Év végéig valamennyi állami kórházban új beléptető rendszert vezetnek be Pintér Sándor belügyminiszter utasítására – jelentette ki Lengyel László egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Kórházszövetség konferenciáján a Népszava tudósítása szerint.

Pintér Sándor bekeményít: Blokkolóórával, kamerával ellenőrizné az orvosokat az állami kórházakban a Belügyminisztérium

Pintér Sándor. Fotó: MTI/Kovács Attila

Az orvosoknak és más dolgozóknak az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk a mágneskártyájukat.

Az eszköz videófelvételt is készít a személyről, hogy a kártyákkal ne lehessen visszaélni

– derült ki Lengyel László, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárának előadásából a Magyar Kórházszövetség konferenciájának második napján, csütörtökön. Magyarázatként azt mondta:

Láttuk, hogy vannak egyes kórházak, ahol nagyon eltérnek az átlagtól az orvosi teljesítmények, feltételeztük, hogy kell lenni valami okának

Hozzátette:

Akinek nyolc órát fizetünk, az legyen benn nyolc órát

Az új rendszerről szóló bejelentés előtt a szakpolitikus arról beszélt, hogy mennyibe kerül egy-egy orvos foglalkoztatása és azért évente átlagosan hány beteget lát el. Lengyel László helyettes államtitkár számításai szerint az átlagos, havi egymillió és egymillió-hétszázhétezer közötti bérrel szemben a legrosszabb teljesítményt nyújtó kisvárosi kórházban gyógyítóra évente 89, azaz havonta alig valamivel több mint 7, a legjobb, közepes városi kórházban dolgozóra évi 192, azaz havonta 16 eset jut átlagosan. Hozzátette: ez nem teljesen pontos az adat, de megközelítőleg az összehasonlítás szempontjából ő ezeket megfelelőnek tartja.

Az elhangzottak a Népszava tudósítója szerint nem váltott ki nagy sikert az orvosokból és intézményvezetőkből álló hallgatóságból, mert gyakran hallatszott morgolódás Lengyel felszólalása alatt.

Forrás: Népszava, 24.hu

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Hurrá, végre megtalálták a d. tompika féle beléptetőkapuk legjobb felhasználási módját. De ne álljunk meg félúton, nyomkövetőt minden kórházi dolgozó bokájára! Majd lesz itt rend, s ha ettől nem fognak özönleni az orvosok külföldről is, akkor semmitől.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Egyetértek azzal,hogy pipintér létesítsen közeli testi kontaktust mindennemű rokonával. DE! Ha többet lesznek bent az orvosok,ápolók,azt kifizetik majd nekik túlórában vagy eltüntetik? A másik,ha akarok( nem vagyok orvos) el tudok úgy tűnni a munkahelyen,hogy ne szakítsam meg magam. Gps jeladót is raknak a dolgozókra,hogy tudják ki merre járt és miért van már egy órája egy üres rendelőben? Előre kipiheni magát az éjszakai ügyeletre? Nem bántani akarom az orvosokat,félre ne értsétek! De tapasztalatból tudom,mik mennek kórházakban. Sajnos ott is van aki ellébecolja a műszakot mert fáradt,három helyen dolgozik,nem kap hálapénzt, stb. Az orvosbárók úgysem lesznek megfogva ezzel sem.
csipetke
@SÍva: 15:47 Ha csak bármilyen jármű kormányát tekergetné, és egy fán kötne ki,az a lőtéri kutyát se érdekelné. De sintérsanya most három ágazattal szórakozik. Ahol az emberekkel legjobban ki tud b@szarintani, az az egészségügy,és az oktatás. Ez az ember dísznek ronda,másra meg nem jó. Ahelyett,hogy igyekeznének megtartani az egészségügyi szakdolgozókat, idiótábbnál idiótább dolgokat találnak ki. Azon nem agyaltak,hogy a túlmunkát kifizessék, úgy néz ki,hogy a valamiért még kitartó dolgozókat is elüldözzék. Idióta banda...
jáger laszló
Pintér Sándor így reformálná + az EÜ-et!!??
Azért a hülyeségnek is van határa!!!
Leblokkolt a miniszter úr,de nagyon!!??
Avagy
Képzelt beteg
Moliére komédiája +ihlette...
Csak ennyi
barátilag
J.L.
szegény hazám
Elolvastam minden kommentet. Nagyon hiányoznak a birkanyáj képviselői. Egy-egy ugyan akad, de most nem fröcsögnek olyan vehemensen ahogyan ez egy bér kommentelőhöz, vagy fidsss-es húgyagyúnak illik. Szőke sanyának van egy zseniális ötletem. Bikacsökkel a kezében állítson minden EÜ dolgozó mellé egy rendőrt, aki esetleg még írni is tud, és naplózhatná a dolgozó munkáját. Ha keveset dolgozik jöhet a bikacsök. Akkor nem kell a beléptető rendszer, a fényképek, a kártyák, és ráadásul a rendőrségi állomány létszámát jelentősen lehetne növelni, amivel a karmelita malacnál tuti, hogy jópontokat gyűjtene.
ómió
@Aki Én: Komcsi-bolsi tempó, bolsiék fajkreténje!? Így hazudod!? Kapitalizmust "építünk", idióta! A "magasabrrendűnek" hazudott társadalmatok már 33 éve bekakukkolt - akkor volt az, amikor semmit nem ellenőríztek! Lett is belőle 50 év lemaradás a "rothadó kapitalizmus" mögött!
bence
Magadra szereltettél volna fel te rohadék , amikor szőkítetted az olajat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.