Három helikoptereket rögzített az Időkép webkamerája a győri reptéren február 13-án és 14-én. 

A Honvédelmi Minisztérium tagadja, hogy a magyar légteret használták az ukrán repülők, pedig videó is van róla
Fotó: Időkép

Az Átlátszó írta meg, hogy a győri reptéren keresztül szállítottak francia katonai helikoptereket az ukrán határőrségnek. 

Franciaország február közepén 55 darab H125M-es helikoptert adott át Ukrajnának, amelyek közül az első darabok már megérkeztek Kijevbe. A lap szerint a helikopter típusa és festése azonos azokéval, amelyeket a győri reptéren filmeztek le.


Politico az áprilisban kiszivárgott Pentagon-iratokra hivatkozva azt írta, hogy miközben a magyar kormány oroszbarát, nyugatellenes retorikát folytat az ukrajnai háború kapcsán, lehetővé teszi, hogy a szövetséges államok használják a magyar légteret az Ukrajnába irányuló fegyverszállításra.

Az Átlátszó cikke felidézi, hogy a Napi.hu kérdésére a Honvédelmi Minisztérium tévesnek nevezte a Politico értesülését. A minisztérium közölte hogy „Magyarország továbbra sem küld sem fegyvereket, sem lőszert, sem katonákat Ukrajnába, és nem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé”.

A győri felvételeket és a helikopterekről készült ukrán riportot összevetve jól látható, hogy a győri reptéren is az ukrán határőrség jelzéseit viselő H125M-ek pihentek,

Forrás: 444.hu, atlatszo.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...magyarországról direkt ukrajnába nem engedett, de magyarországon keresztül másországokban igen...szóval lehet tovább osztani a semmit.
jesz
...-tagadni...tagadni...tagadni...abból baj sosem lehet.
simmering73
"Orbán félrevezeti mindkét oldalt, mindenkivel szemben áruló és hazug csaló, senkinek nem megbízható szövetségese, de leginkább a magyar népet csapja be , amelynek hazudott az Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányokról, Magyarország „semleges” politikájáról, mert Orbán úgy nem semleges, hogy mindkét oldalon benne van a háborúban, és mindkét oldalnak árulója is. A magyar embereket a háború kitörése óta az orránál fogva vezeti, az orosz háborús propagandával uszítja, Ukrajna ellen hangolja, miközben titokban teszi azt, amivel a Nyugatot vádolja.

Miután kiderült, hogy a kétszínű, hazug és álnok politikája lebukott, a Magyarországon áthaladó helikopterek és fegyverszállítmányok kiderültek, azonnal leváltották a Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát. Minden valószínűség szerint azért, mert a titkos akciókat nem tudta úgy levezényelni, hogy azok ne derüljenek ki. Kizártnak tekinthető, hogy a honvédség parancsnoka Orbán tudta nélkül adott volna engedélyt a fegyverek és a katonai repülőgépek áthaladására."
nepszava.us/orban-hazudott-a-magyar-nepnek-az-ukrajnai-fegyverszallitmanyokrol/
Béla333
Aztán miután lebuktak, hogy már megint össze-vissza hazudoznak, kirúgták a Romoluszt.
Na hülyemagyar maffiahívők, akkor most a maffiafőnök belesodorja Magyarországot a háborúba?
Vagy ez még kevés nektek a tisztánlátáshoz?
ómió
És úgy píszí hazudni efftársak, hogy innét mentek Ukrajnába!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.