Teljes mértékben támogatjuk Izraelt abban a harcban, amit saját területi szuverenitásáért, saját biztonságáért és a védelemhez való jogáért folytat – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Nemzetközi Pro-Izrael Konferencián (International Pro-Israel Summit) hétfőn Budapesten.

Gulyás Gergely bejelentette: teljes mértékben támogatjuk Izraelt

Az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen a miniszter úgy fogalmazott: barátokra elsősorban bajban van szükség, "bajban mutatkozik meg, hogy ki az igazi barát."

Az első, amit Izraelnek kívánhatunk, hogy ebben a helyzetben a lehető leghamarabb szerezze vissza a teljes uralmat Izrael állam területe felett, és teremtse meg azokat a biztonsági garanciákat is, amelyek ahhoz szükségesek, hogy hasonló bestiális támadás soha többé ne történhessen

- mondta.

Gulyás Gergely szavai szerint a történtek azt üzenik Európának, hogy a külső határvédelem nem lehet vitatott kérdés, sőt nem lehet csupán politikai jelszó, hanem számon kérhető és végrehajtandó feladat minden olyan országnak, amely a schengeni külső határzónát védelmezi.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor a jelenlegi konfliktusnak Európára nézve is tragikus következménye lehet

- hívta fel a figyelmet. Hozzátette: a jelenlegi helyzetben az összefogás a legfontosabb, ami azt jelenti, hogy az Izrael mögötti koalíciónak kellően erősnek kell lennie.

A miniszter kitért arra is: Magyarország nagyon büszke arra, hogy speciális kapcsolatai vannak Izrael állammal, mivel Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége itt él, Budapesten.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" amit saját területi szuverenitásáért, saját biztonságáért és a védelemhez való jogáért folytat ".és ukrajnával mi van selejt köcsög..?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@izéke: 12.15

Jut eszembe: én a kurdoknak szorítok, meg az ujguroknak, és mindenkinek, akit meg akarnak fosztani a szabadságuktól, az életfeltételeiktől, amelynek szerves része a hazának hívott anyaföld.
telegdilaci
@Horizont:Üdvözlendő kár hogy amikor az agresszor Putyin lerohanta Ukrajnát,a Magyar kormány és Gulyás is kussolt minden aljas gyalázatos támadást el kell ítélni!
balos
@Maccska: Szerencsétlen!Ami a 67es kiegyezés után épült 80%ban a zsidó pénzből épült Magyarországon,ahogy a tatár járás után is!Nem véletlen,hogy a szüleid eladták a építőket a náci-nyilas tandemnek!Szóval az arabokat nyugodtan szopkod ahogy a muszka faszát is,de ne felejtsd,hogy ha megfordulsz elvágják a torkod!Így szeretik a "barátaikat"!
Nyírfa
@balos: 14.27

Hagyd, nem véletlenül nem válaszoltam. Maximum azt írhattam volna, hogy ilyen műveletlenül inkább hallgasson, de minek? Úgy viselkedik, és olyan tudatlan mint Orbán: felnőtten, öltönyt viselve is csak utcakölykök.
balos
@Nyírfa: Azok legalább ,csak annyit loptak ami a napi megélhetéshez kellet!
balos
@telegdilaci: Hát az aljas kicsit enyhe kifejezés a csecsemők lemészárlóira!Nem véletlen,hogy a hitlernek is ilyenek voltak már akkor is a támogatói!Az arabok mintául szolgálnak a vakhit őrületre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.