Magyarország, amely a béke oldalán áll, minden béketervet támogat, mert nem tudjuk, végül melyik visz sikerre, de ha nem tesszük meg az első lépést, sohasem jutunk el a békéig – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki horvát és szlovén újságírók kérdéseire válaszolt a bledi kereszténydemokrata internacionálé (CDI-IDC) vezetőségi ülésének alkalmával csütörtökön.

A miniszterelnök álláspontját ezzel a Facebook-fotóval hirdeti:

Orbán Viktor idétlen mosollyal hirdeti: lehet, hogy nincs is valódi háború Ukrajnában
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A magyar kormányfő rámutatott: kétféle gondolkodásmód létezik az ukrajnai háború jövőjét illetően, az egyik szerint van mód a konfliktus katonai rendezésére, míg a másik szerint nincs lehetőség erre, ezért inkább tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Orbán Viktor hozzátette:

egyelőre még a konfliktus valódi természetét sem sikerült tisztázni, egyesek szerint proxyháború zajlik Ukrajnában, míg mások valódi háborúról beszélnek a felek között.

Senki sem tudja, milyen béketervnek lenne esélye a sikerre, Magyarország éppen ezért minden kezdeményezést támogat, és kész arra, hogy akár közvetítőként, akár a későbbi tűzszüneti tárgyalások helyszíneként eszköz legyen a békét keresők kezében – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta: az ukrajnai háború tekintetében Magyarország kötődése és hozzáállása a személyes érintettség miatt tér el a térségbeli országokétól.

Ukrajna a szomszédunk, ahol magyar kisebbség él, és a háború magyar életeket is követelt – jegyezte meg.

A konfliktus nemcsak Ukrajnának, hanem Magyarországnak is "személyes nemzeti veszteség"

- fűzte hozzá.

Az európai békekerettel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte:

az alapot eredetileg az európai biztonságért hozták létre, nem az ukrajnai háború miatt. A keret célja, hogy Európa-szerte erősítse a biztonságot, de eddig elsősorban Ukrajna támogatására fordították a pénzt

- mutatott rá.

Magyarország szerint tisztázni kell, hogy az alap továbbra is az eredeti célokat, az összeurópai biztonságot szolgálja, vagy átalakul Ukrajna katonai támogatásának eszközévé, ezért blokkolja a további kifizetéseket – magyarázta a kormányfő.

A szlovéniai Bledben tartja a kereszténydemokrata internacionálé (CDI-IDC) kétnapos végrehajtó bizottsági ülését Biztonság, igazság, béke mottóval. Orbán Viktor a világszervezet egyik alelnökeként vesz részt az eseményen.

Forrás: MTI, Facebook

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Vikkancs, te nyomorult félnótás seggfej! Menj oda - kevlárködmön nélkül - és sétálgass egy kicsit Bahmut környékén!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@telegdilaci: Mi másról lett volna szó hét órában? A pénzügyeket másodpercek alatt el lehet intézni...
Németh István
A sok hülyével nem érdemes még szóba elegyni sem mert tényleg hülyék! Csak a saját világuk barom elgondolásait nyammogják. Egyszerüen nem tudják befogadni a valós helyzetet! Hülyeségeket beszélnek > valóban Putyini ígéret, hogy a Balti tengerig fog terjedni a magyar hon és egészen le a Fekete tengerig, mert velünk akar szomszédoskodni - sőt kjelnette, hogy a kádár fiuméje végig a horvát tengerparttal magyar terület lesz mert Ő haver! Néha még Hévizre is eljön üdülni, és a bivajosban fog vacsizni dödölét mert azt nagyon szereti > persze balatoni fogasper-kelttel! Gondolom a fenti hölgy már nikkelezi a vagináját - csak akkor dzámíthat sikerre, he meglátja magát benne!
ómió
@Aki Én: Amit érzek, az a te tetvesbolsi elmebajod! De azt minden "kommentedben"!
evacica
Én nem tudom,hogy ezt a sok hülyeséget egyedül találja ki, vagy besegítenek neki?!
balos
@sgl: Állítólag a gecit kinézték a drebil hadnagy szerepére a folytatásban,csak várnak még tíz percet,a kihírdetésével,mert addigra tetőzik az elme baja Bajánál!
CsipkeRózsa
Nem a háború miatt van a rendeleti kormányzás nálunk, miért, ha nincs is háború Ukrajnában? Persze, nálunk sincs, és nálunk nem is volt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.