Bár májusban még jobbak voltak a kereseti adatok, mint a júniusiak, a gazdaságfejlesztési miniszter mégis a sikerpropagandát szajkózza és az infláció csökkentését, valamint a reálbérek emelkedését ígéri. Van erre reális esély?

Nagy Márton csak a sikerpropagandát nyomja, de semmi köze a valósághoz: "Csökkentjük az inflációt, augusztustól újra nőhetnek a reálbérek"

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A KSH adatai szerint 2023 júniusában 566 800 forintra emelkedett a bruttó átlagkereset, így egy év alatt 78 ezer forinttal, azaz 16,0 százalékkal nőtt az átlagbér. Ezzel a dollárbaloldal kormányzásához képest gyakorlatilag már a minimálbér, a garantált bérminimum és az átlagbér is megháromszorozódott – kommentálta a legfrisseb adatokat csütörtöki közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Kiemelte: "az év egészében dinamikus maradt a fizetések növekedése, miközben történelmi mélypontra csökkent a regisztrált álláskeresők és 4,8 millió fő közelébe emelkedett a foglalkoztatottak száma". A miniszter hozzátette, hogy a kormány hatékonyan küzd a szankciós infláció ellen, többek közt a 15 százalékra emelt kötelező akciózás és az online árfigyelő letörték és harmadával csökkentették az inflációt, ami októberben egy számjegyűre olvadhat. Ennek eredményeképpen "júliusban megállhat a reálbércsökkenés, a fizetések vásárlóereje pedig augusztustól újra növekedhet, ezáltal a bérek 2023-ban összességében megőrizhetik reálértéküket. Így a jövőben újra lehetőség nyílik a korábbi években megszokott, éves szinten átlagosan 5 százalék feletti reálbér-növekedési ütem visszaállítására" – fogalmazott a miniszter.

Nagy Márton rávilágított, hogy a családok és a munkahelyek megvédése érdekében szükségszerű és nemzetgazdasági érdek is a bérek vásárlóerejének megőrzése, majd dinamikus növelése; a fogyasztást ugyanis csak így lehet bővíteni, ami elengedhetetlen feltétele a gazdasági növekedés gyors visszapattanásának.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
@Qqberci: A bal azért túlzás!Ez a virágváza inkább 1 nulla a semmi közepén!Viszont jól keres vele!
csak úgy....
álomarcú marci meséji hiszékeny fideszeseknek.
Dr. Proktor
A kurmány mindig nagylelküen eljátssza hogy emeli a béreket, pedig a valóságban a munkaadókkal emelteti, s ezáltal a kurmánykasszába is becsurognak az emelt járulékok!
Ezek mindig más farkával verik a csalánt - lásd a 15 százalékos kötelező árcsökkentést, ahol az amúgy is olcsóbb láncokkal vitetik el a terheket, míg az amúgy is drága CBA drágán adhatja a hervadt zöldségeit...
Nessy
Azt kifelejtette, hogy októbertől alanyi jogon fog járni az örök élet, és az ingyen sör!
Aki Én
Az inflációnövelésben világsztárok vagytok, az orbáni-infláció világraszóló, de legjobb esetben is csökken a növekedés, de nem csökken az infláció.
Lehet, hogy ezt az agyhalott híveitek megeszik, mert buták mint a föld, de ez hazugság a javából.

,,A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint az infláció júliusra 17,6 százalékra mérséklődött. Ez azonban nem a fogyasztói árak csökkenését jelenti, csupán azt mutatja, hogy a növekedés üteme lassult. Az EU-n belül továbbra is Magyarországon a legmagasabb az infláció, a háztartási energia és az élelmiszerek drágulása különösen kiemelkedő.
A csökkenés valójában a növekedés lassulását takarja."

444.hu/2023/08/18/ujabb-szep-magyar-siker-terdre-rogyva-is-europa-elen

,,Kilencedik hónapja a magyar infláció a legnagyobb az Európai Unióban – derül ki az Eurostat pénteken közzétett adataiból. Bár Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő vasárnap az úgymond közrádióban még azzal büszkélkedett, hogy térdre rogyasztottuk, erről természetesen szó sincs: bár a januári csúcs óta valóban folyamatosan csökken, még mindig 17 százalék fölötti mértékben nőtt, azaz a vágtató infláció kategóriába tartozik a fogyasztói árak magyarországi emelkedésének mértéke."
jáger laszló
Nyomjad Marci nyomjad
Úgysem hiszi l senki!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
Menőmanó
@Nessy: Még ezt is ekúrták, mert az ingyen sör most esne jól a kánikulában. :-)))))
Dr. Proktor
@Menőmanó: Akkor preferáld a MKKP-t... :-)
Habár mint tudjuk, "a választási igéret nem kormányprogram"!
Nessy
@Menőmanó: Nekem is küldhetnek Gösser Zitronen 0,0 sört. :-))
colibri
Ez is csak egy hazug, hiteltelenC, pont mint orbánC, csak egy picit fiatalabb kiadásban. Érdektelen miket mond.
namihami
@Nessy: 09.57: Kifelejtetted a legfontosabbat, az üdvözülést! Fidesztagság esetén Szent Péternek elég lesz a tagkönyv felmutatása!
szép új világ
Ryanair-vezér is megmondta: "Ez a Nagy Márton egy komplett idióta"
ómió
Az efftársak tőle is bolsi ellenpropagandát várnának, "hazugságbonmótokkal"!?
Dr. Proktor
@ómió: Bájos hozzászólásaid vannak!
Elmebájos...
ómió
@Dr. Proktor: Üdvözöllek, Elmebájos efftárs! Én ómió vagyok! Örülök, hogy "cíped" a kommentjeimet.
Dr. Proktor
@ómió: Efftársad neked a Rákosi pajtás és az Orbán...
ómió
@Dr. Proktor: Elmebajosként már az efftársaidat se ismered fel!? Válogatás nélkül hazudod őket másra!? Kérj magadnak új terápiát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.