27 milliárd forintos szuperjachton vakációzik Mészáros Lőrinc, aki szerint őt „közszereplőként is megilleti, hogy a magán- és családi életét tiszteletben tartsák”. Közben kiderült, hogy egy jachtfigyelő portál tudni véli, hogy korábban a hajó tulajdonosa Konstantin Ivanovics Strukov, az ukrán kormány által szankciós listára tett orosz Putyin-párti milliárdos volt.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Mészáros Lőrincéket egy 27 milliárdos jachton fotózták le a Földközi-tengeren. A történtekre sorban reagálnak az érintettek. Mészáros felesége, Várkonyi Andrea már hétfő este nyilatkozott a Blikknek: elmondta, hogy néhány napot valóban a hajón voltak a gyerekeikkel és az unokáikkal, továbbá, hogy nem gondolja, hogy bárki szívesen látja újságokban a privát nyaralásának képeit, főleg, hogy a családtagjaik nem is közszereplők. Hasonlóan kommentálta a dolgot a Népszava kérdésére Mészáros Lőrinc nevében az Opus, a felcsúti milliárdos tőzsdei cégének sajtóosztálya is.

A kérdésére, ami a Rose d’or tulajdonosi hátterére vonatkozik, érdemi tájékoztatást nem tudunk adni, tekintve, hogy Mészáros Lőrinc magánemberként vette igénybe a szolgáltatást. Mészáros úr a nyári szabadságát tölti, közszereplőként is megilleti őt, hogy a magán- és családi életét tiszteletben tartsák

– közölte Mészáros Lőrinc tőzsdei cége, az Opus sajtóosztálya a Népszava megkeresésére, de arról nem adtak tájékoztatást, hogy a felcsúti milliárdos bérelte vagy tulajdonolja a NER-elit minden eddiginél nagyobb luxushajóját, a Rose d’or-t, aminek fedélzetén a 444 fotósa lefotózta Mészárost és a dobozos jegeskávát iszogató Várkonyi Andreát.

Mészáros Lőrinc is reagált arra, hogy egy 27 milliárd forintos szuperjachton vakációzik Várkonyi Andreáékkal – Putyin-párti orosz milliárdosé lehet a luxusjacht?

A Népszava mindenesetre a superYachtFan.com nevű, állítása szerint jachtfigyelő és oknyomozó oldal információi alapján arról ír, hogy a hajó 2023-ban egy olasz gyárban készült és Máltán regisztrálták, ahol a yacht hivatalos tulajdonosi adatai titkosak. A jachtfigyelő portál viszont tudni véli, hogy korábban a hajó tulajdonosa Konstantin Ivanovics Strukov, az ukrán kormány által szankciós listára tett orosz Putyin-párti milliárdos volt. A lap hozzáteszi,

igaz, hétfőn már elkezdték átírni a hajó adatlapját, lapzártánk idején egy helyen a tulajdonost ismeretlen magyar milliárdosra módosították. Azt is írták, hogy az oldalon, hogy a hajó tulajdonosi struktúrája „egy magyar lízingcégen keresztül átalakult

A Forbes szerint a világ 55. leggazdagabbjának tudott Sztrukov Oroszország egyik legnagyobb aranybányájának is a tulajdonosa. Azt a hajót, amin a 444.hu munkatársa lefotózta Mészáros Lőrincet, Rose d’Or-nak, vagyis aranyrózsának hívják. Az aranybányás Sztrukovot ráadásul korábban már kötötték egy hasonló nevű, „arany” hajóhoz, a Reve d’Or, azaz aranyálomhoz – teszi hozzá a Népszava.

Forrás: Népszava, 24.hu, 444

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
...ismeretlen magyar milliárdos...
Vajh, ki ő?
Csak a társadalmi pozíciók érzékeltetése végett: a magyarok nagy hányada még a Balatonhoz sem jut el. Ilyen utoljára Horthy Miklós kormányzása alatt fordult elő. Ez a nép képtelennek mutatkozik az európai integrációra, ellenben a visszafejlődési képessége verhetetlen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Igy is lenne, ha ez a 'magánélet' nem a világbajnok inflációból, az oktatás-egészségügy-szociális ellátás -nyugdijkorrekció elmaradásból származna. De ,mert ez tulajdonképpen mindannyiunk "magánélete", igy aztán közünk van hozzá. Vagy a nemzethy parvenük nem igy gondolják? Hiszen a yacht méretük, a repülőik, a kastélyaik, a magántőke alapba elrejtett vagyonuk egyenes arányban növekszik a világbajnok inflációval, és forditottan arányos az ország kifosztottjainak "vagyonával".
Nyírfa
...ismeretlen magyar milliárdos...
Vajh, ki ő?
Csak a társadalmi pozíciók érzékeltetése végett: a magyarok nagy hányada még a Balatonhoz sem jut el. Ilyen utoljára Horthy Miklós kormányzása alatt fordult elő. Ez a nép képtelennek mutatkozik az európai integrációra, ellenben a visszafejlődési képessége verhetetlen.
szép új világ
Csóró Lölő egész délelőtt magolhatott, hogy délutánra eltudja mondani hiba nélkül :„közszereplőként is megilleti, hogy a magán- és családi életét tiszteletben tartsák”
Clavigo
@kereső: ..és mindeközben ellátjuk ezt a Butaarcot vissza nem térítendő kölcsönökkel,,covid alatt kompenzációval..stb.stb.stb.
ómió
Pedig az ilyesmi, ugye, csak "efftársilag (mondjuk márthailag) etikus"!?
frank
A nápolyi kikötőben is horgonyoz most négy darab orosz jacht.
Tegnap délután láttuk amikor a gyerekekkel néztük az öblöt és a Vezúvot Cannavaro háza mellől.
Az olaszok már nem foglalják le. A maffia közbeszólt,hogy a haverét ám nem szabad.
Eladott Ország
Itt a NER luxusjachtja. 27 milliárdba kerülülő hajóból csak három van a világon.
twitter.com/idegallapot/status/1688437345622630400/photo/1
-Vajon mit csinálnak egész nap egy yachton a szupergazdagok? - Andi, gyere nézd! Innen is csináljál fényképet. Ándyka megtalálta a sűrű fehér anyagot, Lölőke meg cserébe a fekete lyukban érezhette magát...
twitter.com/PardiZoltan/status/1688533973226467328/photo/1
A magyar diktátor barátja falusi gázszerelőből milliárdos oligarchává vált 13 év alatt. Nonpareil üzleti "zseni". Egy 77 millió euró értékű jachton hajózik. Az európai adófizetők pénzéből. Magyarország már nem kap támogatást az EU-tól. Szégyen. A Mészáros előtti jach tulajdonosa, egy orosz "üzletember", aki a "tiltólistán" Konsztantyin Sztrukov
twitter.com/EdvardVegh/status/1688802778133544960/photo/1
Ott vagy Capri és Nápoly partjainál egy ingyen yachton, iszod a szar dobozos hell kávét és ilyen a fejed közben.
twitter.com/tonks_moly/status/1688542764928061440/photo/1
kereső
Ezekben a vagyonokban ott van: az elmult tizenhárom évben "felhalmozott" +33 000 milliárd forint államadósság, a 3000 milliárd forint ellopott manyup, a 2023 .06.30.-i állapot szerint a költségvetési hiány 2943 ezer milliárd forint összege, a MNB 2700 milliárd forint vesztesége, az ellopott eu-s támogatás 22000 milliárd forintja. És ez a veszteség, az adósság, a hiány- az mind a miénk. Azé a 8,5 milliójé- akik nem kedvezményezettjei orbán húbéri társadalmának.

"Gunyhói mind hallgatva, mint megannyi puszta sir"- te tetted ezt orbán!!!

Mészárosnak , meg a többi nemzethy parvenünek -: tudjátok, mihez van jogotok? Az utolsó szóhoz!! Na ahhoz lesz majd jogotok.
Yeromos
@ómió: Szerinted (párt szimpátiátóll függetlenül) a mészáros - orbán maffia család gazdagodása etikus?
dr. prédikátor
Kár hogy nem a megérdemelt szabadságvesztését tölti a váci fegyházban!!! ott lenne a helye!!!
jáger laszló
Rövidesen +ismerhetjük az új tulaj nevét is abban biztos lehetsz!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@Horizont: 08.42

Nem is emlékszem arra, hogy eltelt volna nyár nyaralás nélkül. Gyerekként is, aztán a saját kis családommal, minden évben a Balaton mellett töltöttünk két hetet, vagy SZOT- vagy vállalati üdülőben. Később sátrat is vettünk, így a nyaralást meghosszabbítottuk a kempingekben, illetve csütörtökön vagy pénteken, ahogy kijött a lépés a szabadsággal ,mentünk víkendezni. Igaz, hogy csak trabantunk volt, de elvitt minket mindenhová, és nemcsak a két gyerek fért el benne, hanem anyósom vagy édesanyám is.
Isten az atyám, hogy ezt visszasírom.
Ellenben sokszor felidéződik mostanában, hogy apámék sokszor egymást tanították, mert nem tudott minden testvér minden nap iskolába menni: nem volt annyi cipő a háznál.
Persze, Orbán és társai úgy gondolják, hogy velük soha nem történhet meg a nélkülözés, mert míg világ a világ, mi visszük őket a hátukon.
Van egy rossz, nagyon rossz hírem: egy ismerősöm nyugati cégénél elkezdtek racionalizálni. Kiszivárgott, hogy azért, mert fontolóra vették, hogy kivonulnak az országból. Belegondoltam, mi lenne, ha sikerülne a Lázár által vállalt feladat, a multik kiszorítása. A NER-lovagok bármilyen sikeres vállalkozást képesek csődbe vinni, úgy hazavágnak ipart, természetet, mezőgazdaságot, mintha világ életükben ezt tanulták volna. A másik lehetőség számukra átjátszani a vállalatokat ázsiai vevőkhöz, akik aztán ócsó bérért teljes foglalkoztatást biztosítanának, a sajátjaiknak leginkább: teljesülne Orbán álma, összeszerelő- és akkunagyhatalom lennénk sok százezer ázsiai munkással, egészen a teljes összeomlásig.
Ez vár ránk, ha...
gina
Becstelen alja népség ,felfordul tölük az ember gyomra, a szó becsület nincs a szótárukban
Nyírfa
@Eladott Ország: 09.04

Echte falvédő-ország lettünk.
Nyírfa
@kereső: 09.09

Egy remélhetőleg közeli vádbeszéd felvezetése.
archive
A fidesz nyuggereknek leírom mennyibe fáj nekünk ez a kis csónak: 27.000.000.000 .. (Egy átlagnyugdíjas (208.168 Ft) 4803 éven keresztüli nyugdíja..
Macskaszem
@Maccska: Az un. magyar emberektől lopott közpénzből van, tehét az egész országnak köze van hozzá.
archive
@Maccska: az a közünk hozzá, hogy a mi pénzünkön vették (amit kiloptak az egészségügyből, oktatásból, nyugdíjakból stb. stb.)
ómió
@Yeromos: Sokkal etikusabb, mint a 94. után "szétprivatizált" (szétlopott) több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdonból megmilliárdosodott" efftársak "gazdagodása" volt!
Yeromos
@ómió: Ha esetleg megnéznéd a TOP 100 leggazdagabb listáját hány nem fidesz közeli válalkozó vagy orbán családtag van rajra. És hány az előző érában meggazdagodott, akkor nem írnál ekkora baromságot.
És ezek nagyrésze a magyaroktól ellopott pénzen gazdagodott. De ugye te etikusnak tartod, hogy orbán gyerekkori egyébbként gázszterelő cimborája lassan az ország leggazdagabb embere, ő hány milliárdott lopott?
telegdilaci
@Nyírfa:Mitől köz szereplő ez a kretén barom,hacsak nem attól hogy közpénzből lett milliárdos? sűlyedt volna el vele az a Yacth mivel urizál,
Dr. Proktor
Uj Pétertől:
"Ha a matekot végigcsináljuk, akkor az is kiderül, hogy hiába szoktak „kormányközeli üzletembereket”, „vállalkozásokat” emlegetni, itt valójában nincs semmilyen üzlet, pláne vállalkozás. Itt valójában senki nem termel semmit. Csak húzza ki a pénzt azoktól, akik tényleg termelnek.
Sima tolvajlás.
Na, ezért nem jó például, ha sokan értik a matematikát."
Ditrich
@Nyírfa: Igaz teljesen! Bár Horthy nem volt egy lángész! De erkölcsi tartása becsülete volt!
Orbannak se becsülete sem tartása!
Csak több millió ostoba kilóra megvásárolt vagy megfélemlített agyhalott csicskása akikkel egyenlőre fent tartja a nemzetrontó hatalmát!
Nyírfa
@Ditrich: 20.49

Attól tartok, félre értetted a Horthyval kapcsolatos utalásomat. A megjegyzésem arra vonatkozott, hogy utoljára ilyen antidemokratikus, szegényekkel telített , igazságtalan, jogtipró rezsim az ő érájában volt.
Sajnálom, nem akartam az egyetértés örömét elvenni, de nem csaphatlak be.
Nyírfa
@Ditrich: 20.49

Most kapcsolok: amit Orbánról írtál, az stimmel!
ómió
@Yeromos: Ezt "megnézni" még a "privatizációtok" lezárultával, a 90-es évek végén kellett volna! Azóta, a "vagyonáthelyezéseket" követően már könnyebben süketelhetsz!
Nyírfa
@archive: 13.23

Ha mind kint lennénk az utcán, akik így gondoljuk, nem lenne maradása a kormánynak. Egyik legdédelgetettebb képem a Kossuth teret némán megtöltő sok százezer ember, aki nem megy haza.
Yeromos
@ómió: Ha ezt megvizsgálnák akkor kiderülne, hogy a lólónek nem volt vagyona most meg többszörös miliárdos. De ez a te fejedben rendben van, Ha belépnénk az EU ügyészségbe a maffia elvtársaid és családja mind sittre kerülne.
ómió
@Yeromos: Bolsi faszfejként vállalkozásról, azzal vállalt és végzett munkáról még nem is hallottál!? "Pedig mondom néked", hogy pénzt, vagyont szerezni nemcsak efftársiasan, "privatizációnak" nevezett lopással lehet! És, akkor, még az EU-val jössz, aminél korruptabb gyülekezetet rajzolni se lehet!? Az az "efftársi"!?
Yeromos
@ómió: nézesd meg madad orvossal, mert ez már kóros.
ómió
@Yeromos: Mindig így frusztrál téged, ha a valósággal találkozol, vagy ez csak a normál zakkantságod velejárója!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok