Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, a Fidesz érdekében kampányoló szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki. Csak a Megafon három év alatt minimum 5 milliárdot kapott – tudta meg a 24.hu.

Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki. Miközben ebből a pénzből olyan hatást gyakorolnak a nyilvánosságra, ami a választás eredményét is befolyásolja. Csak a Megafon egyetlen év alatt kétszer annyi pénzhez jut így, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása volt – írta meg a 24.hu.

A lap a hivatalos bírósági beszámolók alapján összeszedte, hogy mennyi beazonosíthatatlan forrás érkezett az utóbbi években Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórumához (CÖF), a Megafonhoz, az Aktuális Médiához, illetve a Budapest Beszélhez, ám ennél kisebb, kevésbé ismert propagandakiadványok is kaphattak kétes forrásból támogatást.

A Békemenetes CÖF mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az állami cégek bőkezű támogatásai mellett – 508 milliót kasszíroztak például csak az MVM-től – több mint 2 milliárd forintot kapott magánszemélyektől, akiknek nevét nem tüntették fel a bíróságon leadott beszámolójukban.

Titokzatos milliárdok táplálják a NER-propagandát – A Megafon 3 év alatt minimum 5 milliárdot kapott

A Megafont a 2019-es önkormányzati választás után pár hónappal alapították, amikor a vártnál rosszabb szereplést a Fidesz vezetése nemcsak Borkai Zsolt szexbotrányának tudta be, de annak is, hogy az interneten, a közösségi médiában lemaradtak a baloldaltól.

A Megafonnak három év alatt több mint 5 milliárd forint jutott. 2022-ben 2,76 milliárd forint érkezett hozzájuk, 2021-ben 2,34 milliárd, 2020-ban pedig 250 millió forint.

Ezeknek a támogatásként feltüntetett pénzeknek a forrásáról semmit sem tudni, a Megafon nem válaszolt a 24.hu kérdéseire.

A cikk megvizsgálta még a Filep Dávidhoz köthető Aktuális Médiát, illetve a Budapest Beszél című oldal adatait.

Ha mindent összeadunk, 8 milliárd 273 millió forintot kapunk.

Megjegyzik, hogy eközben az ellenzéki pártok kampányfinanszírozása kapcsán ennek az összegnek kevesebb mint felét, 3-3,5 milliárd forintot keres az Állami Számvevőszék. A végösszeg pedig még ennél is nagyobb lehet. Egy átfogó kutatás ugyanis 2021-ben több mint 300 olyan kisebb-nagyobb, országos vagy lokális Facebook-oldalt azonosított, amely a Fidesz politikai üzeneteit szórja, vagy az ellenzéket hitelteleníti.

Forrás: 24.hu, Klubrádió, 444

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hol van ez az amerikai magyarok pénzéhez képest...
Azok legalább pont ez ellen tettek valamit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Hol van ez az amerikai magyarok pénzéhez képest...
Azok legalább pont ez ellen tettek valamit.
Nessy
Ez minden bigott hívőnek természetes, hogy a kormány propaganda milliárdokat kap, más fontosabb dolgokra pár millió sem jut! Pedig "Nem csak igével él az ember"!
lusta
@Philip Marlowe: Ha már felvetette. A föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk az államhatalom teljes gépezetét bevetette és az eredmény nulla, míg ebben az esetben, ahol jóval több pénz mozog semmi.
Érdekes hozzáállás a nemzethy matyar gyapjasoktól. Ahelyett, hogy felháborodnának és követelnék, hiszen ebben az ő pénzük is vastagon benne van, azonnal a másikra mutogatnak jó tolvaj módra.
Aki Én
@Philip Marlowe: Na, mi van vele? Nem érdekes, hogy nagy a csend?
De most nem arról van szó, te agyhalott balfasz. Most a mi súlyos milliárdjainkról van szó, te buta balfasz.
Hogy a faszba nem értesz te semmit???
Eladott Ország
Az rendben van erkölcsileg, morálisan, keresztényileg és ősmagyar szokásjog szerint, 0 Ft árbevételű cégnek, amely nem végez közfeladatot, költségvetésből támogatást adni, ez erősen hűtlen kezelés. Iványiéknak viszont kikapcsolják a gázt. Krisztus arcú kormány. Régen jókat röhögtünk a szovjet pártfunkcionáriusokon, akik mindig saját magukat tapsolták a pódiumon, vörös zászlók erdejében. Ez a potroha felé dőlő ruszki kém semmiben sem más, csak a hazug díszletet cseréltette, mintha magyar érdeket szolgálna.
uploads.disquscdn.com/images/25cd0bdfa069f61f2c581a84c2eee43ed7b41a89ee76909ad0b53920ddd0ddd3.png?w=800&h=633
No igen… ( öntaps)
uploads.disquscdn.com/images/e0a1a3ae358488d8220ae1e880f9ed77c54f7620f691441070bb72230e12b63a.gif?w=800&h=239
Igen, az a szép, hogy tök nyíltan megy a dolog, mert ezek szerint, olyan nagyon nem kellett nyomozni a számokat, de mégse érdekel senkit, hiszen a NAV a törölgetéssel, az ÁSZ a civilekkel, az ügyészség meg 9 éves orvvadászokkal, a dollárbaloldallal van elfoglalva. Ja, és van még az a nemtaláltunksemmiemlítésreméltót’ új hatóság (Integritási Röfi Hatóság) is, na ők nemtom, mivel foglalkoznak épp. - Lóvét megkapta, cél teljesítve.
Eladott Ország
lampa laz
Göbbelstóni csapata dolgozik, közpénzen. Ezzel a hitleri módszerrel tartja fenn a hatalmát a kolostordisznó.
Eladott Ország
Trombitás Kristóf nevű ostoba gazember azt állítota, hogy „gyilkosok építették ki a Nagy Imre kultuszt”
twitter.com/mauripartizan/status/1665711305280430080/photo/1
Közpénzből kilopott milliók alakulnak át pártpénzzé. Rákay Kálmán mikor kakál mán? Ő csak egy a sok ezerből. Hány párttag lehet valójában, akik a lelküket is eladták Orbánnak? Komoly formátumnak tűnik mindegyik. Aszondja, a legnéppszerűbb Rákay Kálmán a 76 ezer követővel viszi a pálmát. Összehasonlításként Brunonak a rottweiler kutyának 98 ezer feliratkozója van a youtube-on. Vajon Orsósnak nem mondta annak idején a nagymamája diólopás közben, hogy szarból nem lehet várat építeni? Ezek a Deákok, Bohárok, Rákayk, Jeszyk’ és nyomorult társaik állami milliókból nem tudnak összehozni valamilyen médiaterméket, ami érdemi érdeklődésre tartana számot. Teljesen mindegy az olvasottság. Nem abból élnek. A KESMA-s propapaganda szutykok, a megyei lapok eladott száma folyamtosan csökken de az állami hírdetésekből jól elvannak.
uploads.disquscdn.com/images/f75c8af1370815390cb6af397e0f34da45ee466257eac8ebb13f42b66db6a704.png?w=800&h
Milyen kár, hogy megszünt a behívó, mert ők fókáznának a legtöbbet. ( Bohár,Trombitás, Bede, Deák...köcsögök)
www.facebook.com/photo.php?fbid=1488438048321827&set=p.1488438048321827&type=3
Nessy
@lampa laz: Ez kell a Stockholm szindrómás híveknek!Minél jobban kiszúr velük a kormány, annál jobban ragaszkodnak hozzá, és dicsőítik!
namihami
Titokzatos?!?! Vajon, mi olyan titokzatos az Orbán névben? Milyen, még fel nem ismert dolgokat rejt ezen név? Mi az, amit még nem követett el---ellenünk?
namihami
Azt senki nem feltételezi, hogy ezt a pár fillért a hiteles és tárgy- illetve tényszerű tájékoztatásért kapja!?!?
Kovács Máté
nyolc miliárd érkezet fidesz fasz propagandat nyomokhoz basod
az összeg forrásarol semmi nem derithetö ki lesz vizsgálat mint a másik
oldalon na
baszodnatok + a seggnyaloitokkal együt basod
CsipkeRózsa
Mocskos világ, benne Magyarország!

Guruló milliárdok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.