Szokatlan módon pár hónap is elég volt a brüsszeli bürokráciának.

Elegük lehet Orbánékból: Rekord gyorsasággal döntött az újabb uniós eljárásokról az Európai Bizottság

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Több fontos ügyben is döntött az Európai Bizottság a Magyarország ellen zajló kötelezettségszegési eljárások kapcsán – írja a hvg.hu. Azt írják:

– Eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a külföldi embercsempészek szabadon engedése miatt;

– Beperelték Magyarországot az Európai Unió Bíróságán az építőanyagok (homok, kavics, cement) esetében rögzített árakat bevezető szabályok miatt;

– Új szakaszba lépett az eljárás az energiatermékek kiviteli korlátozásai miatt.

Magyarországon egy április végén hatályba lépett kormányrendelet tette lehetővé, hogy jogerősen elítélt külföldi embercsempészek kiszabadulhassanak a rácsok mögül. Mindezt állítólag költséghatékonysági okokból teszik. A magyar kormány lépése azonnal tiltakozást váltott ki, az osztrák kormány be is kérette miatta a magyar nagykövetet.

Ami az építőanyagokat illeti, az EB úgy véli, hogy ezek a nemzeti intézkedések nem indokoltak és nem is arányosak. Emellett a rögzített árakat és a kényszerítő bírságokat megállapító intézkedést nem jelentették be az egységes piac átláthatóságáról szóló uniós irányelv alapján, amelynek értelmében a tagállamok kötelesek bejelenteni a műszaki szabályok tervezeteit.

Az EB továbbá arra szólította fel Magyarországot, hogy szüntesse meg az energiatermékekre vonatkozó kiviteli korlátozásokat. Álláspontja szerint ugyanis ezzel az intézkedéssel a magyarok nemcsak az Európai Unió működéséről szóló szerződést, hanem az egységes piac átláthatóságáról szóló uniós irányelvet is megsértik.

Ismét rekord gyorsasággal döntött a magyar ügyekről az Európai Bizottság

– jegyzi meg a hvg.hu. A lap szerint ez arra utal, hogy Brüsszelnek egyre jobban szúrja a szemét intézkedéseivel a magyar kormány. Magyarországgal szemben jelenleg 125 kötelezettségszegési eljárás van folyamatban.

Forrás: hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A pávatáncosunk lassan már azt se tudja merre totyogjon...
Jönnek a sallerok és a kokik...
Mocskos hazug, tolvaj, hazaáruló maffia!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A pávatáncosunk lassan már azt se tudja merre totyogjon...
Jönnek a sallerok és a kokik...
Mocskos hazug, tolvaj, hazaáruló maffia!
Péter2
Ismét jól döntöttek az eus országok által Brüsszelbe delegált képviselők igen nagy többsége ! Közösségben egy járható út van a közös , akiknek nem teszik tágasabb odakint ! Nem fognak a magyar vezetés fejéhez fegyvert , hogy az unió tagja legyen , csak hát a felmérések szerint , még a hithű elvakult fideszesek többsége is jobban bízik az euban mint az általuk megválasztott kormányban , és igazuk is van !
namihami
Ooops! Avagy: Hoppá!
Szegény Kmalac, most törheti a fejét, hogy mik legyenek/lehetnek a következő ""nemmegszorítások""!Mert az unios pénz egyre messzebbre keveredik! Lassan már nemhogy a Holdról, de mikroszkóppal se látszik!
Néro2
No te várbeli desznyó hát húúúgy áll a Nagy Harc az UNI-rosszaddal ?
Győztél már törpike ?
De hogy egy egész ország vesztett miattad az biztos. Állatkerted éljenző birkáit nem sajnálom de ha hiszed ha nem ebben az országban laknak emberek is.
Nem csak birkáid meg tolvaj bandád.
dr. prédikátor
már nem kokit kap a cigány lókupec hanem igen csak rugdossák!!!
verőce21
"Magyarországgal szemben jelenleg 125 kötelezettségszegési eljárás van folyamatban." - ez furcsa...!
az EU parlamenti hatmilliós átlagfizetésbe ennyi belefér...? vagy szarosnak meg kellett azt toldani...?
bence
Mikor ismeri fel végre az EU vezetése , hogy orbánnak semmi keresnivalója nincs közöttük ?! Vágják végre az orrára a kaput !
kereső
125 kötelezettségszegési eljárás- az uniós alapszerződés megszegése. Jogállam ugye??!!!
Néro2
@dr. prédikátor: Még nem eléggé. Az ilyet még a mentőben is.
troppauerhumer
@verőce21: vagy szarosnak ?végre -véletlen -magadra ismertél ,.köszönjük ,hogy ideszartál,megne töröld a szád,így vagy élethű -
A Bizottság úgy véli, hogy ezek a nemzeti intézkedések nem felelnek meg az EUMSZ 49. cikkében biztosított letelepedési szabadságnak. az állandó árakat és a büntetőadókat megállapító intézkedést Magyarország nem jelentette be az egységes piac átláthatóságáról szóló irányelv alapján, amely előírja, hogy kötelesek beeni a műszakiszabály-tervezeteket.

A nemzeti intézkedések rögzített árakat vezetnek be, és kötelezővé teszik a vállalkozások számára, hogy teljesítsenek bizonyos kitermelési szinteket akkor is, ha a gazdaságilag nem fenntartható. A szóban forgó intézkedések akadályozhatják vagy korlátozóvá tehetik a Szerződés által biztosított letelepedési szabadságot, amely a polgárok általi gyakorlását, és ezért az EUMSZ 49. cikkének rendelkezései értelmében korlátozzák.
ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/ip_23_3527?fbclid=IwAR3du_ovX19g1HEMl2pIsJyDdT9Co44DLHs2YfDZok64vTGu0ShnRdsN1X4

Azonnal kiderül, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
gina
Nekik csak most lett elegük ebböl a zsiros elmebetegböl a magyaroknak már 12 éve
kereső
@Őrnagy: hivatalos statisztika szerint Magyarországgal szemben jelenleg 125 kötelezettségszegési eljárás van folyamatban. A kormány szeret azzal védekezni, hogy ezzel a középmezőnyben szerepel, ami igaz is, csakhogy a magyar ügyek között olyan komolyak is szerepelnek, mint a Klubrádió elnémítása vagy kormány által „gyermekvédelminek” titulált törvény – utóbbi keresethez az Európai Parlament mellett 15 uniós tagállam is csatlakozott.
Pálinkás Pál
itt az ideje hogy tegyenek is valami konkrétat...
Edebácsi
Igazán kirívó arcátlanság az, ahogy a NER az EU-pénzeket követeli!
ómió
Csak nem korruptbolsi brüsszelitáéknak kellenének az embercsempészek!?
jáger laszló
L fogyott a pénz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Lassan ott tart már a kormány, hogy nemhogy mi nem kapunk uniós péntr, de a sok bünti miatt még pluszt kell majd fizetnünk. A kolostormalac kénytelen lesz feltalálni a V4-ek mintájára az egyszemélyes Uniót.
Namely
Az eddig itt böfögő szegény idióta nem tudja, hogy majd minden uniós ország ellen indulnak eljárások minden hónapban.

Ja, ahhoz a propeller mellett, és a címeken kívül mást is kellene olvasni.

Búúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú.
jáger laszló
Nyugi-nyugi
Nem oda Buda!!
Nem kell úgy sietni,mert rátáztok!!
Lassabban is odaértek a célhoz!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
Eladott Ország
De a legnagyobb probléma hogy a birkákkal elhiteti milyen jó ebben az országban! Ami igaz is, csakhogy a saját holdudvarra! Mi azért dolgozunk, hogy ők milliárdosok legyenek, és maradhassanak! Mindenáron megvédjük Európát a migráncsoktól'. Ezért eresztettük szélnek az embercsempészeket. Mit nem lehet ezen érteni? Meg a keresztény Európát is megvédjük, mint a nyugdíjakat, ezért jöjjenek a törökök EU tagnak.
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.