Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben megbeszélést folytatott Tien Kuo-livel, a Kínai Építési Bank (CCB) elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, ismertetve a tárgyaló felek közös sajtónyilatkozatát.

Orbán Viktor elmondta, mennyire elkötelezett bennünket Kína feléOrbán Viktor miniszterelnök (b) és Kö Haj-csiao, a Bank of China elnöke (j) megbeszélést folytat Pekingben 2023. október 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A dokumentum szerint október 16-án Tien Kuo-li fogadta a magas rangú delegációt, amelyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezetett, és a küldöttséget elkísérte a Taohszianghu technológiai innovációs élményközpont megtekintésére.

A közlemény szerint Tien Kuo-li szívélyesen üdvözölte Orbán Viktort és a küldöttséget. Áttekintették a Magyarországgal az elmúlt években folytatott baráti dialógust és együttműködést, továbbá a kínai vezető elismerését fejezte ki a magyar kormányfő által támogatott Keleti nyitás stratégiája és az Egy övezet, egy út nevű kínai kezdeményezés által az elmúlt években elért gyümölcsöző eredményekért.

A vendéglátó köszönetet mondott a magyar kormánynak, valamint a CCB magyarországi fiókjának nyújtott útmutatásért és támogatásért, és világossá tette, hogy a CCB a magyarországi fiók megnyitását új kiindulópontként fogja kezelni, hogy jobb pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson mindkét ország ügyfeleinek, és további lendületet adjon a kétoldalú partnerségnek.

"Magyarország több mint tíz Nobel-díjassal büszkélkedhet, és idén újabb két magyar tudós kapott Nobel-díjat, ami ismét megmutatja a világnak a magyarok tudományos és innovációs tehetségét" – hangoztatta Tien Kuo-li.

"Az elmúlt években a CCB komoly előrelépést ért el a pénzügyi technológiai (FinTech) megoldások területén. Most a CCB FinTech termékinnovációs laboratóriumot hozott létre Magyarországon, hogy felhasználva a kínai piaci kapacitást és alapokat, valamint a két ország technológiai szaktudását (know-how), Magyarországgal együttműködve feltárjuk a FinTech terület jövőbeli irányait. Remélem, hogy az együttműködés további sikertörténetekkel járul majd hozzá a Kína és Magyarország közötti partnerséghez" – fejtette ki a közös nyilatkozat szerint a kínai partner.

Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy a jelenlegi geopolitikai helyzetben Magyarország továbbra is elkötelezett a Keleti nyitás, valamint a Kínával folytatott párbeszéd és együttműködés erősítése mellett. Köszönetet mondott a CCB által Magyarországnak az elmúlt években nyújtott támogatásért.

A miniszterelnök gratulált a CCB magyarországi fiókjának megnyitásához, és bölcs döntésnek nevezte azt. A két ország közötti kapcsolatok szorosabbá válásával az elmúlt években a kétoldalú gazdasági és kereskedelmi együttműködés jelentős növekedéssel a következő szintre lépett – szögezte le a kormányfő, és hozzátette, hogy a CCB Magyarországi szívesen látott partner a magyarországi elektromosautó-gyártás (EV) területén és új energiaprojektekben, valamint a számos más területen is folytatott együttműködésben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az EU és a NATO üdvözli a magyar vezetők moszkvai és pekingi útját. Az Európai Unió és a NATO vezetői, Brüsszel és "Washington, melegen üdvözölte a szuverén magyar diplomácia teljesítményét, ahogy az ellenség háta mögé kerülve egy héten belül Moszkvában és Pekingben tárgyal Magyarország külügyminisztere és miniszterelnöke. Csak sajnálni tudják, hogy a béketábor tagjai közül kimaradt Észak-Korea meglátogatása."
nepszava.us/az-eu-es-nato-udvozli-a-magyar-vezetok-moszkvai-es-pekingi-utjat/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"Orbán Viktor elérte, amit akart, sikerült az Európai Uniót a jelenlegi formájában „szétvernie”, ami azt jelenti, hogy az EU gyenge pontjaira mutatott rá, amelyekkel ő visszaélt. Ezért Orbán miatt átalakulhat az Európai Unió, amely a jövőben kizárja az Orbán-féle visszaéléseket, és lehetőséget teremt arra is, hogy Magyarországot a jelenlegi formájában kizárják az Európai Unióból. Ha az EU elé kerülő német-francia terv megvalósul, akkor Magyarország biztosan elbúcsúzhat az uniós tagságtól, mert a jogállami feltételeknek nem felel meg, Orbán pedig nem mond le a fasiszat államáról.

Az új javaslat szerint az Európai Unió kizárhatja azokat az országokat, amelyek tartósan és súlyosan sértik az uniós jogot. Magyarország ezen a ponton máris elbukott, és röpül. Nem tudják majd az összejátszó jogsértők megvédeni egymást (mint a magyarok és a lengyelek), mert nem tudják megvétózni a felelősségrevonásukat, miután elég lesz a négyötödös többség az elítélő határozatokhoz. A vétójogot megszüntetnék, amivel Orbán elveszítené azt a fegyvert, amivel eddig terroristaként volt képes támadni és akadályozni az EU-t. Ezzel az Unió megbéníthatósága megszűnik."
nepszava.us/orban-miatt-atalakul-az-europai-unio-magyarorszag-elbucsuzhat-az-unios-tagsagtol/
nejlontacskó
@Őrnagy: nem igazán értem, hogy min háborodtál fel?
Az a baj, hogy Újhelyi kínaiakkal működik együtt?
De, hát ezt teszi Orbán is.
Az is baj volt amikor, az Mszp kormány akart szavazati jogot adni, a határon túli magyaroknak, aztán megtette a Fidesz!
De az már, nem okozott problémát, ugye?
De riadalmat okozott, a 300 forint körüli euro árfolyam is, de a mostani 400 már, nemjelent gondot! (?)
Az üzemanyag árak tekintetében ugyan ez a helyzet.
Az inflációval, szintén így jártatok.
Amikor az Mszp alatt romlott a forint, akkor azt mondta Orbán, hogy azért van infláció, mert ellopják a pénzt!
Most is, ez a helyzet, vagy is, inflálódik a forint, mert ellopják a pénzt!
De persze ez most nem gond, mert ezt a Fidesz teszi...
Néro2
@nejlontacskó: Falra hányt borsó. Trágyisztánban 16-33 százaléknyi a funkcionális analfabéta szám.
fitymáknál 99.9 %.
balos
@Néro2: Az egy tized%az most halt meg!Az oviban a "fideSSesek" anno állandóan a sarokban lesték a pókot,ahogy a hálóját szövi!Mára sikeresen megreformálták a selyemháló szövést és a ferde szeműek nyomába lépést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.