Magyarország, a magyar gazdaság szerencsére olyan helyzetben van, hogy meg tudja előlegezni azokat a forrásokat, amelyeket az Európai Unió (EU) jelenleg nem utal el, pedig ezek járnának Magyarországnak – mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára szombaton, a vácdukai pihenő és rekreációs park átadóünnepségén.

Rétvári Bence bejelentette: Nem vár tovább a kormány megelőlegezi az EU-s forrásokat

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, arról beszélt, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében megvalósított fejlesztéseket is európai uniós forrásból kellett volna finanszírozni, de mivel az EU nem utalta el a Magyarországnak járó forrásokat, a magyar kormány megelőlegezte ezt a települések számára. Összességében 200 milliárd forintot juttattak így a településeknek – mondta.

Az államtitkár úgy fogalmazott: lehet nyomást gyakorolni ránk, lehet visszatartani a saját forrásainkat, de a magyar gazdaság olyan állapotban van, hogy ki tudjuk pótolni a saját bevételeinkből, a saját forrásainkból, hogy a települések ne szenvedjenek kárt.

A parlamenti államtitkár hangoztatta: a TOP Plusz projektek közül a vácdukai az aranyérmes, ennek a településnek sikerült először elkészülnie a fejlesztésével. Hozzátette, hogy sok település még csak a szerződéskötésnél tart.

A vácdukai pihenő és rekreációs park több mint 170 millió forint vissza nem térítendő támogatásból készült el. A pályázati forrás segítségével tizenhatezer négyzetméter zöld felületen családbarát közparkot alakítottak a sportpályához közel. A fejlesztés keretében gyalogutat, futókört, rekreációs ligetet, gyermekjátszó- és piknikhelyet létestettek. A projekt részeként virágágyásokat telepítettek, bokrokat, fákat ültettek, sor került a patakmeder és forrás helyreállítására, valamint település gémeskútjának felújítására.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@verőce21: még jó,hogy vannak világos pillanataid! :) - azt tudod,hogy te sem leszel a bence kedvence?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Néhány napja itt olvashattuk, hogy a novemberi emelésbe belerokkanhat az ország. Akkor hazudtak vagy most hazudik ez a simapofájú?
izéke
Ha ennyi pénze van az országnak,akkor miért koldul a Nyugattól? Legyen büszke és erős basszameg és dacból se fogadja el az eus pénzeket bárhogy is akarnák adni :)))
ómió
Remélem, a befizetéseinket mi is "visszatartjuk"!
namihami
Hajrá kínai testvérek, küszöbön a friss kamat!
""Kis befektetés---nagy haszon!""
Toller Béla
Kis hazánk természetesen nincs abban a helyzetben, hogy megelőlegezze az EU forrásokat. De meg lehet csinálni ugyanakkora hiteből. És utána futni, nehogy a nép meg vasvilla utolérjen !
balos
@Toller Béla: Ez a nép"tolja a fostalicskát" már 34.éve és még mindig vár az említett eszközök érkezésére!Pedig ott van a kézügyünkben,de nehéz a pókhálót leszedni róla!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.