A kabinet megígérte Budapestnek, hogy legalább részben teljesíti korábbi ígéreteit az atlétikai vb érdekében – írja a Népszava.

Csúnya árnyékot vetett volna a budapesti atlétikai világbajnokságra, ha a rendező város polgármestere még a szombati megnyitóra se megy el a fővárosi önkormányzat és az Orbán-kormány között dúló háború miatt. Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke múlt pénteken személyesen adta át az esemény meghívóját a Városházán, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester nagy örömmel elfogadott. Nem sokon múlt a botrány. Június 19-én a főpolgármester még azt mondta, ha a kormány nem tartja be a megállapodásukat, akkor nem megy el a nyitó rendezvényre. A Népszava értesülése szerint a főváros korábban demonstrációt jelentett be az atlétikai stadion elé pénteken fél négyre, amit most lefújtak.

Az Orbán-kormány csak 2 milliárdot fizetne most is ki Budapestnek a korábban ígért 30 helyett, a többiről tárgyalnak

Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. december 14-én. MTI/Kovács Attila

A kormány eddig összesen 20,75 milliárdot adott oda az ígért 50 milliárdból, így még csaknem 30 milliárd hibádzik. Gulyás Gergely múlt heti levelében arra tett ígéretet, hogy a már megkezdett beruházásokhoz szükséges forrásokat biztosítják. Ez mintegy 2 milliárd forintot jelent.

"Ez lehetőséget teremt arra, hogy az elakadt projekteket kimozgassuk” – mondta a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes arról, hogy hogyan áll az atlétikai vébé megrendezése miatt született megállapodás, amit még 2019-ben kötöttek. Az akkor frissen hivatalba lépett ellenzéki városvezetés azzal a feltétellel ment bele, hogy a kabinet 50 milliárd forint extra forrást biztosít a budapesti MR-CT programra és a kerületi egészségügyi fejlesztéseikre.

A fővárosi önkormányzat 2020-ban 2 milliárd forintot, 2021-ben 750 millió forintot kapott a kormánytól, 2022 óta pedig egy fillért sem. A főpolgármester-helyettes Budapest anyagi helyzetéről elmondta, hogy

egyelőre nincs, ami megállítaná a fővárosi hitelszámlálót, amely július elejétől forog rendületlenül. Jelenleg 15,6 milliárdos mínuszban van Budapest. S ez még bizonyosan nem a vége, hiszen szeptember közepén érkezik meg az idei iparűzési adó bevétel.

Forrás: Népszava, 444

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Egy simlis lókupec Orbánhoz képest angol gentleman...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ezt is ki lehet plakátolni nagy betűkkel. .
A VB Budapesti megrendezése a miniszterelnök hazugságával valósult meg!
infinity
Rozi néni is már megmondta régen...
"Fiam, vagy bitófán végzed vagy..."
Nem volt "vagy"!
infinity
Rossz gyerek voltam.
Rossz felnőtt lettem.
Most éppen rossz nagyapa vagyok.

Mindenki változik - ÉN NEM !!!

www.youtube.com/watch?v=7lzZ-tGKKzU&list=PLnFEd8p_Pa07DZacKi1m3T620GOn_RNRl
infinity
Szegény unokáim...
Pedig annyira arányosak...
A hülye szüleik ne bírtak megtanítani hintázni őket.
Én odamentem és 5 perc alatt megtanítottam őket.
A biciklizéssel ugyan ez volt.
Az uszáésoktatás?
Arra még nem kértek fel, de szívesen beleavatkozom.

A geci nagyfatarór, a mésik vadzs, szeret állatokat gyilkolni - nos, hozzá még lesz egy-két szavam%!
ómió
Hova mutyiztad Tarlós 200 milliárdját, Mutyigeri efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.