette hozzá Rétvári Bence.

A béremelésekre szánt 800 milliárdos konstrukció jelenleg a legnagyobb az Európai Unióban

– folytatta az államtitkár. Majd 2030-ig hazai, 5600 milliárd forintos forrásból szeretnék fenntartani és ezzel a bérek értékét is megőrizni.

Míg mi azért megyünk Brüsszelbe, hogy legyen pedagógusbér-emelés, ők azért, hogy ne legyen, és ezt nem más ismerte be, mint Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője

– fogalmazott az államtitkár.

A magyar baloldal korrupciós kockázatra hivatkozik, "de mi a korrupciós kockázat abban, hogy 170 ezer pedagógusnak megemeljük közel 800 ezer forinttal a fizetését" – tette fel a kérdést. A kormány mindent megtesz azért, hogy ezt a forrást odaadják a pedagógusoknak – tette hozzá Rétvári Bence, majd kijelentette, hogy az utaláshoz előírt minden feltételt teljesítették – fűzte hozzá.

A státusztörvény se lehet akadálya a kifizetéseknek, mert annak az a lényege, hogy a pedagógusok saját jogállást kapjanak. Ez biztosíthatja, hogy aki többet és jobban dolgozik, azoknak magasabb fizetése legyen – fogalmazott az államtitkár.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
...

De a gazdáján múlik, tehát marad az éhkopp!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ha rajtam múlna,akkor rétvári most annyit keresne,mint ma egy tanár,vagy egészségügyi dolgozó fizetése. Csak hogy érezze a törődést...
Nyírfa
@csipetke: Csatlakozom, kiegészítva annyival, hogy , ha rajtam múlna, nem a Parlamentben ülne, hanem egészen máshol.
Az pedig egyensen vérlázító, hogy az agyonköpködött EU-val fiztettetnék meg a tanárokat, miközben ők horribilis összegeket fordítanak bel- és külföldi kampányokra , választók megvesztegetésére, felesleges látványberuhásokra, a természet és a gazdaság tönkretételére,
Lefelé mutatom a hüvelykujjamat, Rétvári.
Nessy
Miután nem rajta múlik, ígérhet toronyórát lánccal is!
lusta
1. Tudtommal a pedagógusok munkáltatója a mindenkori magyar kormány, nem az Unió.
2. Érdekes, de a Rétvári Bencus fizetése kilőtt az utóbbi években, pedig ez a gaz baloldal mindent elkövet, hogy ne jöjjenek az uniós pénzek.
jáger laszló
Ez volt rétvári b meséje a tanároknak
álmodjatok szépeket tanárok!!
Amúgy ma szép napunk lesz!!
R B is teljesítette a napi ígéretét!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Emmersson71
...

De a gazdáján múlik, tehát marad az éhkopp!
KisGenyo2
2025-ben akkor pont annyi lesz a vásárlóereje, mint a mostaninak. Egy jobb kukás meg simán lekeresi majd őket, mint most.
Menőmanó
"Orbán felismerte, hogy nem kell megcsinálni, amire az emberek vágynak, elég beszélni róla"

Ehhez tartja magát az összes fidkány, többek közt ez a hazudógép Gecivári is.
ómió
Na, majd a honi efftársak keresztbe tesznek ennek Brüsszelben!
Menőmanó
@ómió: Pontosan. Az effftársaid ilyen buta népet akarnak mint amilyen te is vagy. Ahhoz meg nincs szükség tanárra.
Nyírfa
Pedagógusok, jó hírem van! Kevés a minisztériumi vezetők bére, hát megemelik, remélem, velük örültök! Irigykedni nem ér, legyetek jók, és fogadjatok szót , ha még holnap is tanítani akartok.
Tényleg, még így is, most is tanítani akartok?
ómió
@ómió: Nem tűnt fel, hogy a saját tetvesbolsi efftársaidról makogsz, bolsiék elmebetege!? Vagy direkt ezért hazudnád őket az "ellentáborba", idiótája!? Netán még mindig képtelen vagy a tetübolsik, a magadéi(!) felismerésére!? Donor kutyaagyat neked, hogy legalább a saját bolsi tetübandádat felismerd!
ómió
@Menőmanó: Figyu, gyagyás! A fenti "strófát" (09:59) helyesen neked címeztem!
Németh István
Kedves Rétvári Bence kicsit túl licitáltad a dolgot ezek a moslékok fizessenek azért, hogy taníthatnak, de pöcsüket és a vaginájukat erényövezni kell!
Amig követelnek és nem tanúltak meg rendesen, fefelősséggel dolgozni, addig menjenek a picsába!
A gyerekrontásaik miatt kollektív felelőségük van! És rohadjanbak meg! Tiszteleta kivételnek!
A lényeg a moslék szakszervezeteiknek is >> az usa-nató takarodjon a picsába Eupából >> az Eu. vezetése a bitófára rohadásilag! Az usa nagykövete a soros-biden-rocsild pöcsée a kurva rohadt anyjával együtt!
Yeromos
Nem sokára 800 eFt lesz a tanárok bére csak akkor már a gázszámllára sem lesz elég, ha sokáig ez az infláció bajnok kormány marad hatalmon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.