27 milliárd forintos szuperjachton vakációzik Mészáros Lőrinc, aki szerint őt „közszereplőként is megilleti, hogy a magán- és családi életét tiszteletben tartsák”. Közben kiderült, hogy egy jachtfigyelő portál tudni véli, hogy korábban a hajó tulajdonosa Konstantin Ivanovics Strukov, az ukrán kormány által szankciós listára tett orosz Putyin-párti milliárdos volt.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Mészáros Lőrincéket egy 27 milliárdos jachton fotózták le a Földközi-tengeren. A történtekre sorban reagálnak az érintettek. Mészáros felesége, Várkonyi Andrea már hétfő este nyilatkozott a Blikknek: elmondta, hogy néhány napot valóban a hajón voltak a gyerekeikkel és az unokáikkal, továbbá, hogy nem gondolja, hogy bárki szívesen látja újságokban a privát nyaralásának képeit, főleg, hogy a családtagjaik nem is közszereplők. Hasonlóan kommentálta a dolgot a Népszava kérdésére Mészáros Lőrinc nevében az Opus, a felcsúti milliárdos tőzsdei cégének sajtóosztálya is.

A kérdésére, ami a Rose d’or tulajdonosi hátterére vonatkozik, érdemi tájékoztatást nem tudunk adni, tekintve, hogy Mészáros Lőrinc magánemberként vette igénybe a szolgáltatást. Mészáros úr a nyári szabadságát tölti, közszereplőként is megilleti őt, hogy a magán- és családi életét tiszteletben tartsák

– közölte Mészáros Lőrinc tőzsdei cége, az Opus sajtóosztálya a Népszava megkeresésére, de arról nem adtak tájékoztatást, hogy a felcsúti milliárdos bérelte vagy tulajdonolja a NER-elit minden eddiginél nagyobb luxushajóját, a Rose d’or-t, aminek fedélzetén a 444 fotósa lefotózta Mészárost és a dobozos jegeskávát iszogató Várkonyi Andreát.

Mészáros Lőrinc is reagált arra, hogy egy 27 milliárd forintos szuperjachton vakációzik Várkonyi Andreáékkal – Putyin-párti orosz milliárdosé lehet a luxusjacht?

A Népszava mindenesetre a superYachtFan.com nevű, állítása szerint jachtfigyelő és oknyomozó oldal információi alapján arról ír, hogy a hajó 2023-ban egy olasz gyárban készült és Máltán regisztrálták, ahol a yacht hivatalos tulajdonosi adatai titkosak. A jachtfigyelő portál viszont tudni véli, hogy korábban a hajó tulajdonosa Konstantin Ivanovics Strukov, az ukrán kormány által szankciós listára tett orosz Putyin-párti milliárdos volt. A lap hozzáteszi,

igaz, hétfőn már elkezdték átírni a hajó adatlapját, lapzártánk idején egy helyen a tulajdonost ismeretlen magyar milliárdosra módosították. Azt is írták, hogy az oldalon, hogy a hajó tulajdonosi struktúrája „egy magyar lízingcégen keresztül átalakult

A Forbes szerint a világ 55. leggazdagabbjának tudott Sztrukov Oroszország egyik legnagyobb aranybányájának is a tulajdonosa. Azt a hajót, amin a 444.hu munkatársa lefotózta Mészáros Lőrincet, Rose d’Or-nak, vagyis aranyrózsának hívják. Az aranybányás Sztrukovot ráadásul korábban már kötötték egy hasonló nevű, „arany” hajóhoz, a Reve d’Or, azaz aranyálomhoz – teszi hozzá a Népszava.

Forrás: Népszava, 24.hu, 444

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
...ismeretlen magyar milliárdos...
Vajh, ki ő?
Csak a társadalmi pozíciók érzékeltetése végett: a magyarok nagy hányada még a Balatonhoz sem jut el. Ilyen utoljára Horthy Miklós kormányzása alatt fordult elő. Ez a nép képtelennek mutatkozik az európai integrációra, ellenben a visszafejlődési képessége verhetetlen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@archive: 13.23

Ha mind kint lennénk az utcán, akik így gondoljuk, nem lenne maradása a kormánynak. Egyik legdédelgetettebb képem a Kossuth teret némán megtöltő sok százezer ember, aki nem megy haza.
Yeromos
@ómió: Ha ezt megvizsgálnák akkor kiderülne, hogy a lólónek nem volt vagyona most meg többszörös miliárdos. De ez a te fejedben rendben van, Ha belépnénk az EU ügyészségbe a maffia elvtársaid és családja mind sittre kerülne.
ómió
@Yeromos: Bolsi faszfejként vállalkozásról, azzal vállalt és végzett munkáról még nem is hallottál!? "Pedig mondom néked", hogy pénzt, vagyont szerezni nemcsak efftársiasan, "privatizációnak" nevezett lopással lehet! És, akkor, még az EU-val jössz, aminél korruptabb gyülekezetet rajzolni se lehet!? Az az "efftársi"!?
Yeromos
@ómió: nézesd meg madad orvossal, mert ez már kóros.
ómió
@Yeromos: Mindig így frusztrál téged, ha a valósággal találkozol, vagy ez csak a normál zakkantságod velejárója!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.