A külügyi bizottság leszavazta a javaslatot, hogy Magyarországon le lehessen tartóztatni Vlagyimir Putyint – közölte a DK.

Az Országgyűlés külügyi bizottságában a fideszes képviselők leszavazták a Demokratikus Koalíció ( DK) javaslatát, ami lehetővé tette volna, hogy Vlagyimir Putyint letartóztassák és kiadják a Nemzetközi Büntetőbíróságnak, ha az orosz elnök újra Magyarországra látogatna – közölte szerdai, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció képviselője.

Az Orbán-kormány "menedéket adna" az orosz elnöknek, a fideszes képviselők leszavazták, hogy Magyarországon le lehessen tartóztatni Putyint

A Kreml által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyalása Moszkvában 2022. február 1-jén. Fotó: MTI/Kreml

Vadai Ágnes azt mondta, hogy

a kormány arra hivatkozva "adna menedéket" az orosz elnöknek, hogy még mindig nem hirdették ki a Nemzetközi Büntetőbíróság statútumát.

Ennek kihirdetését tette volna lehetővé a DK határozati javaslata, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök "parancsára ma leszavaztak" – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Vadai Ágnes kijelentette: a magyar kormányfő "kiszolgálja Putyint, amikor tőle vesz méregdrágán orosz gázt".

Orbán Viktort "Putyin és a profit érdekli, sem az ukrán gyerekek, sem a magyar polgárok megélhetése nem érdekli" – tette hozzá.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ezek szerint azt a gyilkos zsoldost sem adnánk ki, aki maga vallotta be, hogy résztvett civilek meggyilkolásában Ukrajnában. Saját kézzel lőtt fejbe egy 5-6 éves kislányt. Bezzeg a baltás gyilkos!!! azt kiadtuk a hazájának- ott meg hősként ünnepelték. Ki is volt akkor a kormány fej, és az igazságügyminiszter? Ja, orbán és navracsics ( a jogász professzor). Gruevszkit meg egyenesen kilopta a magyar külügy és titkosszolgálat a "hazájábó"l, ahol köztörvényesen elitélték.Orbánia, meg a jog! Ugyanolyan maffia módon használják, mint minden mást...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Eggyel több vagy kevesebb! Már oly mindegy! Még diplomáciai autót is küldhetünk érte! Ha távol lenne Moszkvától, akkor a dél-amerikai csoport is talpon van!
justhpeter
Egyértelmú a helyzet. Putyin egyetlen barátja az EU-ban Orbán.
Terminátor
A kis országok maffiózó főnökeit el szokták kapni, a nagy országok maffia főnökei szokták szervezni!
O1G rettegj putykótúl!
Sámannus
Ez csak hadicsel. Ide jön de nem ismerjük fel, ráfogjuk, hogy narkós, mert csapkod a kezével és már mehet is a nehézfiúk női szakaszába.
gina
Ezek a rohadék vörös fidesz szemetek kellenek a magyaroknak, micsoda nép ez??? szégyen,
kereső
Ezek szerint azt a gyilkos zsoldost sem adnánk ki, aki maga vallotta be, hogy résztvett civilek meggyilkolásában Ukrajnában. Saját kézzel lőtt fejbe egy 5-6 éves kislányt. Bezzeg a baltás gyilkos!!! azt kiadtuk a hazájának- ott meg hősként ünnepelték. Ki is volt akkor a kormány fej, és az igazságügyminiszter? Ja, orbán és navracsics ( a jogász professzor). Gruevszkit meg egyenesen kilopta a magyar külügy és titkosszolgálat a "hazájábó"l, ahol köztörvényesen elitélték.Orbánia, meg a jog! Ugyanolyan maffia módon használják, mint minden mást...
kereső
Ezt nagyon gyorsan lezavarták, de Svédország csatlakozási ügyében, meg mindig nem tudnak dönteni a bátorok.Mind a 135-en.
szaboria1
Erre kár volt az időt pazarolni, mert tudott dolog, hogy nem szavazzák meg.
Menőmanó
@szaboria1: Nem is kell megszavazniuk.
@kereső: berakott egy linket, el kell olvasni.
"Magyarország az ICC statútumát ugyanis nem törvényben, hanem egyszerűen országgyűlési határozatban erősítette meg – méghozzá az első Orbán-kormány alatt, 2001-ben. Azaz a statútumot Magyarország ratifikálta, Magyarországot az ICC is részes államnak tekinti, ha Putyin ide jönne, és nem tartóztatnák le, azzal nemzetközi jogi kötelezettség teljesítését mulasztanák el."
Mellesleg nem gondolom, hogy mostanában ide akarna jönni.
Pálinkás Pál
" mert akkor később úgy fog tűnni, hogy a kurva nagy ukrajna barátság nem más, mint egy kibaszott családi üzlet (az).".
no te bunkó bayarköcsög-...a vejkó a csodalámpákkal, papi a kőbányákkal, az nem a cigány idolod családi üzlete?...hogy rohadna meg az összes fideszes...
Menőmanó
@KisTehen: És ez honnan veszi egy orbáni seggfényező.
kereső
Nem tudom ki, hogy van vele, de ebben az ügyben inkább hiszek Dr Sándor Zsuzsa birónőnek, és Kovács Istvánnak az ICC aktiv birájának, mint a jogállamiság fogalmát sem ismerő múvésznő által kiokositott fideSS bandának. Ennyi(ke).
justhpeter
@Maccska: Nem erről van szó. Putyin egy agresszor, aki hadüzenet nélkül lerohant egy országot. Az orosz hadsereg háborús bűnök sokaságát követte el az ukrán területek megszállása során, a civil lakosság és az ukrán infrastrura bombázásáról nem is beszélve. Ennélfogva Putyint mint tömeggyilkos háborús bűnöst kell elfogni és bíróság elé állítani. Erre nem kifogás, hogy nincs kihirdetve az erről szóló jogszabály. Érdekel lenne, ha az ukrán hadsereg elkezdené bombázni az orosz területeke, mit mondana a magyar kormány ? A mostani kormányálláspont viszont az ukrajnai magyarokat is cserbenhagyja.
teuton
@Maccska: Analfabeta barombirka! A Singsing mar 60 evvel ezelött be lett zarva!!!
ómió
És ez így, ugye, nagyon "nem efftársi"!?
teuton
@Maccska: NEKED lesz a Singsing megnyitva, de nem kell olyan messzire menni, Recsk ott van meg, Szeged meg nyitva! De a hozzad hasonlo hülyeknek majd lesz uj zart intezmeny!
szaboria1
@KisTehen: @Macska: Gulyás ma kijelentette az Oroszok nem a barátunk. Amerika viszont a barátunk. Erre varrjatok gombot.
Toller Béla
Majd letartóztatja az Interpol, vagy a CIA, vagy az ukrán titkosszolgálat, vagy az FSZB és rátolja a Moszadra ...A magyaroknak csak figyelniük kell, a TEK legyen ott minden lukban, erre számítanak a profik is ...
szaboria1
@KisTehen: Mondatot és megszólítást nem kezdünk kisbetűvel.
jáger laszló
A barátság nem jogi kategória
A politikában ez nem döntő tényező,mondhatni másodlagos szempont ,mert itt az érdekek dominálnak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szaboria1
@KisTehen: Tudod a stílus maga az ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.