Deutsch Tamás szerint nyilvánvalóan jogsértő az Európai Bizottság eljárása.

Nyilvánvalóan az európai jogot sértő európai bizottsági eljárásról beszélt Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken azzal összefüggésben, hogy kérdéssel fordultak az Európai Bizottsághoz (EB), tisztázandó, annak tagjai hogyan játszottak össze a "magyar dollárbaloldallal" annak érdekében, hogy politikai nyomást gyakoroljanak Magyarországra.

Deutsch Tamás tajtékzik és gyurcsányozás közben ment neki az Európai Bizottságnak

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Európai Bizottságnak pártatlanul, objektív módon, az Európai Unió alapszerződéseinek érvényesülése fölött őrködve kell eljárnia, ezek az uniós jogban szereplő kötelező rendelkezések – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Leszögezte: ez nem valami erkölcsi elvárás; a pártsemleges, objektív, tárgyilagos eljárás az Európai Bizottság működésére vonatkozó legfontosabb jogi kötelezettség.

Felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc nemrég egy rádióinterjúban – "rá nem jellemző módon – a valóságnak megfelelő állításokat fogalmazott meg, elmondta, milyen politikai machinációban működött közre az Európai Bizottság".

"Azt halljuk évek óta, hogy a jogállamiság fölött őrködnek Brüsszelben, a jogállamiság pedig nem mást jelent, mint hogy be kell tartani a jogszabályokat" – jegyezte meg Deutsch Tamás.

Kijelentette: az ügy "a politikai botrányon túl egy súlyos, az EU egyik alapintézménye, az EB által elkövetett jogszerűtlenség alapos gyanúját mutatja".

Az Európai Bizottsággal "összejátszó, titkos politikai machinációkat elkövető magyar dollárbaloldalról" az EP-képviselő kifejtette:

eljutottunk a politikai abszurditásnak arra a szintjére, hogy a legfelháborítóbb, a magyar embereket szembeköpő politikai magatartást nem eltakarni akarja a magyar dollárbaloldal, hanem büszkén nyilatkozik olyasmiről, ami támadást jelent a magyarok közössége, a demokrácia alapértékei ellen

"Büszkén beszélnek arról, hogy forintmilliárdokat kapnak külföldről, és a külföldi finanszírozók érdekeit képviselik. Gyurcsány büszkén beszél arról, hogy abban működik együtt az Európai Bizottsággal, hogyan lehet a saját hazája érdekei ellen áskálódni" – folytatta Deutsch Tamás.

Álláspontja szerint mindez a politikai karrier végét jelenti, "a közéletből való távozás kötelezettségét teremtette meg".

Úgy vélte, az, hogy "a magyar dollárbaloldal ezekről a dolgokról lelkesen, önelégülten beszél, arculcsapása a jóakaratú magyar emberek közösségének".

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-delegáció kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, közölte: "EP-képviselőként, uniós jogszabályok alapján, kérdést intézhetünk, erre három héten belül válaszolniuk kell a szigorú jogi kötelezettség szerint".

Elmondta: kérdéseik arra vonatkoznak, hogy "kik azok a biztosok, akik a titkos politikai egyeztetésben részt vettek, és milyen politikai feltételeket javasoltak a magyar dollárbaloldal képviselői, amelyek aztán – Gyurcsány Ferencet idézve – "jogi köntösként" jelentek meg a Magyarországgal szembeni feltételekben".

Feltették továbbá a kérdést, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény eltörlését javasolta-e a "magyar dollárbaloldal", tehát, hogy csak ezzel a feltétellel jusson hozzá Magyarország a magyar embereknek jogszerűen járó európai fejlesztési pénzekhez.

"Az Európai Bizottságnak nincs más választása, mint hogy válaszoljon" – hangoztatta a képviselő. Megjegyezte: "a lelepleződés már megtörtént, ezért gondoljuk, nincs más választásuk, mint hogy a valóságnak megfelelő dolgokat mondjanak".

Deutsch Tamás úgy látja, azzal, hogy "politikai okokból, jogi köntösbe burkolva nyomást gyakorol egy tagállamra", az EB az Európai Unió egységét veri szét, noha éppen azért kellene dolgoznia, hogy az unió minél egységesebb, hatékonyabban működő legyen.

Hozzáfűzte, "a magyar dollárbaloldal a magyar embereknek akar ártani, annak érdekében, hogy a saját politikai pecsenyéjét sütögethesse".

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,dollárbaloldal"

Lassan felháborodhatnának a hívek, ezen a végtelenül lebutított kommunikáción. Ezzel őket minősítik, félreérthetetlen módon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Tompika kicsit kevesebb szipogást és mindjárt jobban érzed magad.
Aki Én
,,dollárbaloldal"

Lassan felháborodhatnának a hívek, ezen a végtelenül lebutított kommunikáción. Ezzel őket minősítik, félreérthetetlen módon.
Peller Anikó
Tajtékzik? Akkor csak így tovább hátha megtajtékol.
Giovanni Alba
" ... a jogállamiság pedig nem mást jelent, mint hogy be kell tartani a jogszabályokat" – jegyezte meg Deutsch Tamás."
Erre melyik fiók mélyén talált rá tompika, és szólt már hegedűs jucusnak, hogy ne eméssze tovább magát, megvan az annyit keresett definíció?
simmering73
Nyugodj már le tompika. Láthatóan zavart vagy. Ennyi.
Giovanni Alba
@Peller Anikó: ma, 12:57
Az alkohol jó habzásgátló, vagy nem? Mindegy, igyál csak tompika, eszed ugyan nem lesz több, de megnevettetsz. Tajtékot hánysz, nem sóletet.
namihami
A Mi Tompink a remek példa arra, hogy nem csupán az alkohol nyírja az agysejteket! Ahogy arra is, hogy vannak örök barátságok-téren, időn, hülyeségen átnyúlóan. Csináljansk bàrmit,.
Galway
"...a jogállamiság pedig nem mást jelent, mint hogy be kell tartani a jogszabályokat" – jegyezte meg Deutsch Tamás.

Ja! Csakhogy szólni kéne Tompikának, hogy amikor lassan 80 éve, hogy a hitsorsosait összeszedték, bevagonírozták, elszállítmányozták, és további kellemetlenségeknek vetették alá, és összefoglaló nevén a holokauszt nevű kellemetlenségekben részesítették, akkor az a betartott jogszabályoknak megfelelően történt egy jogállamban...

Vagy hogy is van ez? (Ne okoskodj Tompi, nem a te műfajod!)
jáger laszló
Hagyjuk már dt-t!!Hagy tajtékozzon és gyurcsányozzon ,hiszem máshoz sem ért a kokós barátunk...
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegény hazám
Kevés volt a por, meg a kannásbor tompika,
Ezért nem lettél még ma sem elégé tompika.
Edebácsi
@Aki Én: A kommunikáció csak a "hívekhez" alkalmazkodik.
Eladott Ország
Egyszer állítólag Németh Szilivel és a hintalóval hármasban csináltak egy szellemi vetélkedőt, ahol a negyedik lett. - Kósa volt a bíró? - Nem, ő a ló volt. - A hintaló is jobb volt nála. Nem véletlen, hogy ezt az állatot Orbán az EU-ba küldi. Semmi produktum, jó fizetésért. Itthon még a gecinek is kínos lenne. Ha létezik a fideszben ingyenélő akkor erről mintázzák. Márpedig létezik, nem is egy. Dr. Kolláth György alkotmányjogász szakvéleménye, Deutsch Tamásról :
uploads.disquscdn.com/images/24b5492f4460bc43dc3b4c27bcbaca5bdbb709b3c79498c50682989d6d9895fc.jpg?w=800&h=1078
Ez a nyomorult öregecskedő, drogfüggő politikai kanpunci még mindíg abból él hogy rendeztek neki egy műbalhét '88-ban Prágában ,ahol állítólag nagyon ellenállt a kommunista rendszernek de erre nézvést semmilyen komolyan vehető bizonyíték nincs. Azért mentek ezek Prágába, mert jó volt a sör (és olcsó), a csehszlovák rendőrök meg úriemberek voltak, jó cseh szokás szerint. Mentek volna Bukarestbe bohóckodni...
uploads.disquscdn.com/images/2b7ed20a56d6915a40cefa813a7e8fe860091771ca8915a2a8bcb5c2eb1c1df5.jpg?w=800&h=600
Pálinkás Pál
@Aki Én: nem tudnak másképp kommunikálni...ha nem ilyen " egyszrű " akkor a táboruk négyötöde nem érti meg...még így is vannak gondjaik...
Menőmanó
Az nem zavarta Tompikát amikor ők kapták a Soros dollárokat.
Szerintem most az zavarja, hogy Soros kiismerte őket, és szarik a fejükre.
Galway
#Hozzáfűzte, "a magyar (dollárbaloldal) rubeljobboldal a magyar embereknek akar ártani, annak érdekében, hogy a saját politikai pecsenyéjét sütögethesse". #

Nagyjából.
jáger laszló
Semmi +lepii
csak hozta a formáját a dt emberünk!!
csak ennyi barátilag
J.L.
ómió
A brüsszeli korruptbolsi efftársak hogyan játszottak össze a honiakkal!? Esetleg "dolláridegurításilag"!? Na, de ez az "efftársi ajropéerség" csúcsa!
kereső
@Aki Én: Nem akarom bántani őket, de annyi eszük nincs, hogy felfogják- orbán belőlük csinál hülyét.
kereső
Ott kell hagyni "brusselest" tompika. Tárt karokkal várnak a "türk tanácsban"- ott majd nem lesz aki "bosszantson". menjetek Isten hirével, mi maradunk. Nekünk jó a "hanyatló nyugat"+ brüsszel. De, ha kérhetném mihamarébb, ne rontsátok tovább a levegőt. Ja, és ne tarsd a markodat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.