Interjút adott Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak. A magyar miniszterelnök ezúttal rendhagyó módon nem a közrádió stúdiójából, hanem a Brüsszelben zajló EU-csúcsról jelentkezett be. Orbán Viktor a műsorban feltette a kérdést: ki a felelős azért, hogy pénzügyileg a csőd szélére sodorták az Európai Uniót? Orbán szerint az unió pénze Ukrajnában van, ez áll a költségvetés módosító javaslatának a hátterében, és ezért akarnak folyamatosan hiteleket felvenni. Orbán úgy látja, hogy hatalmas összegek mennek ki ellenőrizetlenül az Unió területéről. „Hol a magyarok pénze? Attól tartok, hogy Ukrajnában” – jegyezte meg Orbán.

Az Európai Bizottságnak nagyon súlyos kérdésekre kell válaszolnia az Európai Tanács ülésén: választ kell adnia arra, hogy hova lett a pénz az uniós költségvetésből, és ki felelős azért, hogy 2,5-3 év elteltével lényegében pénzügyileg a csőd szélére sodorták az Európai Uniót

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor tombol és felelősöket keres – A magyarok pénzét keresi a kormányfő

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása idején 2023. június 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő a Brüsszelből sugárzott interjúban azt mondta: a bizottság a költségvetés hétéves időszakának a felénél bejelentette, hogy elfogyott a pénz, és most arra kéri a tagállamokat, hogy eurómilliárdokat fizessenek be még pluszban ahhoz képest, amit egyébként előír a költségvetés.

Hozzátette: "van egy zűrös ukrajnai pénzügyi csomag", ugyanis a bizottság adna hozzávetőleg 50 milliárd eurót Ukrajnának, holott azt sem lehet tudni, hogy az eddig Ukrajnának odaadott mintegy 70 milliárd euró mire ment el, és miért nem volt elég.

Emellett – folytatta – a bizottság most még 18 vagy 19 milliárd eurós hozzájárulást kér a felújítási alap megnövekedett kamatterhéhez is, úgy, hogy ebből az alapból a magyarok és a lengyelek egy fillért sem kaptak. Jelezte: van továbbá egy nagyobb összeg, amit a migránsok Európába érkezésének elősegítése érdekében különít el a bizottság, és kérnek maguknak néhány milliárd eurót, hogy megemeljék a fizetésüket, miközben azt követelik Magyarországtól, hogy törölje el a rezsicsökkentést.

"Tehát a magyar emberek otthon fizessenek többet a rezsiért, küldjünk ide több pénzt, amiből nekik lesz plusz fizetésük. Tehát úgy, ahogy van az egész, az oly mértékig abszurd, hogy nyilván nem csak egy magyarnak, de majdnem minden európai uniós tagállam vezetőjének kinyílik a bicska a zsebében" – fogalmazott.

Forrás: MTI, 24.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"A magyarok pénzét keresi a kormányfő"

A zsebedet nézted már? Meg Lölőét? Meg Tóniét, Jankóét, meg a vejedét?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"A magyarok pénzét keresi a kormányfő"

A zsebedet nézted már? Meg Lölőét? Meg Tóniét, Jankóét, meg a vejedét?...
Yoda69
A hatvanpusztai orban-kuria tobb mint 500 millioba kerult eddig? Ha O1G-nek koztudottan nincs megtakaritasa, akkor honnan volt a penz erre?
Nessy
Aztán Orbán, a kormány, a többi jól fizetett vezető pártkatonák egyre magasabb bérét, egyéb juttatásait nem a magyarok fizetik? A hibás gazdaságpolitikát nem mi fizetjük? Az úniópénzek elmaradásának kik a felelősei? Hány éve van rendeleti, egyszemélyes , "vészhelyzeti" kormányzás, ellenőrzés, felelősségvállalás nélkül? Mennyi hitelt vett fel a "kormány", amit titkosítottak? Itthon is akad ezer kérdés, amire nincs adekvát válasza a kormánynak. Brüsszel, Gyurcsány, Soros, baloldal. Ennyi.
gina
Retkes tolvaj, keresd csak, nem látsz a szemedtöl, ???annyit loptál már, hogy nem is találod, szemétláda
csak úgy....
csak színészkedik egy nagyot az elbutított birkáinak a dagi ripacs!
Béla333
"A magyarok pénzét keresi a kormányfő"

Ezt annak az aljas maffiatag Poltnak kellene keresni, de ő szarik az egészre...
Egyébként nehogy már te hőbörögj Döbrögi uram, hiszen az Uniós pénzeket mi sohasem láttuk, azt mindig te és a bandád lopjátok el...!!!
Béla333
Azért az se semmi, hogy képes felhánytorgatni az Uniós vezetők magas bérét, (nem tudom mennyi, de a magyar maffiatagok bére sem piskóta!)amikor ő a magyar adófizetők pénzéből szakít ki magának több mint 5 milliós fizetést...
kereső
@Béla333: A legutóbbi emeléssel orbán bére magasabb lett mint az uniós vezetőké.
Félix
Csak nézzen a tükrébe és mindjárt meg is van a felelős! Soha ennél egyszerűbbet!
Néro2
A várbeli desznyó keresi a pííízt !
Mi van nem tudod , hogy hol vannak az off -csór számláid kérdezd meg strómanjaidat meg a kiscsaládot !
Egyébként meg a jóbüdöshuha anyád ezt meg eladhatod: Ezed mindenképp van !
uploads.disquscdn.com/images/86bea89f9a1fbc0db79e7ecc1e0208228bf9a1e30b4017598a01c527368aa6ea.jpg
bence
Na akkor vegyél a kezedbe tollat , papírt és írd : Hatvanpuszta , feleséged nevén lévő földbirtokok , amiben laksz , gyerekeid kastélyai , vejed nevén lévő összes vállalkozás , Mészáros néven lévő milliárdok amik a te zsebedet tömik , ofsor cégekbe mentett százmilliárdjaid , Svájci számláid , a világ minden tájára kimentett vagyonaid , de mindez csak csekélység a valósághoz képest amit neked kellene a legjobban tudnod ! Sehol máshol ne keresd csak saját magadon !
Eladott Ország
Orbán Brüsszelben: Hol a pénz? Például itt: Hatvanpuszta, csak a jéghegy csúcsa. Amúgy mi a f@szt csinálnak ebben? Vagy már kétezer főnyi a személyzet? Itt tartja a 400 ezer forintnyi megtakarítását. Disznóhízlalda. Látható, milyen jól működik. Naponta kellene odamenni forgatnia a tv csatornáknak és kérdezgetni hol is lesznek a vendégszobák az adófizetőknek akik fizették az építkezését ennek a szép nagy üdülőkomplexumnak. A két nagy épület papiron istálló. Ami amúgy nem esik messze a valódi rendeltetésétöl, miután egy disznó fog benne lakni. Kettö, ha apuka is odaköltözik. Versailles vagy verszáj, sosem tudom. Az a baj, hogy verszájba, nem pedig szájbaver. Lezsák Sanyi népfőiskola-faszsága a prototípus, onnan szedhette az ötletet Don Vétó szent családja. Itt laknak alcsúti Guldenburgok? Ízléstelenség és giccsparádé kategóriában a különdíjas épületet látjuk.
uploads.disquscdn.com/images/d747f602300676b8d110c6e8143f8b17093c127bfa0c6b2ed9463270b9f1e1e1.jpg?w=800&h=628
Az Unió gazdasága nincs csődben ellentétben a magyarral, amit viszont jól tudjuk, te meg tettestársaid vittek a csődbe! Hát egy ilyen pénzügyi mágusnak igazán nem lehet gond megtalálni a választ! De ha tőle kérdezik ugyanezt, akkor megsértődik. Ami persze nem csoda, hiszen azt nem mondhatja, hogy elloptuk. És kiszólt a gödörből a lyuk. Javaslom a magyaroknak szánt alapot átcsoportosítani, legalább nem ennek a pszichopatának a számláját duzzasztják tovább. A felcsúti pénznyelő varangy. Az igazi gumicsizmás "magyarhuszár". Gusztustalan féreg.
uploads.disquscdn.com/images/4e1fcaf3a4e31320d3809d18ed8d44fa90fb665779fa5a18b9a32cefce3cb83a.jpg
Az Unió tolvajoknak nem fizet, geci! Ilyen egyszerű.
Béla333
Nagy a maffiánál a szomorúság: nincs további lopás az Uniós pénzekből.
Mivel máshoz nem értenek, így most tanácstalanul nézelődnek: mi a fenét csináljanak?
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 10:07 ♦ És hová lépnél ki, az oroszokhoz és a kínaiakhoz?! Magyarország csak addig érdekes a keleti diktatúráknak, mig az EU tagjai vagyunk és így tudnak könnyen az európai piacra jutni. Többek között ezért b@sszák tele a kínaiak akkugyárakkal az országot, de néhány évtized múlva mi leszük Európa szeméttelepe, pöcegödere és búcsút inthetünk a túrizmusnak, és ezen belül a gyógyvíz túrizmusnak is. "A britek többsége most már visszacsinálná a Brexitet
Egy a referendum csütörtöki évfordulójára elvégzett országos felmérés kimutatta, hogy a brit választók 53 százaléka tartja rossz döntésnek a kilépést az EU-ból, és mindössze 34 százalék gondolja ma is helyénvaló lépésnek a Brexitet."
csipetke
Keresi a magyarok pénzét orbán? Már elfelejtette,hogy azt elásta a kertvégiben a demokrácia, a jogállamiság,a bírói függetlenség, a betaposott média tövébe? Valaki emlékeztethetné ra...
csipetke
@Yoda69: 10:22 Hogy Hatvanpuszta eddig 500 milióba került? Sztem 4-5 milliárdot még adj hozzá. Csak maga a birtok 128 ezer nm, és a HVG szerint,ha a legolcsóbb alapanyagokból dolgoznak, akkor 3-4 milliárdra teszik az épületek értékét. De egy biztos,nem sajnálták az alapanyagokat belőle
Yoda69
@csipetke: Akkor meginkabb ul amit irtam. Ha nincs O1G-nek megtakaritasa akkor mibol? Egyertelmu hogy lopott penzbol.

Remelem latjuk meg racs mogott a dagit.
Dr. Proktor
Pontosabb lett volna ha nem a magyarok hanem Lölő és Tiborcz révén a saját pénzét keresi...
simmering73
@Maccska: A te eszed se jön meg soha, mert nem is volt. Meg a 2/3-nak hazudott 1/3-nak se.
dr. prédikátor
Cigány lókupec! a magyarok pénze a te zsebedbe n az oligachák és a ner rablólovagok zsebében van!!! ott megtalálod!!! és ne feledkezz meg a Lölőröl és a vejedről se!!!
Eladott Ország
Ha a britek - mint a világ egyik legerősebb gazdasága - így megsinylették a Brexitet, elképzelni nem tudom, hogy mi történne a csóró magyar gazdasággal egy Huxit esetén, de hála a mi agyhalott 3 millió polgártársunknak, hamarosan megtudjuk. A cigány geci olyan egyedülállóan hazátlan és hitvány alak, akit sem gazdasági, sem társadalmi, sem politikai következmények nem érdekelnek. És bármilyen hazugságot is terjeszt, a valóságban már rég a Huxit irányába vezető utat aszfaltozza. Ha úgy látja, hogy csak nyílt diktatúrával tudja megtartani a hatalmát, olyannal, ami már az EU-n belül nem lehetséges, akkor simán kilépünk. Mégpedig azonnali hatállyal. Nem véletlenül nem engedi, hogy lehessen erről népszavazást tartani! Azzal meg is buktatja magát a rohadt geci.
uploads.disquscdn.com/images/7c8ff04d7309486ae7332a129ac204fc3fe1a7207b934d67c28288b8c48c0fe3.jpg?w=800&h=808
csak úgy....
@Shikari: hülyegyerek, az elefánt sem veszi észre ha odabax neki egy bolha!
KisGenyo2
Azért a NER-es pincsik zsebeit is megnézhetné... :-D
Eladott Ország
@Maccska: ma, 12:49 ♦ Nem következő kétharmad lesz, hanem a csúti gecinek és bűnszervezetének börtön, vagyonelkobzás mellett! "Alcsúti törpecerkóf, felcsúti zsírramszesz, zsugoritott fideszjézus" már kiirta magát Európából, neki és bűnszervezetének sameszainak nincs visszaút!
verőce21
Sztán olyan hitelhez dobjunk össze az Uniónak, amiből mi sosem részesednénk?
namihami
Nnnnnaaaaa, majd most, hogy megalakult a ""magyar OLAF"", az most nekiáll és mindent kivizsgál! Vége a korrupciónak és csalásnak!
Reszkethetnek a libsi bűnözők! Hiszen kishazánkban csak azok követnek/követhetnek el bűnöket!?!?!
namihami
@verőce21: 14.59: De, ugye ezzel nem arra gondolsz (ne adj isten---szeretnéd), hogy azért a pénzért támadjon meg a Putyin minket is? Mert az ukránok (persze lopnak is, mint mindenhol), de elsősorban a putyini orvtámadás miatt kapták és kapják!
csak úgy....
@KisTehen: te abban a kevés szabadidödben is, amit nem töltesz itt, te ugye akkor is szervilis elmebeteg vagy ? :)
Eladott Ország
Orbán megérkezett Brüsszelbe. Hol a lóvé?...
twitter.com/Skorpiooh/status/1669376308634066946/photo/1
Orbán Viktor tombol és felelősöket keres – A magyarok pénzét keresi a kormányfő. O1G már soha nem fogja megérteni mi a különbség a pénzt elkölteni és a pénzt befektetni között. Mi a különbség pl. az oktatásba fektetni és a rokonokat, haverokat gazdagítani, kastélyt építeni között?!
twitter.com/tamas_tamas/status/1674712051812294657/photo/1
Mindössze 2 évvel a 7 éves költségvetés után Brusszel kifogy a pénzből. Hogyan történt ez? Mi történt a költségvetéssel? Hol van a pénz?...John Travolta is keresi
twitter.com/i/status/1674349842955395073
SÍva
@Qqberci: Teljes mértékben igazad van!
csak úgy....
@verőce21: az 0rbáni magyarok csak kapni és lopni szeretnek, adni nem!
- ezt már az egész európa tudja!
@verőce21: hány milliárd eu. pénzt herdáltatok el az utóbbi 13 évben?
- és mégis kilóg a seggetek a gatyábu...,koldulnotok,fenyegetöznötök,vádaskodnotok kell, gondolom ezért sem kaptok már semmit, európának tele a töke veletek!
verőce21
@namihami: 16:16) az oroszok nem fognak NATO tagországokat megtámadni, ne írj hülyeségeket...!
verőce21
@csak úgy...: 16:42) Ezt túltoltad Bicskéig...!
csak úgy....
@verőce21: az a fideszesek asztala! -esetleg ha cáfolnál?
percsi
@csak úgy...: Ne veszekedj olyan emberrel akinek az óvszerben kellet volna maradnia!
percsi
@Horizont:
És még mire költötte Brüsszel a pénzünket?
-Lombkoronasétányokra
-Kilátókra
-Kutatólaboroknak álcázott lakásokra
-Seagull//Lady Mrd-kre
-Megsemmisített dokumentációs lélegeztetőgépekre
-Magánrepülőgép flottákra
simmering73
"Azt kérdezi Orbán, hol a pénz? Hol van az Ukrajnának adott pénz? Mert ő kényes arra, hogy mindenki elszámoljon azzal, hova került az EU-tól kapott pénz. Mi segítünk Orbánnak. Biztos, hogy nem stadionokat építettek belőle. Nem lett belőle Zelenszkij falujában kisvasút, mesterséges sziget, csónakázó tó, hattyúhíd és korcsolyapálya. Nem vett belőle Zelenszkij gázszerelő strómanja és a veje egy 18 lyukú golfpályát, közvetlenül a hercegi kastélya mellett, amit valamelyik ukrán főnemes uradalmából építettek át. Nem élnek belőle ukrán NER-ribancok királyi színvonalon."
nepszava.us/bartus-laszlo-orban-hol-a-penz/
Eladott Ország
Orbán: Hová lett a pénz? Hol a Magyarok pénze? Pedig tudjuk a választ...
twitter.com/i/status/1675085419539464192
Eladott Ország
Orbán csak itthon volt bátor, nem kérdezte meg Ursula von der Leyentől, hová tűnt a pénz. Pedig szerintem felvilágosították volna a kis patkányt, hogy a rokonainál, barátainál van, kastély, állami propaganda, tokaji földek vagy pl. luxus yachtok lettek belőle, nem felzárkózás.
twitter.com/tamas_tamas/status/1674866204823937025/photo/1
Orbán: Mire költötte Brüsszel a pénzünket?...
twitter.com/MartinSzucsi/status/1674772222454427648/photo/1
EU-csúcs: Orbán Viktor személyesen már nem kérdezte meg Von der Leyent arról, hogy hol a pénz.
hu.euronews.com/my-europe/2023/06/30/eu-csucs-orban-viktor-szemelyesen-mar-nem-kerdezte-meg-von-der-leyent-arrol-hogy-hol-a-pen
Clavigo
"Éhes " a család,,a haverok,strómanok, meg a szaros másod- harmadvonalbeli csicskák,,..
CsipkeRózsa
Orbán elfelejtette, hova dugta el az ezer- milliárdokat? Keresse csak, meglesz az.
Lepényleső
...ahogy állítólag elfelejtette Soros éveit,a törökök és az oroszok bűneit,
- úgy felejtette el vélhetően magyarok pénzével degeszre tömött zsebeit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.