A kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket – közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán, jelezve, a kormány hamarosan együttműködési megállapodást ír alá az Országos Polgárőr Szövetséggel.

Nyitrai Zsolt az országos polgárőrnap alkalmából jelezte, a lakiteleki országos találkozón a munkájukat önkéntesen végző több mint 65 ezer polgárőrt köszöntötték, akik szabadidejükben a közbiztonság fenntartásán és országunk határvédelmén is dolgoznak.

Magyarország kormánya erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket. Ők számíthatnak Magyarország kormányára. Köszönjük önkéntes és áldozatos munkájukat

- mondta.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a felvételen arról beszélt, a társadalmi és gazdasági nehézségek ellenére a polgárőrség 2022-ben történelmének legsikeresebb évét zárta. Mindez köszönhető Magyarország kormányának, a kormány támogatásának – tette hozzá.

"Az elmúlt évben tízmillió szolgálati órát teljesítettünk. Ebből különösen kiemelkedő a határvédelmi szolgálat, ami hozzájárult az államhatár biztonságához" – mondta.

Petrovszky Dóra polgárőr a videóban elmondta, "büszke vagyok rá, hogy ifjú polgárőrként a barátaimmal közösen tehetünk szabadidőnkben egy jó ügy érdekében, a közbiztonságért". Arra biztatta a fiatalokat, hogy ők is csatlakozzanak a polgárőrséghez.

A bejegyzésben rámutattak arra, hogy a polgárőrök segítenek megőrizni a települések közbiztonságát, közreműködnek az árvízi védekezésben, a Covid-járvány idején segítettek a nyugdíjasoknak a bevásárlásban, a gyógyszerkiváltásban, és ott vannak a határoknál is, hogy erősítsék azok védelmét.

Jelezték: a partnerség jegyében hamarosan együttműködési megállapodást ír alá a kormány és az Országos Polgárőr Szövetség.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@surdilloFUJT: Akármit fognak csinálni, őket ugyanúgy át fogja verni a kormány mint az összes többi embert. Elfogyott a pénze a kormánynak, most a korábban adottakat is visszaveszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Nem látom közöttük a Bazsót, a Szifont és többi vérbeli polgárőr díszpéldányt!
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
ómió
@Emmersson71: Aberró! Bite párod durci még rád!? Ilyen rosszul szopod!?
ómió
Népzsebiben, azért, az efftársakra is!
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.