Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője  a Parlament Fidesz által kiüresített funkcióiról beszélt.

Harangozó Tamás: „a paksi áram áráról kérdeztem, hogy a 12 forintos áramot, miért adják 70 forintért” Orbán válaszul teljesen másról kezdett magyarázni

Harangozó Tamás: "a csere cserepadja ül velünk szemben és mondják, bégetik azt, ami le van írva." Forrás: Klikk TV

„Megszakítás nélkül, két éve élünk rendeleti kormányzásban, volt egy néhány hónapos időszak, amikor megszűnt, de aztán létrehozták a háború miatti veszélyhelyzetet és ki is hirdették” – emlékeztetett a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

A parlament minden hatalom letéteményese, ezt szavazták meg az emberek, és ez a népképviseleti szerv választja meg a kormányt is – mondta Harangozó. „Normál esetben a parlament ellenőrzi, és adott esetben befolyásolja a kormányt, most pedig ismét azt látjuk, hogy úgy mond le az országgyűlés a legfontosabb hatáskörről, a kizárólagosságról, hogy behoznak egy törvényjavaslatot, ott ül egy maréknyi fideszes, egy darab államtitkár, de a miniszterelnök vagy egy miniszter sincs ott.”

A szocialista politikus szerint a megváltozott médiaviszonyok tehetnek arról, hogy sok információ, vélemény nem jut el az emberekhez. „Az első és ilyen szempontból a legfontosabb döntése volt az Orbán-kormánynak, illetve Kövér László házelnöknek 2010 után, hogy megszüntette a magyar parlamenti élő közvetítést. „Óriási kérdés, hogy az emberek hozzájutnak-e a teljes, vágatlan anyaghoz, hogy eldönthessék, ki a szimpatikusabb, aki megkérdezi, hogy mi van az emberek bérével, fizetésével, a tanárok kirúgásával, vagy az, aki személyeskedve alázza meg, döngöli földbe a vitapartnerét. Most ezeket csak az interneten, online lehet nézni, ami erőteljesen beszűkíti a teret.”

Nem csak a média változott meg, hanem a stílus is, főleg 2014 óta. 2010 és 2014 között voltak még olyan viták, amelyekre fel kellett készülni és kihívást jelentett egy törvényvita. Ez elmúlt, itt most a csere cserepadja ül velünk szemben és mondják, bégetik azt, ami le van írva.

Harangozó Tamás hozzátette, a szabad média kisebb része sem töri össze magát, hiszen négyhetente egyszer, amikor a miniszterelnököt kérdezik, nem tesz oda teljes terjedelmében az olvasói vagy a nézői elé minden egyes azonnali kérdést, amiből öt van, hogy ők döntsék el, ebben a vitában ki győzött.

Orbán inkább kitér a válaszadás elől, például, amikor a paksi áram áráról kérdeztem, hogy a 12 forintos áramot, miért adják 70 forintért vagy a Mátrai Erőműben megtermelik dupla annyiért, 24 forintért, és a kettő együtt a teljes éves lakosságnak megfelelő elektromos áramot előállítja Magyarországon. Miért mondja, hogy ez bizonyos fogyasztásig 36 forintért adja, afölött pedig szintén kedvezményesen megemelt tarifáért?

A szocialista politikus felidézte, erre nem tudott Orbán Viktor válaszolni, mert nem is lehetett, mit mondani, „ezért kijelentette, hogy a zöld energiánál drágább nincs. Pedig nem volt ilyen kérdés. Elkezdte elterelni a témáról a szót, olyasmire, amiben úgy gondolta, neki van igaza. A felszólalásban nem személyeskedtem, nem oktattam ki senkit, arra vártam, hogy észérvet kaphatnak az emberek, ha nem, akkor pedig vallja be a miniszterelnök, hogy rezsicsökkentés címén húzzák le a magyar embereket.”

Harangozó Tamás nem akart folyosói pletykákat idézni a svéd NATO-csatlakozásról, de úgy gondolja, semmi sem múlik a Fidesz frakción, szerinte a helyzet rettenetesen kellemetlen mindenkinek és érthetetlen is.

Eleve vicces, hogy Orbán Viktor szeretné, ha a Fidesz megszavazna valamit, de Fidesz nem szeretné, amit Orbán Viktor akar. Tavaly október óta, minden egyes héten kérjük a plenáris ülésen, hogy vegyék napirendre a svéd-finn NATO-csatlakozást – most már csak a svédet –, és minden egyes héten a Fidesz ezt leszavazza.

A szocialista politikus beszélt arról is, hogy törvényjavaslatot nyújtottak be a parlamentnek – miután kiderült, hogy a minisztériumi dolgozóknak akár 60 százalékkal, kétmillióra emelt fizetésük lehet főosztályvezetői szinten –, hogy a pedagógusok bérét kössék a minisztériumi dolgozók fizetéséhez.

Egészen elképesztő, hogy a kormány szerint a pedagógusok bérrendezésére nincs Magyarországon keret, ezért csak az uniótól megkapott pénzből lehet megcsinálni, amit ugyan nem kapunk meg, mert a magyar kormány nem teljesíti az unió elvárásait, miközben Orbán Viktor és a kormány fizetését nagyon szépen meg tudták emelni tavaly nyáron és most az őket kiszolgáló minisztériumi apparátus következik.

Forrás: Klikk TV
Fotó: Klikk TV

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Maccska: te barom, a péknek rengeteg kiadása van, ahogy a boltosnak is, ..paks viszont az utolsó tégláig adófizetői pénzből épült, és abból üzemeltetik--...tehát te fasztarisznya, vezesd le, miért kell a lakósságnak ötszörös árat fizetni a saját pénzéből előállított áramért...??...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
megoldás nem a pofázás lenne, hanem a tett..
jáger laszló
Rossz volt a kérdés Harangozó úr!!!
Erre nem lehet jól válaszolni!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Miután most a paksi áramért fizetünk ötszörös árat, az tényleg "olcsóbb"! Valamikor általános iskolában tanultuk,hogy mit jelent a több, kevesebb, ugyanannyi!
ESCOBAR
Mint tudjuk tavaly ausgusztus1-óta 36 Ft / KWh havi 210KWh fogyasztás, illetve éves 2520 KWh esetén. Felette 70 Ft / KWh.
Azonban, ha valaki H-tarifát igényel, akkor október 15 - április 15 időszakban fűtésre (klíma, hőszivattyú) 29 Ft-ot számolnak fel. Ez persze a mérő cseréjével jár...
Valamint villanybojler (használati-melegvíz készítése) esetén éjszakai áram igényelhető!

ejszakaiaram.hu
Csizmás Kond
...kiloizé...na és az a néni aki a saját hagymamgjából ültet és termel hagymát miért adja pénzért a piacon...neki nem kellett egy forintot sem adnia érte... és aki ehhez hasonló kelekótyaságokat kérdez az miért vesz fel pénzt érte ?
Pálinkás Pál
@Maccska: te barom, a péknek rengeteg kiadása van, ahogy a boltosnak is, ..paks viszont az utolsó tégláig adófizetői pénzből épült, és abból üzemeltetik--...tehát te fasztarisznya, vezesd le, miért kell a lakósságnak ötszörös árat fizetni a saját pénzéből előállított áramért...??...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali téged is ingyért csináltak...miért nem dolgozol ingyen ?...
Törölt Nick
@KisTehen: Hol 480 Ft tehén? Tán Ukrajnába tankolsz?
Pálinkás Pál
@Maccska: várom a levezetését húgyagyú, miért 70 Ft a saját erőművünkben előállított 12 Ft -os áram...?
Nessy
Ments Isten! Amit államosítanak, annak a szolgáltatásnak, terméknek az ára rögtön megemelkedik! Vodafon, energia szolgáltatók, hulladék szállítók stb.
24
Harangozó Tamás, az 1%-os párt élenjárója...
Nektek harangoztak!
Végre!
24
Menjetek el dolgoznik, teljesíteni és ne csak a pofátok járjon!
Undorodom tőletek is, balfékek!
jesz
az áramszámlán rajta van(igaz baromi kis betűkkel) hogy a számla végösszege miből is áll...
Itt olvasható, hogy a delej fuvarozása a sok dróton, trafón kersztül egészen a házamig, az bizony igen sokba kerül...így lesz a 12 Forintos atomerőművi delej 70 Ft felett...
Peller Anikó
@jesz: Így van, a sok kompresszor, a vasúti szállítás, a sok átszállás, átrakodás kamionokra, benzinkötség, gázolaj költség, a gázolaj adója, bencinadója, kurvaanyója, mind, mind emeli az árám árát, így. Aztán ott van az alkotmányos költség, az meg emeli ötszörösére.
gina
Hülye kérdés, csak nem képzeli hogy megmondja az igazságot, hogy a különbözet a zsebébe megy ennek a patkánynak,,,
gina
@Maccska: 10 IQ s barom látszik hogy fogatlan fideszes proli vagy Gratulálok, neked nem 70 ér kellene adni hanem 700 ért te elmebeteg fidesz hivö patkány
gina
@KisTehen: Nem véletlenül vagy tehén, de az hozzád egy intelligens állat proli barom
ómió
A "szent világpiaci árakról" még sosem hallottál, efftárs!? Konzultálj Maki efftársaddal!
Németh István
Ez az eszement harangozó tamás, egész nyugodtan beharngozhatná magát az elmebetegek táborába! befogadnák az biztos! A kérdés feltevése > a 120 Ft.-os; rezsícsöki áramárból hogyan lett 75 forintos ár!? amikor a Paks ingyen termel! Ez7t a kérdést ttette fel abaromja! ez lett kiforgatva!!! >> Ez valóban közgazdasági és matematikai zsenilítás, de mint tudjuk a hülyék az egzaltáltak, egyenlóek a zsenikkel! tehát nem is kell csodálkozni!
De ha az usa-nató eltakarodik a kurva anyjába a nagykövetével együtt és az Eu vezetése a bitófán fog rohadni >> akkor jön a kánaán!
sunoge
@Németh István: Oszt macskát is kínzol ráérő idődben?
Németh István
A macsak ás mindenféle értelmesebb állat bántalmazása bűncselekmény! A férgek nem tartoznak ebbe a körbe, smint olyan a hülyék sem! KÖZTUDOMÁSILAG!!!
De ha az usa-nató eltakarodik a kurva anyjába a nagykövetével együtt és az Eu vezetése a bitófán fog rohadni >> akkor jön a kánaán!
bence
Az elmúlt 13 év során válaszolt ez az enyveskezű egy kérdésre is ? SOHA ! Mellébeszélni , hazudni ez ami megy neki !
Nessy
@bence: Neki ez a "szakmája", elvégre szakmunkásnak tartja magát!
Aki Én
Sajnos szomorúan állapítom meg, hogy az itt jelenlévő fideszesek a kérdést sem értik.
Visszamennek Gyurcsányig, de a kérdést nem értik.
És még azt kérdezzük, hogy van még a fidesznek szavazója? Hát így.
bence
@Nessy: ! Még az a nagy szerencsénk , hogy a mi szakmunkásaink értenek a szakmához vele ellentétben , akiről ország világ tudja , hogy ez a szerencsétlen nem más csak egy kókler !
Sámannus
@Németh István: Te úgy beszélsz mint egy jöttment migráncs. Mindenki ellenséged aki itt él.
Németh István
Ha netán valaki kivállogatja a maga ízlése szerinti dolgokat az adott írásból akkor a saját gondolatiságának megfelelően arra tud reagálni! Persze > hogy mire azt előbb ki kell válogatni ezt nagyon ki kell hangsúlyoznom, mert különben hülyeséget locsog! igaz @Sámannus: ?
DE a lényeg, az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu.vezetése bitófára az usa nagykövete a sorosék pöcsére!
Sámannus
@Németh István: Látom birkózó szart ettél, attól nagy gambád.
Alfa
a keresztény-fasiszta orbáni-fidesz-ner új himnusz ... hazudni-lopni-hazudni-lopni rendületlenül...keresztényileg magyarilag...
a kecskebaszók örömére

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.