A 27 százalékos nyugdíjasinfláció nemcsak a januári, 15 százalékos emelést, hanem a plusz egy havi juttatást is eltüntette már – írta a Népszava.

KIlátástalan helyzetben a nyugdíjasok – A brutális infláció már elvitte az emelést és a 13. havit is

Juhász László, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke a lapnak azt mondta, hogy április 17-én évközi korrekciót kértek a kormánytól, azonban levelükre nem érkezett válasz.

A NYUSZET szerint legalább 5 százalékos, visszamenőleges, évközi nyugdíjemelésre van szükség ahhoz, hogy legalább a vásárlóértékét megőrizze az ellátás.

A kormány erre az évre 15 százalékos inflációval számolt, ehhez igazította a januári, kötelező emelést is, ezzel szemben a valós infláció 18-20 százalék körül lesz az év egészében.

A nyugdíjas infláció ennél is magasabb, mert az idősek kiadásait jobban érinti élelmiszerinfláció, valamint a gyógyszerekre vonatkozó drágulás.

Körülbelül 300 ezer idős 100 ezer-, míg 600 ezer nyugdíjas 130 ezer forint alatti juttatást kap havonta.

Forrás: RTL

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Prusszel, haborus inflacio, soros, gyurcsany, gender!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
telegdilaci
A Horvátoknak kilapátolt,Magyar Emberek pénzéből a nyugdíjasokat,vagy a szegény rászorulókat,kellett volna támogatni Barmok!
szép új világ
No problem! A nyugdíjasok többsége még mindig hisz Orbánnak, ezért számíthat rájuk a következő választáskor.
Azt kaptak, amire szavaztak - semmit!.
simmering73
Valós élelmiszerinfláció, ami a nyugdíjasokat leginkább sújtja? Lesz az 30% is.
jáger laszló
Én még kitartok.Nem adom fel
Habár a nyugdíjas aranyélet még nem köszön be a közel jövőben!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
archive
Vidéki nénikékkel beszélgettem a mindennapjaikról. Orbán a szívük csücske, megvédi őket a migráncsoktól, ezért bőven elég nekik hogy kéthetente ehetnek egy kis csirkefarhátat (áldasék az ő neve!), elvannak ők azon is. Hogy a közeli városba sem tudnak bemenni, mert arra már nem futja? Minek az, nem vagyunk mi úrinépség hogy utazgassunk. Nesze neked mai valóság.
ómió
Pedig pl. Böszme efftárs ezt 1-2 havi nyugdíjlenyulással "rögvest orvosolná"!
Yoda69
Prusszel, haborus inflacio, soros, gyurcsany, gender!
Eladott Ország
Sajnos mi lettünk Európa Bangladese, de lesz ez még rosszabb is, ha nem takarítjuk el a maffiaállamot! Ráadásul a KSH
( Központi Siker Hálózat) által közölt adatok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, mivel az a pártállam/állampárt elvárásait/óhaját tükrözik.
Pálinkás Pál
@ómió: miről ugatsz csicska..?-..a zsírdisznó fűrered lopta el a MANYUP - ot...
Németh István
Igen mi vagyunk Európa fehér BÉKEGALAMBJA!!! Mindenhogyan!!! > az erkölcs, a morális tisztesség talaján tevékenykedve segítünk a rászorulóknak, tudomásul vesszük - persze nem elfogadva - a nemzetünk járandóságai kifizetésének megtagadását! Fejlesztjük gazdaságunkat, szinten tartjuk, mi több a rezsikiadásokat a lehető legalacsonyabb szinten tartjuk, ÉPÍTJÜK A JÖVŐT, A GYERMEKEINK MEGÉLHETÉSI ALPJÁT BIZTOSÍTJUK! bizony -bizony >> NEM kilopva az állam értékeit saját zsebre! Mit gondoltok moslék gyenge elméjűek a gyusrcsányék miért egyre agresszívabbak ??? MERT FOGY AZ ÖSSZELOPOTT VAGYON!! MIÉRT NYAL-JÁK A SOROS SEGGÉT?? MERT FOGY AZ ÖSSZELOPOTT VAGYON!! > barmok gondolkozni képtelenek vagytok csak nyaltok, csak nyaltok - bénán > hát fulladjatok bele!
AZ usa-nató > Eu vezetés mocskos háborús bűnös > ezért nem merik a béke gondolatát sem befogadni, mert nagyon jól tudjk, hogy az orosz kormánynak mindent elsöprő bizonyítékai vannak a nyugat szemét területfoglaló, terjeszkedni akaró, agresszoójára!
Miközben tudjátok, hogy béke, nyugalom akkor lesz ha az usa-nató armada eltakarodik Európából, az Eu vezetését meglincselik, az usa nagykövete a megdöglött soros pöcsén lesz pattanás!
ómió
@Pálinkás Pál: Ne makogj, szarfaszú bolsija! A "manyupot" a tetvesbolsi fajtád lopta, "térítette" ki az állami nyugdíjkasszából efftársi magánkasszákba, hogy az állami nyugdíjpénztár még nyugdíjat is csak államadósság terhére tudjon fizetni! Jött is a rendes államcsődötök, ahogy meg volt írva!
Nessy
Ha belegondolok, még ellenzékben egy Orbán nevű pártelnök választás előtt 14. havit is ígért! A 13. havit is 10 év után jutott eszébe visszaadni! A svájci indexálásról meg hallani sem akar ma már!
ómió
@Pálinkás Pál: Ha tükörbe nézve így szólsz be magadnak, bolsiék fajkreténje - egyébként nagyon helyesen(!) - akkor, azt miért velem tudatod!? Már annyira megzakkantál!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.