A hazai diákok és kutatni tervező pedagógusok jó eséllyel lemaradnak az Erasmusról jövőre.
Kész, vége: megszűnik az Erasmus a magyar diákoknak és kutatóknak

Fotó: Ludovic MARIN / AFP

Jelen pillanatban az a legvalószínűbb, hogy a magyar diákok nem tudnak jelentkezni 2024-re az Erasmusra – írta meg a Válasz online.

A magyar parlamentnek ugyanis el kell fogadnia egy törvényt, amit aztán az EB is véleményez.

Jelen állás szerint viszont a magyar parlament őszig össze sem ül, és augusztusban a brüsszeli intézmények is kiürülnek a szabadságolások okán. Korábban írtunk arról, hogy az egyetemek megpróbálnak mégis megoldást találni arra, hogy a diákjaik egy vagy több félévet külföldön tölthessenek.

Forrás: valaszonline.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha a csúti geci nem lophatja el a pénzt, akkor ne legyen senkié se. A Norvég Alapból sem kaptunk egy forintot sem, mert a kormány az elosztást kritizálta illetve az elosztáshoz nem szólhatott bele , ezért lemondott a sok pénzről! Milyen emberek ezek?!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/307076776_1425757197904183_3787975702935503455_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=luD2M6O8A-sAX9mrNfu&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDh9nEafe8wJFhfjVoZ6fP6mY0BHCxInF1foeMpCkiC7Q&oe=64B597D0
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
2023.01.25. 18:46
"Kedvező hírekről számolt be Navracsics Tibor Brüsszelben, miután az Erasmus- és a Horizont-források ügyében tárgyalt szerda délután Mariya Gabriel és Johannes Hahn uniós biztossal. A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter szerint két, nem túl bonyolult jogszabály-módosítással mindkét aktát lezárhatjuk már márciusban.
A találkozó első öt percében nyilvánvalóvá vált, hogy zökkenőmentes az együttműködés, nincs tehát akadálya annak sem az Erasmus+-, sem pedig a Horizont Európa program esetében, hogy továbbra is részt vehessenek az alapítványi fenntartású egyetemek hallgatói, illetve kutatói
– értékelt Navracsics Tibor"
Navracsics Tibor az egyeztetést követően arról számolt be, hogy
annak a 180 ezer magyar diáknak, aki alapítványi fenntartású felsőoktatási intézménybe jár, nem kell semmitől sem tartania,ezt a mostani megbeszélés egyértelművé tette.
index.hu/gazdasag/2023/01/25/erasmus-horizont-navracsics-tibor-europai-bizottsag-brusszel/

Ezeknek semmit sem lehet elhinni! Hazudnak, mint az állat!
Toller Béla
A tehenek ezt már nem is kommentálják ! A rezsim mohósága mindent visz ! Most még a BME-t is megeszi, hadd menjen ez a kis ország tovább, visszafelé a történelemben ! Pedig azt látni kell, hogy az EU kívánságai redukálva lettek, mára alig kér valamit cserébe...
Béla333
Brüsszel elmondta a minimum feltételeket ahhoz, hogy az alapítványi egyetemeknek juttatott Uniós pénzeket átlátható módon költsék el.
A maffia ezt nem érti, azt gondolják, hogy - ahogy eddig mindig - majd pávatáncikálnak egy kicsit és végül minden úgy lesz, ahogy ők akarják.
Csakhogy O1G és bandája eljátszotta már a becsületét (nem is volt nekik soha), már nem a szavaknak hisznek, hanem a tetteknek.
Ha átalakítják az alapítványi egyetemek működését és úgy látszik, hogy az megfelelően működik, akkor lesz pénz. Addig meg cumi...!
Eladott Ország
Ha a csúti geci nem lophatja el a pénzt, akkor ne legyen senkié se. A Norvég Alapból sem kaptunk egy forintot sem, mert a kormány az elosztást kritizálta illetve az elosztáshoz nem szólhatott bele , ezért lemondott a sok pénzről! Milyen emberek ezek?!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/307076776_1425757197904183_3787975702935503455_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=luD2M6O8A-sAX9mrNfu&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDh9nEafe8wJFhfjVoZ6fP6mY0BHCxInF1foeMpCkiC7Q&oe=64B597D0
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 10:55 ☻ Javaslok új magyar címert, ideje a régit modernizálni a kor szellemében.
twitter.com/AnnaMarmarosi/status/1659599950114701314/photo/1
Namely
@Béla333: ha Svájc emelné fel a szavát "átláthatóság" ügyében, még nem kapnék röhögőgörcsöt, de ezt egy olyan intézmény, mint az EU, ahol konkrétan szabadon járnak-kelnek a vállalatok képviselői a párnázott ajtók mögé, egy "kissé" nevetséges.
Ezek kérnek átláthatóságot? Előbb számoljanak el a vakcinabeszerzésekkel, utána lehet prédikálni. Előbb hozzák nyilvánosságra a fegyverüzletek részleteit, utána lehet szövegelni. Előbb mutassák meg az LNG-beszerzés részleteit és mögöttes (nem létező) tanulmányait.
A konkrét ügyről:
nézd meg, hogy konkrétan miket kérnek. Olyan dolgokat, amikhez közük nincsen és semmilyen kapcsolatban nincsenek az ún átláthatósággal.
Az egész egy boszorkányüldözés. Azt tapogatják, hogy Orbán mikor küldi el őket a fenébe. Erre játszanak. Ugyanis úgy látják, hogy soha nem lesz hozzá bátorsága.

A cikkhez: semmi gond, a finanszírozás másik oldalát vissza kellene tartani, tehát a tagdíjat nem fizetni. Kár, hogy Orbánnak nincs töke.
Béla333
@Namely: 11.04
"Előbb számoljanak el a vakcinabeszerzésekkel" Így igaz! A Mao Könnye és az orosz vakcina beszerzéséről is...
"...hozzák nyilvánosságra a fegyverüzletek részleteit" Mikor is volt a Gripen beszerzés? Azóta is homályban van a döntés háttere.
A konkrét ügyről: Ha pénzt ad az Unió, akkor jogos, hogy annak az elköltésére rálásson! Csakhogy ehhez a maffia nincs itt hozzászokva, így inkább nem is kell nekik a pénz.
És mégegy: Az Unió korrupción kapott politikusai ellen folyik jelenleg is a vizsgálat és most készítenek egy szigorú átláthatósági és összeférhetetlenségi rendelkezést - az Euronews hírei szerint.
Nálunk van ilyen? Ja nincs...
Eladott Ország
Merkely Béla, a Semmelweis Orvostudomány Egyetem rektora azt mondta, hogy eddig 8 millió euró kárt szenvedtek egy olyan helyzetben, amelynek nem ők az okozói. Mondta ezt a fidesz csicskája. De, b+ ti okoztátok mert lelkesen vagy elvtelenül vagy mindkettő kiszolgáljátok ezt az autokrata, kleptokrata rezsimet. Tényleg rólad volt videó a főtolvaj végrehajtóvezér széfjében Béla? Azt írta az ügyészség azt már megsemmisítették, ezért már nem kell esni- kelni Béla a karmelita ól fősertése előtt és tovább védeni a védhetetlent. Értem én hogy szeretsz borkaizni a kóristalányokkal’ b+, de azér má télleg'. Van az a pénz amiért szolgálsz. Mindenkinek megvan az ára. "Arra hivatkoznak, hogy semmi közük a magyar kormány és az EU közötti politikai vitákhoz." Na, és elvileg ti lennétek a magyar értelmiség, amelyik vagy teljes mellszélességgel beállt egy fasiszta, tolvaj, népellenes kormány mellé, vagy sunyin kollaborál vele. Nem hogy közötök van hozzá, ti vagytok az egyik ok. Ha még mindig nem lenne világos, segítek: veletek építette ki a maffiakormány a tudományos élet támogatására szánt EU-s pénzeket ellopó hálózatot.
uploads.disquscdn.com/images/219d193298a20eb5f8dcff130258101cea081eaf122d31f1740f15ebfcf48e7f.jpg?w=800&h=401
Namely
@Béla333: "Ha pénzt ad az Unió, akkor jogos, hogy annak az elköltésére rálásson!"
De azokhoz nem kapcsolódhatna pénzügyi tiltás, restrikció. Egyes esetekben lehetne a pénzt visszakérni, de egy az egyben megtagadni a fizetést ún "jogállamiság" miatt kerek-perec-szerződésszegés az Unió részéről. Persze nem először.
Éppen ezért tagadnám meg én a fizetést Orbán helyében.
"Az Unió korrupción kapott politikusai ellen folyik jelenleg is a vizsgálat és most készítenek egy szigorú átláthatósági és összeférhetetlenségi rendelkezést - az Euronews hírei szerint."
Te most miről beszélsz?
Az Unióban szabadon lehet ki-be járniuk a vállalati lobbi embereinek. Ennek neve korrupció. Csak intézményesítve van.
A fent nevezett vizsgálatok pedig most előre megmondom neked, hogy a végtelenségig fognak zajlani és nem lesz eredményük, amúgy pedig nem az uniós, hanem a belga hatóságok indították el.
De hol vannak von der Liar rokoni szálai, érdekeltségei, összefonódásai, stb?
Amit én írtam, annak lényege, hogy Orbán annyira sáros, mint az EU. Volt honnan vennie a példát. Ez a brüsszeli elit jobb lenne, ha kussolna.
"Nálunk van ilyen? Ja nincs... "
De van. Legalább annyira szigorú, mint az övék. :D
És teljesen annyira számonkérhetőek, mint az itteni kollégáik.
Eladott Ország
Mikor kiderült, hogy piszok sok pénzt tervez az eu kutatási programokba fektetni a ribancarc felragyogott és telenyomta a takonyagyú fideszesekkel az egyetemek kurrratóriumait..és erre a piszok EU megfurta a „ribancarc ellopjuk mind" projektjét...ujjé. (Ribancarcnak nevezte nemrég egy ukrán polgármester Orbánt, miután a nemzet hízója senkiföldjének nevezte Ukrajnát.) Pont ez volt a lényeg, hogy a kuratóriumokból - elvesztette közpénz jellegét - kitolják a lóvét Lölönek, a haveroknak. Az EU meg beintett. Bizony - a narancssárgára mentek volna. Innen üzenem ennek a sok kesergő getzinek, hogy kutassatok keleten basszátok meg... kunyeráljatok lóvét Mexikótól, Vietnámtól, Zöldfoki szigetektől, Indonéziától és az összes szarfészektől, ahová az a szikkadtfejű Szijjártó kihordta a lóvékat templomokra, beléptetőkapukra meg menekülttáborokra. Ne a nyugaton élősködjetek paraziták, ha lóvé kell akkor jó a rothadó nyugat is, a no go zónáival és a satnyuló erkölcseivel, kétszínű mocskok...
uploads.disquscdn.com/images/498d5e4b48aabc2d14367d225f13300c0a24b54fa3f192346d1a0e874ecc9ac3.png?w=800&
Béla333
@Namely: 12.12
Úgy gondolod, hogy ha az alapítványi egyetemeknél átláthatatlanul eltűnik az Uniós állampolgárok pénze, akkor ők így jártak? Ez a maffiaállamra jellemző!
"Te most miről beszélsz? ":
"Gyengének tartják az EP-képviselők az EU válaszát a korrupciós botrányra"
""A korrupció nem egy morális vagy etikai ügy, hanem a demokratikus intézmények túlélése múlik rajta a viharos időszakban. A korrupt intézmények gyengék" - mondta Raphaël Glucksmann francia EP-képviselő.
“Ha azt akarjuk, hogy emberek bízzanak a demokráciában, az intézmények iránt is bizalom kell" - tette hozzá Vladimír Bilčík szlovák politikus. "
hu.euronews.com/my-europe/2023/07/12/katargate-ep-kepviselok-eu-korrupcio-botrany-korrupcio-etikai-bizottsag
Orbán a józan magyarok szemében az elmúlt évezred legkorruptabb, legaljasabb, hazug, tolvaj, hazaáruló politikusa, függetlenül az Uniótól.
Revans
A magas infláció mellet ezt is elintézte a zsebre baszott kezű gumicsizmás:))
Eladott Ország
Jogosak az EU intézkedései és semmi ok azok visszavonására. Azok nem kirekesztőek, csupán védik az EU-s adófizetők pénzét, mert ugyanezt Merkely és Kovács rektor urak láthatóan nem kívánják megtenni. Persze ez a magyar adófizetők pénzére is igaz. Indokolhatatlan például, hogy egy ún. alapítványi egyetem a költségvetésből ugyan arra a feladatra 3-5-szörös támogatást kaphat egy nem modellváltó egyetemhez képest. Majd ha a modellváltó egyetemek rektorai ezt indokolni tudják (a fidesz-csürhe önkényén kívül nem ismerek olyan érvet, amely ezt alátámaszthatná), akkor talán mehetnek panaszkodni, de morális és erkölcsi alapjukat arra, hogy hallgatókat oktassanak és a szabad tudományt szolgálják, már most elvesztették jó időre. Amúgy Türkmenisztánban nem indulnak jóféle programok?! Erasmus-program helyett lesz majd Lunacsarszkij-program. Lehet vele menni a kies Irkutszkba és Vlagyivosztokba tapasztalatszerzésre. Meg Türkmenisztánba vizsgálni, mikor nö a krumpli tudományos alapon, azt elintézte Petike. Lomonoszov elvtárs már sz@rt sem ér ?!
Béla333
Ja? A legfrisebb hírek szerint a Műszaki Egyetemet is bele akarják kényszeríteni az alapítványi formába, mert most még az egyetemi hallgatók részt vehetnek az Erasmusban.
Ha átalakítják alapítványi formába, akkor már nem!
Dögöljön meg a szomszéd tehene is...!!!

"444: ismét napirendre került a BME modellváltása"
"Ismét napirendre került a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) alapítványi modellváltása, írja egyetemi forrásokra hivatkozva a 444.
2021-től a kormány jóval kevesebb támogatást nyújtott az állami fenntartásban maradt egyetemeknek, így
a BME is nagyon rossz anyagi helyzetbe került.
Ha minden így marad, a Műegyetem csődöt jelenthet: pesszimistább hangok szerint már ősszel vagy 2024 elején."
24.hu/belfold/2023/07/11/bme-modellvaltas-miniszterium-targyalas-csak-janos/#
Béla333
A lényeg kimaradt a legújabb maffiakormány féle zsarolásból:

"A 444 úgy tudja, hogy a tárgyalások során a kormány minden eddiginél nagyobb nyomást helyezett az egyetemre:
közölték, hogy akkor kapnak forrásokat, ha az egyetem modellt vált."
24.hu/belfold/2023/07/11/bme-modellvaltas-miniszterium-targyalas-csak-janos/#
colibri
Köszönjétek meg a drága kormánynak, orbáncnak! Persze az ő kölykei Svájcban, meg Olaszországban tanulhattak! Járjanak úgy, ahogy gondoltam.
simmering73
@Maccska: Csak a kurva kormányodnak nem köszönted meg.
Eladott Ország
A vargajudit’ sem ismeri a jogállam definícióját, akkor mit várunk ezektől. Ugye, emlékszünk: Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! ... Úgy látszik, az üzenet megérkezett, megértették. Sőt olyan is volt, hogy állítsuk meg. Hát kérem tisztelettel megállt. Mi ez ha nem siker? Megállt, biza! és nem is zuhog a pénzzuhé. A fidzses’ "kutatók" a legtisztabb pillanataikban.
uploads.disquscdn.com/images/a8ce5725d2b16333c9325c45de04eec1aba7c56df30a9b5289d6fcdd46781af4.jpg?w=800&h=399
Folyamatosan Weöres Sándor A birka iskola című verse jár az eszemben...
Egyszer volt egy nagy csoda,
neve:birka iskola.
Ki nem szólt csak bégetett,
az kapott dícséretet.
Ki oda se ballagott,
még jutalmat is kapott
Így hát egy se ment oda,
meg is szűnt az iskola.
drrotf
Orbán Viktor kiállhat és elmondhatja, hogy ezt is jól elbaltáztam!Ez még a Holdról is jól látszik!Emberek ezt a választásoknál meg kellene köszönni ennek a kúrmánynak!
lusta
Sajnos már a címe is kiálltóan rossz.
Csak az alapítványiaknak zárul be az ajtó.
Nessy
@Maccska: Mi köze ennek az Erasmus témához?
Eladott Ország
A tokaji egyetemen épp most bukott ki: A kormánykurátorok (Waberer György ex-kormánybiztos, akitől a Waberer's cég a minap Tiborcz vőhöz került, Molnár Péter, Tiborcz vő tokaji birtokigazgatója és Sauska Krisztián borász) nem hajlandók kinevezni az egyetem által megválasztott rektort. Márpedig minden önkormányzatiság alapja saját vezetőjének megválasztása. Ugye nem mondok újat azzal, hogy aki k.rvának áll, az ne csodálkozzon, ha megb.sszák. Ezzel elérik, hogy a kiemelkedő kutatók megint elhúznak a jobb világba. Mint a sok magyar Nobel díjas, akik véletlenül a numerus clausus ( a Horthy-korszakban a zsidó vallású diákok egyetemekre való felvételét korlátozó törvény Magyarországon) miatt húztak el. A ruszkik és a vágottszeműek nem fognak pénzt adni, abban nyugodtak lehettek, egyetemi fideSS nyalonc elvtársak Párizsba is majd vízummal mehettek esetleg, ha vége az EU-tagságnak.
lusta
@Maccska: Nem egészen így történt, de ez hosszú. Kellettek hozzá a külső körülmények is. A Rákóczi szabadságharc után sokkal nagyobb volt a passzív ellenállás, de a külső körülmények hazánknak kedvezőtlenek voltak.
Namely
@Béla333: "Úgy gondolod, hogy ha az alapítványi egyetemeknél átláthatatlanul eltűnik az Uniós állampolgárok pénze, akkor ők így jártak? Ez a maffiaállamra jellemző!"
Nemcsak az EU-ban, de az USA-ban is bevett gyakorlat ez az alapítványosdi. Amúgy ha az alapítvány maga lenne a gond, akkor MIÉRT NEM AKKOR INDULT ELJÁRÁS, AMIKOR AZOK LÉTREJÖTTEK?
Majd én megmondom: mert az egy ÜRÜGY.

A többi, amit írtál semmit nem indokol, semmit nem magyaráz, csak szófosás.
A lényeg, hogy az EU is ugyanolyan korrupt, mint Magyarország. Pont.
justhpeter
A baj az, hogy az egyetemisták már koruknál fogva is jogosultak szavazni. Lehet, hogy az ostoba Orbán ezt nem tudja ?
namihami
Viki, ez már nemcsak kapufa lett, de pazar öngóllá sikeresett!
evacica
@sgl: Sajnos nem az ellenzék, ha nem maga a nép! Ül a fotelbe és csak kritizál de em tesz semmit! Hol vannak az egyetemisták, hol van az összefogás és a szolidaritás?!
evacica
@Namely: Tévedsz! Ott van jogállamiság és működnek a fékek és az ellen fékek és van következménye a lopásnak!!!
evacica
@Maccska: Ne az EU köszönd, ha nem szemét tolvaj kormányodnak és nagy vezérednek Orbánnak!
evacica
@sgl: Persze ehhez média is kéne, ami a fidesz kezébe van!
bence
@Maccska: ! orbánnak jár érte köszönet ! Ehhez az EU - nak semmi köze !
Namely
@evacica: hát persze. Azért kötött von der Liar SMS-ben milliárd eurós üzletet azzal a fájzerrel, ahol a férje tulajdonos és vezető tisztségviselő, majd az Európai Parlament kitakart szerződési feltételek mellett fogadta el a szerződést.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Yoda69
Orban a sunyi roka ezt is elintezte nekunk.
drrotf
Mi van ma ,hogy nem hallom a sok fidesznyik felkiáltását hogy "Gyerekek !Megcsináltuk!Kigolyóztuk magunkat innen is!"
Aki Én
@Namely: ...nem azért kötött sms-ben, hanem azért gyűjtötték be. Mert igen, jogállam. Hozzánk képest biztosan.
Minden amit felsorolsz, orbánék sokkal durvábban, nagyobb tételben követik el büntetlenül évtizedek óta maffiamódszerekkel, erre te jössz az eu-val.
Jézuson, húúú, de geci buta vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.