Meg kell védenünk Brüsszellel szemben a magyar rezsicsökkentést – jelentette ki jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor emlékeztetett: az év első hét hónapjában a kormány odaadott a családoknak 1078 milliárd forintot rezsicsökkentés formájában. Minden magyar család 181 ezer forint támogatást kap minden hónapban a fizetésén felül, hiszen ennyivel magasabb lenne az energiaszámlája, ha nem lenne rezsicsökkentés.

Orbán Viktor nagyon csavaros gondolatmenettel magyarázta meg, hogy a brüsszelieknek miért "szúrja a szemét" a magyar rendszer"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfői kétnapos tanácskozásának második napján Brüsszelben 2023. június 30-án. Balról Robert Golob szlovén miniszterelnök, középen Mette Frederiksen dán miniszterelnök, jobbról Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő azt mondta:

Brüsszel sokallja a magyar rezsicsökkentést, szerintük a magyar családoknak többet kellene fizetniük és "ránk akarja ezt kényszeríteni".

Meglátása szerint a "brüsszelieknek" azért "szúrja a szemét" a magyar rendszer, mert európai összevetésben Magyarországon fizetik az emberek a legalacsonyabb áram- és gázárat, miközben szemben számos másik uniós országgal, amelyek politikusi többet fizettetnek az energiáért a polgáraikkal, Magyarországnak nincsenek saját olaj- és gázmezői. Az emberek pedig számon kérik a politikusaiktól, hogy ha Magyarországon meg tudják oldani a rezsicsökkentést, akkor náluk miért nem. Erre pedig Brüsszel "megtámad bennünket", hogy a magyarok nem jól csinálják.

Értem, hogy mi az ő problémájuk, de erre nem lehetünk tekintettel, meg kell védenünk Brüsszellel szemben a magyar rezsicsökkentést

- fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás: MTI

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ez a hülyemagyar maffiahívőknek szóló gumicsont az Arrogánstóni féle minisztériumból.
Aki hülye, az be is cumizza, gondolkodás nélkül...
csak úgy....
"Minden magyar család 181 ezer forint támogatást kap minden hónapban a fizetésén felül, hiszen ennyivel magasabb lenne az energiaszámlája, ha nem lenne rezsicsökkentés."
181000ft= 476 euro X 12= 5712 euró, -tehát ennyit kapna minden magyar család évente rezsitámogatást ha 0rbán nem hazudna!
nekem az éves teljes rezsim (fütés,áram,víz) meg sem közelíti ezt a horribilis összeget,persze én a hanyatló németországban élek! :)
csak úgy....
@KisTehen: ökör,már megint olyasmiket állítasz amikröl fingod nincs!
0rbán egy született átbaxás és te + a többi hülye mindent bevesztek neki!
rücsü41
Szerintem Orbánnak szövegértési problémája van, mert nem érti meg az egyszerű ,nem bonyolult szavakkal leírtak, amiben már meg is egyezett a magyar kormány és Brüsszel!Csak annyit kellene , nem huzakodva, vonakodva hanem azonnal megtenni amiben kötelezettséget vállaltak és már akkor előrébb lenne pénz kifizetése, ami úgy kell nekünk mint egy falat kenyér!
Yoda69
@KisTehen: Te idétlen marha, azt sem veszed mar észre hogy folyamatosan atbasznak. Vagy ami meg rosszabb verzio hogy, észreveszed, de bebeszéled magadnak, hogy megsem. Ez mar paranoia.
csak úgy....
@KisTehen: mit irigyelnék te ökör,hiszen az én éves rezsim a közelében sincs a ti egekig érö rezsiteknek! :)
te ökör, az agymosottak ti vagytok, ti fidesz idióták, akik mindent bevesztek a gurigának!
csak úgy....
@KisTehen: "Minden magyar család 181 ezer forint támogatást kap minden hónapban a fizetésén felül, hiszen ennyivel magasabb lenne az energiaszámlája, ha nem lenne rezsicsökkentés."
181000ft= 476 euro X 12= 5712 euró, -tehát ennyit kapna minden magyar család évente rezsitámogatást ha 0rbán nem hazudna!
nekem az éves teljes rezsim (fütés,áram,víz) meg sem közelíti ezt a horribilis összeget,persze én a hanyatló németországban élek! :)

olvasd el még 5X-10 X ,talán megérted,persze kétlem! az ökrök nem az értelmükröl híresek...
csak úgy....
@Maccska: nem kell bizonyonyítanod,hogy te is csak egy buta ,proli,ökör vagy ,hiszen mindenki tudja! a ti elmétekre káros hatással van a fidesz seggek tisztántartása!
Aki Én
Brüsszel a világraszóló orbáni-inflációt sokallja.
Mondjuk tényleg érthetetlen. De a hazaáruló dilettantizmus dübörög.
Sakk Matt
Orbán Viktornak szúrja a szemét a magyar rendszer?!
Nessy
Lehet, hogy minden család kap 18 ezer forintot havonta a rezsiszámlához. Viszont az uniós infláció több mint duplája miatt 30 ezret ráfizet!
verőce21
Európában mindenütt irigyelik a magyar rezsicsökkentést...!
"Értem én, hogy mi az ő problémájuk...!" :)
csak úgy....
@verőce21: akkor magyarázd el a buta teheneteknek és a még butább macskátoknak is! :)
Aki Én
@KisTehen: 13:14 HAZUDSZ!!!
Rendszeresen járok külföldre, számtalan ismerősöm, barátom él kint, de ilyen nincs.
Ezzel etetnek, hogy ne a milliárdok ellopásával, meg a példátlan orbáni-inflációval foglalkozzatok.
Sajnos működik...
verőce21
@KisTehen: "Véleménydiktatúra" van Napnyugaton..., nem lehet ám akármit leírni, mondani, csinálni...!
Csak itt Mo.-on mehet a görcsölés, kínkeservesen összerakott gagyiszar orbánozás, buzis kis kordonbontás...!
csak úgy....
@KisTehen: 13:14 te ökör, beszélhetnének itt is mindenröl, ha tudnának "külföldiül" ! :)
kár,hogy a magyar nyelvet rajtunk kívül nem érti senki és nem is akarja megtanulni...
csak úgy....
@verőce21: "Véleménydiktatúra" van Napnyugaton..., " erröl hoznál pár konkrét példát?
csak úgy....
@KisTehen: pedíg az itteni tehenek is úgy bögnek mint te és az ismeröseid!
Eladott Ország
De jó volna ha igaz volna kolostorgeci, hogy minden magyar család 181 ezer forint támogatást kap! Csak ez a mesében létezik, mocskos, hazug, tróger!
verőce21
@csak úgy...: (13:26) Te vagy a jó példám...! - csak itt írhatod le ezt a sok zagyvaságot és hazaáruló gyalázkodást..., mert németben nem tudnád, már elvittek volna...!
csak úgy....
@verőce21: benneteket fidesz magyarokat a butaságotok az üldöztetési mániátok, no meg a veletek született okoskodó tudálékosságotok visz (vitt és vinni fog ) a sírba!
ti még a nyilvánvalóan nem igazról is azt bizonybatjátok,hogy igaz ..., ezért is van 0rbánnak veletek könnyü dolga! :)
szaboria1
@KisTehen: @verőce21: Csak egyet tegyetek meg és nézzétek át a számláitokat azt megelőzően amikor még nem találták ki a csodálatos 181000.-ft támogatást.
2021-re egész évre kaptam a villanyra 103000.-ft támogatást gázra 197000.-ft volt
2022 " 333 000.-ft " 514000.-ft volt
Akkor, hogy is van a havi 181000.-ft miként jön ki. Tehát ezek szerint nekik a havi 22400.-ft az ők számításuk szerint ez havi 181000.-ft
Látszik így kell meg etetni a népet a hazugságaikkal. Ha ez a 181000.-ft igaz lenne akkor nem kellene semmit sem fizetnünk csak a NER et-nak a villáik és fűtött medencék miatt.
csak úgy....
@szaboria1: nem értik mert nem akarják! én is hiába mondom nekik,hogy az én (állítólag marhára magas német ) rezsim is jóval az 0rbán által hazudott havi 181 ezer ft alatt van!
Nessy
Egy többszintes, úszómedencés, szaunás, télikertes, fűtött garázsos , minden elektromos szerkentyűvel felszerelt villa esetében lehet ennyi a havi rezsi számla. De nem egy egyszemélyes kis lakás esetében! Már megint az a fránya átlag!!
verőce21
@szaboria1: meg a Te fűtött medencéd miatt...! :)
Eladott Ország
@KisTehen: Dehát le van tárgyalva 15 évre az ötödáras gázár, nem értem miért kell a támogatás?! Ha mindenkinek a kezébe adnák ezt a pénzt, a fél országnak értelmetlen lenne dolgoznia. Az alapjövedelmet olcsóbb lett volna bevezetni, ha Orbán nem hazudna. Alig használok gázt akkor milyen 181 ezer forint támogatást kapok kedves orbán úr? - Átlagosan. Lehet, hogy a szomszédod 362 e Ft "gázártámogatást" kap. Ez is egy ugyan olyan propaganda bullshit, mint az "ötször alacsonyabban", meg a "tizenötévre"
A birkák elhiszik. Ezt is...
uploads.disquscdn.com/images/6c6a685493812cecac7dcc15860e526c43d343a8523c5190bf3735a73d36b7f0.gif?w=800&h=278
181 000 × 12 × 3 500 000 = 7 602 000 000 000 HUF. Ebből évente(!) 2 db(!) Paks II-t lehet építeni. Orbán annyira hülyének néz mindenkit, hogy ha valaki mélyen vallásos, fehér, heteroszexuális macsó, akkor is annyira sértve kellene érezze magát, hogy soha többet ne szavazzon rá. Kivéve, ha nem ért az egészből egy szót se azon kívül, hogy a jóságos Orbán a saját szájától vonja meg a falatot, hogy népét támogathassa. (3700 milliárdot költ a magyar állam Paks II.-re)
csak úgy....
@verőce21: meg a te túlfütött 0rbán imádatod miatt! :)
Eladott Ország
ma, 15:12 ♣ link pótolva. "Kinek mit intézett a kormánya - Ausztria : 21376 halott ; Magyarország: 48438 halott"
uploads.disquscdn.com/images/1fd608c78e551825978736ab5697f51e39b9bd5a62a24397fa483922ce6c649b.jpg?w=800&h=399
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, te meg a terkepen sem tudod, merre van az a "Nyugat", a sajat legelöd hataran soha nem voltal tul! Ha majd megtanulsz olvasni, esetleg idegen nyelven is, akkor megtudod, hogy Nyugaton a közmedia is biralja a kormanyt es a minisztereket! Egyebkent ha meg elhiszed, hogy a rezsirizsa nelkül egy magyar csalad 180 ezerrel TÖBBET kellene havonta fizessen, akkor nem csak nagy Marha vagy, hanem BAROM is! Elarulom neked, hogy pl. egy nemet csaladihazra (105 m2) a havi komplett rezsi (gaz+villany) 1,5 napi minimalberbe kerül... Na akkor most matekozz!!! tehat a magyar rezsi x +180ezer lenne komplett, a nemet ugyanekkor 1,5 napi minimalber! Segitek! Az egesz egy ordas hazugsag a potrohostol az analfabeta birkaknak!!!
lusta
@csak úgy...: A testvéri lengyeleknél én havonta 114 ezer forintot fizetek és ebben a rezsiben a család telefonjaitól az interneteken keresztül minden benne van.
Az átlag nemzethy matyar gyapjas így is elhiszi mindazt , amit a felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár nekik hazudik.
lusta
@Nessy: Igen, a fránya átlag. Közben ez az élhetetlen ellenzék ekkora ziccert sem tud kihasználni.
justhpeter
Orbán a aszokott hülyeségeit ismételgeti, ráadásul van annyira pofátlan is, hisz elvárja, hogy bevegyük.
szaboria1
@verőce21:Ha lenne fűtött medencém akkor nem itt írogatnák hanem benne úszogatnák.
szaboria1
Van egy érzésem, hogy Orbán már néha el is hiszi magáról amit mond.
Nessy
@lusta: Néha az az érzésem hamarabb tudnánk itt páran cáfolni egyik másik kormánypropaganda állítását, mint az ellenzék! Vagy nem tudják, vagy nem is akarják?
jáger laszló
Sajnálom,de én nem érzem a 181 ezer forint rezsi segítséget!!!
Ez a segítség úgy tűnik mellettem valahogy L szállt mint a vadgalamb!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
esperanza
@csak úgy...: En is kevesebbet fizetek Hollandiaban, mint a szuleim M-on
csak úgy....
@esperanza: én azt hiszem,hogy európában mindenki kevesebbet fizet a magyaroknál, az 0rbáni rezsicsökis híresztelések ellenére!
verőce21
A németek meg veszik ötszörös áron az amerikai gázt...! Jó az nekik, még azt is elnézték érte cserébe, hogy az amerikai felrobbantotta a Balti vezetéküket...! :)
gina
Elmebeteg barom, a világ szégyene vagy te zsiros patkány
gina
Igen Brüssel irigy a 27% os Áfára, Kórházainkra, a tolvaj bandátokra és sorolhatnám te zsiros eémebeteg tolvaj...
gina
@KisTehen: Proli barom az eszed egy Tyúk is irigyli
infinity
@verőce21: Már csak kétféle fideszes van: a megvezethető hülye és a számító geci. Te melyik vagy?
Magyarország épp teljesen tönkremenőben van - társadalmilag, gazdaságilag, erkölcsileg, környezetileg - úgyhogy ne gyere azzal a hülye, hazug szlogennel, hogy neked is Magyarország az első, mert ez nyilvánvalóan nem igaz!
percsi
@szaboria1: "Tehát ezek szerint nekik a havi 22400.-ft az ők számításuk szerint ez havi 181000.-ft"
Azt írnak-mondanak amit akarnak, tudjuk, mennyire szavahihető társaság.
Az EU-nak be kell nyújtani, hogy a lakosságnak szánt EU-s támogatás megtörtént, ide a pénzt!
Csak a magyar fidfanok a hülék, az EU nem! Sőt, már a világ is átlát rajtuk!
percsi
@csak úgy...: "...rezsim is jóval az 0rbán által hazudott havi 181 ezer ft alatt van!"
Azért, mert Németországban nincsenek lölők!
Lepényleső
...ha még a rendszer magyar volna...,ám ez valamilyen nemzet jól tejelő boltja,ami nem is fehér,hanem állítólag sárga?
(Lehet a sok akku gyár a vizet,és minden egyebet ingyen azért is kapja,- mert a sárga szín dominánsa?)
ómió
Pedig "eccerű"! Korruptbolsi brüsszelitáék szeretnék a magyart kizsebelni legalább havi 180000-rel!
telegdilaci
@percsi:Azt gondolja a Miniszterelnök Úr hogy mindenki idióta az Országban és elhiszünk minden hazugságot,amiket felhoznak az Eu ellenes uszításokhoz soha nem kérte az EU-hogy meg kell szüntetni a rezsicsökkentést,egyébként ennek a rezsicsökkentésnek mondott förtelemnek,van egy nagy igen súlyos következménye mivel a rezsicsökkentés miatti bevétel kiesést,a Szolgáltatóknak kell kipótolni ennek hatására minden közmű szét van rohadva mivel már a felújításokra nem marad pénzük,és most itt állunk befürödve!
namihami
Csak nekünk csavaros neki nem! Ő mindig így száll le a bicikliről...
namihami
@ómió: 09.13: Érdekes, de a Fidesz ""svájci gázárképzése"" idején nem találtam azt a pénzt a zsebemben, amit akkor keresett nekem néhány fideszes gazdasági mágus! Jó neked, ha te gazdagodtál!
teuton
@ómió: Amalfabeta kutyaagyu naci efftars, a hozzad hasonlo barmokkal mindent el lehet hitetni, azt is, hogy a Föld lapos! "Nyugaton" senki nem fizet 180ezres rezsit, nemhogy ennyivel többet! Egy 4szobas 2szintes 105m2-es csaladihaz komplett rezsije (gaz+villany) 1,5 napi atlagberbe kerül!!! Az ellemiszer olcsobb, mint neked, a minimalber pedig havi több, mint 600ezer ft! Egy 14-15 eves eladotanulo az elsö evben mar havi 1000 eurot kap a Lildnel, a tanarok kezdöfizetese min. 2000 euro! Ja, olvasni nem tudsz, ezert nem tudhatod...
ómió
@namihami: "Kilógsz" az átlagfogyasztásból, vagy csak úgy kell hazudnod!?
@teuton: Tudom, donor kutyaagyú analfabéta, fajkretén bolsevista-nyilas efftárs! Ti ott a "művelt nyugaton" mindent ingyen kaptok, nulla órára fizetett "átlagbérért"! A négyszeres áron kapott amcsi palagázt meg biztos, "direkt élvezitek"! Talán, ha 45 évig idehaza se "regnál" a tetvesbolsi népkifosztó efftársi csapatod, 50 év gazdasági, életszínvonalbeli lemaradást "kivívva" nekünk a "rothadó kapitalizmus" mögött, itt is más lenne a "leányzó fekvése"!
namihami
@ómió: 09.13: Mi köze van az én fogyasztásomnak a ""svájci trükkhöz"" ? Az egyik egy privát fogyasztás, a másik egy állam vezetői által szervezett csalás! A kettő nincs pariban!
Egy államrezon megteheti (ahogy az Orbáni meg is teszi), hogy úgy képezze egy termék árát, ahogy azt a haveri kör érdeke megkívánja! A legfrissebb példa erre éppen a Lölő (Kmalac) által megszerzett és uralt elektromos hálózat! Nézd meg a számlát: Mennyi abból az energia ára és mennyi a Lölő/Orbán által uralt ""szállítási"" haszon! Röhej, hogy a Kmalac része nagyobb, mint a felhasznált energia ára!
Ez tény, ezt leírták a számlán!
ómió
@namihami: Ne erőlködj "svájci trükkel" keverni a rezsivédett árhoz kapcsolódó átlagfogyasztást! Inkább azt hazudd meg, hogy mennyiben kapja "ingyen" a gázt a magyar állam - @teuton: efftársad szerint "méregdrágán"(!) - hogy abba még "egy állam vezetői által szervezett csalást" is bele vagy képes hazudni!? Te is megteheted, hogy azt hazudsz itt, amit akarsz, de attól annak még a fele se igaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.