Brüsszel most totális háborút indíthat?

Emiatt most nagyon berághat Brüsszel Orbánékra – A válófélben lévő Varga Judit nem enged a szigorból

Varga Judit igazságügyi miniszter. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Számunkra nincs kompromisszum a gyermekvédelemben

– írja az épp válófélben lévő igazságügyi miniszter kedd esti Facebook-posztjában, amit a Napi.hu szemlézett.

Varga Judit hozzátette:

Az Európai Bizottság arra hivatkozva támadja a gyermekvédelmi törvényt, hogy az nem egyeztethető össze az uniós (audiovizuális és a szolgáltatások szabadságára vonatkozó) szabályokkal, de jól tudjuk, hogy valójában Alaptörvényünk értékeit veszik célba.

"A hétfői nap folyamán a Mathias Corvinus Collegium – MCC (MCC Brussels), a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért gyermekvédelmi törvényről és a jogállamiságról szóló brüsszeli konferenciáján vettem részt, ahol hangsúlyoztam, hogy a Bizottság azt a törvényt támadja, amely védi a gyermekek születéskori nemük szerinti önazonossághoz való jogát, és kimondja, hogy az anya nő, az apa pedig férfi" - írja Varga.

Sajnálatosnak tartom, hogy vezető európai politikusok már azelőtt véleményt formáltak a gyermekvédelmi törvényről, mielőtt érdemi párbeszédet folytattak volna a magyar hatóságokkal.

"Az egyre nagyobb teret nyerő woke ideológiát üdvözlő erőknek sikerült 15 uniós tagállamot meggyőzniük, hogy lépjenek fel Magyarország ellen a folyamatban lévő uniós bírósági eljárásban. De ezzel csak azt érték el, hogy nyilvánvalóvá vált az Európai Unión belüli mély megosztottság.

Bár volt 15 olyan tagállam, amely csatlakozott a perhez, egy ilyen eljárásban nem a beavatkozók száma bír jelentőséggel, hanem az uniós jog helyes és korrekt értelmezése, például a nemzeti hatáskör és az uniós hatáskör szétválasztása.

Amellett, hogy a folyamatban lévő eljárásban Magyarország az Európai Unió Alapjogi Chartáján és az Unió működéséről szóló szerződésén alapuló szilárd jogi érvekkel rendelkezik, a tavaly áprilisi népszavazáson 3,7 millió magyar ember fejezte ki támogatását a gyermekvédelmi törvény mellett.

Ennek fényében fogunk cselekedni, és ősszel további intézkedéseket terjesztünk az Országgyűlés elé".

Magyarországon lesz a legszigorúbb gyermekvédelmi szabályozás Európában, mert számunkra nincs kompromisszum a gyermekvédelemben.

Mindezek mellett egyre több bizonyíték került napvilágra arról, hogy a magyar ellenzék négymilliárd forint értékű támogatást fogadott el „titokzatos” külföldi adományozóktól, hogy érdekeiket és politikájukat képviseljék Magyarországon.

- folytatta Varga.

Hozzátette:

De érdekes módon ez a botrány nem éri el az uniós politikusok jelentős csoportjának ingerküszöbét. Míg évek óta támadják a magyar Alaptörvény egy ártatlan mondatát, egy ilyen példátlan, törvénytelen kampányfinanszírozásra csak hallgatással reagálnak.

Külföldi hatalmak érdekeit pénzért képviselni, egyenlő a demokrácia lábbal tiprásával, a választások tisztaságának befolyásolásával és egy szuverén ország belügyeibe való beavatkozással.

Ezért az ügyben Vera Jourovához, átláthatóságért és értékekért felelős uniós biztoshoz fordultam, akit levélben tájékoztatattam arról, hogy az egyesült ellenzéki pártok választási kampánya jelentős összegű külföldi – az Európai Unión kívüli – hozzájárulást kapott az Action for Democracy nevű szervezettől, és hogy e támogatás célja a választások befolyásolása volt.

"Ez az ügy nemcsak a magyarok, hanem az európai polgárok számára is nagy jelentőséggel bír, mert a tagállamok hatáskörének megnyirbálása és az azokba való beavatkozás – különösen a demokratikus választások lebonyolításával és intézményi kereteivel kapcsolatban – nem demokratikus részvétel, hanem a demokrácia kiszervezése" – zárta posztját Varga Judit.

Forrás: Napi.hu

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
@Shikari: akkor húzz a ruszkikhoz fidesfasszopó! Az bezzeg nem tartozik a gyerekek jövőjéhez hogy europai szintű oktatást kapjanak ugye, te hazaáruló patkány??? Hogy rohadnátok meg egytől-egyig!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@Németh István: Én is láttalak, csak te nem az atya elött, hanem a vitya előtt térdepeltél!
Németh István
A Pápa-papi minden tiszteletet megérdemel igazán EMBERŰL bírta a három napos - tegyük hozzá - nem kis igénybevételt! Aki-akik még külön tiszteletet érdemelnek és nagy-nagy felnézést személyeikre az a kormányfő és az általa levezényelést végző stáb! S mint ilyenkenek valóban fejet haj-tok! Mi több igencsak hálás vagyok a körültekintő és biztonságos levezetés végett! AZTÁN, hogy ugye ne feledjük a nemzetért, a népnek javára tett igyekezeteiért amelyt mindany-niyan > még a moslék ellenségeink is érzékelnek TISZTESSÉGGEL!!! > kiemelt köszönet illetei meg az Orbán Viktor és csapata tevékenységét!
A söpredék erre nem lett volna képes, legfeljebb még a Pápa-mobilt is ellopták volna, a kocsikat, munkadíjakat, a felhsznált anyagok árát mind lenyúlták volna, ÉS ÁMF hitelért kuncsorognának >>> ha a kormány olyan hülye lenne, hogy támogatja az újabb pénzszórást, amelyet végül a népnek kell kifizetni >> természetsen a főváros ŐNTUDATOSSAN nem befizetett 25 milliárdnyi adójából!; a választásokra képez anyagi bázist, miközben fizeti a hatalmas jutalmakat a nyalósok körében!!
percsi
@Shikari: Ez idáig az a tapasztalat, hogy ti terrorizáljátok a népét és hazáját védő embereket. Vezíretek hozott olyan törvényeket, ami sérti az emberi jogokat, amelyek minden embert egyenlően megilletnek.
Fordítva ülsz a lovon! Mindig a vezíred seggét látod!
Clavigo
@Shikari: Hülye vagy,,muszkaszopó.. Tedd magad hasznossá,," térdre,,pipához ",,te rottyantó..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.