A Budapest Airport megvételéről 2020-ban egy magyar befektetőkből álló konzorcium tárgyalt.

Másfélezer milliárd forintért akarja Orbán megvetetni velünk a Budapest Airportot

Vágytál egy reptérre? Hamarosan kifizetheted. Forrás: Pixabay

A fideszes kormány ugyancsak tárgyalt a reptér vásárlásról, sőt ajánlatot is tett. Előbb négymilliárd aztán 4,4 milliárd eurót ajánlottak a reptérért, aminek értékét 2021-ben a Deutsche Bank 4,2-5,2 milliárd euróra tette – írja a portfolio.hu.

A Bloomberg szerint a reptér felvásárlása 4 milliárd eurós (körülbelül 1536 milliárd forintos) tranzakció lehet. A magyar állam egy állami irányítású befektetési társaságon keresztül 51 százalékot szerezhet, a fennmaradó 49 százalékot pedig egy reptér-üzemeltető cég birtokolná.

A Budapest Airport Zrt. többségi tulajdonosa, az AviAlliance GmbH. korábban megerősítette, hogy hivatalos tárgyalásokat kezd a magyar állammal a repteret üzemeltető cég eladásáról, miután a magyar kormány újabb ajánlatot tett annak megvásárlására. Történt mindez annak ellenére, hogy kezdetben nem úgy tűnt, hogy az AviAlliance megválna a budapesti reptértől.

A cég többször hangsúlyozta, hogy a repülőtér „tőkeerős és hosszú távon elkötelezett tulajdonosa” és az akkori nagy vesztesége ellenére, amit a járvány idézett elő, a vállalat működése és finanszírozása stabil, likviditása folyamatosan biztosított – írja a 24.hu.

2021. novemberben a többségi tulajdonos, az AviAlliance közölte, hogy elkezdődött az átvilágítási folyamat a reptérnél, ám egy hónappal később leállították azt, miután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a költségvetési hiány miatt elnapolják a Budapest Airport megszerzését. Ezek szerint jelenleg jobb helyzetben van a magyar gazdaság, mint a 2021-es nagy választási osztogatás idején.

Forrás: Portfolio, 24.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
2011-ben 36,6 milliárdért adta el az akkori maffia kormány, (36,6 milliárdot kapunk a Budapest Airportért, index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/10/36_6_milliardot_kapunk_a_budapest_airportert/ )
most meg, 12 év után 1536 milliárdért akarja visszavásárolni ez a maffia kormány.
Ha jól számolom minden évben kidobtunk 125 milliárd Forintot az ablakon.
Ekkora dilettáns, hozzá nem értő, a pénzünket elpocsékoló bandát nem látott még a magyar föld!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Sikari: Így van ez ezzel a kommunista kormánnyal, ráadásul szándékosan.
percsi
Budapest Airport működik, miért kell megvenni?
A magyar gazdaság nem működik, nagyobb szüksége lenne arra a pénzre.
Sakk Matt
@percsi: De így nem tudnak belőle lenyúlni...
ómió
Pedig az efftársaknak "mindenük a nincstelenség"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.