A Google Ireland ellen tett bejelentést a szélsőjobboldali Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ). Az ok, hogy a Sziget egyik reklámvideójában azonos nemű személyek csókolóztak – írja a Magyar Nemzet.

Leszbikus csókjelenet miatt jelentették fel a Szigetet

Elcsattant. Forrás: Sziget

Az NJSZ szerint a reklámtevékenység sérti a magyar alaptörvényt és gyermekvédelminek nevezett, provokatív-figyelemelterelő céllal kiagyalt fideszes homofóbtörvényt is.

A fideszes passzus szerint

tilos az olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

A feljelentő érvelése szerint az azonos neműek csókját is ábrázoló reklámvideó a YouTube-on kiskorúak számára is megjelent, előttük népszerűsítve a homoszexualitást. Az NJSZ a Fogyasztóvédelmi Hatóságot kéri, hogy indítsanak hatósági eljárást a reklámok miatt, melyek szerintük jogsértőek – írja a Telex.

A bejelentés augusztus tizedikén történt, a fővárosi kormányhivatal hivatalból vizsgálatot indított, most pedig a „bizonyítékokat gyűjtik”. A Sziget minden évben konfliktusba kerül a kormánnyal, amiért a szervezők megengedőbbek a homoszexualitással, mint amennyire az a fideszes kormány politikai céljaival összefér.

Forrás: Magyar Nemzet, Telex
Fotó: Sziget

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@durbincs: Előkerültél te félnótás apatöcskölő bérbuzi? Be kéne téged is jó szorosra fóliázni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Balhézik az EU a melegellenes törvény miatt... A mi Gyöngyhajú lányunk, kicsit csúnya, kicsit öreg, sőt még gerinctelen is, de a miénk! Kicsit szarfaszú, barna nyelvű és billenős a járása a Bibó kollégium Szájer Józsi vazelinos kezelése után is.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/207037283_1135027530310486_7421079906012835257_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=ZWH2RjyVF1MAX92ZQxG&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCOlRWuRz5fqvFW00q64e1oSg_umwf1onMMZ4GZw39Ubg&oe=6501E255
Nessy
Most nagyon boldogok a feljelentők! Végre megtudják, hogy ők is léteznek. Más rég feledésbe merült volna az egész, de ők majd gondoskodnak róla, hogy beszéd téma legyen. A jhívek meg boldogan rágják a gumicsontot! Ez izgalmasabb számunkra, mint az infláció, a gyenge forint stb.
Macskaszem
A fotóra verik ki a farkukat, utána meg feljelentést tesznek a szarházi fidkányok.
ómió
Ott se tűrik a buzik "gyermekoktatását"?!
rokker33
Mocskos leszbi kurvák! Remélem betiltják ezt a buzifesztivált örökre meg minimum 100 millió forintos bírságot szabjanak ki rájuk Nem kell a buzi reklám!
Nessy
@rokker33: Elég a félmeztelen, néha több is, celebek naponta megjelenő fotói az uraknak a nyálcsurgatáshoz!Az a kisdedeknek sem káros! Bővülnek az anatómiai ismereteik, jól jön majd biosz órán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.