Minderről Ajkán beszélt, ahol az egészségügyi infrastruktúra 200 millió forintos fejlesztése részeként több eszközt is átadtak.

Navracsics szerint Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat

Fotó: MTI/Katona Tibor

Navracsics Tibor szerint Magyarország hagyományosan a legeredményesebb európai uniós tagállamok közé tartozik az uniós források felhasználása szempontjából.

A területfejlesztési miniszter hangsúlyozta: lehet, hogy vannak olyan önkormányzatok, amelyek időről időre nem sikeresek a pályázatokon, de Magyarországon az önkormányzatok között pártpolitikai alapon nincs megkülönböztetés.

Ezt mutatja az ellenzéki vezetésű Ajka számos nyertes projektje, illetve az is, hogy Budapest, Miskolc és Pécs a kormány közreműködésével vehet részt a klímabarát önkormányzatok európai pályázatán – tette hozzá a miniszter.

Navracsics Tibor kitért a védőnői szolgálat jelentőségére is, amelyre szavai szerint Magyarország hungarikumként tekinthet. Megjegyezte: a kormány az ágazatot – hazai és európai uniós forrásokból – fejleszteni szeretné, hogy minél jobb körülmények között dolgozhassanak a védőnők.

Schwartz Béla (Közösen Ajkáért Egyesület), Ajka polgármestere elmondta: a város 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásaiból, amelyet egyrészt az egészségügyi alapellátásnak és a védőnői szolgálatnak helyt adó intézmény korszerűsítésére, másrészt eszközbeszerzésre fordítanak.

Forrás: mti.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Főleg azokat, melyek elveszítik közpénzjellegüket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"A Költségvetési Ellenőrzési Bizottság tagjai követelik, hogy az Európai Bizottság továbbra is tartsa vissza a teljes befagyasztott összeget, és azokat az eszközöket is, amelyek Magyarországnak vannak kijelölve a még folyamatban lévő költségvetésben. Hohlmeier hangsúlyozta: az EU Bizottságának gondoskodnia kell arról, hogy a járvány utáni újjáépítési alapból származó összegeket se folyósítsák, és más alapokat is fagyasszanak be. Azt is meg kell vizsgálni, hogy vannak-e olyan közbeszerzések, amelyek nem felelnek meg az európai szabályoknak, és kötelezettségszegési eljárásokat kell indítani Magyarország ellen.

Daniel Freund szintén azt követeli, hogy a bizottság gyakoroljon még nagyobb nyomást. A zöld képviselő a szavazati jogot is megvonná Orbán Viktortól és Magyarországtól."
hirklikk.hu/kozelet/mar-a-szavazati-jogot-is-megvonnak-orban-magyarorszagatol/415746/
Lepényleső
...és természetesen a gólya hozza a kisbabát,- a bika pedig adja a gazda napi kávéját?
ómió
Igen, de a brüsszeli korruptbolsi hazugságok ennek épp az ellenkezőjét "sugallják"!
evacica
Igaz ha azt vesszük, hogy milyen sikeresen lopnak Orbán családja és haverjai Orbán segítségével!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.