EU-ban terítékre került egy új vitairat, amely kizárással büntetné a renitens tagállamokat. Továbbá más elbírálás alá esnének azok a tagországok, amelyek részei a schengeni zónának és az euróövezetnek is. 

Kedden a francia és a német kormány egy „független szakértők” által írt menetrendet mutatott be az EU átalakításáról. A dokumentum részleteit bemutató a Válaszonline.hu szerint a szöveg rögtön azzal kezdődik:

nagy baj, hogy még nincs eszköz a joguralomra fittyet hányó tagállamok kizárásához.

A Portfolió írta meg tegnap, hogy kisebb Európai Parlament, valamint a nemzeti vétójogok megszüntetése szerepel abban az intézményi reformtervezetben, amelyet a francia és német kormányok mutatnak be kedden. A Válasz Online cikke hosszabban ismerteti ezt a francia és német kormány által beterjesztett, „független szakértők” által írt tervezetet, amely az EU jelentős átalakulásáról vizionál. Ezt a tervet Berlin és Párizs sem tekinti a saját álláspontjának, ám jelzésértékű, hogy a két ország kormányának képviselői vitték be az Általános Ügyek Tanácsára.

A fontosabb megállapítások a tervezetből:

A jogsértések egy bizonyos szintje és ideje után nem maradhat egy ország az EU tagja.

A „hetes cikkely szerinti eljárást” sokkal keményebb büntetési rendszerré kellene fejleszteni. A javaslat szerint a Tanácsbéli szavazat megvonásához elég lehetne a tagállamok négyötödének egyetértése is.

Sőt, ha öt éven át nem tudják eldönteni, hogy egy tagállamot felmentsenek-e az eljárás kezdetekor megfogalmazott vádak alól, akkor automatikusan járna ellenük a büntetés.

Kiterjesztenék a többségi szavazásokat, lényegében megszüntetnék a vétójogot.

Többféle szintű tagságot vezetnének be.

Az utolsó pont arról szólna, hogy más elbírálás alá esnének azok a tagországok, amelyek részei a schengeni zónának és az euróövezetnek is. Ők lennének az úgynevezett Belső Kör. A második szinten lennének az EU-tagok, köztük Magyarország is. Viszont csak az maradhatna itt is, aki betartja a jogállamisági előírásokat. A harmadik szinten a Társult Tagok lennének, például Norvégia, Svájc vagy a nemrégiben kilépett Egyesült Királyság. Lenne egy negyedik szint is, az Európai Politikai Közösség tagjai. Ezt a formációt Macron francia elnök találta ki, hogy külpolitikai-katonai szövetséget ajánljon az EU környékén lévő, de a tagságtól nagyon távol álló országoknak.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Tárt karokkal várja Mária országát a Türk Szövetség és a Kínai Kommunista Párt. Világ Proletárjai Közösüljetek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Úgy látszik, ráuntak a falhuggyozó ,muszkaszopó Putris Görényre.,,a mindig éhes családra,haverokra... ( szép baleset lesz egy kizárás )...
Peller Anikó
Román büdözsgecik ezt akarják elérni, mert mennyivel jobb lenne ha junoszty tévén nézhetnék a mavzaléjt és végre visszajöhetne a szaratov hűtő amit ezek a nyomorult szarevő hegyipásztorok megszoktak. Szemét alakok vagytok, szar emberek. De még az se.
Nyírfa
Ideje volt. Már hallom, ahogy Pjotr vörösbe borultan kéri ki magának - persze a mi nevünkben, mert mögénk bújik, mint kisgyerek a mama szoknyája mögé.
Most kell döntenie a kormánynak, hogy nyugat vagy kelet, mert, amennyiben a keletet választja, ott, a nyugat nélkül már ne lesz értéke. Körülöttünk mindenki visszaállítja a határokat, vízum, útlevél kell az utazáshoz, amit meg is tagadhatnak, nincsenek források - ugye, mennyire hátráltat a hiányuk már most is! - , kedvezmények, munkavállalási jog, mindenféle program - oktatás, klíma, közös vakcinabeszerzés stb. Jól fontoljátok meg, fideszesek, hogy ez kell nektek, vagy Európa. Váltsátok le Orbánt és a haszonélvezőit, és rendezzétek soraitokat.
nemkati
Nagyon szép tervek, kérdés, hány százaléknak kell megszavazni, hogy bevezessék, és meglesz-e az elég. Azok a tagállamok, akik pedig nem akarják elfogadni, azoknak ott az ajtó.
twisted metal
Szó szerint ki kell baszni az EU-ból és a NATO-ból Magyarországot, amig egy fasiszta geci vezeti ezt a szemétdombot!
simmering73
Tárt karokkal várja Mária országát a Türk Szövetség és a Kínai Kommunista Párt. Világ Proletárjai Közösüljetek.
kereső
@simmering73: A lehetőségek széles tárháza várja Magyarországot- ott van az eurázsisi úni, az orosz föderáció vezetésével, ott vannak a BRICS országok(Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika)...mindegy, csak ne "nyugatra", és ne Európában legyen.
kereső
@kereső: " eurázsisi úni"- eurázsiai únió
Eladott Ország
Ha a bűnöző, hazaáruló és politikai prostiutált román cigányt és bűnszervezetét nem zavarjuk el, ( leváltani őket demokratikus úton már nem lehet), akkor a kolostorgeci a bandájával kivezeti az országot az EU-ból, mivel már szarrá lopták magukat és terhes nekik a jogállam! „Senki sem olyan veszedelmes mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.” ( Márai Sándor)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274682539_2026339450904112_4270137531423392927_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=rbnbJZH6aEcAX_9iMEF&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBXAPjx9cXv_LoeokUwEPA5b_99kvH7rcFVFtp6X0Rjgw&oe=6510671A
human
Viktort nem lehet kitenni az EU-ból. Viktor teszi ki magából az EU-t. Mint a néppárt esetén.

"A kapitalizmus a szakadék szélén tántorog. De mi mindig egy lépéssel előtte járunk"
Régi dakota ... akarom mondani kommunista mondás.
Eladott Ország
Nem véletlenűl akarja Orbánpatkány és Csányi a "műtrágyakirályt" Bige Lászlót ellehetetleníteni, vegzálni, hatóságilag zaklatni, és a vagyonát megszerezni ingyen! Többször megszállták az üzemeit, volt amikor több mint 200 (!) hatósági személy jelent meg az egyik gyárában, most is bünűgyi eljárás folyik ellene, de ő megmondta nem fog az Orbán rezsim előtt meghajolni, kapitulálni, harcolni fog az igazáért, és a vagyonáért. Csányi a betétesek pénzét fektette be önmagának, mivel a kutya sem merte ellenőrizni, főleg ebből a lopott pénzből jutott mindig a politikának meg ugyebár nem mindegy kivel vadászik az ember együtt, de az oroszok már nála nem csak a "spájzban vannak". Az első számú uzsorást (is) csak a pénz érdekli, semmi más, s ezt most ismét saját maga is bizonyítja. Az un. devizahitelesek ezt már régen tudják, érzik a saját bőrükön. Kétsége ne legyen senkinek, hogy az uzsorás a bankjának az orosz veszteségeit is beszedi a magyar, horvát, stb ... ügyfeleitől. Putyin is békét akar, de olyat, hogy az ukránok megadják magukat. No és milyen békét szeretne Magyarország első számú uzsorása? Tipikusan csak a nagy költségekért aggódik. Az emberéletek nem számítanak neki.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277672885_5232694813449507_6812768014601523591_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=vQtqrW1nBwwAX9KpUhC&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAbE-au-FHJmkSVN2WgIm1I3v9prRYsrtPga-lJqqnDsQ&oe=650F5B46
Eladott Ország
bocs, ma 16:59 ♦ komment a "Feljelenthette az OTP Karácsony Gergelyék mozgalmát" cikkhez tartozik.
Nyírfa
@Eladott Ország: 16,41

Igen, de: kellünk keleten az EU nélkül, lezárt határokkal? Nem lehet átutazgatni, és az EU erejét már nem szívja el az áruló Magyarország, sem az eddig vétozgató lengyelek, akik egyébként bent fognak maradni a csehekkel, szlovákokkal, románokkal egyetemben.
Tegyük fel, hogy még Orbán a miniszterelnök, és kint vagyunk az EU-ból. A szomszédos Ukrajna készül a tagságra, és nekünk nézni kell, ahogy Zelenszkij vezetésével nemcsak talpra állnak a háború pusztításából, hanem fejlődnek, gőzerővel építkeznek, ott sürög-forog egész Európa , minket kivéve. Mennek az EU-csúcsra, tárgyalnak, határozatokat hoznak, amiket ratifikálnak, és a fidesz , alias Orbán, már nem lehet bot a küllők között. Kína már nem is akar befektetni, minek, a Nyugatnak nem kellenek a lítiumos akkumulátorai, még gyarmatként is mihasznák lennénk a számára, arról nem is beszélve, hogy a magyar lakosság jelentős része disszidálna. Az itt maradtaknak mit mondana a nagyvezír? Hogy jó lesz nekünk a kínai fennhatóság? Hogy megint szeretjük az oroszokat? Nemcsak Magyarországnak nem lenne jövője, hanem Orbánnak sem, mert a legtöbb, amit kapna, az a lehetőség, hogy megválassza a saját halálát. Kinek kell egy áruló?
Kirabolnák a termőföldjeinket, tönkretennék a termálvizeinket, olyan környezetpusztítást végeznének itt a kínaiak, ha mégis idetelepednének, hogy még a fideszesek is visszasírnák Gyurcsányt.
Annak a keleti nyitásnak, amit Orbán gründolt össze, nincs értelme, és még mindig bízom benne, hogy a MŰ , amit a felcsúti géniusz "alkot" soha nem lesz befejezve. Kuka.
twisted metal
Én támogatom ezt magyarként!
Rakják ki a picsába a civilizált világból Matjyóországot mindenhonnan amíg ez a bűnbanda van az élen !!!
gina
Nem Magyarországot kell kitenni hanem ezt a zsiros román szemét cigányt és bandáját Ennyi!!!
gina
@twisted metal: Na akkor mehetnénk az árokba,,igy is beledöglik ez az ország a tolvajok húzásaiba
twisted metal
@KisTehen: buta bunkó faszarcú propagandista - undorodom a műfelháborodásodtól!
A kurva anyádnak mosd az agyát ezzel a fake dumával - te geci!
csak úgy....
@KisTehen: Kiket fenyegethet a megőrülés?
Figyelmeztető jelek

Az első szimptómákat gyakran nehezen lehet észrevenni, így előfordulhat, hogy a betegnek sem tűnik fel, hogy baj van, nemhogy a környezetének. Az alábbi kezdeti tüneteket azonban leginkább az érintett észlelheti magán:

Nem tud koncentrálni vagy tisztán gondolkodni.
Gyanakszik a körülötte lévő emberekre.
Olyan dolgokat lát vagy hall, amit a környezetében más nem.
Eltávolodik szeretteitől és egyre több időt tölt egyedül.
Furcsa, új hiedelmei lesznek, amiknek a hamisságáról senki sem tudja meggyőzni.
Abbahagyja a tisztálkodást, az önmagáról való gondoskodást.
csak úgy....
@KisTehen: Kiket fenyegethet a megőrülés?
Figyelmeztető jelek

Az első szimptómákat gyakran nehezen lehet észrevenni, így előfordulhat, hogy a betegnek sem tűnik fel, hogy baj van, nemhogy a környezetének. Az alábbi kezdeti tüneteket azonban leginkább az érintett észlelheti magán:

Nem tud koncentrálni vagy tisztán gondolkodni.
Gyanakszik a körülötte lévő emberekre.
Olyan dolgokat lát vagy hall, amit a környezetében más nem.
Eltávolodik szeretteitől és egyre több időt tölt egyedül.
Furcsa, új hiedelmei lesznek, amiknek a hamisságáról senki sem tudja meggyőzni.
Abbahagyja a tisztálkodást, az önmagáról való gondoskodást.
Nessy
@KisTehen: Bocika! Magát kommentenként fizetik? Ezt egyben is elmondhatta volna! Még szerencse, hogy maga és a többi hívő olyan fenemód okos! Az infláció kezelést azért talán jobb lenne az "eszementekre" bízni, mert valahogy a 15% és 6 % között van egy hangyafülnyi differencia!
twisted metal
@KisTehen: Akarod látni az igazi arcomat?

www.slashfilm.com/img/gallery/the-face-behind-sweet-tooths-creepy-clown-exterior-in-the-twisted-metal-series/l-intro-1690888931.jpg

Úgy döntöttem elmegyek Kiss-Rigóért (sátánista katolikus) és megbüntetem - neked is jó lesz így?
Tunes1106
Meglehet próbálni nekünk tennének jót! De sajnos kurva sok cég van nálunk aki nagy befolyással van a töketlen német kormányra! Audi bmw merkádes sok a befolyó lóvé innen . Nem fogják hagyni az aranytolyó, pénz kitalicskázás elbaszását!
twisted metal
Mennyit kell innom ahhoz, hogy annyira húlye legyek, mint egy gyakorló fideszes propagandista?
Sosem tudjuk meg, mert előbb ájulok el, minthogy kiderüljön!
twisted metal
@Őrnagy: 1627

Az EU sosem fog megszűnni, max. csak összezár és kisebb lesz pl. Matyóország nélkül és a többi kelet európai bullshit volt kommunista ország nélkül - ahogy régen is volt, ahogy régen is túlélték!
A kommunizmus szelleme járja át Európát náci köntösbe bújtatva... Ennek véget kell vetni - kerül, amibe kerül!
justhpeter
Onnan fogjuk tudni, hogy az EU-ban új rend kezdődik, itthon pedig beindul az automata rendszerváltás, hogy a fideSS-kdnp, a NER tagiai és holdudvara egymást eltaposó fejvesztett menekülésbe kezdenek.Ha ez összejön fejedelmi látvány lesz a csupasz seggel meneküló kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe.
twisted metal
Az EU-t bővíteni a szerbekkel? Az utolsó szög lenne!
twisted metal
@KisTehen: Buta vagy, önlájkoló fideszes propagandista.
És miután lebuktál, csak azért is csinálod - ez mit árul el rólad, te fidkány?
Nyírfa
@Eladott Ország: 18.04

A Szondi-teszt alapján vajon kik választanák ki ezt az arcot?
1. Mentálisan egészséges emberek?
2. jövendő páciensek?

Itt többen tudjuk a választ.
Nyírfa
Nem jó a kérdés!

Újra:

A Szondi-teszt alapján ki tartaná rokonszenvesnek, és ki ellenszenvesnek ezt az arcot?
twisted metal
@KisTehen: Ne válaszolj már, mentegetve magadat!
Nincs mentség a számotokra !!!

Bármelyen rosszul is néz ki ez Istenre vonatkozóan, de Isten az van , hogy Isten embere vagyok,
Miéert?
Csak mert:

"Mit szóljunk ehhez? Nem igazságtalan az Isten? Szó sincs róla. Hiszen megmondta Mózesnek: „Azon könyörülök, akin könyörülök, annak irgalmazok, akinek irgalmazok.” Eszerint nem azon fordul a dolog, aki erőlködik vagy törekszik, hanem a könyörülő Istenen."

Rossz vagyok? Te is rossz vagy? Mégsem kerülünk egy elbírálás közé. Van különbség rossz és rossz között!

Szóval hiba erőlködtök ti nagyon keresztények (akik között azért zsidó nők is vannak), végül elbuktok !!!
twisted metal
Kurvára fárasztó köztetek élni !!!
Sokáig azt hittem, hogy bennem van a hiba, de az van, hogy az egész világban van a hiba
justhpeter
@KisTehen: A szürke- vagy a tarka marhák között fogsz majd menedéket kérni, nehogy a vágóhídra vigyenek ?
Kovács Máté
basod nem Magyarorszagot kel kirakni
hanem egy bizonyos csürhét basod
Nyírfa
@justhpeter: 18.39

Még nem tudom, hogy páholyból, vagy első sorból nézzem.:)
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 19:00 ♣ Nem ismerem a Szondi tesztet, de Orbánt ránézésre pofán verném 8 napon túlra. Ritka undorító cinikus pofája van, szinte kínálja magát a kolostorgeci.
Peller Anikó
Látom a tehenek már bőgnek. A favágók mit mondanak ilyenkor?

- Vigyááázz, dől a fa.
Nyírfa
@Eladott Ország: 19.57

Ez egy nagyon jó, ösztönös válasz! :) Olyan viszket a tenyerem típusú. :)
Egyetlen oka van annak, hogy nem nyúlnék hozzá, és az nem a felebarátság, hanem az undor.
szegény hazám
@Maccska: Álmodig a nyomor!!! Üres lesz a gyomor!
izéke
Adja az Isten,minél hamarabb! Az összes neres köcsög Nyugatra fog disszidálni családostól,nem az isztánokba... a trolljaink pedig friss,még ehető hullákra fognak vadászni éhségükben a többi fideszes birkával. Megérdemli az egész ország mert hatalmon tartják orbánt!
kereső
@Nyírfa: tegnap 17:08. A mű már be van fejezve. Mostan a konszolidáció van napirenden, még egy.-két kisimitással.De alapvetően kész-egy félfeudális, "keresztéynségbe öltöztetett fasizmus". Az unió hathatós pénzügyi, és "erkölcsi" támogatásával orbán létrehozta az unió első fasiszta diktatúráját.
Dr. Proktor
@Maccska: Terveddel van egy nagy probléma: azok úriemberek, nem vegyülnek politikai bünözőkkel...
Nyírfa
@kereső: 07.30

Szerintem még "csak" az alapokat rakta le, a felépítmény most kerül/ne fel rá, némileg összevissza, a pávatánc rendje szerint. Amolyan Pinochet-szerű katonai diktatúrát szeretne, amelyben kénye-kedve szerint lefogathatná, kínoztathatná, megölethetné az engedetleneket, de , erre, egyelőre Európában nincs lehetősége, hát próbál egy puhább, de lényegét tekintve a fasiszta diktatúrával megegyező államot összerakni, és ehhez megnyerni a hasonló hajlamokat mutató, sőt, azt már gyakorló vezetőket nyugatról, keletről egyaránt, azt a lázálmot kergetve, hogy mint élenjáró , útmutató és mérvadó politikus, fasizálhatja egész Európát. Mit Európát, a földkerekséget.
Lepényleső
Fekete báránya vagyunk Európának,- lehetünk ismét tartománya az orosz cárnak?
Köszönhetjük ezt is a szövetkezetben működő hálózat bánjának,és vagy az öreg Maf fiának?
human
Palotás Jánost hallgattam ma. Elmondta, hogy Magyarorságot és a többi európaiként viselkedni nem tudó országot ki fogja tudni tenni az EU. Több módszer van. Az egyik az, hogy az EU-ban létrehoznak egy újabb szintet a tagállamoknak és ide azok igazolnak át akik hajlandóak megütni az európai szintet és a szükséges viták mellett összetartanak. Orbán pedig maradna a régi szinten ahol magában vagy a lengyelekkel kettesben elvitázgathatnak a semmiről.

Ez a módszer pont az amit Orbán már többször alkalmazott. Volt egy legfelsőbb bíróságunk ami nem volt tele fideszes pártkatonával. Orbán kitalálta - hisz jogász, hát jogászkodik - hogy létrehoz egy Kúria nevű valamit amibe a saját embereit ülteti és minden funkciót a legfelsőbb bíróságtól átirányít a Kúriához. Így a legfelsőbb bíróság működése okafogyottá válik szélnek lehetett ereszteni az addig ott dolgozó bírákat. De ugyanezt csinálta az orvos kamarával is. Létrehozott egy párhuzamos orvosi kamarát amit irányítani tud és jogkört vette el a régi kamarától.
Lassan az EU is kitanulja Orbán machinációit és ellene fordítja.
Dr. Proktor
@human: Igazad van, csak nem mindegy hogy ezeket a lépéseket a jó vagy a rossz érdekében teszik...
verőce21
A "független szakértők"-et a Soros ngo-i fizetik vajon...? :)
verőce21
Nem szeretnék megvárni az eus parlamenti választásokat, mert a brüsszeliták foschnak, hogy oda lesz a jó gittegyleti állás...?
bence
Miért az országot kellene büntetni egy "Debil" miatt , miért nem lehetne annak vezetőjét úgy büntetni , hogy megvonnának tőle minden szavazati jogot ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.