Egy Szegedi Balázs által vezetett szövetkezet kétmillió forinttal rövidítette meg a magyar költségvetést.

Jogerősen elítélt férfiből lett Fidesz elnök

Attól, hogy elítélték, Fidesz-elnöknek még tökéletes. Forrás: Facebook

Most ez a férfi lett a békéscsabai Fidesz-szervezet elnöke – írja a Magyar Narancs.

2018. június 21-én vált jogerőssé annak a Paprikakert TÉSZ Kft. nevű cégnek a megszüntetése, amely kulcsszerepet játszik a Simonka György és társai ellen a Fővárosi Törvényszéken folyó, bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatti jelenleg is folyó perben. 2018 nyarát követően dőltek be azok a gazdasági társaságok, amelyekben a Paprikakert TÉSZ Kft. tulajdonrésszel rendelkezett, közülük is elsőként a Dél-Békési Turisztikai Szolgáltató Szociális Szövetkezet, amelynek vezető tisztségviselője Szegedi Balázs volt.

A szövetkezettel szemben törvényességi felügyeleti eljárás indult, 2018. július 30-án megszűntnek nyilvánították. Megindult a kényszertörlési eljárás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kétmilliós követelést jelentett be, ennek jogosságát a szövetkezet vezetője nem vitatta. Az eljárás több mint három évig húzódott, végül 2021. december 28-án fejeződött be.

A cég ügyvezetőjét, Szegedi Balázst a bíróság három évre, 2024. december 28-ig eltiltotta a cégvezetéstől, méghozzá azért, mert a fideszes politikus kétmillió forinttal rövidítette meg a költségvetést.

Szegedi Balázst most békéscsabai Fidesz-elnöknek választották meg.

„A Fidesz békéscsabai közössége nagy arányban meghozott egy legitim döntést, a lelkiismerete tiszta, Ön pedig azt ír, amit akar” – így reagált most Herczeg Tamás, fideszes országgyűlési képviselő a Narancs.hu-nak arra a felvetésére: mennyire szerencsés a békéscsabai szervezet élére a költségvetés milliós megkurtítása miatt a cégvezetéstől jelenleg is eltiltott politikust választani.

Herczeg, aki második ciklus óta parlamenti képviselője Békéscsabának és környékének, egyben a választókerület elnöke, értetlenségét fejezte ki, majd némiképp indulatosan és gúnyosan azt mondta, hogy ők

most nem cégvezetőt, hanem a békési megyeszékhely fideszes elnökét választották meg.

No comment.

Forrás: Magyar Narancs
Fotó: Facebook

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ez a fidesz lényege, bűnözők gyűjtőhelye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Mint már többször bebizonyosodott: a Fidesz a KMP egyenesági leszármazottja! (miként a taglista is komoly àtfedést mutat--az MSzMP-s elődökben)
NER(ELV)társ, segítsd a lebukottakat! Úgy politikai, mint gazdasági vonalon!
Aki Én
@Philip Marlowe: nem. Az a baj, hogy már csak sittes tolvajokat talál a fidesz, meg agyhalott drukkereket.
dr. prédikátor
ilyen kell a fitymasznak!!! van gyakorlata a lopásban!!!
balos
A fideSSes tagság egyik kritériuma,hogy minium 2mila legyen az üvegzsebben!A lebukás után,majd kamatos kamat lesz a büntetése!
terlasz
Kétmillió? Ez egy nagyon piti versenyző.
ómió
"Főkő" jelenteni, efftársak! Hol a "régi reflex"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.