Magyarország, amely a béke oldalán áll, minden béketervet támogat, mert nem tudjuk, végül melyik visz sikerre, de ha nem tesszük meg az első lépést, sohasem jutunk el a békéig – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki horvát és szlovén újságírók kérdéseire válaszolt a bledi kereszténydemokrata internacionálé (CDI-IDC) vezetőségi ülésének alkalmával csütörtökön.

A miniszterelnök álláspontját ezzel a Facebook-fotóval hirdeti:

Orbán Viktor idétlen mosollyal hirdeti: lehet, hogy nincs is valódi háború Ukrajnában
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A magyar kormányfő rámutatott: kétféle gondolkodásmód létezik az ukrajnai háború jövőjét illetően, az egyik szerint van mód a konfliktus katonai rendezésére, míg a másik szerint nincs lehetőség erre, ezért inkább tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Orbán Viktor hozzátette:

egyelőre még a konfliktus valódi természetét sem sikerült tisztázni, egyesek szerint proxyháború zajlik Ukrajnában, míg mások valódi háborúról beszélnek a felek között.

Senki sem tudja, milyen béketervnek lenne esélye a sikerre, Magyarország éppen ezért minden kezdeményezést támogat, és kész arra, hogy akár közvetítőként, akár a későbbi tűzszüneti tárgyalások helyszíneként eszköz legyen a békét keresők kezében – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta: az ukrajnai háború tekintetében Magyarország kötődése és hozzáállása a személyes érintettség miatt tér el a térségbeli országokétól.

Ukrajna a szomszédunk, ahol magyar kisebbség él, és a háború magyar életeket is követelt – jegyezte meg.

A konfliktus nemcsak Ukrajnának, hanem Magyarországnak is "személyes nemzeti veszteség"

- fűzte hozzá.

Az európai békekerettel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte:

az alapot eredetileg az európai biztonságért hozták létre, nem az ukrajnai háború miatt. A keret célja, hogy Európa-szerte erősítse a biztonságot, de eddig elsősorban Ukrajna támogatására fordították a pénzt

- mutatott rá.

Magyarország szerint tisztázni kell, hogy az alap továbbra is az eredeti célokat, az összeurópai biztonságot szolgálja, vagy átalakul Ukrajna katonai támogatásának eszközévé, ezért blokkolja a további kifizetéseket – magyarázta a kormányfő.

A szlovéniai Bledben tartja a kereszténydemokrata internacionálé (CDI-IDC) kétnapos végrehajtó bizottsági ülését Biztonság, igazság, béke mottóval. Orbán Viktor a világszervezet egyik alelnökeként vesz részt az eseményen.

Forrás: MTI, Facebook

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Vikkancs, te nyomorult félnótás seggfej! Menj oda - kevlárködmön nélkül - és sétálgass egy kicsit Bahmut környékén!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Köcsög,fasz,buzi firkász! Ne magyarázzál már mindent félre,te seggfej!
Qqberci
Vikkancs, te nyomorult félnótás seggfej! Menj oda - kevlárködmön nélkül - és sétálgass egy kicsit Bahmut környékén!...
kereső
A prorxy háború jelentése magyarul, példamondattal:

A proxy háborúban jellemzően kisebb országok vesznek részt, hátuk mögött egy nagyhatalommal.
Oroszország külügyminisztere proxy háborúval vádolja a NATO-t, mivel a katonai szervezet segítséget nyújt Ukrajnának a háborúban, miközben Ukrajna nem a NATO tagja.

És akkor, csodálkoznak, hogy Zelenszkij elnök dühös a "magyar"/orosz kormányra.

Én meg okádok ettől a kormánytól.
kereső
Orbán:: a háború. akár két ország között- akár "proxy" módon zajlik, attól az még VALÓDI háború. Te erkölcstelen emberi selejt- a "proxy" háborúban is emberek halnak meg- mit szólsz a civilek bombázásához te sátánfajzat? Menj már el Bahmuthba- és szemléld meg, hogy "valódi-e" ott a háború? Komolyan megáll az eszem- nem elég, hogy hazug módon elferditve használ egy kifjezést-proxy háború- de meg is kérdőjelezi a háború valóságát. Akkor, ha ez nem háború- miért szónkolsz papgáj módjára "békéről"- méghozzá azonnal??? És ezt imádják 3 millióan agyhalott módon- köztük egyetemi tanárok, tudósok...megáll az eszem, és csak ácsorog.
kereső
Magyarország hideg!!!proxy háborút folytat Ukrajna ellen- háta megett oroszországgal.
csipetke
Nem nagyon érti az ember,hogy orbán és a falkája miért rinyálják egyfolytában a békét. Alternatívájuk nincs rá, akkor meg minek hajtogatják? Szedhetné orbán a motyóját,mehetne putyinhoz,és megkérhetné,hogy takarodjon ki Ukrajnából,oszt lesz béke. De attól,hogy egyfolytában ezt hajtogatják, nem történik semmi. Senkinek nem jött olyan jól ez a háború,mint orbánnak. Ezzel fenntarthatja (Európáben egyedül) a vészhelyzeti kormányzást. Ha vége lesz a háborúnak,akkor vajon miért fogják meghosszabbítani? A háborúra kenik a sz@rt se érő kül,-bel,- és gazdaságpolitikájukat,ami miatt égigértek az árak,és az infláció. Ebben elsők vagyunk Európában, orbán dillettáns kormányzása miatt
kereső
@csipetke: Azért, mert a mimagyaok igy szereti- az üres lózungokat imádja- mint,amivé vált orbánék szájából- a haza, a tisztesség, a becsület, az erkölcs, és az illem.Na, ezért, mert ugyanolyan x@ros csizmás bugris, mint orbán
justhpeter
@Qqberci: Azért annyi bátorság nem szorult bele.
justhpeter
A lovagiasság szabályai szerint Orbán nem lehet háborúzó fél. Amikor az oroszokat támogatja és drukkol nekik, akkor csak "kutyát" uszít.
Nessy
@justhpeter: Hős, "kihalt utcai harcos"! Egy egész hadsereg védi lassan, nehogy egy átvilágítatlan ember kerüljön a közelébe! Kordon, rendőrség,TEK.
vacsi
@csipetke: Már megbocsáss, de természetesen én is - és a környezetem is - békét szeretnénk. Nem értek a politikához, de azt látom, hogy az USA az ukránok mögött áll, az EU meg azt teszi, amit az USA mond. Nekünk most az a dolgunk, hogy az ukrajnai menekülteket (függetlenül attól, hogy ukránok, vagy kárpátaljai magyarok), segítsük a menekülésben. Ebbe a háborúba nekünk fegyverrel vagy pénzzel beszállni szarvashiba lenne - ez könnyen kerülhetne a mi családjaink életébe is (és igen, akár a Te családodéba is, ha itthon élnek...)
jáger laszló
Mi támogatjuk a világbékét is,csak annak még nincs itt az ideje ov szerint!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Menőmanó
@vacsi: Túlspilázod te ezt. Mindössze arról van szó, hogy a világ normális fele a megtámadott ország mellé áll.
Az aljasabb része meg az orosz terrorista agresszor mellé.
csak úgy....
@Maccska: te csak kecskeólba tudsz gondukodni,te segg és kecskenyaló nemnormális! shiki, te gyogyós vagy!
Péter2
@vacsi: Pont azért kell az ukránokat , fegyverrel , élelmiszerrel segíteni , hogy a ruszki horda ne kerüljön Európa közepéhez közelebb pl Magyarországhoz , mert lehet , hogy ti lesztek a következők ! " A semlegességetekkel , ami pontosan ruszki seggnyalása , hatalmas piactól estetek el , ugyanis a háború befejeztével , újra kell építeni Ukrajnát , ez lesz Európa évszázados biznisze , amiből nagy valószínűséggel ki fog maradni az ország , pedig hatalmas lehetőség az építőiparnak , vasiparnak , stb , majd azok az országok akik segítettek fegyverrel azok szép számmal kapják majd ott a munkát . Megint , mint midig , rossz lóra tett a kormányotok .
balos
@Horizont: A hábórúra!Hiszen őrve alatt azt csinál,ami éppen eszébe jut!Bocsi az esze helyett mást kéne ide hányni,mert olyan sötét,hogy a brikett hozzá képest napfolt tevékenység!
Clavigo
Egyedül ez a Szartartály nem mert elmenni Kijevbe...( hogy megtudja első kézből,,hogy van e háború,,és hogy milyen jellegű )..Egy szar,,jellemtelen,gyáva geci.Oszt jó napot..
Eladott Ország
Ez az idióta dagadt cinikus geci már régen börtönre és vagyonelkobzásra érett!
vacsi
@Péter2: Megkérdezhetem, hogy Te melyik nációhoz tartozol? Mert úgy látom, itt a magyarokról beszélsz:
" ti lesztek a következők"
" hatalmas piactól estetek el "
" rossz lóra tett a kormányotok" - mindezek azt jelentik, hogy Te nem magyar vagy. Akkor mégis, mi?
Ami pedig a hatalmas piacot illeti, amitől elestünk: a háború az élet ellen megy, a a piac meg egy gazdasági dolog. Ha az élet megmarad, akkor minden megmarad - megélünk, még ha nehezen is.
vacsi
@Menőmanó: És ki dönti el, hogy melyik a világ normális fele? Aki azonnal beleveti magát két ország közti konfliktusba, vagy az, amelyik segít annak, aki rá van szorulva - pl. az Ukrajnából menekülőknek?
" A semlegességetekkel , ami pontosan ruszki seggnyalása , hatalmas piactól estetek el , ugyanis a háború befejeztével , újra kell építeni Ukrajnát , ez lesz Európa évszázados biznisze , amiből nagy valószínűséggel ki fog maradni az ország" - írta Péter2... Azaz szerinte a normális fél a gazdasági lehetőségeket helyezi előtérbe!
Giovanni Alba
@csipetke: ma, 15:59
Úgy tudom, a "tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet" automatikusan meghosszabbítgatják már 2015 óta, és nem tűnik úgy, hogy feladnák.
telex.hu/belfold/2023/02/21/a-kormany-szeptemberig-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet
izéke
Csak magyarország határos ám Ukrajnával...a lengyelek közelben sincsenek,se a szlovákok,a moldávokról nem is szólva. Állandóan csak a magyarok vannak veszélyben,történjen bárhol bármi a világban,orbán rettegteti a birkákat. A magyarok nem alattvaló nemzet,inkább illik rá az alávaló,hitvány jelző
simmering73
Aztán mikor teszitek már meg végre az első lépést a béke felé, more? Mert hónapok óta csak a szájkaraté megy.
Peller Anikó
Ezt mondtad már a putyinnak drága minimiszterelnő kúr?
nejlontacskó
" Magyarország szerint tisztázni kell, hogy az alap továbbra is az eredeti célokat, az összeurópai biztonságot szolgálja, vagy átalakul Ukrajna katonai támogatásának eszközévé, ezért blokkolja a további kifizetéseket – magyarázta a kormányfő. "
Ritka pillanatok egyike ez, de egyet kell értenem a miniszterelö kúrral...
Csupán annyival egészíteném ki őfelségét, hogy igen, tisztázni kell az alap pénzeinek eredeti felhasználását illetően, annak megfelelő felhasználását.
Ugyan erre kell törekedni kedves miniszterelnö kúr, a Magyarországnak járó uniós pénzek tekintetében is!
Nem gondolom, hogy ez megfordult az ön fejében is!
De ugye bár, a remény hal meg utoljára.
Apropó, Hatvanpuszta körül, minden rendben???
kulabombaafityiszre
@Peller Anikó: ma, 18:35
Putlernek nem meri,csak tőle távol hőzöng a békéről a dagadt.
kereső
@Maccska: 17:33 Álljon már meg a nászmenet- pöcse van a menyasszonynak! Ázsia nem egyöntetúen semleges- Japán Ukrajnát támogatja. Közép-és Dél-Amerika sem egyöntetúen semleges- mert pl. Lula Brazil elnök putyint támogatja.
Afrika sem egyöntetúen "semleges és normális"- itt van la:huppa.hu/a-jelek-szerint-del-afrika-meg-decemberben-fegyvereket-szallitott-oroszorszagnak/

Ugyanakkor az Észak-Afrikai országok Ukrajnát támogatják.
Talán tájékozódnál, mielőtt irsz valamit.

Ami meg Magyarország "semlegességét" illeti- az olyan "kacska" semlegesség, amely mindig valamilyen módon úgy alakul/billen hogy putyin támogatása jön ki belőle.
vjózsef1213
Ennek a fejében is háború van. Már szétlőtték az agyát.
Lepényleső
...egyébiránt van-e egyéb mosolya,- melynek vélhetően fejben megvan azért ágyazva?
jáger laszló
Mosoly?:
Inkább vigyor!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@vacsi: @Maccska: két kis szélmelomharcos :)
Pedig sokan segítünk megértetni veletek, mennyire ostobák vagytok.
Néro2
Mondjuk betenném egy félig kiásott lövészárokba ott Ukrajnában és elvtársi orkja golyózáporában majd rájönne az állatja , hogy mi van.
Kevlárpelusát sosem lehetne kimosni.
Aztán hablatyolhatna a nincs háborúról.
namihami
Csak a tőle megszokott, erősen debil arckifejezés! Ha nem ilyen lenne, nem ismernénk rá!
gina
Idétlen mosoly,??? ennek nem is mosolya van hanem egy zsiros lópofája ami egy skizofrén idiótát leplez, borzasztó egy pojáca az ország proli bolondja és még hiszi hogy vicces, pedig csak priitiv ez a beteg kipcsák
Németh István
Már hogy lenne valódi háború!? Csak úgy látszik, meg csak azt hisszük, hogy az van! Halucinálunk!
A VALÓSSÁG EZZEL SZEMBEN >> az usa-nató-Eu vezetés a moslék csatlósokkal az ukrán földön HÁZIBULIZNAK!! Egy ilyen buli során bizony előfordúlnak kisebb, nagyobb káresetek - a szomszédok zaklatottságai, ezért nem íllik elkeseredni! Az erősebb kutyi baszik a többi csak nézi, de ha abból nem lesz kölyök kutyi akkor az erősebb kutyi nem jól tevékenykedett!
Az usa-nató-Eu. vezetést kinyírni! Istenke áldásával! ÁMEN!
simmering73
@Maccska: Ez olyan 2/3, mint a ti 2/3-otok.
Toller Béla
Nem az orbán életére törőket kellett volna bíróság elé állítani ...Polt is hazudik, amikor egyenlőségről beszél a jogban...Hol okoztak azok a félkegyelműek akkora bajt, mint ez a dölyfös, cinikus, bunkó, megalomán, erőszakos gazember ! Az orbán ! Azok ellen volt ellenszer, orbán ellen ?
Aki Én
@vacsi: És ez vigasztal? Vagytok 6-7-en.
Dr. Proktor
Alapból idétlen vigyorú miniszterelnökünk vegye már fel a kapcsolatot Putler haverjával és javasolja, hogy azok húzzanak haza a p***ba, na az hozná el a békét!
telegdilaci
@Horizont: Szerintem az Orosz győzelemben reménykedik,ha az agresszor nyeri meg a háborút,nem állítom de voltak olyan hallomások hogy Putyin oda ígérte Ukrajnát Orbánnak,ez akkor teljesült volna ha 3-nap alatt arattak volna győzelmet,szerencsére nem így történt, nem értem hogy Magyarország a történelmünk során mindig a rossz Oldalra állt ahogy most is,nem értem hogy soha nem tanulunk a hibáinkból,és 56-ból sem!
ómió
Ezt sikerült a szájába hazudnotok, efftársak!? Brávó!
Aki Én
@ómió: Tényleg nem érzed, mennyire egysíkú, unalmas balfasz vagy, te balfasz?
Peller Anikó
@Német István: Téged is megbaszhatna már valami erősebb kutya, mondjuk a segged fején.
Dr. Proktor
@telegdilaci: Mi másról lett volna szó hét órában? A pénzügyeket másodpercek alatt el lehet intézni...
Németh István
A sok hülyével nem érdemes még szóba elegyni sem mert tényleg hülyék! Csak a saját világuk barom elgondolásait nyammogják. Egyszerüen nem tudják befogadni a valós helyzetet! Hülyeségeket beszélnek > valóban Putyini ígéret, hogy a Balti tengerig fog terjedni a magyar hon és egészen le a Fekete tengerig, mert velünk akar szomszédoskodni - sőt kjelnette, hogy a kádár fiuméje végig a horvát tengerparttal magyar terület lesz mert Ő haver! Néha még Hévizre is eljön üdülni, és a bivajosban fog vacsizni dödölét mert azt nagyon szereti > persze balatoni fogasper-kelttel! Gondolom a fenti hölgy már nikkelezi a vagináját - csak akkor dzámíthat sikerre, he meglátja magát benne!
ómió
@Aki Én: Amit érzek, az a te tetvesbolsi elmebajod! De azt minden "kommentedben"!
evacica
Én nem tudom,hogy ezt a sok hülyeséget egyedül találja ki, vagy besegítenek neki?!
balos
@sgl: Állítólag a gecit kinézték a drebil hadnagy szerepére a folytatásban,csak várnak még tíz percet,a kihírdetésével,mert addigra tetőzik az elme baja Bajánál!
CsipkeRózsa
Nem a háború miatt van a rendeleti kormányzás nálunk, miért, ha nincs is háború Ukrajnában? Persze, nálunk sincs, és nálunk nem is volt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.