A rendőrség és a végrehajtók is kiszálltak kedden kora délután az alapítványi fenntartású soroksári Qualitas Gimnáziumhoz, ahol kiürítették az épületet, a diákokat és az intézmény dolgozóit pedig hazaküldték – derül ki több, Facebookon közzétett bejegyzésből.

Megszólalt a Belügyminisztérium miután tanítási közben ürítettek ki egy iskolát a végrehajtók mert elárverezték az épületet

Egy videófelvételen azt is megörökítette valaki, ahogy Berki András bírósági végrehajtó egy megafonba beszélve tájékoztatja az intézkedésről a tanulókat.

Az iskola épületét tavaly októberben elárvereztem, az árverés jogerőre emelkedett és a bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált

– mondja Berki és hozzáteszi, az ügyről tudomása volt az iskola és az intézményt fenntartó alapítvány igazgatójának, valamint az iskolatitkárnak is. Hozzátette, az árverésre azért került sor, mert az épület építését nem fizették ki, így annak a mai naptól hivatalosan is új tulajdonosa van.

Berki András megkérte az igazgatóhelyettest és a titkárt, hogy a szülőket kezdjék el értesíteni, a kiskorú diákok pedig elmondása szerint a keddi tanítási idő végéig az épületben maradhatnak. Végül lehetőséget adott arra, hogy a diákok kérdezzenek tőle, de amikor arról érdeklődtek, hogy hova menjenek, azt mondta, nem az ő kompetenciája megmondani, hol fognak tudni tanulni a továbbiakban.

Erre a fenntartónak, illetve az Oktatási Minisztériumnak kell majd választ adnia

– tájékoztatott Berki. Önálló Oktatási Minisztérium hiányában itt bizonyára az ezért felelős Belügyminisztériumra gondolt. Végül az igazgatóhelyettesre hivatkozva valaki azt mondta, egyelőre online oktatásra állnak át a Qualitas Gimnáziumban.

A HVG kérdésére a Budapesti Rendőrgőkapitányság azt írta,

önálló bírósági végrehajtó felkérésére voltak jelen egy végrehajtási eljárásnál, rendőri intézkedésre pedig nem került sor.

Az ügyben az ATV Híradó stábja megkereste a Belügyminisztériumot is. A tárca kommunikációs főosztálya írásban azt válaszolta az üggyel kapcsolatban, hogy

a Qualitas Gimnázium alapítványi fenntartású magánintézmény, amelynek pénzügyi és jogi természetű vitáihoz, működtetéséhez a tárcának semmi köze.

Kiemelték, hogy a kérdésekre a Belügyminisztérium nem tud válaszolni, mivel "megismételjük, a gimnázium nem az állami fenntartású köznevelési intézményhálózat része". Ugyanakkor a tárca hozzátette, hogy

amennyiben a gimnázium nem tudja biztosítani az elhelyezését, ebből következően az oktatás feltételei nem biztosítottak, az illetékes kormányhivatalnak vissza kell vonnia működési engedélyét és gondoskodnia kell a tanköteles korú tanulók más intézményekben történő elhelyezéséről.

Forrás: HVG

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ezek így védik védik meg a gyerekeinket. A büdösQrva anyjukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Ezek így védik védik meg a gyerekeinket. A büdösQrva anyjukat.
csak úgy....
valami rossz fát tehettek fideszéknél a tüzre!? 0rbanisztán,ha te nem lennél ,téged ki sem lehetne találni!
justhpeter
Ebből még semmi nem derül ki a háttérről.
lusta
Nem egészen értem a fanyalgókat. Minden gond nélkül menjenek egyházi iskolába, oda önti az adófizetők pénzét föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk.
Péter2
Egy cikkel meg lejeb -- " 453 milliónyi közpénzbe kerül a Puskás Aréna gyepének gondozása "
teuton
Sinter Sanya mar ki is talalta a megoldast, erettsegizettekre nincs szükseg, besorozzak öket hatarvadasznak. Ot a jelentkezök többsege ugyis kibukott mar a teszteken, pedig mar a 8 altalanos eleg volt, meg azt a szot ismerni, hogy migrancs...
jáger laszló
Online oktatás!!!??
Ezek +őrültek???
csak véleményt mondtam!!
barátilag
balos
@Péter2: Az adóforintjainkat így mossák "tisztára" hohy aztán ilyen módon rövidítsenek meg újra minket!Ha jól emlékszem az ókorban ilyenkor beszántották az elkövetőket!
kereső
A helyzet: az épitettő nem fizettte ki az épitőt. Az épitettető eladtta a kész épületet az alapitványi iskolát fenntartó Qualitas allapitványnak- amely teljes egészében kifizette a vételárat az épitettőnek. A biróság amely térgyalta az épitő-és az épitettó közötti vitát, tulajdonelvonásnak minősitette az alapitvány részére történő értékesitést, és a szerződést semmisnek nyilvánitotta. Igy az épitő jogosan inditott végrehajtási elljárást az épületet jogtalanul tulajdonló??? alapitvány ellen- ennek lett az eredménye a kilakoltatás, mert a tavaly ősszel lebonyolitott árverés során egy negyedik fél megszerezte a tulajdon jogot. Arról nem szól a fáma, hogy az épitettő hogyan jött ki ebből az ügyletből. gondolom teljesen "korrekt" módon jól, hiszen az alapitvány által kifizetett vételárról nem szól a birói rendelkezés. Ami még feltúnt a video kapcsán, a végrehajtó aki aárverezett, és aki kilakoltatott még csak véletlenül sem mutogatta a jogerős birói végzést. Működik a maffia- és az igazságszolgáltatás Magyarországon. Nem értem, hogy az épitő miért is támadta meg a szerződést, miért nem egyből az épitettő ellen kért végrehajtást- hiszen ott volt a vételár , amiből lehetett volna teljesiteni a tartozást. Fura egy ügy- az biztos.Vagy lehetséges lenne, igy semmizték ki a magániskola alapitványát tudatosan ,előre megfontolt módon?
szép új világ
Pintéri logika: Kevesebb iskolába kevesebb tanár is elég..
Toller Béla
A tökök letépése nem garázdaság, az illeteékelenül beavatkozó TEK-esek ellen eljárás indul ! Az oktatás egésze nem tartozik pintér alá, nem, hogy egy magángimnázium. Az ifjúság is le van tojva ! Van még kérdés ?
Peller Anikó
A következő lépés az alapítványi egyetemek elkótyavetyélése lesz. Milyen szerencse, hogy ahhoz sincs köze az állatbácsinak.

Na mire jók az alapítványi iskolák? Naugye.
Peller Anikó
@KisTehén: Látom azonnal lecsap valaki a nagyívű hozzászólásaidra aki szeret téged. De úgy tűnik nincs is más.

Ezek a szemetek meg feltalálják magukat ha lopni kell. A gimi ára is ki volt fizetve, ha nem értetted volna a szókat: a fenntartó visszafizette a hitelt.
ómió
Ja, hogy magánsuli és problémás a "Zorbánra hazudása"! Nincs valami "kerülő", efftársak!?
lusta
@Péter2: Na ezzel nem büszkélkednek sehol sem. A mostani ár már a haldokló nyugaton megszokott, ámbár ellentétben kis hazánkkal, ott a groudsmanokat tisztességgel megfizetik. Tudják, hogy a jó minőségű pálya a győzelem egyik kulcsa. Nem véletlen, hogy a főpályán nem is lehet edzeni sem. Csak közvetelnül a meccs előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.