Már ajánlatot is tettek a forrás szerint. Az új negyed legmagasabb épülete 220-240 méteres is lehet majd.

Dubaj lehet Rákosrendezőből –  Állítólag már tárgyal a kormány az emirátusi befektetőkkel

Kép: Wikipedia

Az elmúlt hónapokban Mohamed Alabbar emirátusi üzletember, a Burdzs Kalifa mögött álló ingatlanfejlesztő személyesen tárgyalt magas rangú magyar kormányzati tisztviselőkkel – állítja egy, a folyamatra rálátó, kormányközeli forrásra hivatkozva a Vsquare. A hvg.hu szemléjében az áll, Alabbar cége, az Emaar Properties hivatalosan is licitál a Rákosrendező néven ismert budapesti, állami tulajdonban álló területre.

Az Emaar lényegében maga az Egyesült Arab Emirátusok

– mondta az Orbán-kormányhoz állítólag közeli forrás. Szerinte az Emaar lényegében egy mini-Dubajt építene Budapest XIV. kerületében – az irodaházakkal és lakóépületekkel, köztük luxuslakásokkal teli negyedben egy 220-240 méter maga sépület is helyet kapna.

Forrás: hvg.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Világ nemzetiségei egyesüljetek, Magyarországon! Black friday alatt olcsón adjuk a telkeket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Világ nemzetiségei egyesüljetek, Magyarországon! Black friday alatt olcsón adjuk a telkeket.
balos
@lampa laz: A jelenlegi állapotok szerint az ország maradékának(amit még nem lopott el a csúti maffia)kiárusítása zavartalanul folyik!Remélem a temetőket nem árusítják,mert hülyén nézne ki a konzolokon tárolt hullák látványa!Na meg a temetői maffiának is meg kell élnie!
jáger laszló
Akkor rendezzük a közös dolgainkat
Habár Rákosból sosem lesz Dubaj!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sakk Matt
"Nem leszünk gyarmat!"

Ugye, csicskák?!
Csizmás Kond
...ismét süvíteni kezdett a gödörből a sötétség...ilyen buta emberek osztják itt az észt...baloldali reverendában...
Az építkezés az építkezés, mindegy ki építi az nem lesz az ő tulajdona...na de az ilyen ultrasötéteknek ez hottentotta nyelven van.
vacsi
@Csizmás Kond: "A hvg.hu szemléjében az áll, Alabbar cége, az Emaar Properties hivatalosan is licitál a Rákosrendező néven ismert budapesti, állami tulajdonban álló területre."
Ezek szerint mégis az övék lesz a tulajdonjog... És a lakásokat, irodákat pl. kiknek adhatják ki? Külföldieknek is? Migránsoknak is? Illegálisaknak is?
Qqberci
"Az új negyed legmagasabb épülete 220-240 méteres is lehet majd."

Qrrva nagy szükség van rá... Miért nem Loptampusztát adják el?...
C_3PO
A makói szénhidrogén kincsről kellene inkább velük tárgyalni, hogy a segítségükkel, partnerségükkel, üzleti tehetségükkel mi is 1 Emirátus legyünk!
Csizmás Kond
@vacsi: Az építkezési terület egy olyan tulajdonjog az építkezés alatt, ami biztosítja hogy ott dolgozhat. Ez minden építkezésnél igy van. Amit felépítenek azt értékesítik és úgy kerül magánkézbe.
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Az építkezés az építkezés, a végső haszon a Lölőé lesz...
Ha meg nem tudják eladni/kiadni az már kit érdekel? Pont mint a focipálya fűtésekkel, a haszon a beépítésben volt, a bekapcsolás pedig túl sokba kerülne ezért nem is használják! Elrohad a föld alatt...
Karvaly
Rákosrendező pályaudvar már az 1999 években is lepusztult volt,akkor jártam kisegítő suliba és ott pattantam le a vonatról mindennap.Este meg büdös barna gatyás emberek aludtak a padokon kint és bent a váróteremben.
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: Minden építő előre igyekszik szerződést kötni az építendő létesítményre, persze így is lesz aki visszalépik és az építő nyakán marad de azt is megveszi valaki.
nemkati
@Csizmás Kond: Itt az a gond, hogy ma Magyarországnak olyan teljhatalmú vezetője van, aki ha kitalál valamit, azt ellentmondást nem tűrve erőszakkal megvalósítja. Ezért is hosszabbítja meg időről időre a vészhelyzetet annak ellenére, hogy ha van vészhelyzet, az pont miatta van, és nem amiatt, amit kommunikál.

Ha igazán jól működne egy ország, akkor ott az önkormányzatoktól nem elvenni kellene jogokat, ahogy most itt történik, hanem sokkal több jogot és lehetőséget kellene adni. Amikor meg a kormány elhatároz egy beruházást, akkor ott előzetesen egyeztetnie kellene egyrészt az önkormányzattal, másrészt az ott lakókkal, függetlenül atól, hogy a beruházás önkormányzati vagy állami tulajdonban van. És konszenzusos, egyhangú döntést kellene hozni. Ez az például, amihez most 0rbán nagyon ragaszkodik az únióban, hogy nyugodtan vétózgathasson, és akadályozhassa a döntéseket, mivel az únió most készül ezt megváltoztatni, pont 0rbán miatt. Tehát ha 0rbán és a kormány az únióban ragaszkodik az egyhangú döntéshez, akkor Magyarországon is ragaszkodjon hozzá!
Csizmás Kond
@nemkati: Kati, neked az, hogy ez a vasúti állomás és környéke nem működő, elfekvő valami amit hol a gaz hol a gané vesz fel nem mond semmit csak az a baj hogy be akarják építeni ?
...és önkormányzat...a terület ami az önkormányzaté volt minden művelet után az övé marad sőt mivel ez nem hozzá tartozott hanem a vasúthoz így még ha ügyes nyer is vele...
..és vétó...Orbán soha olyan dolgot nem vétozott meg ami magyarország kárára lett volna, hanem épp az ellenkezőket ami az önrendeklezés és a függetlensége rovására lett volna
Nyírfa
@Maccska: 08.02

" Dubaj-alsó feltételes megállóhely."

Szellemes.
nemkati
@Csizmás Kond: Azt mégis honnan veszed, hogy nekem "csak az a baj hogy be akarják építeni"?? Ne állíts még kérdésben sem olyat, ami a fantáziádban felmerül!
Nyilván egy nem használatos vasútállomás ne maradjon ott lepusztulóban. De hogy oda egy mini-Dubaj épüljön, pláne egy 220-240 méter magas épület is, azt nagyon nem szeretném. Már éppen eléggé összerondította a Fidesz ezt a várost egy rakás nem odavaló épülettel, amin a budapesti, és magyarországi építészek sírva fakadnak.
Nyírfa
@Qqberci: 08,21

" Loptampuszta " :))))) Nagyon jó!
Aki Én
@Csizmás Kond: Nincs annál viccesebb, mikor te, félanalfabéta okoskodsz. Tényleg olyan vagy, mint önmagad paródiája.
Nyugtass meg, hogy legalább nem ingyen csinálod.
Csizmás Kond
@nemkati: A minidubaj egy újságírói találmány ami csak arra jó, hogy az ilyesmire fogékonyak idegzetét feltupírozzák...:) Azért nevezték így mert állítólag egy dubai valaki épít...és mi bajod a magas épületekkel ?
Sakk Matt
@Csizmás Kond: Persze..
Szerinted csak építeni jönnek ide?!
nemkati
@Csizmás Kond: Nem való abba a környezetbe, ronda, hivalkodó és felsleges. Egy olyan túlzsúfolt városban, mint pl. New York, szükség van ilyenekre, és meghatározzák a város látképét. Itt csak rondítják. Engem az is zavar, ha egy családiházas övezetben felhúznak egy többszintes többlakásos társasházi monstrumot. Dubajban építsen, amit akar, de itt hadd szóljanak már hozzá azok is, akik itt élnek.
Csizmás Kond
@Sakk Matt: ...az hogy jönnek szintén fogalom...mert az is lehet hogy nem jönnek csak néha és a többit a mai modern távközléssel intézik...de szerinted kik jönnének ha jönnek és hányan ?
Csizmás Kond
@nemkati: ...és miből gondolod hogy a te ízlésed megegyezik a tervezőével ?...és persze hozzá is és bele is lehet szólni ...de ahhoz egy kevéssel több hatáskör igyényeltetik egy propis forumozónál...:)
nemkati
@Csizmás Kond: Az én hatásköröm nem a fórumozó, hanem a budapesti lakos. Az pedig még a tervezőnél is erősebb hatáskör.
Nessy
@Csizmás Kond: De a 220-240 méteres beton monstrum nem hiszem, hogy újságírói "találmány"!
Csizmás Kond
@nemkati: Kati, te még abba sem tudsz beleszólni, hogy a szomszédod mit hogy csináljon, nemhogy ilyen dolgokba...ki hitet el veled ilyen marhaságokat ?
Csizmás Kond
@Nessy: ... a dubaj lesz rákosrendezőből az újságírói találmány...csak valamiért össze akarod kutyulni a dolgokat...mert nem lesz dubaj, nem is tud dubaj lenni sőt az is lehet hogy semmi sem lesz...
nemkati
@Csizmás Kond: Na látod, én meg azt mondom, hogy valami igenis legyen, csak nem Dubaj.
csak úgy....
@Csizmás Kond: téged ha valaki meglát a faluban, akkor gondolom kibuggyan belöle egy jézus mária..
Sakk Matt
@Csizmás Kond: A "jönnek" nem feltétlenül azt jelenti, hogy fizikailag jelen lesznek! De érdekeltségük lesz.
Érdek nélkül nem tesz senki semmit az üzleti világban.
Csizmás Kond
@nemkati: ...ne izgasd fel magad, nem lesz dubaj...:)
Csizmás Kond
@Sakk Matt: Mindent ebben a világban az érdek mozgat, miből gondoltad hogy ez másként lesz ?
Sakk Matt
@Csizmás Kond: Csakhogy nem mindegy, kinek az érdekét szolgálja!
Csizmás Kond
@Sakk Matt: Az érdek mindig azt szolgálja aki tesz valamit érte. ...vagy gondoltad hogy ebből neked is haszon kéne jöjjön ?
Sakk Matt
@Csizmás Kond: Legalább kár ne érjen...
Megint a NER haverok járnak majd jól.
balos
@Sakk Matt: Hát 89 óta elég sokan meggazdagodtak az elszegényedőkből!Nem kis részt vállalt ebből a csúti és rablógyilkos társai!Igaz az élőket sem kimélik az árokban!
izéke
De hol lesz a mecset az újkeresztényeknek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.