Ezt ne csak itt ossza meg, hanem mondja el a propaganda által megtévesztett ismerőseinek is – írta visszaemlékezését Hadházy Ákos.

"Fideszes mércével nézve is kiemelkedően mocskosat húzott a kormány" – Újra kitért a giga-mutyira Hadházy
Kép: Facebook/Hadházy Ákos

A politikus szerint érdekes, ha Tiborczéknak kell, van pénz akkor is, ha nem jönnek az EU-s támogatások. 244 milliárd iszonyatosan sok pénz, ennyiből az összes tanár fizetését kb. 45 százalékkal meg lehetne emelni egy éven keresztül. 

Mindezzel arra utalt, hogy pár napja arról számolt be, hogy fideszes mércével nézve is kiemelkedően mocskosat húzott a kormány:

az állam 244 milliárd forintért megveszi Tiborcz István „üzlettársától” azt a betonmonstrumot, amit a zuglóiak akarata és tiltakozása ellenére építenek a Bosnyák tér mögé, az egykori Csömöri úti sporttelep helyére.  

A független politikus kitért arra is, hogy az április 6-án megkötött adásvételt természetesen nem verték nagydobra, csak véletlenül bukkantak rá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései közt.

Leírom még egyszer, mennyi pénzről van szó: 244 000 000 000 forint! Nagyságrendileg ennyibe kerülne a pedagógusok béremelése évente, de arra természetesen nincs pénze a kormánynak, ahogy a napokban sok egyéb mellett lefújtak egy sor iskolaépítési projektet is, mert arra sincs pénz.

- írta korábban és akkor kifejtette, hogy annak ellenére nem szóltak még a zuglói városházának sem, hogy az önkormányzatnak elővásárlási joga van erre a területre – mivel nincs 244 milliárd forintja, ezzel nem tud élni, de akkor is értesíteni kellett volna hivatalosan. Zugló egyébként sokszorosan rosszul jár ezzel az üzlettel:

az állam nem fizet építményadót, és nagyon valószínű, hogy a NAV-ot költöztetik majd ide, az pedig iparűzési adót nem fog fizetni.

A tulajdoni lapokból kiderül, hogy a Bayer leánycége, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. már kapott is mintegy 31 milliárd forintot az államtól, igaz, jelzálogjoggal biztosítva.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ez a kúúúrmány mocskos húzások világbajnoka.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
A kötél már kész!!! ideje volna használni!!!
Gulyás
@Shikari: Görbe ujja még jól is esne neki!
Macskaszem
Ez a kúúúrmány mocskos húzások világbajnoka.
Edebácsi
Ez is mutatja, hogy náluk a család az első! A first family.
Pálinkás Pál
ez ellenzék miért nem " fegyverkezik " ?...
ómió
Na, de Hullaházy efftárs! Csak nem a Brüsszelben efftársiasan megfúrt "tanári béralapot" védelmezed!?
Nyírfa
C'est La Vie, mondaná lemondóan a busongó magyar, ha értene franciául, de nem ezt mondja, hanem azt, hogy a túlélésre kell játszani, ezért be köll állni a sorba, és be is áll a saját halálmenetébe.

Mocskos emberekből álló kormány csak mocskosat tud húzni, erről pénteken is tanúbizonyságot tett, csak mint az őket hatalomban tartó társadalom. Szégyellje magát minden szülő, minden tanár, minden, mozgásában, anyagiakban nem akadályozott magyar, aki a diákok kérése, felhívása, a mindannyiunk érdeke ellenére otthon maradt. Ha a paraszt bácsi Mezőkövesdről fontosnak érezte, hogy a jelenlétével tegye le a voksát a jövőnkre, ha az idősek érezték ennek a kérésnek és a cselekvésnek a súlyát, akkor jogosan kérdem: hol maradtak az iskolás gyermekek szülei?
Hogy csalódott vagyok, immár sokadszor csalódott, s hogy mennyire, arra már nincsenek szavak. Csak Budapestről többszázezren kellett volna összegyűlnünk. Így csak röhögött a Parlamentben az a néhány fideszes. Ki is üzentek. És megérdemeltük. Nem mi, akik ott voltunk. Hanem Magyarország.
kulabombaafityiszre
@ómió: A kifizetés első feltétele: igazságügyi reform
Az Európai Bizottság 2022. december 22-én jóváhagyta a magyar EFOP+ programot, azonban a jóváhagyásról szóló végrehajtási határozatba beleírták, hogy a Bizottság értékelése szerint Magyarország nem teljesít több úgynevezett feljogosító feltételt. Amíg a feljogosító feltételek nem teljesülnek, a kifizetések sem indulhatnak meg azon programelemeknél, amelyek a nem teljesült feltételekhez kapcsolódnak.

Az egyik „horizontális”, azaz minden programelemet érintő feljogosító feltétel az EU Alapjogi Chartájának hatékony alkalmazását és végrehajtását várja el. Ez a Bizottság decemberi értékelése szerint nem teljesült Magyarországon, elsősorban a bírói függetlenséggel kapcsolatos hiányosságok miatt.
kulabombaafityiszre
@ómió: Ezek a hiányosságok az összes operatív programot érintik, ezért egyelőre egyikből sem indultak meg a kifizetések.

A Bizottság ugyanazokkal a kifogásokkal élt az operatív programok értékelésekor, mint a magyar helyreállítási tervnél, és ugyanazokat az elvárásokat fogalmazta meg a bírói függetlenség erősítéséről, amelyekről a helyreállítási terv „szupermérföldköveiről” szóló cikkünkben már írtunk.

A hiányosságok orvoslása érdekében többek közt elvárják az Országos Bírói Tanács jogköreinek megerősítését és a bírói függetlenség erősítését a Kúrián, illetve annak a lehetőségnek a megszüntetését, hogy a volt alkotmánybírók pályázat nélkül kúriai bíróvá válhassanak.

A magyar parlament május 3-án fogadta el a fenti problémákra reagáló igazságügyi törvénycsomagot, amit május 10-én ki is hirdettek a Magyar Közlönyben.
kulabombaafityiszre
@ómió: Előzőleg, április 27-én Varga Judit igazságügyi miniszter arról posztolt, hogy a jogérvényesülésért felelős uniós biztos (Didier Reynders) tájékoztatása alapján nyújtották be a törvénycsomagot, és hogy „sikerült teljesítenünk, amit vállaltunk”. Reynders azonban a nyilvánosság előtt csak arról számolt be április 24-én, hogy „jól haladtak” a technikai szintű tárgyalások a Bizottság és a magyar kormány között.

Maga a törvénycsomag június 1-jén lép hatályba, a kormány valószínűleg ekkor értesíti majd a Bizottságot, hogy sikerült teljesítenie a feljogosító feltételt. A hatályos pénzügyi szabályok szerint a Bizottságnak innentől számítva három hónapja lesz az értékelésre, és ha egyetért azzal, hogy a magyar törvénycsomag teljesíti a feljogosító feltételt, akkor ez az akadály elhárul az uniós források – és a pedagógus-béremelés – kifizetése elől.
kulabombaafityiszre
@ómió: A Bizottság véleményét egyelőre nem ismerjük, mindenesetre három magyar civil szervezet – a Magyar Helsinki Bizottság, az Amnesty International Magyarország és az Eötvös Károly Intézet – közös értékelése szerint az elfogadott igazságügyi reform néhány uniós elvárást csak részben teljesít.

Érdemes megjegyezni, hogy a Bizottság végrehajtási határozata alapján az Alapjogi Chartára vonatkozó feljogosító feltételnek a homoszexualitás és a transzneműség „népszerűsítését, megjelenítését” korlátozó magyar „gyermekvédelmi törvény” is ellentmond, ez azonban a pedagógus-béremelést nem veszélyezteti.
kulabombaafityiszre
@ómió: A gyermekvédelmi törvényt a Bizottság nem általában, hanem csak bizonyos programelemekhez kapcsolódva kritizálta az EFOP+ programnál. Konkrétan azon projekteknél, amelyek „tanárok képzéséhez és gyermekvédelmi intézkedésekhez, például a szülők és a nevelőszülői hálózatokban dolgozók oktatásához és képzéséhez, illetve a mentális és pszichológiai támogató szolgáltatások nyújtásához” járulnak hozzá.

Tehát ha a magyar kormány nem törli el a gyermekvédelmi törvényt, azzal veszíthet forrásokat az EFOP+-ból, de nem a pedagógus-béremelésre szánt részéből.
kulabombaafityiszre
@ómió: A tanári béremeléshez az oktatási és képzési stratégia kapcsolódik, ezért amíg nem születik egy a Bizottság által is elfogadott oktatási szakpolitikai dokumentum, a pedagógus-béremelésre szánt forrásokat nem lehet kifizetni, akkor sem, ha az igazságügyi törvénycsomag orvosolná a bírói függetlenséggel kapcsolatos problémákat.

Az oktatási stratégiának tartalmaznia kell többek között a szegregációtól mentes oktatásra vonatkozó intézkedéseket és pályakövetési mechanizmusokat. Hogy ezen kívül még milyen elvárásokat támaszt az uniós jog a stratégiával kapcsolatban, azt ebben a dokumentumban foglaltuk össze.

Sem a nyilvánosságra hozott EFOP+ programból, sem a Bizottság végrehajtási határozatából nem derül ki, decemberben miért értékelték úgy, hogy a magyar oktatási szakpolitikai stratégiák nem teljesítik a feljogosító feltételt.
tothjani
Orbán megmondta a család az család, kivéve ha Soros.
balos
@kulabombaafityiszre: A szópó-ómió félék nem a tényeken szeretnek "lovagolni" hanem a nemzethy lófaszon!Kár beléjük az információ,mert nem erre lettek "programozva"!
ómió
@kulabombaafityiszre: Látom, te is szorgalmasan keresed a "mit, miért nem összefüggéseket", amik aztán, ha megoldódnak, újabb alapok lesznek a "mit, miért nem összefüggések" továbbgöngyölítésére, egészen az idők végezetéig, vagy, amig az efftársaid véletlen megint hatalomhoz jutnak, mert akkor már minden "azonnal rendben lesz"! Te se gondolod, hogy "túl átlátszó ez a játszma", nemcsak az ilyen agyatlan szopó @balos: fehérjehalmazaitok!?
ómió
@Horizont: Már annyit se értesz, gyagyás, hogy Hullaházy efftársad éppen mit "védelmez"!? Annyira a "Horizonton" van az értelmed, hogy már nincs is!? Az más!
teuton
@ómió: Analfabeta fajgöreny naci efftars, miota "Brüsszel" kell finanszirozza a magyar tanarok fizetesemeleset? Melyik masik orszagban van ilyen? A katonak, rendörök es egyeb elnyomoszervek, POLITIKUSOK fizetesemeleset miert sikerül adokbol finanszirozni, de a nyuggereket csak az inflacio felevel, tehat a vasarloerteteke egyre kevesebb? De mit varok en el erdemi valaszt egy analfabeta fitymaszbirkatol...
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:16
Te faék egyszerüségü ember szerintem az egészből egy szót sem értettél.Krvnyd.HAHAHA
vacsi
Kiemelkedően mocskos, agogy ez az alak itt mutogat...
ómió
@Horizont:Ha kussolnál, bolsiék elmebetege, hányszor mondjam még, hogy el is kell kezdened!?
ómió
@kulabombaafityiszre: Nem érted, amit írtam és még a bárcáskurva anyádtól örökölt értetlenségedet is rám hazudnád, bolsiék fajgörénye!? Ne vidd túlzásba!
ómió
@teuton: Bolsevista-nyilasék analfabéta fajkretén efftársa! Agyhiányod még annyit se engedett neked megérteni, hogy itt az is elég lenne, ha a korruptbolsi brüsszeli efftársaid a Magyarországnak járó pénzek ellopása helyett azokat simán kifizetnék Magyarországnak!? Ha meg majd legközelebb a tetvesbolsi fajtád készíti a magyar költségvetést, abba akkor makogjál bele, nehogy államcsődhöz vezessen, ahogy 2008-ban is!
kulabombaafityiszre
@ómió: Krvnyd,hülye bolond köcsög.HAHAHAHAHAHA
ómió
@kulabombaafityiszre: Mi van!? Rohamot kaptál az elmeosztályon, vagy csak a bárcáskurva anyádat hiányolod!?
teuton
@ómió: Analfabeta fajgöreny naci efftars, beindult mar hajnalban a napi 25 oras müszakod? Igyekezz, mert a pestiprostiknal is kell meg sokat trollkodnod, hogy meglegyen a pelenkara valo! Ja, a bemasolando cedulakat mar most kora reggel összekeverted, mert amit bevakartal, annak semmi köze ahhoz 1. amir en irtam 2. amiröl a cikk szol! Szoval ezert az esedekes 5 forintot sem kapod meg! De azt azert bemasolhatnad, mikor ment csödbe MO! Mert a vilagvalsag idejen 15 evvel ezelött több EUs orszag csödbe került (Görögorszag, Portugalia, Irorszag, stb.), de MO nem...Aztan meg arrol is vakarj be valamit, mekkora most az inflacio Orbanisztaban? Eöarulom neked, Nemetorszagban 6,1%, a dizel meg oöcsobb, mint neked az olcs orosz...
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:05
kösz jól vagyok a krvnyd.HAHAHA
ómió
@teuton: Agysorvadásodban, bolsiék analfabéta fajgörény bolsevista-nyilasa, már azt is "elfelejtetted", hogy az analfabéta fajgörény bolsevista-nyilas efftársaid mikor "vívtak ki" számunkra államcsőd helyzetet!? Hát, tudod: amikor "elkúrtátok", 2008. végére, amikor visítva rohant Böszme gazdátok az államcsőd elől gigakölcsönért az IMF-hez, mert a "szent szabadpiacon" már senkitől nem kapott! És képzeld: stabil népzsebelés ígérete - és szigorú betartása - fejében meg is kapta azt! Biztos ez hiányzik most is a tetüfajtátoknak, meg a migráncs!
teuton
@ómió: Analfabeta fajgöreny naci efftars, amr többször feltettem a kerdest, de mint analfabeta el sem tudtad olvasni: milyen a bolsi-naci??? Aztan meg az volt a kerdesem, mikor volt allamcsöd MOon? Ne hazudozz, adatokkal gyere!!! Most meg lenne meg 1, mikor volt 1 even keresztül 20% felett az inflacio???
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:23
Bezzeg a te anyád nem volt bárcás,csak egy engedély nélküli rohadt kurva aki mindenkivel lefeküdt.Köszönj minden férfinak az utcán lehet ő az apád.Krvnyd.HAHAHA
ómió
@teuton: Analfabéta fajgörény bolsevista-nyilas efftárs! Érdeklődd meg Maki efftársadnál! Tavaly a kampányban ő képviselte őket külön-külön! Bár az agynélküli fejednek ezt nyilván ő is hiába mondaná, megmaradni ott úgyse lenne képes, ahogy a 2008-as államcsődötök se!
teuton
@ómió: Analfabeta fajgöreny naci efftars, linkeldd mar ide be azt az allamcsödöt! 3x irtam mar, de mivel analfabeta vagy, ezert eddig talan nem volt aki felolvassa neked...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.