Gyurcsány Ferenc közölte, hogy az ellenzék együttműködésre van ítélve, aki ebből kilép, az az ellenfelünk.

Gyurcsány Ferenc: "Sok 10 milliárd forintot öltek bele abba, hogy az ország nagyobb része azt higgye: Gyurcsány lánykori neve maga az ördög"

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Az ellenzék együttműködésre van ítélve – hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, frakcióvezetője kedden Egerben, lakossági fórumon. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott,

aki ebből kilép vagy ezt veszélyezteti, az az ellenfelünk: aki nincs ellenük, az velük van

Magyarországnak el kell döntenie, hová tartozik, a Demokratikus Koalíció azokat képviseli, akik úgy gondolják, az országnak az európai együttműködés részének kell lennie – jelentette ki a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: Magyarország a történelem folyamán általában nem tévútra tévedt, hanem tévútra vezették, és most is ez történik.

Ez a kormány nem cselekszik: Orbán állandóan háborúzni akar, miközben az emberek hétköznapi életében fontos dolgokról nem beszél

- mondta a DK elnöke, aki szerint ezzel szemben ők szeretnének nyugodt világban élni, és arról diskurálni, hogyan lesz könnyebb az élet Magyarországon és hogyan viszik többre a gyerekek.

Ez éles konfliktus, melynek egyik legvilágosabb álláspontját ellenzéki oldalon a DK képviseli – közölte.

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország a "nyugatos világhoz" tartozik, és a DK arra kapott felhatalmazást szavazóitól, hogy egy normális, egyszerű európai életet alakítson ki.

Jelezte: ehhez jobb oktatást és egészségügyet, egymásra jobban vigyázó szociális gondoskodást és erősebb településeket hoznának létre. Ám meggyőződésük szerint miközben egy kormánynak feladata vigyázni a társadalomra, nincs dolga azzal, a családok hogyan rendezzék be az életüket.

Előadásában Gyurcsány Ferenc "az elmúlt egy év egyik legnagyobb közös drámájának" nevezte azt, hogy az emberek körülbelül egyhavi jövedelme "a semmibe veszett". A kormányfő ezt a háború számlájára írja, holott miatta szegényedik az ország, mert ő rosszul vezeti – mondta.

A pedagógusok jogállását szabályozó törvénytervezetről szólva azt mondta: a DK azért küzd, a települések kapják vissza a jogot, hogy legyenek saját iskoláik és eldönthessék, ott milyen szellemiségű oktatást akarnak.

Leszögezte: ahhoz, hogy a magyar gyerekek versenyképesek lehessenek Európában és a világban, nyitottan és személyre szabottan kell nevelni őket, ehhez pedig a pedagógusokat a státusztörvény tervezetével szemben nem szabályozni, hanem támogatni, segíteni kell.

Gyurcsány Ferenc szerint annak, hogy még mindig a jelenlegi kabinet irányítja az országot az az oka, hogy "elképesztő nehéz egy olyan hatalommal szemben küzdeni, amely a tisztességes politikai verseny játékszabályait minden nap megszegi".

Orbán és társai elfoglalták és szétszedik a demokratikus nyilvánosságot

- mondta.

Kijelentette: a Fidesz világával, szemléletével szemben állóknak kötelességük együttműködve fenntartani annak a reményét, hogy lehet más Magyarországot építeni. Nincs egyéb választás, mint a jelenlegi hatalom vagy egy európai, polgári, demokratikus Magyarország – mondta, hangsúlyozva: ezért az ellenzék együttműködésre van ítélve. "Aki ebből kilép vagy ezt veszélyezteti, az az ellenfelünk: aki nincs ellenük, az velük van" – fogalmazott.

Eger politikai helyzetét bonyolultnak nevezve a pártelnök közölte: arra a helyieknek kell megtalálniuk a nekik megfelelő választ, megoldást.

Pártjáról szólva azt mondta, a DK-ról a választók nem hallanak rossz történeteket. "Vigyázunk egymásra" – fogalmazott, hozzátéve: nagy munkával akkora közösséget építenek, amely a Fidesszel szemben lévő világot együtt tudja tartani. Gyurcsány Ferenc szerint az elmúlt 10 évben erre sokaknak nyílt lehetősége, ám más nem csinálta meg. Ugyanakkor ma a DK-nak annyi szavazója van, mint az összes többi ellenzéki pártnak együtt, azaz a választók ezt a feladatot és az ezzel járó felelősséget a Demokratikus Koalícióra bízták – szögezte le.

Kérdésre válaszolva saját politikai szerepvállalására vonatkozóan azt mondta: sok 10 milliárd forintot öltek bele abba, hogy az ország nagyobb része azt higgye:

Gyurcsány lánykori neve maga az ördög

Olyat kell vezetőnek jelölni, aki esélyes, márpedig Dobrev Klára "nem miattam, hanem ennek ellenére" a legesélyesebb – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Ááááááááááá! Nem rá gondoltam!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Gyurcsány Ferenc közölte, hogy az ellenzék együttműködésre van ítélve, aki ebből kilép, az az ellenfelünk."

Ezzel a szöveggel Feri te vagy az ellenzék ellenfele! Most is csak magaddal vagy elfoglalva, pedig probléma van bőven az ország előtt!
jáger laszló
Gyurcsány
Az LNZk összefogásra van ítélve és aki ebből kilép az az LNfelünk
Azért,mert a baloldal +osztására törexik és ezáltal a jobboldal /alomra jutását segíti!!
Ez a DK álláspontja!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegény hazám
@Horizont: Kérlek szépen hagyd békén a marhát, meg a nyávogó macskát. Remélhetőleg akkor befogják a pofájukat ha nem találnak válaszoló partnert. Sok itt a jó értelmes hozzászólás, de ilyen bégető agyatlan birkákkal nem érdemes foglalkozni.
Feri pedig azt gondolom végre magára talál.
Csizmás Kond
A tükör másik oldala meg azt mutatja hogy ő ölt bele soksok pénzt hogy a lánykori ördögből valahogy angyalt próbáljon faragni.
Nessy
@Horizont: Néha én is belesétálok a csapdába. Azt hiszem, érvekkel lehet vitázni, de nem igazán sikerül. Hiába, a lehetetlen sem sikerül, a csodákra meg várni sem érdemes.
Csizmás Kond
...ésmégvalami a dk-ról...ugye a névvel is megvezették a világot, holott csak a maszkula neje kezdőbetűjeit használták fel, vagyis egy családi pártot alapítottak egy internacionalista berkekben szocializálódott hataloméhes, bosszúszomjas félnőjét aki képes volt egy ilyen diplomátvesztő szélhámossal is öszeállni csakhogy a sokszor értelmetlen mondokájával segítse az előrehaladását a hatalom felé...ez már előre 1ft volt eltervezve ...szélhámos banda és veszélyes.
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Ááááááááááá! Nem rá gondoltam!
NKF
A nagy ellenzéki Összefogás=Nagy Összefosás
human
Gyurcsány abban bünös, hogy 2010-ben 2/3-al nyert a fidesz. Pontosabban hagyta, hogy már 2010 előtt sok helyen szoci együttműködéssel Orbán kiépítse anyagi és politikai befolyását megyei és települési szinten. Orbánnak nagyon könnyű dolga volt a részben lusta, részben korrumoálható szocik mellett.
ómió
Ebbe, Böszme efftárs, a sok 10 milliárdot te már a "nyócév" alatt beleölted! És "sikerrel"!
szegény hazám
@sgl: Igazad van. Pont erre írtam, hogy végre magára talált, és elveti azt a süketséget, hogy nem az a legény aki adja, hanem aki állja. Remélem végre az a politikus lesz aki a malaccal feltörölte a stúdió, és elküldte a gumiszobába a disznót. Gyűrje már végre a pofájába ennek a baromnak amit vele tettek. Én mellette leszek. Azt nem szeretném, hogy miniszter elnök legyen, mert arra Klára sokkal alkalmasabb, és úgy érzem szegény hazámat már csak egy nő tudja rendbe tenni a rohadék tolvaj mocskos állat rabló geci után.
szegény hazám
@Csizmás Kond: Itt a bégető nyáj következő süket, agyatlan képviselője. Önről beszélek, most még kedves Uram!!!
szegény hazám
@human: Gyurcsányt már 2010 előtt is ütötte a saját pártjának elitje. Láttam az arcát amikor a kongresszuson ez a mocsok pártot most alakító mesterházi a színpadra hívta. Olyan másfél méterre voltam tőle, fen a karzaton. Gyurcsányt mindenki ütötte. A malac bosszúból, a sajátjai irigységből, és mégis képes volt állva maradni. Ezért hiszek benne, és azért mert bebizonyította, hogy lehet hazugság nélkül is politizálni. Az egyetlen politikus volt aki ki merte mondani az igazat, és sajnos pont ezért is alkalmatlan a jelenlegi helyzetben miniszter elnöknek, mert nem tud hallgatni, amikor nem szabad az igazat kimondani, de hazudni sem szabad. Ilyenkor hallgatni kell, de ő nem tud. Ezért kell egy nagy műveltségű diplomatikus nő, mert a nők empátia készsége, türelme, bőven felülírja a férfiakét.
Dr Beviz Elek
@szegény hazám: Van is! Csak Feri nem tud hallgatni, így D.K. nem tud érvényesülni! Amit az asszony felépít, az ember lerombolja!
jáger laszló
Rövidesen érkezik Ferenc pápa MO-ra
A Ferenc név megint szép lesz ,Méltó régi nagy híréhez!!
Hát ezt is megérheted Gy Feri!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
szegény hazám
@Dr Beviz Elek: Hát amit rombolt, azzal az ellenzék vezető pártja lett.
szegény hazám
@sgl: Azt remélem, hogy most jön a változás, és a korbács a malacnak az ólba tereléshez.
Sámannus
Ha Kálmán Olgáék csak a köldöküknek beszélnek úgy nem tud feltörni a fidesz ganyéj a földalól. Minyimum országos nézettségű médiára van szükségetek, hogy puhuljon a rendszer. Ezt pazaroltátok el. Hiába kukorékolsz a saját szemétdombodon az már a szomszédban sem hallatszik. Az országos médiában orbányira esküdtek fel, még a zátvén is. Téged meg lehurrog akárki ha meglát, vagy megszólalsz. Te csak magadra gondoltál, de bennünket kihagytál ebből a buliból. most minden szét folyik ha a nertársak belebömbölik a világba a hülyeségeiket. Ilyen védtelenűl nincs ember akit te meggyőzöl testvér. Ha nincs legalább annyi rádiód tévéd mint a nernek téged kiröhögnek. A net-re se számíts ott is a rothadt narancsot fogják árulni, és csatornák is fidesz bűztől lesznek hangosak. Csak a nép hangja tudja elnyomni azt a fölényt amit a fideszbömböl a világba ha ezt nem tudod felülmúlni kalap, kabát le is út, fel is út.
szegény hazám
Miért bőg megint a tehén?
Már megint nincs kalap a fején?
Értelmes válaszra nem méltatom,
Inkább tehén lepénnyel betakarom.
szegény hazám
Elmentem aludni. Utána az arra érdemesek még kaphatnak pár soros kín rímet.
Csizmás Kond
@human: ...pontosabban hagyta...vagyis meg kellett volna buherálja ?...hát elég furcsa felfogásod van a válsztásról...
Csizmás Kond
@szegény hazám: ...nem rólam beszélsz hanem magadról...és örvendek hogy bemutatkoztál de azt anélkül is könnyű volt rólad megállapítani hogy ki vagy...
human
@Csizmás Kond: Semmi ilyenre nem gondoltam. Úgy értettem, hogy Gyurcsány nem rakta ki a szűrét a pártból annak akiről lehetett tudni, hogy együtt lopnak a fidesszel. Így zsarolhatóvá váltak a fidesz által ami még tovább errodálta az mszp kormányzóképességét. De azokat is le kellett volna váltaniuk akik ellustultak és észre sem vették (vagy előbbi okból direkt nem jelezték), hogy közben a fidesz teret nyer a kerületükben. Azaz a párt megtisztításán és a helyzetfelismerésen kellett volna Gyurcsánynak ügyködnie. Az őszödi beszéd pont erről szólt volna, de akkor már késő volt. Az mszp sorsa meg volt pecsételve.
És mégegyszer a félreértések elkerülése végett. Olyan választási győzelemnek nem ürülnék ami csalással és hazugsággal lett. Ezért is nem vagyok fidesz szavazó. Nekik minden belefér a győzelemért és mentegeti a menthetetlent is, de legalábbis szemet húnynak.
szegény hazám
@human: "Nekik minden belefér a győzelemért és mentegeti a menthetetlent is, de legalábbis szemet húnynak." Vagyis a veleéig rohadt ocsmány, hazug, tolvaj, rabló, országrontó, agybutító, szélmalomharcot vívó, a pénzért mindent megtevő banda. Putyin seggnyalói, az oroszoknak ukránoknak mindent megbocsátó, ezeket visszahívó rohadék társaság, mert félnek a EU ügyészségtől, félnek a vagyonelkobzástól, félnek az igazságtól, és még mindig védi őket az elbutított, krumpliért megvett birkahad. Ezek képviselői vívják itt is agynélküli, a központ utasítási szövegével ostoba harcukat. Nem kell őket figyelembe venni, mert csak a rogán féle klisékkel képesek kommunikálni.
Csizmás Kond
@human: ...pármegtisztítás...ez is elismerés hogy mocskosak...amúgy egy általuk alakított párt hogy mocskolódhat be ha csak nem dömpinggel veszik be a tagokat ?
És választás...minden választás már ott megkérdőjelezhető, hogy önjelentkezésen alapul...nem azt választhatja senki akit érdemesnek talál hanem azt aki odajelentkezett,,,vagyis ezek a mostani izék nem választások hanem selejtezők...és bár mindenkinek meg van egyfajta húzása valamerre, akkor lenne igazság ha mindnki önmagát vizsgálná meg hogy ne bosszúból, heccből vagy parancsra válasszon hanem olyanra aki tényleg megérdemli...ezért én részemről minden pártot eltörölnék és a munkája által kiérdemelt személyeket engedném csak választólistára...mindjárt nem kéne olyan sűrűn tisztogatni.
vacsi
Gyurcsányéktól a Jóisten mentsen meg bennünket! Már bemutatkoztak...
Aki Én
@vacsi: ...igen, de akkor nem gondoltam, hogy a jelenlegi hazaáruló rezsim sokszorosan túltesz rajtuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.