A dokumentumok szerint az Orbán család abban látja az új bulit, hogy a jelenleg kőbányaként üzemelő területre bontási hulladékot szállít, ami tele van mérgező anyagokkal.

Itt az Orbán család új biznisze: mérgező hulladékkal szórják tele a korábbi kőbányát, tiltakoznak a helyiek

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Az Orbán család legújabb, legális milliárdjait már nem a kőbányából tervezi megszerezni, hanem abból, hogy a bánya helyét építési törmelékkel töltse fel. Abban is hatalmas pénz van, főleg, amióta a MOL lenyúlta a teljes hulladékbizniszt. Ehhez már meg is kapta az úgynevezett környezetvédelmi hatóság engedélyét, amely szerint egyáltalán nem aggályos a terv. Két civil szervezet viszont, a helyi lakosok jelzése alapján bíróságon támadta meg a határozatot. Az ugyanis szerintük az nem ad kellő biztosítékot arra, hogy a két legnagyobb környezeti kockázat (az esetleg szilikátokat, azbesztet is tartalmazó por és a karsztrétegen át a vízbázisba szivárgó toxikus anyagok) elkerülhetők lesznek

- írja közösségi oldalán Hadházy Ákos.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hegyi Zerge
Gratulálok az Orbán családnak lassan mindenféleképp megmérgezik az országot, kezdve a gyülölködéssel, aztán a természetrombolással , az akkumulátorgyárakkal, a veszélyeshulladékkal. remélem a fagyi egyszercsak visszanyal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rakitics41
Győző bácsi nagyon okos!Előbb megszerzi a bányászati jogot és kibányássza munkásaival a követ a bányából.Azután az üres bányákat feltölti mindennel , még mérgező anyaggal is, annak ellenére hogy a veszélyes hulladékok elhelyezésére külön szabályok vonatkoztak és nem lehetett csak úgy a többi hulladékkal a földbe temetni!Ezután majd jön szent Viktor aki a szemét bányából forrás vizet fakaszt és azt árulj majd Győző bácsi betét díjas palackokban amit be kell váltani az állam által kijelölt helyen és pénzért.Ezen a folyamaton látszik hogy Győző bácsi honnan is szerzi a pénzt a Hatvanpusztai "majorság" felépítésére.Egy biztos hogy ehhez Ó.Viktornak semmi köze, Győző bácsi csak azokat na lehetőségekkel él amit a fia biztosít neki, most azzal hogy ő maga hozza a törvények helyett a kormányrendeleteket!
gina
13 éve mérgezik a magyarokat ezek a cigány szemetek
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:25
Azért ennél egy kicsit bonyolultab.
real.mtak.hu/103292/1/HSZ_2019_2_8_Laszlo.pdf
Az ötödik oldaltól.
Csizmás Kond
Ez úgy marhaság ahogy van. Orbán apja tudja hogy a fia miniszterelnök, és sokkal okqsabb annál hogy ilyen légbőlkapott marhaságokkal foglalkozna...de a lényeg hogy mindig van aki ráharap...
rakitics41
Szerintem sokan elsiklottak a felett hogy a veszélyes , tehát a mérgező anyagok elhelyezésének egészen más módja van mint a nem mérgezőekének.Itt az a baj hogy minden egyben egy helyen és módon temetnek el ami egy új veszély forrást jelent a bánya környékén élők számára. Nem lehet mindent egy helyen elásni, még akkor sem ha Orbán Győző az elásónak a neve!
Dr. Proktor
@Maccska: Azbeszt meg cián is megtalálható a természetben, Ukrajnában még aknák is.
A te fejedben pedig sötétség található...
Péter2
Mivel bányákba teszik , így alapból bekerül a talajvízbe , pl a téglából a salétrom , a különböző festékanyagok , házak színezőanyagja , kátránypapír egyebek , ez ott jól beérik nagyobb eső után talajvíz jobbik eset , hogy nem kerül lejeb , de viszont a talajvízzel kiöntözik a sok bemosódott anyagot , és jut a felszínre , na meg az ilyen bányák sem szentek , ki tudja még miket visznek oda :
Hegyi Zerge
Gratulálok az Orbán családnak lassan mindenféleképp megmérgezik az országot, kezdve a gyülölködéssel, aztán a természetrombolással , az akkumulátorgyárakkal, a veszélyeshulladékkal. remélem a fagyi egyszercsak visszanyal.
kereső
hvg.hu/kkv/20231026_nehz_ko_kft_felszamolas_orban_gyozo_orban_aron_bihari_lajos_fuvaroznak_kft_veszteseg_osztalek

Az új tulaj az MKB-ból( ma már MBH) felvett 840 milliós jelzáloghitelből vette meg a céget- az eladás előtt az orbán család 800 milliós osztalékot vett ki a várhatóan felszámolás alá kerülő most már masszivan veszteséges cégből.
Aki Én
@Maccska: @Csizmás Kond: @KisTehen: Vajon akkor is ennyire megértők lennétek, ha Gyurcsány apjának a kőbányája lenne?
Nem hiszem.
Minden szarra rárepültök és támadjátok, ha az nem orbánt érinti.
Viszont minden szart önként ,,védelmeztek", ha az orbánt érinti.
Szóval nekem megint egy jött le.
Az, hogy kibaszott buták vagytok.
Lendkerék
@Péter2: Néhány évig dolgoztam a környéken, konkrétan az Orbán-kőbányától másfél kilométerre lévő Gánt Bagoly-hegy külfejtésből termeltünk bauxitot, ismerem a geológiát (ma Bauxitföldtani Park bemutatóhely).
Tökéletesen megalapozott minden aggodalom. Ha a kőbányába bontási (de bármilyen) hulladékot raknak le, annak a csapadékvíz által kimosott finom frakciói, kioldott alkotórészei akadálytalanul szivárognak be a karsztkőzetbe. Ha nem hoznak létre valamilyen védőréteg-sorozatot (anyagpaplan, fólia,...) a kőbánya talpszintjén, akár évtizednél rövidebb idő alatt kimutatható lesz a szennyeződés a karsztvízben.
Péter2 jól mondja, az elméletileg nem veszélyesnek számító bontási hulladék is tele lesz egyébként veszélyesnek számító hulladékkal, egy épületbontásnál senki nem fogja szétválogatni, legfeljebb parasztvakításként előtte kiszednek néhány konténernyi azbesztet, palát az épületből. Lerakás után pedig gyorsan jön rá a következő kamionnyi tégla- és betontörmelék, és minden eltűnik az örökkévalóságnak.
Nem veszélve arról, hány és hány halálfejes hordó, hány százezer gumiabroncs fog bekerülni lepacsizott megállapodással éjszakai órákban, és ha azt valaki bejelenti, mire kijön bármilyen ellenőrzés, addigra ezer tonna sitt lesz már felette.
Toller Béla
Az ne lehet, ugye, hgy csak a legvégső érv, az akasztás vezethetne eredményre ?
jáger laszló
Az építőanyag hulladék nem veszélyes hulladék, ámbár nem is környezetbarát!!
A 2t nem kell összemosni!
Maradjunk ennyiben!
Ne fessük az ördögöt a falra
Az azbeszt ,pala pedig nem vízoldható szilikát amelynek pora a tüdőre veszélyes!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lendkerék
@jáger laszló: Kedves Jáger Lászó, neked sajnos fogalmad sincs a témáról, reflexből, barátilag, gondolkodás nélkül kommenteltél, javaslom, látogass meg alkalmasint egy épületbontást, nézd meg a folyamatot, és utána lesz róla tapasztalatod, amivel legalább adhatsz némi hitelt az egyébkén tök lufi hozzászólásaid közül legalább egynek.
Az épületbontásnál nagy átlagban dolgoznak. A nyilvánvalóan veszélyes kategóriába tartozó, tömeges részeket eltávolítják, adminisztrálják, a többi megy a robbantás, bontógépek, hülyegyerek-kézi rombolásra.
De ahogy írtam is, rengeteg, egyébként veszélyes - csak kis mennyiségű - eredetileg építési tartozék malad az omladékban.
Ez mind bekerül Orbán papa kőbányájába. Ha tényleg lesz utólagos aprítás is - aminek semmi értelme sincs, mivel hogy itt nem utóhasznosításról van szó, hanem végleges lerakásról, ott meg mindegy, hogy egy tíz méteres betongerenda egyben, vagy kisebb frakicókra tört maradványa kerül lerakásra, sőt, az utólagos aprítás még meg is könnyíti, hogy finom frakciók szivároghassanak be az alapkőzetbe.
Barátilag.
De utálom ezt!
Clavigo
Olyan ez az Orbán-cigánybagázs ennek az országnak,,mint egy rothadó bűzlő " kelés",,egy gennyes furunkulus ,egytöl egyig...
jáger laszló
Csak kérdezem drága barátom
Akkor miért veszélyes 1 kőbányában a nem veszélyes hulladék lerakása!!!??Nem látom semmi veszélyét annak,hogy az építőanyag törmelékből veszélyes anyagok jutnának a Vértes hegység karsztvizébe!!
Pánikra semmi ok!!
Ezt mint vegyészmérnök állítom és tartom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Ha mérgező,ha nem akkor is jó biznic!Mert úgye a lerakoja onnan százkilóméterekre lakik!Tehát úúgy szarja le,ahogy eddig is leszarták az ilyen hulladék lerakókat!Állami segítséggel!
Ezodabasz
@Shikari: ma, 17:15 Szerintem ez nem ettől szól ilyen nagyot. Magyarország nem egy szabad ország, erről szól ez is meg a többi cikk és a háborúk...hadd ne soroljam:)). Vannak akiknek mindent szabad, sőt még törvényekkel megtámogatják magukat(fideSS-maffia) és vannak akik törvénytisztelő állampolgárként birkamód engedelmeskednek és betartják a szabályokat. Azért az felettébb furcsa, hogy a miniszterelnöki (stb) eskütétel szövege hogyan változik választásról választásra:)) Az eredetit már nem alkalmazzák, mert a legújabb eskütétel egy részlete már az alaptörvény betartására vonatkozik. amit ugye ők írtak és írnak újra kényük kedvük szerint! Jaa meg az isten őtet úgy segéllye az benne maradt:))
Ezodabasz
@Clavigo: ma, 18:20 :)) 0rbán-cigánybagázs ennek az országnak a rákja. Rosszabb mint egy gennyes kelés...ez már áttétes.
A társadalmi rendszerek rákja propagandával terjed. Lásd: csikarit meg a többi hívő marhát!
Clavigo
Lesz még ezekből a bányákból ,akku- hulladék lerakat...
Ezodabasz
@jáger laszló: ma, 18:42 Szerintem félreérted. Nem az építési hulladékkal van a baj(tégla, betontörmelék, vakolat stb...).
A valódi veszély az hogy nem csak azt fogják odatemetni hanem minden szart amiről nem fognak tájékoztatni sem téged sem mást. Odamész mint vegyészmérnök és ellenőrzöd hogy mit borítanak bele? Nem hinném. Nincs ott(sem) semmi látnivaló és úgysem engednének be csak olyanokat akik szemet hunynak jó pénzért. Aláírás , pecsét...
Így működik a bürokráciával jól felépített állami szintű korrupció. (Nem csak ebben az ügyben, hanem már minden üzletben).
jáger laszló
Sajnálom
Feltételezésekkel nem foglalkozom,mint ahogy a jövőbelátással sem!!
Nem vagyok Nostradamus!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ezodabasz
@Maccska: ma, 19:37 Akkor hogy is van ez? Szétválogatják, újra feldolgozzák és eladják? Ez így jó, mert a sittet nem lehet megenni. Mit raknak akkor a bányába ami nem szennyező és már nem lehet újra feldolgozni és hasznot húzni belőle??
Néro2
Tiltakoznak a helyek.
Áprilisban nem értek rá ?
Ezodabasz
@Shikari: Tökmindegy hogy tetszik nekem vagy nem te szarjankó! Neked tetszik ez a lényeg ugye te pöcs?
Cseppet se zavarjon, hogy a kormánynál egy elmebeteg ül, a gázt egy másik barom nyomja, a fék meg nem működik, vagy akiknek kellene kezelni épp azon veszekednek hogy ki nyomhassa meg...
A te véleményed kurwára nem számít és senkit sem érdekel. Egy ugató fasiszta bolhaszar vagy!
namihami
Elvégre valamivel be kell tömni Földanyácska testén ütött lyukat, nem!?!?!?! Talán a túlszámlázott követ hozzák vissza?
(hogy Apuka csinálta és kereste hülyére magát az üzleten???mert biztos ő volt a leginkább alkalmas)
jáger laszló
Ezt mostanság úgy nevezik,hogy rekultiváció
Magyarán a tájon ütött seb helyrehozatala..
Biznisznek ez nagyszerűen megfelel 1seknek!!.
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Tőlünk nyugatra valahogy tudnak működni atok a fránya környezetvédelmi előírások es szigorúan be is tartatják. Pl.epületbontásnál ha van elég hely,telepítenek egy aprító gépet ami a betont felaprítja és helyben ujra fel tudják használni az új építkezéshez,a vasat előtte kiszedik és viszik a kohókba,a veszélyes részeket pedig teherautókkal elszállítják a megfelelő válogatóhelyekre ahol szakszerűen bánnak vele. A felmart úttestek aszfaltját szintén feldogozzák,a gumiabroncsokat ledarálják és lapokká préselik,amiket szigetelésként,rezgéscsillapításhoz,szállításokhoz es ezerféle módon hasznosítanak...
Péter2
@Maccska: Sok kőbányát láttam 100% többet mint te , öcsém még külföldre nem költözött addig útlaborosoknál dolgozott mint laboráns , tudod ők vették a bányákból a mintákat , pl dolomit egyebek amik az aszfaltba kerülnek elemzés céljából , sokszor voltam el vele mikor nem voltam szolgálatban , jó volt mert így bejártam az ország egy részét . Nekem ezt a területet nem kell bemutatni , sőt még nagyobb beruházásokhoz is járt izotópos , tárcsás talajszerkezeti vizsgálatokat végezni , még gazdád apjának a bányájánál is volt a budapesti műszaki egyetem és a bíróság megbízásából mintát venni, bevizsgálni bizonyítéknak a bíróságnak igaz az elfogultság elkerülése véget több különböző labor volt kirendelve mikor pereskedett vele egy aszfaltozó céggel a rossz minőségű dolomit miatt , és tényleg rossz minőségű volt a dolomit, mindegyik labor eredménye ezt mutatta , ezért repedezett a 3-4 éves aszfalt több akkoriban készült autópályán . Ez van akkor mikor monopól helyzet ált fenn akkoriban az országban ezért sok rossz anyagszerkezetű út épült akkoriban ! Sőt még mesélte az öcsém , hogy a laborosokat nem akarták beengedni a bányába mintavételezés céljából , majdnem rendőrt kellett hívniuk , de mikor bemutatták a bírósági végzést beszart a vén kujon és beengedte őket ! Na ilyen a gazdid apja , nem is volt csodálkozni való rajta , hiszen párttitkár volt !
Clavigo
@Shikari: Kemény vagy ,muzsik... mint a két napos kutyaszar..
Aki Én
@Shikari: ,,Az építési hulladék csak inert lehet, abban nincs semmi veszélyes. Megint jönnek kukacoskodni semmihez sem értő okoskodóék!"

Ahogy most is teszed, te tájékozatlan, végtelenül ostoba, folyamatosan őrjöngő balfasz.
pultosjocó
minek bírósághoz fordulni...?..ha véletlen kedvező ítélet születik, akkor a végállomás a fidesz kúria, esetleg a puhos leányvállata az AB...már rég máshogy kéne intézni a dolgokat...
telegdilaci
@Hegyi Zerge:Nehogy az akkugyárak hulladékjait is ott tárolják Szégyen amit ez a kormány művel ezzel az Országgal,mindenféle következmények nélkül!
madlaci66
Szerintem oda rakni pár konténert, és bele költöztetni a neres családokat, bizonyíthatják, hogy nem veszélyes.
Aki Én
@Shikari: Az építési hulladékban nincs semmi veszélyes.

Ekkora baromságot ki hallott még?
Senki nem akar téged cáfolni. Megteszed magad.
Akkora baromságokat írsz, hogy az maga a cáfolat.
izéke
@Maccska: a bontás és az építkezés bizony zajjal jár. Vagy lehet nyomtatni az épületet is.
rakitics41
Szerintem akik nem ismerik hogy az építmények bontásának a szabályait, hogy az építési bontott anyagokat azok besorolása lapján kellé elbontani elszállítani és megfelelően a kijelőlt tároló helyken lerakni, azoknak a véleménye természetesen egyszerű és azt gondolják hogy csak akadékoskodás a kommentelés.De akinek a család tagja már tartósan és súlyosan megbetegedett az építési anyagok nem szakszerű bontási anyagainak a szállításakor és tárolás során , és ne tán mérgezésbe bele is halt, azok erősen tiltakoznak az ellen, hogy ezt a műveletet leegyszerűsítve véleményezzék , és úgy gondolják hogy a bontási anyagok tárolása egy igen egyszerű dolog, mert építési bontási anyag mindig volt és lesz és azt csak úgy egyszerűen el kell ásni, és kész!Ezek z emberek tudják hogy az bontási építési törmelék elhelyezése ha nem szakszerűen történik az egy örök veszély forrás lehet, és ezért az erre vonatkozó szabályokat mindig be kell tartani.Még ekkor is jelenthet veszélyt az ilyen tároló.
Ezodabasz
@Shikari: Kotródj féreg! Oda ahonnan jöttél! Jaa és buzikuss!
Ezodabasz
@Shikari: Mit csinálsz, hánysz?: "kilîkünk". Aludjál köcsög!
Lepényleső
"Cigánymunka,bűnözéssel összefonódva"- adta volna hírül egykor a krónika?
Mára az egyik ki nem mondható,- bár botlik bele minden halandó,
a másik pedig már csak illúzió,- ne tudjon róla csak az ott lakó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.