Egy órát autózhat az, akinek a környéken sürgősen gyógyszer kell hétvégén.

100 ezren maradnak gyógyszertári ügyelet nélkül: „Tartok tőle, hogy ez az első lépés, de nem a legsúlyosabb”

Illusztráció: Pixabay.com

Megszűnik a gyógyszertári ügyelet Vajszlón és Sellyén, amivel augusztus 1-től 100 ezer ember élete válik bonyolultabbá – derül ki az ATV Híradó riportjából. Ügyeleti időben és hétvégenként ezentúl 35-40 kilométert kell autóznia annak, akinek sürgősen valamilyen orvosi készítményre van szüksége: a legközelebbi ügyelet Pécsen működik.

Ez 38 települést életét érinti súlyosan. Tartok tőle, hogy ez az első lépés, de nem a legsúlyosabb lépés, amit az egészségügyi kormányzati átalakítás fog jelenteni

– nyilatkozta a Híradónak Sellye polgármestere, Nagy Attila.

Forrás: ATV Híradó
Fotó: Pixabay.com

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Philip Marlowe: Sellyén is van? Vagy Vajszlón- és az ország mind a 3200 kisebb településén? Tényleg??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Lehet hála imát mondani a cöfös röfiknek a tömeggyilkosunknak!
kereső
@Philip Marlowe: Sellyén is van? Vagy Vajszlón- és az ország mind a 3200 kisebb településén? Tényleg??
csak úgy....
@Philip Marlowe: remélem hamarosan beledöglesz abba az 0rbáni jólétbe, te ökör!
kereső
@Philip Marlowe: Te túlspilázott, primiitiv barom barom!! Falun élek, ahol is munkanapokon 2 órát van gyógyszertár. A szomszéd faluban szintén- meg a másik 3 ezerben is. Te irtad, hogy minek ügyelet- mert vannak 24 órán át nyitva tartók. És vannak elmaradott?? települések? Tényleg? Te felfuvalkodott barom!! Tudod ezeken a településeken az átkosban volt gyógyszertár egész nap, volt orvos és orvosi ügyelet, volt bank(útba esett jövet, menet), volt posta, volt tanár és tanitó. Ja, és volt munka. Igaz nem volt térkövezve a falu központja,és nem volt istentelen drágán épitett éjszakai világitással rendelkező műfüves mini foci pálya, de volt tanuszoda , és könyvtár. Hol élsz te hólyag?? Tudod azokon az elmaradott helyeken is emberek élnek, akiknek az életminősége látványosan romlik, mert egyre több szolgáltatás nem lesz elérhető közelségben. Na, takarodj vissza az odudba- lapozgasd az akciós ujságokar.
Emmersson71
@Horizont: Nálunk a fővárosban vannak.

sporolok.com/ejjel-nappal-nyitva-tarto-gyogyszertar-budapesten/

Én alapvetően egyetértek azzal, ha piaci szempontokat is figyelembe vesznek, vagyis szerintem rendben van, ha minimális igényre nem tartanak nyitva 0-24-es patikát. Ami bosszant, hogy amikor pl posták ügyében hasonlóan döntöttek a szocik, akkor ment a sivalkodás-nyavalygás és ujjal mutogatás, a "vidékieket lenézikezés" konzerv (ma illiberális) oldalon :(
Emmersson71
@kereső: Azért ne jussunk el oda, mint a Klubrádió egyik műsorának címe: "Addig jó, míg Kádár él!"
Ne keverjük össze a sosem felépült szocializmust a piacgazdasággal!
Néro2
Az elmúlt száz év leg Siker Siker és Sikeres 10 éve után !!
A mindennapi aljas hazug szövegeket meg eszik a lobotómizált barmai a várbeli desznyónak.
Egyébként nem kell ügyelet dögöljenek meg ezt kérték .
kereső
@Emmersson71: Nem keverem össze- amit irtam, az az elmult 13 év "hozadéka". Mindamellett- miért nem lehet azt a "átkossal" kapcsolatban leirni- elmondani, hogy az emberek életminősége szempontjából sokkal magasabb szintet biztositott, mint az utóbbi évek a rensszerváltás után . Komolyan nem értem- miért is kell elhallgatni, letagadni a valóságot- főleg az utóbbi 13 év tükrében? Az is diktatúra volt- igaz, emberarcú. Mostanra csak egy másmilyen diktatúra jött , és elveszitette teljesen emberarcát. És elveszitette a társadalom az erkölcsi tartását, a gerincét. Úgyhogy hagyd csak békén az "átkost"- nem sirom vissza, csak azokat a "értékeket".
Yeromos
Kezdek aggódni mi lesz ha alcsuton bezár az ügyeletes gyógyszertár, hogy jut a nagyvezér a bogyóihoz, ha rájön a roham.
Clavigo
Remélem sokan vannak arrafelé fitymasz szavazók... Mindenki mást nagyon sajnálok... S putris tényleg trágyadombot gyárt ebből az országból..
simmering73
@Philip Marlowe: Csillapodjál már le. Mi a faszt hisztizel itt mint egy szopós kurva?
Nessy
@Philip Marlowe: örüljön , hogy eddig nem volt szüksége sürgős ellátásra. De képzelje, vannak akiknek szükségük van rá! Úgy mellékesen egy hétvége minimum 48 óra. Vannak esetek, amelyek nem igényelnek mentőt, még ügyeletet sem, elég egy jó gyógyszerész és gyógyszer. De az ügyeletes orvos is receptet ad, nem gyógyszert. Lehet, hogy magának ez hiszti, toporzékolás. Ez a hozzáállás magát minősíti.
Nessy
@Philip Marlowe: Nincs ügyeletes patika sok ezer lakosnak, holott lényeges lenne. Mi abban a meglepő ha egy lázcsillapítót, vagy fájdalom csillapitót meg tud venni akinek hirtelen kell. Mi abban a meglepő, ha valóban ügyeletes orvosra van szükség, aki receptet ad. Pl. antibiotikumot. Azt ki kell váltani valahol, ergo mindegyik esetben szükség lenne gyógyszertárra, ami jelen esetben ) Pécsett van legközelebb. Hú, de szórakoztató!
Sakk Matt
@kereső: A Kádár-nosztalgia veszélyes ;)
Sakk Matt
@Nessy: Vagy akár felkészült is lehet a polgár.
Nessy
@Sakk Matt: Mondjuk, egy rossz mozdulat és becsípődik egy ideg, a dereka meg úgy marad.. A fejfájás csillapító erre vak lónak kontaktlencse. Valóban lázcsillapító fájdalomcsillapító lehet otthon. Legfeljebb akkor éri csalódás
a delikvenst, ha ritkán van rá szüksége, és kiderül, hogy régen lejárt .
Sakk Matt
@Nessy: Vagy legyen otthon olyan erős fájdalomcsillapító, ami nem receptköteles..vagy úgyis menzöt kell hívni!
Nem kell ezt a lufit túlfújni, a 24 órás patikák forgalma igen gyenge.
Nessy
@Sakk Matt: Valamikor sok hétvégén ügyeétem, és sokszor volt olyan eset, amikor az orvossal együt meglepődtünk, ,miket tudott produkálni az élet. Ma is van a családban több egészségügyben dolgozó, és az ember csak néz, mint Rozi a moziban, a modern eszközökön, eljárásokon. Pedig van némi lemaradásunk.
Sakk Matt
@Nessy: És? Hogy jön rz ahhoz, hogy van-e otthon gyógyszer?
kereső
@Philip Marlowe: Te gondolkodásra képtelen, primitiv!! Most mennyi is az államadósság? 51000 milliárd! Azaz , ötszöröse a "fennttarthatlan" átkos által felhalmozottnak. Miről hadoválsz? Akkor az az ország felemelkedését- a cselédsorból való kiemelkedést szolgálta- azaz az állam polgáraira lett költve. És a mostani? 2010 óta 31000 milliárddal nőtt az állam adóssága- és mire lett forditva? És ez "fenntartható" újabb-és újabb hitelek nélkül? Kéretik bebizonyitani, hogy mindez az ország polgárainak az életkörülményeit javitotta.
kereső
@Sakk Matt: 21:45 Na, már Te is??))) Nem nosztalgiázom, hanem összehasonlitok: főleg a jelenlegi félfeudális, hűbéri , a gazdaságban meg ULTRALIBERÁLIS!!! orbáni rendszerrel.
kereső
Egyébként a magyar egészségügynek talán a legkisebb rákfenéje a gyógyszertári ügyelet. Az már nagyobb baj, hogy sok-sok ember számára "elfogy" a megfizethető gyógyszer, a házipatika fenntartása.
justhpeter
@Philip Marlowe: Orbán akaratából most jön vissza a kádári pártállam 2.0, sokkal szarabb kivitelben. Ha nem veszed észre az nem a többiek fogyatékossága, csak neked nincs szemorvosod.
Sakk Matt
@kereső: Kár, hogy összehasonlíthatatlan a két korszak... A '70-80-as években gyáron belüli munkanélküliség kontra KMK; államilag - kölcsönből!!! - "finanszírozott" EÜ, oktatás. Folyt el a pénz a semmire. Ahogyan most is, csak most ellopják.

Egy magánpatikát nem lehet kötelezni arra, hogy veszteségesen tartson nyitva. Ha pedig államosítani akarnák - nem kéne! akkor meg tiltakoznánk.
kereső
@Sakk Matt: Hát(sic!) ez az! Akkor az állami kölcsönből finanszirozták a "jóléti" kiadásokat- most meg az állami kölcsönt, az adókkal együtt ellopják, elviszitk köz jellegüeket- csak a visszafizetés, a kamatok terhe a közös, és lesz majd a közös teherviselés része. Nagyon nagy kár- , hogy főleg a belpesti értelmiség egy része emlegeti legtöbbet a kádár-rendszer és a a NER "összehasonlitását"-és egyneművé tevését. És igen, nem lehet összehasonlitani a két alapjaiban!!! különböző rendszert, mégis megteszik- az előbbi meghamisitásával, meghazudtolásával.
Nem mondta senki, hogy a magánvállalkozásoknak be kellene nyelni a "veszteséget"- bár én még nem találkoztam veszteséges gyógyszertárral, bankkal- hacsak nem szándékos a tulaj részéről a "veszteség termelés". Bár, ha jobban belegondolok, akkor a piacgazdaság úgy működik, hogy a kereslet-kinálat határozza meg a gazdálkodók működését.
A rendszerváltozás után kialakult kapitalista, piaci viszonyokat nem a mai modern nyugati jellemzi, hanem sokkal inkább az"eredeti tőkefelhalmozáshoz" hasonlitó vad piacgazdaság-és ezt csak erősiti orbánék állami beavatkozása.
Nessy
@Sakk Matt: A 80-s években komoly kórház bővítések, modernizálás, felújítás történt. Tudom.
namihami
Tökmindegy, hogy egy patika nyitva van-e vagy sem, ha a gyártók állandósított terhelése miatt alapvető gyógyszerek tömege kezd és folytatódik tartós hiánycikké válni! Az ilyen gyógyszertár nem gyógyszertár!
drrotf
Ez rendelkezés, intézkedés biztosítja az egészséges életmódot!"Ha nem tudsz venni gyógyszert ezzel csak segítünk / a halálba/ !" jelszót szeretné segíteni a mi doktorminiszterelnökúrunk.Ennyi.
Aki Én
@Philip Marlowe: Neked is feltűnt, hogy cáfolni ezt sem tudtad, ahogy eddig semmit, csak hörögsz kibaszott bután, és dől belőled a mérhetetlen butaság?
Nekem igen.
Sakk Matt
@Nessy: Nem vitatom. De, egyrészt az is kölcsönből - nyögtük is; másrészt annak sincsen köze az ügyeletes gyógyszertárakhoz :)
Sakk Matt
@kereső: OK. Nyiss egy patikát az Iste háta mögött 2 lépéssel és tarts ügyeletet!
kereső
@Sakk Matt: Sajnálom, ha nem érted- a lényeget.
Sakk Matt
@kereső: Pontosan értem. Almát hasonlítasz pingvinhez..nem sok értelme van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.