Csisztu Zsuzsa egykori tornász, tévés szakkomentátor a Mandiner hasábjain keresztül intézett néhány keresetlen mondatot Mérő Verához.

Csisztu Zsuzsa megvédte Youhuu birkát Mérő Verától, mert az aktivista nem kritzál hasonló külföldi eseteket
Fotó: MTI/Soós Lajos

A cikk apropója az volt, hogy Mérő Vera a Glamour magazinban azzal a felütéssel értekezett a budapesti atlétikai vb kabalaállatáról, hogy égünk miatta, mint a Reichstag.

Emlékeztetőül: a csintalan rackajuh seggberúgott egy hírolvasót, megpaskolgatta Rubint Réka hátsóját, focimeccsen rendetlenkedett, no meg sportolókat ijesztgetett, továbbá testszégyenítésbe hajló poénja is volt.

Mérő Vera írására Csisztu Zsuzsa úgy reagált

fel tudom húzni magam, amikor egy emberi jogi aktivista a (szerinte) nőket érő megalázó jeleneteket kizárólag országhatáron belül hajlandó felismerni.

Csisztu a következetességet hiányolja Mérő írásából, és felhívja a figyelmét arra, hogy "ne szenvedjünk átmeneti vakságban olyankor sem, amikor országhatárainkon túl, a dicsőített demokráciákban történik vérlázító eset",

Hozza is a példákat: Spanyolországból a Jenni Hermoso nevű focistát megcsókoló Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökét, vagy az általa gúnyosan „mintademokráciának” nevezett Amerikából  Scott M. Ried ügyét, aki azután lett nemkívánatos személy a tornában, hogy szexuális zaklatási, testszégyenítési ügyeket, valamint testi-lelki terrorral járó edző-tanítvány viszonyokat tárt fel.

Forrás: mandiner.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Már a hangjával is ki lehet zavarni a világból, de, ha ez nem lenne elég, akkor az erőltetett, modoros attitűdjeivel.
Jelen felháborodásában, amely ráadásul szellemi csúcsteljesítmény, kifogásolja, hogy Mérő Vera csak a magyar vb. kabalafigurájának az otrombaságait vette górcső alá, bezzeg a mintademokrácia USA és a határainkon túli dicsőitett demokráciák vérlázító eseteit nem említi. Nos, Zsuzsa nagysága, az ön által gúnnyal illetett demokráciákban kivétel nélkül következményekkel járnak a vérlázító esetek. Ha már párhuzamot vonunk , illek végig venni a felemlegetett példák fejleményeit is, amelyek tanulságul szolgálhatnak kiskegyed számára is, hogyan is működnek a demokráciák.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Lám-lám, mik ki nem derülnek. :)
Péter2
Na ez az a fajta akit bottal sem piszkálnék meg !
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 06.18

Nem tudtam! :) Figyelemreméltó, hogy minden férfi és nő, aki érintett valamilyen kínos esetben, a fidesznél köt ki.
Nyírfa
@sgl: Ezért írtam, hogy szellemi csúcsteljesítmény. :) Át kell nevezni ezt a fidesz nevű képződményt a bűnözők, aberráltak, hülyék gyűjtőhelyévé.
jáger laszló
youhuu nem volt 1 nagy durranás!!
L lehet felejteni...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@sgl: 07.16

És novemberben berúgják a kampányt! Lesz itt olyan motorbőgés, hogy megsüketülünk. Én szívesen elfogadom, hogy az országban sokkal kevesebb balfasz van, mint amekkora a hangjuk, de, amikor azt olvasom valahol, hogy az ellenzék ebben a helyzetben, amit a fidesz gazdaságilag és társadalmilag teremtett, nem is akarja átvenni a kormányzást, akkor csak egyre tudok gondolni: ez esetben menjenek a büdös francba.
És nagyon úgy néz ki, hogy tényleg csak a szájuk jár - árnyékkormány , meg százszó. Elvannak mint a befőtt.
A gyerekek meg próbálják felrázni a szülői generációt, gyertek már velünk , értünk, egymásért a harcba, és a szülők mennek is vagy kétszázan...nekem még unokám sincs, de megyek, nem is ezért az országért, hanem az igazságért.
Nyírfa
@sgl: 07.39

Igen, mondjuk, írjuk a magunkét, de ez kevés. Ugyanolyan kevés, mint amit a hivatásos politikusok tesznek, csak ők jól élnek belőle.
Sakk Matt
@Maccska: Pff..még erre sem magyarokat szerződtettek :P
Nyírfa
@sgl: 08.29

Én nem voltam ilyen ügyes. Hiába mondtam a szakszervezetben, hogy mit kéne csinálni, csak nyafogtak, hogy ezért nem lehet, meg azért nem lehet. Volt, hogy az állásomat kockáztattam, ki is rúgtak, de ezt már írtam. Sokszor voltam dühös, elkeseredett, szomorú, de muszáj volt annak lennem, aki vagyok, különben hogy állok meg magam, a gyerekeim előtt? Hozzáteszem, mindig küldött az élet barátot, hol igazit, hol felebarátot, aki mellett érezhettem, hogy nem vagyok egyedül, és tovább tudtam lépni. Ezért utólag is nagyon hálás vagyok, bár azt megtanultam,hogy a valódi hála előreköszön. :)
Sakk Matt
@Maccska: Persze..mosakodj csak, macsek ;)
justhpeter
Ha jól tudom a Youhuu egy birka volt. Ha jól tudom a fideSS totemállata is a birka. Csisztu tehát puszta "pártkötelességből" védte meg a Youhuu-t. Nem mellékesen ő maga is fideSS-birka.
puszt
@Pálinkás Pál: Már akkor is Isten, Haza, Család...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.