Magyarországnak saját hadiipar kell – mondta el pénteken reggel a közrádióban Orbán Viktor kormányfő a Rheinmetall beruházása kapcsán. Pénteken fognak ugyanis átadni egy gyárat Zalaegerszegen, amelyben 49 százalék magyar tulajdon van. A miniszterelnök kijelentette azt is, "nekünk harcosaink legyenek és ne egyenruhás munkavállalóink!"

Orbán megmutatta az irányt: "Nekünk harcosaink legyenek és ne egyenruhás munkavállalóink"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Armin Papperger, a Rheinmetall elnöke (b), középen Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya miniszteri biztosa a zalaegerszegi Lynx harcjárműgyár épületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadóján a zalaegerszegi ZalaZONE Ipari Park Rheinmetall gyárépületében 2022. március 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Zalaegerszegen ma lesz a Rheinmetall üzemének átadása

Orbán Viktor kormányfő ma Zalaegerszegre utazik, a Rheinmetall hadiipari cég üzemének az avatójára. A kormányfő a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában kijelentette, hogy a magyar haderő 1990 óta leépült, és

nagyon fontos, hogy nekünk harcosaink legyenek és ne egyenruhás munkavállalóink! A legfontosabb a katona. A kiképzésre, a fizetésre helyezzük a hangsúlyt. De kell hadiipar is. Saját gyártás nélkül nem tudunk működőképés hadsereget létrehozni.

Hozzátette:

Úgy látom, a mostani hadügyminiszter, meg az új vezérkari főnök is ebbe az irányba viszi a hadsereget.

A miniszterelnök szerint az ukrán-orosz háború megtanította, hogy nemcsak az a lényeg, hogy mennyi fegyvered van, hanem az is, hogy mennyit tudsz gyártani.

Elmondta, arra sosem lesz annyi pénzünk, hogy a legmodernebb technikákat megvegyük, és elengedhetetlen a magyar hadiipar fejlesztése, amely kapcsán kiemelte a zalaegerszegi projektet.

Saját gyártás nélkül mi nem tudunk működőképes, az országot megvédeni képes hadsereget létrehozni

- magyarázta a kormány döntéseit, jelezve, hogy NATO-kötelezettségünk, hogy a nemzeti össztermék legalább 2%-át a hadseregre kell fordítani.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy nulláról nem lehet világszínvonalú technológiát felépíteni, nekünk mindenképpen együtt kell működni másokkal az ilyen projektekhez, és

nekünk ez a németekkel szokott menni leginkább, a német iparral való együttműködésben erősek vagyunk.

Forrás: Portfolio, 24.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
telegdilaci
Ez igen nagyon beteg,ahhoz képest hogy Béke párti állandóan harcra képes hadsereget akar,ki ellen akar harcolni a Potrohos Vezénylő Tábornok? a Magyar honvédség jelenlegi állapotában csak golyó fogónak alkalmas!
verőce21
O. ötvözi a Horthy-érát a proletárdiktatúrával...!
namihami
És erre az OKJ-s katonaképzés lehet a leginkább alkalmas metódus! Persze, nem a három (az azért mégis kevés), de mondjuk egy kilenc havi oktatás már igen! Azalatt már megtanulhatja, hogy ne a saját katonatársát lője se..be!
justhpeter
A miniszterelnök, a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök egymásra talált a szittya tudat bolondulásában.
SÍva
Azt persze elfelejti, hogy a "harcosok" valakinek a gyerekei, testvérei, férjek és apák! Azt kívánná, hogy ezek az emberek az életük árán védjék meg őt? Mi marad akkor a szülőknek, feleségeknek, gyerekeknek? Talán úgy kellene rendeznie a dolgokat, hogy ne kelljen megvédeni! Mert kérdezem én mire is készülnek? Mitől is félnek? Ártani csak a "magas" politika tud az embereknek!
Meszy
Ceausescut is a saját "harcosai" lőtték szitává. Szóval csak előre zsírdisznó. Várjuk már azt a szép pillanatot.
jáger laszló
A magyarok nyilaitól/hiúzaitól ments + uram minket
jelszó ismét életre kél!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Kissé hamisan turbékol a "békegalambunk"!
ómió
Megint nem "efftársi irányt" mutatott!?
balos
Nem atlétikából kellene ennek a törpének vb--t rendezni,hanem hazudozásból!Abban viszont a stadiont már katonákkal kéne feltőlteni,hogy a világ lássa kivel kell leszámolni a hitler félék után!
ómió
@Clavigo: Ha a tükörrel beszélsz, miért nekem írod!? Született idiotizmus!?
Kovács Máté
@durbincs:szopos szaju anyadnak irogas,basod anyadat pempösre aki kiszart egy ilyen gecit
basod anyadat a vén szuvas kurvát
Kovács Máté
@durbincs:szopos szaju anyadnak irogas,basod anyadat pempösre aki kiszart egy ilyen gecit
basod anyadat a vén szuvas kurvát

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.